Şimdi Ara

Telefon şirketinde kayıtlı olmayan numara tarafından sürekli aranıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç haftadır 0212 945 43 44 numaralı bir sabit hattan sürekli aranıyorum. Ama reklam içerikli herhalde diye açmıyordum. Sonunda bu gün merak edip kendim aradım bu numaraya ulaşım yok! Ne meşgul sesi, nede arama sinyali, hiç bir bağlantı yok!

Türk Telekomu arayarak bu numaranın beni sürekli aradığını söyledim oradan kontrol ettiler sistemlerinde böyle bir kayıtlı abone numarası yok dediler araştırmaya aldılar.

Sizce bu nasıl olabilir? Olmayan bir numara beni nasıl arıyor?

• MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    İle ait alan kodu ve sonrasında 9xx ile başlayan numaralar voip hatlarıdır. Türk telekom haricinde irili ufaklı birçok sabit telefon işletmecisi var, onlardan birine kayıtlı olduğu için böyle cevap vermeleri normal. Aradığınızda çalmama olayına gelince, bu hattı sadece dış arama için tanımlamışlar, yani geri aranamaz şekilde ayarlanmış ki voip hatlarında her türlü manipülasyon yapılabiliyor (karşı tarafın ekranında 155 bile gösterebiliyorsunuz). Memlekette yüzlerce hatta binlerce irili ufaklı çağrı merkezi firması var. voip hatlarının maliyeti olmadığı için 0850, 0212 9xx vs. ile başlayan hatlar çağrı merkezi şirketleri tarafından kullanılıyor. Bu heriflerin sizin numaranızı nasıl bildiğine gelince, yılanın başı türk telekom, sonrasında da gsm, internet şirketleri ile kargo/kurye firmaları. Müşteri bilgilerini dolandırıcılara kadar satıyorlar.

Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek amacıyla yeniden düzenlenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 18 Haziran 2016; 15:47:54 >

• Geçende benide farklı bir numara aradı ama numara çok sağlamdı bakamamıştım geri aradığımda hiç bir şekilde ulaşılmıyordu.Bütün her yerde aradım numarayı pek sonuca ulaşamadım.Kimlik bilgilerine hiç bir şekilde ulaşamadım.Böyle numaraları nasıl almışlar türk telekomu aradım onlarda bizde böyle numara yok dediler ama çok sağlam numara ile aramışlardı demekki insanları bu şekilde kandırıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bu numaraların türk telekom ile alakası yok ki. Türk telekom haricinde sabit telefon hizmeti veren onlarca, hatta yüzlerce firma var. Mobil numaralarda olduğu gibi sabit numaralar da taşınabiliyor. Ulaşamama olayı dediğim gibi voip hatlarının sadece dış arama yapacak şekilde ayarlanmasından kaynaklanıyor. e-devlet üzerinden numaranın hangi firmadan hizmet aldığını sorgulayabilirsiniz:
    https://www.turkiye.gov.tr/btk-numara-tasima

Örnek olarak yukarıda bahsedilen numara:
    quote:

2129454344 hizmet aldığı işletmeci: NAC TELEKOMÜNİKASYON SİSTEMLERİ LTD. ŞTİ.

• bilinmeyen numara servislerine sordun mu?
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    0555 444 1 444 şeklinde bir numaraydı örnek veriyorum bu yüzden türk telekomu aradım E-Devlet böyle bir numara bulunamadı yazıyor.Numara bir şikete ait ama bulamıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bence telekomun dy? arama numarasy. Kendi mobil abonesine yapty?y yani ?ebeke içi aramada kullanyyor, çünkü 0555 444 1 500 de bunlara ait.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Bizim değil başka birinin diyorlar bende üstünde durmadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Arkadaşlar bir kaç haftadır 0212 945 43 44 numaralı bir sabit hattan sürekli aranıyorum. Ama reklam içerikli herhalde diye açmıyordum. Sonunda bu gün merak edip kendim aradım bu numaraya ulaşım yok! Ne meşgul sesi, nede arama sinyali, hiç bir bağlantı yok!

Türk Telekomu arayarak bu numaranın beni sürekli aradığını söyledim oradan kontrol ettiler sistemlerinde böyle bir kayıtlı abone numarası yok dediler araştırmaya aldılar.

