Şimdi Ara

Telefoncular sıfır cihazlardan ne kadar kazanıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
10.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Emin olun 400 liralık telefonu satarken 50 lira kar yapmıyorlar.Tabi aldıkları primi falan bilmiyorum. Sadece o anki satış üzerinden konuşuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eskisehir

quote:

Orjinalden alıntı: realceday

Ticaret yapacaksan ahlakıyla yapacaksın.
    Bir malı %100 karla satmak ne ahlaka ne dine sığar.
    Peygamber efendimizin bile bu konu hakkında Hadisleri var araştırın.

Zaten %50 %70 gibi karla satıp o mala helal diyebiliyorsa satıcı söyleyecek birşey bulamam yani

Piyasaların Arz-Talep dengesini bu kadar basit açıklayan biri daha olmamıştı.
    piyasalar peygamberin hadisleriyle yön bulmuyor artık dolardaki ani oynamalar sizin kar marjınızı etkiliyor . yüksek vergiler ve giderler yüzünden ticaret zaten para kazandırmaz hale geldi . sende burada vaaz veriosun ahkam kesiosun birde konuyla ne alakası var söyledin şeylerin onuda anlamadım

Realceday kardeşimizin ne demek istediğini iyi anlamak lazım. "Ticaret ahlakı" gerçekten çok önemli. Örneğin piyasada normal fiyatı 100 lira olan " çakma" telefonları müşteriye orjinal diyerek 500 liradan satmak, ya da müşterinin "saflığından" da yararlanarak kullanılmış cihazı sıfır diyerek satmak (söz telefonculardan açıldığı için örnekler telefonculardan verilmiştir, sözlerim ticareti insan ahlakının dışında görmek isteyenleredir) , sonra da dolardaki ani oynamaları, bu zamanda ticaretin yalansız olamayacağını, ticaretin dürüst kişilerin işi olmadığını, vs. bahane etmek pek ticaret ahlakına dolayısıyla insan ahlakına sığmaz heralde... Saygılar....

• arkadaslar genel olarak alici olan insanlar 1000 TL'lik telefon alirken bile 5-10 lira indirip yaptirabilirse bunu kar olarak goruyor, o yuzden saticilar da "zaten gelis fiyatina veriyorum" diyerek daha fazla pazarlik yapma sansini ortadan kaldirmaya calisiyor, olay bu kadar basit aslinda. ancak su konuya dikkatinizi cekmek istiyorum, ben bunlari yazarken ne alicinin ne saticinin yaptigina bu dogru-bu yanlis demedim, sadece durumu ortaya kordum. burda herkes kimi hatali goruyorsa oyle dusunsun.

ama piyasa sartlarina kendini uydurman lazim diyen arkadas icin sunu soyleyeyim, evet uydurman lazim, ama bunu yalanla dolanla yapmak zorunda degilsin ki. telefon satiyorsan mesela, ilgili personel koyarsin, musterilerine satis sirasinda ve satis sonrasinda iyi hizmet verirsin, ya da telefonculuk konseptine farkli bir yaklasim getirip degisik bir fikirle farkli bisey yaparsin, iste o zaman hem zengin hem basarili olursun. ama eger 3-5 kurusun hesabiyla ugrasip kucuk hesaplara dusersen ne uzarsin ne kisalirsin, oylece yasayip gidersin. aman yanlis anlama, lafim sana degil, genel olarak piyasa konusunda konusuyorum.

şugar_klavyeci,
    anlamadim adam neyi tuketici haklarina sikayet ediyo? ayrica neden avrupa'yi bu kadar gozumuzde buyutuyoruz? imzam'da da yaziyor, su an avrupa'da yasiyorum, gel benim yanima bir gun, bir derdin oldugunda firmayi arayip bir sikayette bulun, ya da resmi kanallardan hakkini ara bakalim ne olacak? evet bazi ulkeler daha gelismis bu konuda ama avrupa degil, avrupa'da bazi ulkeler. o da o ulkelerin avrupa'da ya da avrupa birligi'nde olmasindan kaynaklanmiyor, ulkelerin kendi kulturlerinden, kendi politikalarindan kaynaklaniyor.
    bu soyleyecegimi sen ustune alinma, senin dediginin uzerine aklima geldi. yine genel konusacagim ama hayatinda avrupa'yi gormemis insanlarin, "avrupa'da boyle mi?", "bu yuzden giremicez avrupa birligi'ne" demelerine gercekten gicik oluyorum. mesela soyle bir sey anlatiyim, turkiye'de otobuste yer vermeyen gence bile yasli bir teyze, "biz bu kafayla gidersek almazlar bizi avrupa birligi'ne tabi" dedi. sanmiyorum ki teyze hayatinda en azindan ispanya'ya gelmis olsun. cunku burada gercekten ihtiyaci olanlara yer verilir, digerlerine yer vermeyi teklif ettiginizde "ben yasli degilim" der ve hakaret etmissiniz gibi kizar.

