Şimdi Ara

Telefon Sektörünün Türkiye Serüveni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır tüm forumlarda telefonlar hakkında görüşler ve şikayetlere daima kulak vedim.Bugün bu seyri işlemeyi düşünüyorum.Biraz kişisel olabilir ama forumların ortak noktada birleşmesi lazım.

Günümüzde telefon sektörü dediğimiz vakit akla ilk gelenler Uzak Doğu ve Amerika'dır.Uzak Doğu'yu açtığımızda bu Japonya,Güney Kore,Çin ve Tayvan'dır.
    Telefon Uzak Doğu'dan parlarken işletim sistemini Amerika tamamlamıştır.Telefonu yüzlerce parçaya bölebiliriz tek hakimi Çin değildir.Oranlar ve yüzdeler Çin'i şu an için yeni bir yıldız olarak lanse ediyor.Zaman olarak kesin bir noktada birleşemeyiz ama kopyadan nemalanan ve kendi firmasını,oluşumunu yaratan markalara şahit olduk.Bu çok daha öncesine de dayanabilir.Şayet bizim içeriğine detayıyla girdiğimiz bir tek yer varsa bu DonanımHaber'dir.Öncesinde gördüğüm bir yer hatırlamıyorum.
    Türkiye'ye uzak olan markalara olan ilgim veya ilgimiz henüz baharında olabilir.
    Hakikat ise arzulamadıklarımız asla kavuşamıyacaklarımızdır.

Bugün ki gidişat ise Çin ve Türkiye arasında yasallığın sınırını zorlamakdan ziyade yasal olmayan yollara kabuk bağladık.Bu aslında bize görünmeyen yanı.Ben buna yasal diyorum.Şayet Ticaret Ağı oluşturup kar marjını firmalardan çok koyan arkadaşlar konusunda aynı fikre sahip değilim.Kan emici sülüklerdir.İşe biraz başka bir noktada bakacak olursak yahudiler ki özellikle İsrail.Şirketini batıran,dükkanı iflas eden yeni bir yol arayan insanlara koşulsuz destek sağlar.İnsanlar birbirini oyuna getirme derdinde değil.Bizim Osmanlı döneminde yaşadığımız esnafların ben 30 kazanıyorsam yanımda kide 30 kazanmalı demesi gibidir.Ama bizim dünyaya öğrettiğimiz insanlığı şimdi yahudileri örnek vererek gösteriyorsam bu forumda veya diğerlerinde uygun fiyatdan alıp,kar marjını bir telefon fiyatına çeken insanlara borçluyuz.Bunu Türkiye'ye bağlarız ülkece bu noktadayız.Genel kavramda nizamı kaybettik.

Asli nokta ise bu insanları boykot etmeyipde görmemişcesine telefonlara karşı bir ilginin söz konusu.Buradan çıkacak sonuç ise insanlar çift yüzlü oynamayı sıradanlığa bağlamış.En çok kızdığım nokta ise replika telefonlar.Çin'i Türkiye'de öldüren zehirin adıdır Replika.Bu zamana kadar fazlasıyla replika haberleri çıktı.Kendince memnun olan insanlara ve telefon değilde her maddeyi tadan insanlara.Ele alacağımız detay ise bu insanların hala burada tutunup, insanların akıllanmayıp aynı noktada karar kılması. Replika sevdasının diğer bir adıda marka serüvenidir.Aslına fazlasıyla ırak olup yetersiz bir telefonla markaya yaşamak.Burada hiçkimse bir değildir.Maliyet bir noktada birleşmez.Kimi fazlasını kimi azını barındırır.Ama sen parayı limitini karşılayana değilde istediğin markanın kopyasıyla değerlendirirsen bu eleştiriyi fazlasıyla hakeder.Ülkemizde ki fiyat politikası hepimizin bildiği bir husus.En iyisine en uygun fiyatla sahip olma derdindeyiz.Vergilerin yansıması bir tarafa,Türkiye'yi sömürü mahiyetinde gören firmalar.Bunu göğüsleyen en büyük kazıkcıların oluşumu Operatörlerdir.Bunun nasibini engellemeyen de Devlettir.Devlet sadece vergiye bakar dahası yok.

Mesele ise vergiye kabulüz ama Çin'in Türkiye'de yer edinmesi.Bugün Xiaomi,Oppo,Oneplus One,Zte,Huawei,Lenovo,Zopo bu markalar tam olarak bizim istediğimiz donanım ve fiyatı sunan ateşlenmiş barutlar.Bunu gören bir çok arkadaşımız var.Birleşerek destek olmaya gayret gösterdik.Yeterli mi sorusunu ise hiç kimse sormadı.
    Hazır bekleyen insanlarımız bir tarafa hala Replika sevdası güdenlere,Türkiye'de belli bir marka var diyenlere kadar uzandık.
    O zaman soru yanlış bizim insanımız en iyisine en uygun fiyatı aramıyor.Aksine kazık fiyata marka arıyor.

Bu yazılanları bir çıkıntı olarak da görebilirsiniz.Odaklanmayı isteyen bölüm ise şu an için Xiaomi ve Oppo'dur.Forumda binlerce insan var ama Oppo için sunulan imza kampanyasına 180 kişinin katılması çıkarcı bir gösterimdir.Bu Xiaomi için yapılan oylamada da geçerlidir.Tamam almak gibi bir niyetiniz yok ama ben almıyorsam umrumda değil mantığı yabani bir yaklaşımdır.Kardeşin faydalansın,olmayan faydalansın,isteyen faydalansın.

Benim çağrım DonanımHaber ailesi olarak Topyekün hareket edip diğer forumlara örnek teşkil etmek.Türkiye'ye faydası olacak,insanlara faydası olacak noktada daima birleşelim.Bu sırf telefon için geçerli değildir.İşimizi görecek,yarayacak iyi fiyat ve sağlam her ürün içinde geçerlidir.Kestirip atmak ne sana faydadır nede bana.Koca bir faydasız faydalardır.

Son olarak belirtmek istiyorum.Replika telefonlar satanları kestirip atın.Çin'den uygun fiyat yanıyla telefon alıp kar marjının bir kısmını arkadaşa, bir kısmınıda kendime ayırdım diyen insanlara kapıyı gösterin.Bu kar marjı bir telefona denk geliyorsa bu insanlık değildir ticaret bakışıdır.Anlaşabilir fiyat orantısında ve iyi niyetli insanları yaşatın.Suistimal edenler yukarıda da dediğim gibi Kan emici sülüklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yıldırım Kemal -- 26 Mayıs 2014; 13:27:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.