Şimdi Ara

Telefonlarda IMEI kayıt ücreti 45.953 TL olabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
3.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bence 100 bin olsun tek seferde. Yorulmasınlar.

• Yasaklar zamlar vergiler türkiye yüzyılı dedikleri buymuş demek, adamlar ülkenin içine etmeye yemin etmişler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saraya para lazım giderleri karşılamak için

• Ben bu hükumetten (devletten) nefret ettim, etimle, kemiğimle, hücrelerimle nefret ettim!

• Eskiden yiyor ama çalışıyordu, şimdi sadece yiyorlar. Yecüc ve mecüc dedikleri bunlar olmasın sakın? :D

• Sizlere iyi telefon kullanmak yok, AKP'liler herşeyin en iyisini kullanır ama. Mercedeslerle konvoy yapar, en ufak yere iki katlı jumbo jetle gider.

• msegmx M kullanıcısına yanıt

Neyse, yazıp yazıp, sildim. 

Yarışmaya hangi ülkeden katılıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 7 Ağustos 2024; 12:40:40 >
  • Vatandaş otomobil, telefon vs. alamasın diye elinden geleni ardına koymuyorlar!

Gerçi sizi seçen de halk.

Tencere-kapak yani

M Ü S T A H A K

• Lomax. kullanıcısına yanıt

2 yıl önce aldığım zamanın amiral gemisi S22U var, halen de kullanıyorum. Yurtdışıyla uğraşmadım, yurtiçinden bir e-ticaret sitesinden aldım, az da indirim vardı.

Ülke aynı ülke de, anlamakta güçlük çekiyorum, herkes, sanki telefon alımını toptan yasaklamışlar gibi davranıyor 🤔

Bir de hani şunu açıkla; Ak parti gitti, Chp geldi ve IMEI ücreti 0TL oldu. Ülke kurtulcak mı? Bu mu?

Sahi, merak ettim, neler yazmıştın, neden sildin? 😆

şu, e o gitti bu geldi ülke kurtulacak mı şeklindeki mesajlara bayılıyorum. bir önceki mesajında da diyor ki paşam, devlet diyormuşmuş ki oradan alma Türkiye'den al sorun neymişmiş.

dünyanın neresinde var be böyle bi uygulama, sen önce onu açıkla illa bir açıklama istiyorsan. ben belki sony xperia almak istiyorum ama adam bu pazardan çekilmiş. İngiltere'ye gezmeye gittim aldım şimdi de kullanacağım. sana ne kardeşim?

lafa bak. ülke kurtulcak mıymışmış. kurtulacak bile yazamayan adamsın sen, ülke imei kaydı 45000 TL olunca mı kurtulmuş oluyor he?

kurtulmayacaksa bile, yandaşa yapılan servet transferinin hortumlarını keser chp.

o mesajınla ülkenin batırıldığını ve kurtarılmaya muhtaç bir hâle düşürüldüğünü kabul etmiş oluyorsun, onun bile farkında değilsin.

sen geçilmeyen köprülere, uçulmayan havalimanlarına, gidilemeyen hastanelere dolarla yolcu / hasta garantisi ver bütün parayı betona göm ekonomiyi batır. ben temu'dan alışveriş yapmayayım, yurtdışından telefon almayayım, yurtdışı çıkış haracını 500 TL yap, hatta yurtdışı turlarda taksiti kaldır yurtdışına da çıkamayayım, sen de yandaşa yaptığın servet transferinin bedelini bana ödet. böyle mi kurtulacak ülke he?

içinde metrosu bulunan atatürk havalimanını kapatıp 2 milyar dolarlık pistini yok ediyorsun. yeni havalimanı açıyorsun metrosu 4 yıl sonra geliyor, insanlara çile çektiriyorsun. sen ve zenginlerin ise özel uçaklarınla atatürk havalimanının kalan tek pistine iniyorsun çünkü şehrin içinde!. havalimanı ihalesinde 90 metre dolgu yapacaksın diyorsun, ihaleyi ona göre alan adam 60 metre dolduruyor, cebine 2 milyar dolar kalıyor. böyle mi kurtulacak ülke?

4 fazda 10 milyar dolar yatırım yapıp 25 yıl işleteceğim sonra da devredeceğim diyor. sonra; "neyse ya bu kadarı yeterliymiş" diyor 2. terminali bile yapmamak için sözleşmeyi revize ettiriyor bi 3-4 milyar dolar da öyle cebine kalıyor. böyle mi kurtulacak ülke?

bu verdiğim sadece bir örnek. carry trade ile gelip dolarına dolar katarak gidenler konusuna girmedim bile.

imei kaydı ve yurtdışı alışveriş konusu, insanlardaki bıkkınlığın dışa vurulmuş hali.

çok biliyorsun ya, sen cevap ver bakalım; batırdıklarını kabul ettiğin bu ülke nasıl kurtulacak? kaç imei kaydı parası toplanırsa kurtulur mesela sana göre?

ya da yapmamızı istemediğiniz başka neler var?

kahve içmeyelim. hamburger yemeyelim. sinemaya gitmeyelim. tiyatroya gitmeyelim. tatile gitmeyelim. telefon almayalım. bilgisayar almayalım. yurtdışına çıkmayalım. araba almayalım.

devletin kaynaklarına çöreklenmiş %1'lik kesimden kimileri ihalelerle, kimileri kendilerine bağladıkları 3-5 maaşla ülkeyi soyup soğana çevirirken biz başka neler yapmayalım mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilkoc -- 7 Ağustos 2024; 14:31:5 >

Ne yazıp, sildiğim önemli değil, hiciv içeriyordu.