realceday,
    ben istersem bir sise su alirim, derim ki bu su 100 TL. kimseye zorla satmiyorum, icinde altin var da demiyorum, ama aldim elime bi sise su 100TL fiyat koydum satiyorum. kimseye de yalan bir sey soylemiyorum, icinde su var, baska da bir ozelligi yok diyorum, 1 sise su bu sadece diyorum. bir sise suya verecek 100TL'si olan birisi de gelip bu suyu aldi. ben alan kisiyi kandirmadim, kaziklamadim, zorla da satmadim. simdi bunun suclusu ben mi oldum? ben ahlaksiz mi oldum? herkes birden aramizda anlasip da bundan sonra suyu 100TL'ye satacagiz demedigimiz surece burada ne ahlaksizlik var ne suc. alan kisi gezer bakar, su ne kadar ediyor. diger yerlerde ne kadara satiyor. kendi cebine bakar, suya verecek 100TL param var mi der, eger varsa gider alir. daha ucuz bulduysa ordan alir. arastirsa 1TL'ye bulabilecegi biseyi benden gelip 100TL'ye aliyorsa burada yanlis birsey yok. ama ben onu kaziklarsam, bak bu su marstan geldi dersem, durum degisir. ama dedigim gibi, ben onu kaziklamadiysam, yanlis birsey anlatmadiysam burada yanlis bisey yok.

ama kisisel olarak su sorunun cevabini merak ediyorum, sattigi maldan %50 kar elde edeni haram yemekle suclayan biri olarak su soracagim konuda ne dusunuyorsun? diyelim ki ben luks bir arac almak istiyorum, ornegin audi R8. gecen yaz bir arastirma yapmistim. Almanya satis fiyati 100,000 € civarinda. ki buna almanya'daki vergisi de dahildir. audi bu araci uretmek icin, milyonlarca dolarlik ar-ge calismasi yapmis, o kadar yatirim yapmis fabrikalari icin vs. kullandigi malzemeler de keza bu fiyata dahil. hem emeginin, hem kullandigi malzemenin ve isciligin fiyatini koymus, biraz da kar koymus, almanya da audi'ye bazi imkanlar sundugu icin vergi olarak biraz para almis ve 100,000€ fiyatla arac satisa cikmis. turkiye fiyatina bakiyoruz (OTV indiriminden once) 220,000€. aracin bedeli 100,000€, vergisi 120,000€. audi'nin calistirdigi onca insandan, harcadigi onca emekten, onca zamandan, kullandigi onca malzemeden sonra kazandigindan daha fazlasini devlet bana evet bu arabayi alabilirsin demek icin benden talep ediyor ve aliyor. oran ne? %120. kendi sattigi maldan, yani yine emek verdigi bir isten %50 kar eden adam haram yiyor diyosa, bu odenen vergi ne? devletin bize verdigi hizmetin karsiligi mi, yoksa o da haram mi? sadece bir soru, gercekten cevabini merak ettigim icin sordum.

yanlis anlasilmak istemem, bu kadar luks araclarin yuksek vergili olmasi bence de dogru, ozellikle devletin butce konusunda ithalattan buyuk darbe yememesi icin ithal urunlerde verginin daha yuksek tutulmasini normal karsiliyorum, ozellikle de bu tur luks urunlerde, soruyu sormamin sebebi bu degildi.

saygilar.

• sende haklsın kızmıyorum zaten neticede orda yaşıyorsan daha iyi bilirsin benim elirtmek istediğim fahiş fiyattan satılarak vatandaşın hakkının yenmesi
  • sıfır telefonların geliş fiyatını biliyorum ,

1000 liralık cihazdan 300 lira kazanılan dönem bundan 10 sene önceydi , tabi bu rakam olaran değil ORAN olarak,

şu anda 1150 liralık i900 omnia da bir telefoncu 75 lira kar ediyor. Tabi bu telefon resmi distribütör telpa garantili ise.

ayrıca bu cihazın günlük aldığınız ekmek gibi satılmadığını da tahmin ediyorsunuz umarım.

örnek : noki 1200 geliş fiyatı : 28 euro = 28* 2200 = 61,60 tl

satış fiyatı : 69 tl hatta sırf laf olsun diye 63 liradan veren yerler var.

kar ne kadar ? 7,40 tl

ee bunun gelir vergisi , dükkan kirası , stopajı , muhasebesi , elektriği , çöp vergisi , elemanı , sigortası... say babam say. bunlar maliyete dahil değilmi sizce ? bunların parasını sarı çizmeli mehmet ağamı gidip ödüyor hayır için ?

Bir satıcı bir maldan yüzde bilmem kaç kar ediyor diye "tarafınızdan" haram-helal tefesine konulup yargılanıyorsa , hiç ağzını yormayın. Madem öyle

"Almayın sayın arkadaşlar."

"Almayın"

Araştırın piyasayı ,uygun ve Güvenilir yerden alın, herşey para değildir. Satış sonrası da önemlidir. Ve buna Hizmet deriz. Para ile değerlendirilemez.

Saygılar.

edit :

ekliyim :

Yalanlar söyliyerek satılan, olmayan bir özelliği varmış gibi gösteren, 2.el cihazı sıfır diye satan, çakma çin telefonunu orijinal diye veren , telefoncu, esnaf her ne ise, hepsinin Allah cezasını versin. Bu konuda yazılanların hepsine katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 8 Mayıs 2009; 0:15:54 >

• mr.big , işte benim dikkat çekmek istediğim senin son paragrafında bahsettiğin ve giderek esnaflıkta olmazsa olmaz gibi gösterilmeye çalışılan "istisnalar"dır. Ama bu istisnalar giderek çoğalıyor gibi. Yoksa bizim namusuyla ve de dürüstlüğüyle ekmek parası kazanmaya çalışanlara ne sözümüz olabilir ki?... Saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.