Şimdi Ara

Telefonlarda IMEI kayıt ücreti 45.953 TL olabilir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
3.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

rahatlayacağım günler de gelecek elbet, henüz rahatlamadım.

soruma da cevap alamadım, tekrar sorayım; ne yapmazsak kurtulur, iktidarın batırdığını kabul ettiğiniz bu ülke?

• msegmx M kullanıcısına yanıt

O ne saçma sapan bir argümandır ya. Ülkede imei ücreti 0 TL oldu diye ülke kurtulacak mı ne demek? Ciddi misin?

İmei kayıt ücreti 45.000 TL ver ne olacak, yurtdışı çıkıç harcı 1.500 ver ne olacak, başka ülkelerde ücretler 1500-2000 euro iken bu ülkede ücretler 400-500 euro civarında olsa ne olacak, kiralar almış başını gitmiş bunlar düşse ne olacak, yalan enflasyon bie %70 gerçekte %150 iken %0'a inse ne olacak böyle böyle devam mı edelim şaka gibi :D

• anilkoc A kullanıcısına yanıt

farkındayım, rahat değilsin. sen bir dinlen gel, sonra soruna cevap ararız.

• StaatSanWalt kullanıcısına yanıt

valla ben ikidir soruyorum, "iktidarın batırdığını kabul ettiğin bu ülke, biz ne yapmazsak kurtulur?" diye ama cevap vermekten kaçıyor.

https://forum.donanimhaber.com/telefonlarda-imei-kayit-ucreti-45-953-tl-olabilir--159269226-3

belli ki kendisi, linkini paylaştığım mesajımda belirttiğim, servet transferi yapılan %1'lik kesimden.

belki bu şirketin sahibi bile olabilir;

https://www.sozcu.com.tr/devletin-kasasini-boyle-hortumluyorlar-p72767

ekleme:

işin komik tarafı, 2 sene önce açtığı konuya bak. bir zamanlar kendisi de araştırmış kayıt işini;

https://forum.donanimhaber.com/internetten-telefon-alma-ve-imei-kayit--152142222

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilkoc -- 8 Ağustos 2024; 14:46:20 >

bu ülke nasıl mı kurtulur?

ülkedeki piskopatların sayısı azaldığında kurtulur. 😆

yanlış. psikopatlardan değil, hırsızlardan arındığında kurtulur ancak.

yine net cevap veremeyen bomboş mesajınızdan da anlaşılacağı üzere; imei'nin 46000 TL olması ile ülkenin kurtulması/kurtulmaması arasında bir bağ yokmuş.

• İşin özeti AB ülkelerinden aldığımız telefonu Türkiyede kullanamıyoruz. Ben bu kısıtlamayı anayasal hak ihlali olarak görüyorum ama AYM'ye dava açma yetkisi olan partiler bir türlü göremiyorlar.

Çivi, çiviyi söker. Madem AB ülkelerinden alınan telefonların Türkiye'de kullanımı engelleniyor biz de Türkiye'de alınan telefonların AB başta olmak üzere yurtdışından kullanımının engellenmesi için ilgili yerlere şikayet edelim.

Nasıl fikir?  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 9 Ağustos 2024; 11:52:29 >

Hakikaten ya arkadaş kendi de sormuş aslında "Pasaportsuz kayıt yapılır mı" diye.

Durum gerçekten çok acı, hiç de sorgulamıyor ulan ben telefon almışım aldığım ülkedeki vergisini algısını neyse hepsini verip, üstüne daha sıfır hizmet veren devlete neden 40k daha bayılayım diye sorgulayamıyor ama "Pasaportsuz kayıt yapılır" mı diye sorguluyor. Bu ülkenin seviyesi gerçekten inanılmaz.

• akepe bu ülkenin kanını emen bir vampirdir...

ülkenin içinden geçtiler...

ben hala bunlara oy veren insanlara inanamıyorum... çok cahil var ülkede maalesef arkadaşlar...

• Imei kayıt sonrası bir sonraki kayıt haracının yurt dışından alınan donlara geleceğine inanıyorum.

Sonuçta diğer sektörler gibi tekstil piyasası da iç pazarda acilen desteklenmeli.

Ayrıca telefonla kıyaslandığında ekonomide yarattığı açık çok daha fazla. (Belki çıkarım yanlış oldu ama herkesin hala en azından bir don giyebildiğini hesaplıyorum.)

Aldığınız donları d..ünüze giyebilmeniz için kayıt ettirmeniz gerekecek.

İlgili uzva takılacak bir çip ile sinyal ve don takibi yapılacak.

Donu 3 yıl boyunca üzerine kayıt edilen pasaport sahibinden bi başkası kullanamayacak (Ki zaten bunu yapmayın.) ya da satılamayacak.

Hem "akşamdan beraber uyuya kalmışız, sabah da kız arkadaşım/erkek arkadaşım uyku başında yanlışlıkla benim donumu giymiş." bahaneleriyle oluşan vergi kaybının önüne geçilmiş olur, hem de toplumsal hassasiyetlerimize taze bir nefes getirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 9 Ağustos 2024; 14:29:45 >

bkz. https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man

merak ettim, başka bir numaran var mı? 😆

bilgisayarındaki kullanıcı adın?

nerde yazıyor?

bakıyorum çok hızlı cevap yazıyorsun, yorulmuşsundur. sen bir dinlen gel, sonra soruna cevap ararız.

bilgisayar başındayım.

lafım çok koymuş olmalı, halen onu sayıklıyorsun. 😁

e öyle dersin tabi, psikopatlardan değil dersin. Allah akıl fikir versin ne deyim. 😆

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.