Selam arkadaşlar 2,5 yıldır sorunsuz kullandığım redmi note 8 pro telefonum yanlışlıkla içi su dolu kovaya düştü. Çıkartıp incelediğimde kamerasının çalışmadığını fark ettim. Ana kamera bir süre sonra düzeldi ama portre modu ve 0.6x geniş açı çalışmıyor. Ana kamera da ara ara gidiyor. Kameraya bağlanılamıyor uyarısı çıkıyor. Şimdi ben ne yapmam gerek. Mahalledeki telefoncuya götürdüm ama ilgilenmek istemedi sıvı teması olduğu için. Riskliymiş. Bir daha açılmayabilirmiş. Telefon daha yepyeni. Çok da seviyordum. Kamera haricinde bir sorun da oluşmadı. Kim bakar bu telefona nereye götürmeliyim. İstanbul'da yaşıyorum. |
Redmi Note 8 Pro Su Geçirmez mi?
Redmi Note 8 Pro, IP52 derecesine sahiptir ve bu, cihazın toza ve suya karşı temel koruma sağladığı anlamına gelir. Ancak tamamen su geçirmez değildir.
Cihaz yanlışlıkla suya düşerse, onu hemen çıkarmalı ve aşağıdaki adımları izlemelisin:
- Cihazı kapat.
- SIM kart tepsisini çıkar.
- Mikrofiber bir bezle cihazı iyice kurula.
- Cihazı pirinç gibi nem emici bir maddeye koy ve 48 saat boyunca beklet.
Cihazı tekrar açmadan önce tamamen kurumasını beklemek önemlidir. Su hasarı cihazda kalıcı sorunlara neden olabilir.
Redmi Note 8 Pro'nuzu sudan korumak için??? önlemleri alabilirsin:
- Cihazı suya batırma veya suya maruz bırakma.
- Cihazı yağmurda veya karda kullanmaktan kaçın.
- Cihazı yüksek nemli ortamlarda saklama.
Redmi Note 8 Pro, günlük kullanım için su sıçramalarına ve hafif yağmura dayanacak şekilde tasarlanmış olsa da, tamamen su geçirmez olmadığını unutmamak önemlidir. Cihazını su hasarından korumak için gerekli önlemleri aldığından emin ol.