Şimdi Ara

Telefon ustaları buraya!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar.Haziran ayının ortalarında ya da temmuz ayının başlarında telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum.

1.Kesinlikle kızaklı bir model olucak.(Şimdiye kadar hep bar tipli kullandım.)
    2.Telefon çok kalın ve ağır olmamalı.Cepte rahatça taşınabilmeli.
    3.Çekim gücü,şebeke ağı güçlü olmalı.(Sıkça arazide oluyorum malesef.)
    4.Wi-fi donanımını kullanmam gerek yok.(olmasa olur yani)
    5.Bu navigasyon işine çok merakım var.Münkünse navigasyon destekli olsun.Kontör falan dert değil.Navigasyonu adam akıllı çalışsın yeter.
    6.Java tabanlı olursa iyi olur.Menü geçişleri hızlı olması açısından.Ben telefon üzerinde çok oynama yapmam genelde.(Oyun,tema,program gibi)
    7.Dokunmatik olsun dicem ama daha önce hiç kullanmadım endişelerim var.Mesala ıslak elle dokunduğumuzda ya da ne biliyim toz falan temas ettiğinde bu dokunmatik hassasiyetini kaybeder diye korkuyorum.
    8.Adam akıllı e-mail alıp gönderen bir tel bulamadım daha.Bu tür ayarları kendinden olan ya da bu konuda kolay özelliklere sahip sorun çıkartmayan bir model olmalı.(Cepten mail adresime gelen mailleri okuyabilmeliyim.)
    9.Benim için hapörler önemli değil.Telefon çaldığında kendini duyursun yeter.Ama kulaklık sesine önem veririm.
    10.Kamera orta halli bişey olabilir.(3.2 ideal - 5 ve üstü bartı olur bana göre.)
    11.Şarş konusunda gün içerisinde çok sık mesajlaşma ve sık konuşmalar yapan birisiyim.Yani kafadan 3 gün gitmeli.Çok nadir geceleri mp3 dinlerim o kadar.
    12.Ofis uygulamaları rahatlıkla çalışan ve bu konuda yenilikler sunan bir model olmalı.
    13.Telefonu en az 2 sene rahatlıkla kullanabilmeliyim.Kızakta esneme ya da sallanma gibi durumlar abartı derecesinde olmamalı.Ufak şeyler pek önemli olmaz.

Evet arkadaşlar kısaca bir telefondan neler beklediğimi anlatmaya çalıştım.Aklımda birçok model var ama karar veremedim.Bazı modeller bir çok özellik var ama ben kullanmayacağım özelliği napıyım telefonda.Bu yüzden de fazla para vermeyi gereksiz görüyorum.Sizlerden de marka ve model olarak tavsiyeler bekliyorum.

Bütçe:400-700 ytl arası..........

• Hani tüm bu özelliklere göre benım aklıma ilk gelen Nokia 6210 Navigator oldu. Şöyle isteklerinize göre sıralarsak:

1- Kendisi kızaklı bir yapıya sahip, tuşlarına basılması ve feedback alınması rahat bir model. Yalnız bu son nokia modellerinin meşhur plastikimsi "piano black" kaplaması bu modelde de var. Bu biraz ucuz hissettirebilir ama sanırım alışılmayacak bir şey değildir. Ben teknomarketlerde denediğimde çok da kötü değildi.

2- Gayet hafif bir telefon, boyutları ideal. 117 gram ve ölçüleri: 103 x 49 x 14.9 mm

3- Çekim gücü genel olarak iyidir. Nihayetinde bir Navigator telefon.

4- Wi-Fi yok. Olabilirdi de ama dediğiniz gibi çok mühim değil. Zaten 3G desteği var. Tarifeler uygun oldugunda Wi-Fi arayacağımızı sanmıyorum. BLuetooth'ta mevcut tabii.

5- Navigator adından da anlaşılacağı üzere GPS odaklı bir telefon. Kesinlikle sizi yüzüstü bırakmaz.

6- Java yerine Symbian S60 v9.3 FP2 kullanıyor. Özellikle menü geçiş hızlarına dikkat ettim karıştırırken, gayet hızlı geldi bana. Ki çok program yüklemem demişsiniz, sizi memnun edecektir bu hız kesinlikle.

7- Maalesef dokunmatik değil.

8- E-Mail olayları için sanırım genel tanımlı bir istemcisi mevcut. Gerektiği yerde bağlanıp maillerinizi indirebilir. Bu konuda probleminiz olmaz sanmıyorum. (Ama yine de tam bilen bir arkadaş yorum yaparsa iyi olur.)

