Şimdi Ara

Telefon üreticileri ve Android kernel sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefon üreticileri neden Kernel 3.4.0 ı benimsediler anlam verebilmiş değilim

kernel 3.4.0 Android camiasinda bazi telefon ureticileri hala ext3 dosya yoneticisini ve ram sorunlariyla karsilasmakta

tamam kabul ext3 dosya yonetici on numara ona birsey demiyorum ama ext3un bi acigi 3.5.4 ile kapandi ram sorunuda 3.4.5 ile duzeltildi

telefonlara android 5.0 yuklenecek diyelim 4 bitti 5 e gectik yani tema haric telefonun icindende bisey degismesi kernel ile yeni seyler eklenmesi gerekirken google bile onculuk etmiyor

ios bile her surumununde xnu kernelini guncelliyor :(

sadece telefon ureticilerine degil google a da kiziyorum bi kere sadece aciklar run time degistirmekle yada androidin paket yoneticisinin aciklarini degiatirmekle bitmiyor linux kernelinde duzeltilmeyen aciklari yoksa her ay bi kernel yayinlanmazdi kernel 3.0 olur bir daha guncellenmezdi suan en guvenilir kernel bana gore 3.19 ve

benim kullandigim telefonum lg g2 4.2 de de 3.4.0 4.4 de de 3.4.0 yeni gelecek 5.0da da 3.4.0 olacak

size sorum su neden LG Sony Samsung Motorola vb. kernel guncellemesinden kaciyorlar sanki zor bi sey kernel guncellemesi yapmak bizim gibi amatorler bile kernel derlemesini 1 saatte yapabiliyorsa o sirketin yazilim muhendisleri 5dk larini almaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmlds -- 23 Şubat 2015; 5:03:28 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Android'i Google ve Open Handset Alliance birlikte geliştiriyorlar diye biliyorum. Ana geliştirici Google tabi ki, ama Open Handset Alliance toplam 84 tane firmadan oluşuyor. Bunun içinde LG, HTC, Sony, Samsung, vs var. Elbet katkıları vardır bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

Android'i Google ve Open Handset Alliance birlikte geliştiriyorlar diye biliyorum. Ana geliştirici Google tabi ki, ama Open Handset Alliance toplam 84 tane firmadan oluşuyor. Bunun içinde LG, HTC, Sony, Samsung, vs var. Elbet katkıları vardır bence.

mesela lenovo 3.4.8 kerneli kullanıyor en azından yamalanmış 3.4 kernelini kullanıyor alt yapısı googlea ait (yani google play chrome vs)
    veya nokia googledan lisans almayarak kendi ovi marketini kendi altyapısını androide taşıdı kernelide kendisi belirledi

yani demek istediğim şu tüm üreticiler android de isteği kadar oynama yapabilir ama şartı var googleın lisans almak istiyorsan benim alt yapımı kullanacaksın ama kerneli ne yaparsan yap diyor

kernel çok önemli kernelde her geçen gün açıklar bulunuyor

üreticilerin sorunu ne ki hala 3.4 kullanıyorlar yıl olmuş 2015 kernel 1.19'da bunlar hala 3.4 ayıp be...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.