Sizce bu nasıl olabilir? Olmayan bir numara beni nasıl arıyor?

Bahsettiğiniz numara Türk Telekom numarası değil. Nac Telekom isimli oldukça ufak bir firma. İnternet sitesini paylaşıyorum firması ile görüşüp şikayetinizi iletebilirsiniz.

http://www.nac.com.tr

• hocam dikkatli olun dolandırıcı numarasıymış, bi çok kişiden yaşam-sağlık destek hattı diye kandırıp kredi kartından para tahsil ediyorlarmış.
  • KARACABEYY K kullanıcısına yanıt
    Telefonumdan istemediğim numaraları yönlendirme özelliği listesine aldım bu numarayı, bunlarla uğraşamam, yeni telefonumda bu özellik yok sanıyordum müşteri temsilcimi arayıp nasıl yapılacağını sordum buldum da rahatladım. Yazık ama vatandayı sürekli böyle rahatsız etmek ne demek. Günde üç defa aranır mı sürekli. Ne ki bu acil servis gibi! Ayıp.

Hani yeni yasa çıkmıştı, reklam mesajları aramaları cezaya bağlıydı günde 20 adet mesaj alıyorum benim günahım ne, ben bütün bunlara bana mesaj atmayın diye mesaj atmak zorunda değilim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 12 Mayıs 2016; 9:41:23 >
  • Merhaba,
    Nac Telekom yetkilisiyim, öncelikle şikayet ve cevaplarda firmamıza dönük üstün dikkat ve nezaketinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Zaman zaman bu tip olumsuzluklardan bizleri sorumlu tutan yorumlar görüyoruz ve üzülüyoruz.

Mevzuat gereği abone olmak isteyen herkese numara vermek zorundayız. Kimin doğru kimin yanlış iş yaptığını maalesef bilemiyoruz. Ancak bir müşteri ile ilgili şikayet gelmesi durumunda; inceleyip, şüpheli görmemiz halinde aboneliğini iptal ediyoruz. Bunun yanısıra adli kurumların talebi halinde söz konusu abonenin bigilerini kuruma vermek zorundayız.
    Günübirlik vur kaçlarla insanları mağdur edenlere karşı olabildiğince bariyerler koymaya gayret ediyoruz, onlar da bu bariyerleri aşıp abone olabilmek için yeni çözümler geliştiriyorlar. Vahşi doğadaki yaşam mücadelesi gibi burda da bir mücadele var (çakallar bile var).

Bu kısa bilgilendirmeden sonra:
    Bu müşteri ile ilgili bize ulaşan herhangi bir şikayet yok, bir internet sağlayıcı firmanın distribütörüne bağlı olarak çalışan çağrı merkezi olduğunu biliyoruz, yukarda bahsedilen kişiye ait değil. Telefon hatlarının cevap vermemesi konusunu soruşturduk, kendi taraflarında kurulu santralde tanım problemi olduğunu görülüyor ve problem çözümü için müşterimize destek teklif ettik. Önümüzdeki hafta içi problem çözülecektir.

Son bir not: Bu gün onbinlerce genç, iş hayatına çağrı merkezlerinde adım atıyor, bu açıdan bu sektör, gençlerimizin istihdamı açısından önemli. Sektöre bir çeki düzen verilmesi ve sertifikalandırılması, sertifikaların denetlenmesi ve kurallara uymayanların hizmetlerinin engellenmesi ile iglili bir düzenlemenin yapılması yönündeki talebimizi ilgili bürokratlarla paylaştık. Sektörde rakip konumda olduğumuz bir çok firma da böyle bir düzenlemenin olmasını talep etmektedir. Sorunun kangrene dönüşmeden çözümlenmesi için bu düzenlemeyi önemli görmekteyiz.
    Şahsi olarak cep telefonuma gelen her çağrıyı cevaplıyor, ilgilenmiyorsam "benim ilgi alanıma girmiyor, teşekkür ederim" deyip kapatıyorum. Her aramaya para ödedikleri ve zamanları gittiği için uzun bir süre aramıyorlar. Cevap vermezseni size ulaşıncaya kadar aramaya devam edeceklerdir. Karşımızdaki kişi büyük ihtimalle ilk iş tecrübesini çağrı merkezinde yaşayan genç bir çocuk. Sektörün kendi kurallarını doğru koyup işletmemesinin ceremesini bu çocuklar çekiyor maalesef.