9- Hoparlör sesi yeterince yüksek. Kendini duyurabilir, emin olun. :)

10- Kamerası 3.2 MP auto-focuslu bir model. Genel olarak tüm ihtiyaçlarınıza cevap verir. Sanırım VGA kalitede 15fps'de video da kaydediyor. (Yanılıyor olabilirim araştırmam lazım.)

11- Şarjı normal bir kullanımla, gece de açık olarak düşünürsek, 3 günü buldurur. 950 mAh bataryası mevcut. Benim N70'te 970 mAh'lik bir batarya mevcut. 3 gün götürüyor benı. Şu zamana kadar nokia sistem kaynaklarını daha az kullanır hale gelmiştir. Ne de olsa 3 senelik fark var telefonlar arasında.

12- Ofis uygulaması şöyle var: Word, excel ve powerpoint dosyalarını yalnızca açmak için halihazırda program yüklü geliyor. Dosyalarda değişiklik yapmak için ekstra ücret ödemek veya başka bir program kullanmak gerekiyor. PDF'ler de otomatik olarak açılıyor.

13- Genel olarak kızaklı telefonlar da tabii kızak problemleri yaşanabilir. Bu modelde nokia yaylı sistemi tercih etmiş. N95'ler gibi sürtünme falan olmaz. Sizi çok büyük ihtimalle (ki hiç hor kullanan birine benzemiyorsunuz anlattıklarınıza bakılırsa) 2 sene belki daha fazla götürebilir.

Fiyatı en son baktıgımda 600 civarlarında geziniyordu. Anlattıklarınıza uygun olarak aklımda direk bu model oluştu. Tabii başka seçenekler de olabilir. Yine de diğer gelecek yorumları da bekleyelim

Kolay gelsin, iyi günler.

• quote:

Orjinalden alıntı: ready2strike

Hani tüm bu özelliklere göre benım aklıma ilk gelen Nokia 6210 Navigator oldu. Şöyle isteklerinize göre sıralarsak:

1- Kendisi kızaklı bir yapıya sahip, tuşlarına basılması ve feedback alınması rahat bir model. Yalnız bu son nokia modellerinin meşhur plastikimsi "piano black" kaplaması bu modelde de var. Bu biraz ucuz hissettirebilir ama sanırım alışılmayacak bir şey değildir. Ben teknomarketlerde denediğimde çok da kötü değildi.

2- Gayet hafif bir telefon, boyutları ideal. 117 gram ve ölçüleri: 103 x 49 x 14.9 mm

3- Çekim gücü genel olarak iyidir. Nihayetinde bir Navigator telefon.

4- Wi-Fi yok. Olabilirdi de ama dediğiniz gibi çok mühim değil. Zaten 3G desteği var. Tarifeler uygun oldugunda Wi-Fi arayacağımızı sanmıyorum. BLuetooth'ta mevcut tabii.

5- Navigator adından da anlaşılacağı üzere GPS odaklı bir telefon. Kesinlikle sizi yüzüstü bırakmaz.

6- Java yerine Symbian S60 v9.3 FP2 kullanıyor. Özellikle menü geçiş hızlarına dikkat ettim karıştırırken, gayet hızlı geldi bana. Ki çok program yüklemem demişsiniz, sizi memnun edecektir bu hız kesinlikle.

7- Maalesef dokunmatik değil.

8- E-Mail olayları için sanırım genel tanımlı bir istemcisi mevcut. Gerektiği yerde bağlanıp maillerinizi indirebilir. Bu konuda probleminiz olmaz sanmıyorum. (Ama yine de tam bilen bir arkadaş yorum yaparsa iyi olur.)

9- Hoparlör sesi yeterince yüksek. Kendini duyurabilir, emin olun. :)

10- Kamerası 3.2 MP auto-focuslu bir model. Genel olarak tüm ihtiyaçlarınıza cevap verir. Sanırım VGA kalitede 15fps'de video da kaydediyor. (Yanılıyor olabilirim araştırmam lazım.)

11- Şarjı normal bir kullanımla, gece de açık olarak düşünürsek, 3 günü buldurur. 950 mAh bataryası mevcut. Benim N70'te 970 mAh'lik bir batarya mevcut. 3 gün götürüyor benı. Şu zamana kadar nokia sistem kaynaklarını daha az kullanır hale gelmiştir. Ne de olsa 3 senelik fark var telefonlar arasında.

12- Ofis uygulaması şöyle var: Word, excel ve powerpoint dosyalarını yalnızca açmak için halihazırda program yüklü geliyor. Dosyalarda değişiklik yapmak için ekstra ücret ödemek veya başka bir program kullanmak gerekiyor. PDF'ler de otomatik olarak açılıyor.

