Herkese iyi günler, 99 model 2.0 sol extra avensis bir aracımız var neredeyse 10 yıldıe biniyoruz ve bakımlarını düzenli yaptırdık hep, genelde de yetkili serviste yaptırdık. Araç bir süredir soğukta çalışmıyordu, 3. 4. Denemede ancak çalışıyordu, önce yetkili servis ie sonra da birkaç ustaya gösterdik, araç onlarda bulunduğu süreçte çalıştığı için çalışmadığı zaman görmemiz lazım dediler, ona da tamam deyip 15 20 gün arabayı bıraktık o sırada araba hep çalışmış yine anlayamadık dediler.biz bu durumu hep soğuk havalara bağladık ancak şimdi ise araba yaz olmasına rağmen çalışmamaya başladı ve 5 gün önce tamamen çalışmaz oldu. Ankaradaki yüceller, dörtnal vs gibi bir sürü yeri arayıp durumu anlattık, ama tabiri caizse ingilenmediler, o uğraşa girmek istemediler, artık ne düşündüler anlamıyorum 2 3 yaşında arabaya yağ değişimi yaparım bununla uğraşacağıma diyor anlaşılan ustalar, o yüzden bir usta önerisine ihtiyacımız var, teşekkür ederim |
Ankarada toyota ustası bulamamak(ustaların eski modellere bakmak istememesi) -Yardım-
-
-
Şimdiden kolay gelsin,
Şu konuya bakın isterseniz,umarım bulursunuz.
www.toyotaclubtr.comAnkarada Bulabileceğim Iyi Toyota Ustasıhttps://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3193.0 -
Dörtnal toyota -
Dörtnal ve yüceller toyotayı aradık, çok uğraşmam lazım vs deyip reddettiler
-
dortnal bizim 90 kusur model rav4 ile epeyce ugrasip herseyini yapmisti. bu isler telefonda olmaz arabayida alip gidin. hic calismayinca goturmek sorun tabii ancak en azindan gidip yuzyuze gorusun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 14 Temmuz 2023; 22:4:11 > -
Sağolun hocam öyle yapacağız muhtemelen
-
Çoğu yer kendi müşterisi değilse telefonla olunca çok üstelemiyorlar -
Ivedikte mazda garage var oktay usta benim honda accord 88 modele bakmisti orayi oneririm 323f lantis falan hepsinden iyi anliyorlar toyotaya da bakarlar 88 model accorda baktigiysa -
İvedik'te Umut Otomotiv Tolga Atak var Mazdacılar gidiyor genelde, bir arayın isterseniz belki bakarım der. 05559915124 - 05349432082
Bir de Bey Otomotiv var, yine Mazdacılar gidiyor ama Japon araçları çalışıyorlar. biraz daha kurumsal. 0542 276 17 26
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canocan_07 -- 16 Temmuz 2023; 9:21:21 > -
Yağlı kazığı önceden hazırlamışlar -
adamlar paraya doydu tabi.
-
Herkese çok teşekkür ederim yanıtlar için, güncelleme yapacağım
-
Genel olarak Ankara sanayi Özellikle de Şaşmaz sanayi düşük model araçlara burun kiviriyor. Çünkü bakarsanız ,kapılarinin önünde genelde üst model Avrupa araçlar özellikle de çok arıza çıkaran vw modelleri araçlar oluyor. Bunları döndüre döndüre si.. pardon tamir ediyorlar.
Bence arizaniz zor bir arıza değil, gözlem ile kendiniz de bulabilirsiniz.
Çalışmadığında motora yakıt gidiyor mu?
Yakıt Gidiyorsa elektrik gidiyor mu?
Elektrik Gidiyorsa ateşleme oluyor mu?
Ateşleme oluyorsa pistonlar hareket ediyor mu yani kayış vs dönüyor mu
Bunun birisi kontakta diğeri kaputta iki kişi ile tesbiti lazım
Ama benim şahsi fikrim motorunuza yakıt gitmiyor, pompayq bakmanız lazım. -
Ben direksiyon yamukluğunu düzeltecek rot balanscı bulamadım istanbulda
O kadar vasatlar işlerinde
6-7 yer yapamadı dediğinde müşteri insan bi dikkat kesilir demekki bir yerde kaçırılan bir şey var diye
İşçilikte berbat Türkiye de -
Eski veya arızası olan aracı samimi ustanız yok ise baktırmak oldukça zor. Başka şehre araç göndermek zorunda kalan kişi sayısı da az değil.
Soruna gelince Toyota arıza kodu direk bir yere götürmüyor ise çok fazla sürpriz arıza yapan bir marka değildir, önce klasik buji, bobin gibi ateşleme sisteminde sorun yok ve araç bir yerden hava almıyor ise büyük ihtimalle sübaplardır. LPG var ve km yüksek ise (250 bin ve üstü) sübap olma ihtimali çok çok yüksek. Araca bir kompresyon testi yaptırmak lazım çıkan neticeye göre sonrasında üst kapak açılacak sübaplar ve segmanlar kontrol edilecek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X