Şimdi Ara

Telegram diğer uygulamalardan sohbetleri aktarabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telegram diğer uygulamalardan sohbetleri aktarabilecek

Belki de internet tarihinde en fazla sohbet uygulaması arası geçişler yıl başında yaşandı. WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesindeki kriterleri değiştirmesi ile başlayan tartışmalar on milyonlarca insanın farklı uygulamalara geçmesine neden oldu.

Telegram fırsatı kaçırmadı

WhatsApp kullanmak istemeyenlerin ilk adresleri genelde Telegram ve Signal uygulamaları oluyor. Telegram son haftalarda rekor büyüme yakalayarak 500 milyon kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Platform şimdi geçişleri daha da kolaylaştırıyor.

Ayrıca Bkz.Xbox Live Gold üyelerine Şubat ayında verilecek ücretsiz oyunlar belli oldu

İlk olarak App Store üzerinde yayınlanan Telegram 7.4 güncellemesinde yer verilen özellik WhatsApp, Line, KakaoTalk gibi uygulamalardaki sohbetlerinizi aktarmanızı sağlıyor. Böylece eski uygulamaya dönerek sohbeti hatırlama ihtiyacınız olmuyor.

Özellik aslında bir süredir kullanımdaydı ancak Telegram resmi olarak bir duyuru yapmadı. Kullandığınız mevcut sohbet uygulamasında bireysel veya grup sohbeti penceresinde Dışarı Aktar yapmanız yeterli. Sonrasında Share Sheet özelliği ile bu arşivi alabiliyorsunuz.

Telegram sohbet arşivini hangi grup veya kişi ile ilişkilendirmek istediğinizi öğrendikten sonra senkronizasyon yapıyor. Haliyle karşıdaki kişinin veya grubunuzun Telegram’da da olması gerekiyor. 7.4 güncellemesi Android tarafına ne zaman sunulacak bilinmiyor.

Kaynak:https://9to5mac.com/2021/01/27/amid-whatsapp-privacy-backlash-telegram-building-new-tool-for-importing-chats-from-other-apps/

• Peki bundan WhatsApp, Line ve KakaoTalk'ın haberi var mı?
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

İzne gerek yok export edilen dosyayı kullanarak yapıyor. İstersen exportu notpadle bile açarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Tabii uçtan uca şifrelenmiş mesajların Telegram'da pek bir önemi yok.
    Olayın telegramla bir alakası yok. Notpadle açabiliyorsun diyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun Telegram’a geçişte bir adım daha geldi.

Telegram'la alakası yok mu? Mesajlaşma geçmişini başka platforma geçiriyor basit bir şekilde yedeklemiyor.
    Olayı anlamamak için kendini daha ne kadar zorlayabilirsin merak ediyorum

• Çok güzel bir şey ama herkes olmayacağı için nasıl olacak ki ?
    Olayın güvenlik kısmından bahsediyorum, adam gelmiş not defterinden export ediliyor diyor. Şaka gibi.
    Güvenlik olayı mesaj gönderilirken geçtiği serverda şifrelenmesiyle alakalı bir olaydır. Burda herhangi bir mesaj gönderimi mi var? Güvenlik olması gereken yer neresi kardeş? Bence daha fazla konuşma ben bu txt dosyasını ha google keepte açmışım ha telegramda açmışım bunun whatsappı ilgilendiren herhangi bir kısmı yok

• Haberde 7.4 güncellemesi ne zaman verilecek bilinmiyor diyor.

Ancak Telegram 7.4 şu anda Android tarafında da Google Play Store üzerinden kullanıma sunulmuş durumda.

• v7.4.1 yüklü şu an

Adam diyor ki, bu Export yani dışa aktar özelliğini WhatsApp zaten kendisi sunuyor, gelip de bunun güvenlik kısmından bahsediyorum demen yanlış -ki bu işlemi de bir başkası veya yazılım gizlice yapmıyor, bunu kendi bilincinde olan biri olarak sen yapıyorsun:)
    Çok fazla büyütelecek bir durum değil.

• Benim blokladığım şahsa herkes cevap vermiş. Yahu bloklayın geçin ne uğraşıyorsunuz. Ben whatsapp ı bırakmam telegram ve signali de kurdum. Signal ana mesajlaşma uygulamam olsa da diğerleri de signalde olmayan kişiler için şart oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BLasTeaR kullanıcısına yanıt
    Herkesin bildiği dosya şeklinde sunmasını tekrardan belirtmene gerek yok, kimseye öyle bir şey sormadım.

Telegram bunları "imported" diye işaretleyip -haberde de fotoğraf eklenmiş-, kendi sunucularında tutuyor. Zaten şahış mesaj aktarımını kendi isteğiyle, şartlarını da, silinmeleri de kabul ederek yapıyor. Ben üçüncü parti kişilerin eline geçmesi durumunda bunların sorumlulusu aynı zamanda güvenliği sağlayamayan Telegram'dır diye belirtiyorum.
  • Çok saçma olmuş, dün denedim. Whatsappta A kişisiyle olan konuşmalarımı Telegramda B kişisine aktarabiliyorum. Yani A'nın bana whatsappta yazmış olduğu her şey telegramda B yazmış gibi gözükebiliyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.