13- Genel olarak kızaklı telefonlar da tabii kızak problemleri yaşanabilir. Bu modelde nokia yaylı sistemi tercih etmiş. N95'ler gibi sürtünme falan olmaz. Sizi çok büyük ihtimalle (ki hiç hor kullanan birine benzemiyorsunuz anlattıklarınıza bakılırsa) 2 sene belki daha fazla götürebilir.

Fiyatı en son baktıgımda 600 civarlarında geziniyordu. Anlattıklarınıza uygun olarak aklımda direk bu model oluştu. Tabii başka seçenekler de olabilir. Yine de diğer gelecek yorumları da bekleyelim

Kolay gelsin, iyi günler.

Çok teşekkürederim.Ben o modelin kızaklı olduğunu bilmiyordum.Hemen şimdi araştırmaya başladım.Öneri için tekrar teşekkürler.

• Rica ederim. Begenirseniz veya begenmezseniz size gore olan artı veya eksilerini yine yazın buraya ki, o telefonu alacak olanlar degişik gözlerden bakış açılarını da yakalasınlar yine. Belli olmaz belki de çok büyük bir eksiğini ben kaçırmış olabilirim, hata yapmış olabilirim vs... Ögrenmede sınır olmuyor ne de olsa
  • arkadaşım sonyericsson G705 i incele derim
  • 6210 ihtiyaçlarınızı karşılar ama 600 ytl edecek bir telefon değil samsung i560a bir bakın 400 ytlye gps kulaklık kalitesi iyi bir telefona sahip olursunuz onun dışında 600 ytl gibi yüksek miktar parayı gözden çıkarmışken 800 ytlye N85 almanızı tavsiye ederim
  • yazılanları okudum ve aklıma gelen ilk telefon sony erikcson g705 oldu . bi incelemenizi tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

6210 ihtiyaçlarınızı karşılar ama 600 ytl edecek bir telefon değil samsung i560a bir bakın 400 ytlye gps kulaklık kalitesi iyi bir telefona sahip olursunuz onun dışında 600 ytl gibi yüksek miktar parayı gözden çıkarmışken 800 ytlye N85 almanızı tavsiye ederim

N85 bana çok ağır ve büyük geldi nedense.
    Samsung i560 'a baktım cidden ince ve güzel duruyor.Özellikleri hakkında henüz tam bilgim yok.

NOT:N85 16 mm Yani samsung i560'la nerdeyse aynı kalınlıkta.Bunun yanında G705 14.3 mm.6210 14.9 mm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.E.M.K -- 28 Mayıs 2009; 9:32:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fbonurcan

yazılanları okudum ve aklıma gelen ilk telefon sony erikcson g705 oldu . bi incelemenizi tavsiye ederim

Tavisyeniz üzerine bu forumda da yapılan incelemeyi okudum.G705 diyince ben ne biliyim telefon gerçekten muazzam tasarıma sahipmiş.Köşeli hatlar ve gerçekten ince olması çok güzel.Wi-fi falan var ama benim için önemli değil.

1.G705 kızağında herhangi bir problem çıkarır mı?(6210 navigatör'ü ready2strike arkadaşın tavsiyesi üzerine gidip telefoncuda inceledim.Gerçekten kızak insana güven veriyor.Sallanma,esneme gibi durumlar kesinlikle yok.

2.G705 GPS kullanımı nasıl bu konuda detaylı bilgi alamadım henüz.6210 navigasyon üzerine kurulu bir telefon sonuçta.G705 navigasyon konusunda sorunsuz çalışır mı?

3.G705 de e posta sunucu nasıl işliyo.6210 da kendinden tanımlıymış.Küçük bi bilgi girişiyle e postalarımı telefondan okuyabileceğimi söyledi telefoncu.

4.G705 de çekim gücü nasıl.Haftanın 3 günü devamlı arazideyim.(6210 navigator de ready2strike arkadaşın dediği gibi çekim gücü diğer tellere oranla daha iyi verim alınıyormuş.)

5.Arkadaşlar daha önce hep nokia ve samsung kullandım.Sony Ericson 'da sony kelimesini gördüğüm için kalitesiz bir telefon olacağını zannetmiyorum.G 705 kullanım açısından rahatmıdır.Ayrıca g 705 de güncel fiyat nedir?.6210 Navigator peşin 600 ytl....

• ben olsam g705 alırım . tasarım olarak navigator dan daha güzel . ve + wifi si var g705 in. birde sony erikcson lara bazı yama tarzı şeyler yapılarak ses ve fotograf kalitesi artırılıyor ( özellikle cybershot ve walkman serilerinde . heralde bunada yapılabilir )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.