< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Telefonlarda IMEI kayıt ücreti 45.953 TL olabilir (5. sayfa)
-
-
İmei saçmalığına açıklama kimse getiremez kasmayın. Koca dünyada 3-5 dandik ülke haricinde bu uygulama yok. O 3-5 dandik ülke içinden sadece bizimkinde bu denli yüksek ücret var. Kalan ülkelerde imei ücreti makul bir ücret. Bu bildiğin illa alacaksan her yerde 1x olan eşyaya 2x verip bir tane de bana almak zorundasın demek. Kısaca haraç.
-
heh bak isteyince güzel güzel yazabiliyormuşsun.
gelelim dediklerine;
"hepimiz şikayetçiyiz" bölümünü tepki aldıktan sonra yazmışsın.
ben de diyorum ki, "tamam devlet, dediğin olsun; peki sonrasında enflasyon, vergiler, harçlar düşecek mi? düşmeyecekse oyumu ona göre kullanacağım."
bunu ise hiç bi zaman yazmamışsın şimdi yazıyorsun.
sonunda senin de şikayetçi olduğunu anlamış olduk bu sayede. ne güzel.
hahaha. ayrıca bişeyi açıklayacağım da yok. ne yazdıysam, sen koymuşsun zaten internete. arayan da laps diye bulabilir. kafasını kullansın biraz yeter
-
arkadaş, imei'nin yüksek olduğunu açıklamaya yada savunmaya çalışan, kasan kim? yanıt verdiğin mesajda yazdığım gibi, ben değil.
-
> bunu ise hiç bi zaman yazmamışsın şimdi yazıyorsun.
forumdaki geçmişimi, hatta netteki varlığımı google'lamışsın, dün yazdığımı niye bulamadın:
>> Kendimizi yetiştireceğiz, çalışacağız, sonra gidip oyumuzu kullanacağız. Bunun haricinde, vatandaş olarak yapabileceğimiz pek birşey de yok.
"tepki aldıktan sonra".. yüksek vergiden, harçtan hangi vatandaş şikayetçi olmaz? en başta konudan şikayetçi olmadığımı ileri süren yine sen. akıl var fikir var.. ama kime yazıyorum. 🙄
-
Demek ki ulkemden almami istiyorlar demek savunmak olmuyor mu ya da imei kalksa akp gitse ulke mi kurtulacak demek?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hay ellerin dert görmesin. ben yoruldum aynı şeyi yazmaktan. savunmadım diyor ya inanılır gibi değil
-
Fazla dillendirme, ona da ayar çekerler sonra
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Enflasyonun düşmesi benim için herşeyden daha önemli. "İyi ki harçlar, vergiler yüksek" diyecek halim yok. "İyi ki harçlar ve vergiler düşük, enflasyon yüksek" diyecek halim de yok.
Ayrıca, kanunlar gibi, değiştiremiyeceğim şeyleri savunmak yada karşı çıkmak bana göre anlamsız.
"ak parti gitse, chp gelse, harç 0TL olsa ülke kurtulacak mı" dedim, sanmıyorum. kendimi ak partili olarak görmüyorum, merak ettiğin şey buysa, fakat hükümetin yaptığı birçok icraatı, savunma sanayii özellikle, doğru buluyorum.
-
Enflasyonla savaşma yöntemi olarak imei kaydı, hmm. Bir de savunma sanayi ne alaka? Savunma sanayisine bir icraat yaptıkları da yok ki hükümetin böyle bir görevi de yok. Neyse bu apayrı bir tartışma konusu. Ben kapalı alanda sigara yasağı dışında bir icraatlarını görmedim. Wikinin bilmemkaç ay, youtubeun yaklaşık 2 yıl civarı kapalı kaldığı bir dönem bunların dönemi. Neyse başlık belli kocaman imei kaydı ücreti yazıyor orada konuyu saptırmaya gerek yok.
-
Millet tüketim hastası olmuş her sene milyonlarca yeni telefon satın alınıyor...
Çoğu vergiden kaçmak için yurt dışından alıp getiriyordu şimdi getirsinler de görelim...
-
Her ülkede tüketim vardır. Kapitalist sistemde yaşıyoruz. Mevzu bundan ziyade alım gücüdür. Refah seviyesidir. Ve her şeyin adaletli ölçülü olmasıdır. Türkiye'nin asgari ücretinde Iphone 15 pro 4 maaşla ancak alınabiliyor. Belki yetmeyebilir de. Ama bu telefonun ederi 2 maaşlık çalışma aslında. E adamın 2 aylık canla başla çalışması emeği devlete, saraya, diyanete gidiyor. Bir telefon için 2 aylık hayat emeği vergisi olur mu. Biz kendimize değil devlete, itibarlarına, bu çürümüş sisteme çalışıyoruz aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sene2024 -- 11 Ağustos 2024; 19:58:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konuda ikili tartışma yapmayalım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X