• Frattini F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bilgilendrmeniz için teşekkür ederim. Müşterinin hırlı mı hırsız mı olduğunu tabiki bilmeniz imkansız, bu konuda size hak veriyorum. Fakat şu da var ki, sizin gibi STH işletmeciliği yapan firmalar numara tahsisinin yanında toplu sms hizmeti de vermekteler ve bazıları, türk telekom bayilerinden satın aldıkları dataları il/ilçe/yaş/cinsiyet bazlı tasnifleyip (Türk Ceza Kanunu 135 ve 136. maddelere göre hapis cezası gerektiren bir suçtur) irili ufaklı yerel işletmeler veya oteller, hatta dolandırıcılık amacı taşıyan oluşumlar adına faaliyet göstererek milyonlarca vatandaşı taciz ediyor (6563 sayılı kanun 6/1 maddesine aykırıdır, mesaj başına 1000 ila 10000 lira arasında para cezası vardır). İşin daha da acısı, yürürlükte bu kadar kanun mevzuat olmasına rağmen özellikle de iss taşeronları, memleketteki internet kullanıcılarının herşeyini (isim, cep telefonu, hizmet aldığı firma adı, paket türü, taahhüt durumu vs) çok rahat bir şekilde ele geçirip tam gaz tacize devam ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 18 Haziran 2016; 16:14:26 >

• Maalesef bizim sektör, içinde barındırdığı fırsatlarla vahşi batı tarzı hayalleri olanlara cazip geliyor. Bu yüzden STH lisansı ile ilgili eşikler geçen yıl biraz yükseltildi. Bunun sonunda ciddi bir eleme oldu. Şimdi yeni bir düzenleme daha yapılıyor, bu düzenleme sonucunda da iss ve sth'ların bazısının canı çok yanacak.

Telefonla insanları kandırıp sahte ürün satanlara ciddi baskınlar yapıldı, çete suçundan tutuklamalar yapıldı.

SMS konusunda kamu çok ciddi duruyor, bu yıl uygulanan cezaların ciddi sonuçları olduğunu gözlüyoruz. Ancak bazıları değişik çözümler üreterek sms göndermeye devam ediyor galiba ki, benim cep telefonuma gelen mesajlar da bitmedi henüz. Her gün 5-6 sms geliyor.

Kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili yaptırım uygulandığını duymadım ama yakında uygulanmaya başlanır ve dataların kaynağına inilir. Yalnız dediğiniz gibi iss bayilerinden data alınabileceği bana pek mümkün gelmiyor. Şimdi hatırladım, geçmişte büyük bir iss, kişisel verileri yeterince koruyamadığı, bayileri aracılığı ile dataların piyasaya sürüldüğü gerekçesi ile ciddi bir ceza yedi ve ondan sonra data sorgulama kriterlerini değiştirdi. Şimdi öyle liste çekmenin çok mümkün olmadığını sanıyorum.

Her sektörde bir savaş var, bir yandan ne olursa olsun para elde etmek derdinde olanlar plan yapıyor, bir yandan kamu, onlara karşı eylem geliştiriyor. Savaş biter mi? Çok ümidim yok, gıda sektörü gibi hayati bir konuda bile terör bitmedi, yediğimiz etlerin kaynağından emin değiliz. Yıllık 3 milyon ton domuz etinin piyasaya sürüldüğü iddia ediliyor. Bu yüzden reklam/tanıtım amaçlı aramaların, sms'lerin de biteceğini düşünmüyorum, ancak ciddi oranda bir azalma olacaktır.

• Frattini F kullanıcısına yanıt

5 yıl geçmiş ilgili numaradan tacizler devam ediyor.

iki hafta içinde 3 kere rahatsız ettiler. ve bunun sağlayacısı dolayısıyla ortağı Sizsiniz.

Sizden ricam bu numarayı işleten varlıkların birgilerini paylaşın. biz size dava açıp bu noyu engellemeniz yeni bir no alıp onunla yapmalarına engel olmayacağınızı biliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.