Şimdi mesajınızı okuyunca, mesajımı silerek doğru bir karar vermişim. 

Sorun şu;

Telefon satın alırken vergi adı altında alınan haraçlarla cihaza olması gereken fiyatının iki katını ödüyorsunuz.

Daha önce kredi kartına en azından faizsiz taksitler halinde bölebilirken, bugün ya operatörlere fahiş fiyatların üzerine fahiş farklar vererek ya da bireysel kredi adı altında banka faizi ödeyerek taksitlendirebiliyorsunuz.

Ancak;

Ödediğiniz vergiler doğru yerlere de harcanmıyor, ekonomiyi rahatlatmıyor, hedeflerini bulup ülkeyi refaha götürmüyor.

Bunun yerine belirli bir zümreyi beslemek için kullanılıyor.

Kaldı ki belki Türkiye'de satışı olmayan bir modeli de almak istiyor olabilirsiniz.

Bu durumda da;

Kendi ülkenizden vergisini ödeyerek pasaport alıyorsunuz,

Verginizi ödeyerek havalimanına ulaşıyorsunuz,

Yurt dışına çıkış haracınızı ödeyip yine vergisini ödediğiniz biletle yurt dışına çıkıyorsunuz.

Ve ülkenizde hali hazırda vergilendirilmiş kazancınızla bir telefon alıyorsunuz.

Ancak ülkenize döndüğünüzde gsm operatörlerine ve bankalara peşkeş çekilmiş sektör sebebiyle telefonunuzu kullanabilmek için;

Dünya üzerinde bir başka emsal uygulaması bulunmayan Imei kayıt ucubesinin, fahiş rakamlarla Imei kayıt haracını ödüyorsunuz.

Bu da yetmiyor, telefonu 3 sene boyunca nikahınıza alıyorsunuz, eşiniz, aileniz, kardeşiniz bile kullanamiyor.

Üzerine telefon nikahınızdan düşmeden başka bir telefon kayıt hakkınız da yok.

Yıllar önce, kayıt dışı telefonların ekonomiye kazandırılması için, 5TL karşılığı tek seferlik kayıt diye başlatılan bu sistemin bugün 45.953TL ücretini tartışıyoruz.

Yani anlayacağınız telefon alımını toptan yasaklamıyorlar ama her anlamda sizi haraca bağlıyorlar.

İnsanların tepkisi de bu yüzden.

Sorunuza da şöyle cevap vereyim;

Parti adlarının, kişi adlarının önemi yok.

Uygulama yanlış ve haksız.

Her yönüyle vatandaşı sömürmek üzerine kurulu bir sistem.

Kim yaparsa, devam ettirirse eleştirim de ona.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 7 Ağustos 2024; 14:52:10 >

• Bu nasıl şahlanıştır yiğidim

• akparti milli güvenlik sorunudur bu ülkede

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim anlamadığım bir hattın yılda 120 gün hakkı var. Çift hatlı telefonun 240 gün. Yurtdışındaki kankanla aynı telefonu kullanırsan sanki IMEI falan gerekmiyor gibi? Geldiğinde kendininkini bıraksın. Seninkini alsın.

Bence kullanım süresini 90 gün altına çekmeleri lazım. Yoksa ben bu düzende gene IMEI kaydı yaptırmam.

Benim merak ettiğim, iki telefonla gelmeyi yasakladılar ya sözüm ona, turistlere de mi böyle yapıyorlar? Sanmıyorum. Bizim kankilerin hepsi vatandaş oğlum. Neyse, geyiği bırakayım. Telefon benim ilgi alanım değil. Bir şekilde hallederim ben de, meraklısına Allah sabır versin.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Turisti bağlayan bir şey yok. Roaming kullanıyorlar ya da illa 5 ay kalacağım ve hat alayım diyen turist için turist hattı satılıyor pasaportuna.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

Tamam işte. Çift hatlı telefonda yılda 240 gün hakkın var. İki telefon işi çözüyor.  

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Bence fazla dile getirmeyin :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anilkoc A kullanıcısına yanıt

ne kadar da nefret dolusun. neyse, yazdın ya birşeyler, umarım rahatlamışsındır.

• Lomax. kullanıcısına yanıt

Ülkemizde hayat çok pahalı, ve dahası, hergün daha da pahalılaşıyor. Bundan hepimiz şikayetçiyiz.

Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum, katılmamak mümkün değil zaten. Yalnız, bir iki cümleyi de, niye yalan söyleyim, beğenmiyorum, çünkü durumun tersinden bahsetmiyorsunuz. Örneğin, "belirli bir zümre" konusu. Kabul, ama Türkiye'de hangi kesim kendine çıkar sağlamaya çalışmıyor ki? Her kesim "ülkeyi ancak biz kurtarırız" modunda. Bu konulara pek giresim yok doğrusu.

IMEI konusuna gelince.. her konuda olduğu gibi sömürülüyoruz, doğru. Keşke olmasa.

Yalnız, biz, haklı olarak, gelişmiş bir ülkede, Avrupa ülkesinde yaşıyor gibi yaşamak istiyoruz.. ama gelişmiş bir Avrupa ülkesi değiliz. Daha sokak köpekleri konusunu bile kavga etmeden halledemiyoruz. Bir diğer haberde ise vatandaşımız 40 yaşında (!) emekli olabiliyor.

Ülkede olmaması, değişmesi gereken çok şey var, keşke derdimiz sadece IMEI ücreti olsa.

Kendimizi yetiştireceğiz, çalışacağız, sonra gidip oyumuzu kullanacağız. Bunun haricinde, vatandaş olarak yapabileceğimiz pek birşey de yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.