Şimdi Ara

Telekom'dan İnternete Ayar ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TTNET ve diğer ISS’ların kotalı internet tarifeleri mevcut. Türkiye’de internet kullanıcılarının %60′dan fazlası bu tarifeye kayıtlıdır.

Bu tarifeye kayıtlı üyelerin çoğunluğu ev kullanıcısıdır. Yani; aile evladının, amca yeğeninin internetten faydalanması amacıyla, bu tarifeye abone olunuyor. Kısacası; iyi niyetle, internet-cafe vb. yerlere takılmaması ve özellikle bilgi artırımı için internete bağlanılıyor.

Maalesef; bu iyi niyete gençler sadık kalmayıp, bilinçsizce kotayı aşıyor. Aileler maddi açıdan mağdur oluyor. Bu durumla karşılaşmayan aile yok gibi….

TTNET ve diğer ISS’ler yeni ve eski abonelerine tercihli kayıt seçeneği sunsun. Bu tercihte, abone mevcut kotasını doldurduğunda, sistem otomatik olarak internet erişimini kessin. Bu tercih isteyen abonelere sunulsun.

Veya;

Mevcut limitinin % (yüzde ) 5 'i kadar kota aşımı yapmasına izin verilsin. 4 GB ‘lık tarifeye abone olan kullanıcı 3,5,10 GB ‘lık kota aşımı yapamasın. Tabi ki; bu özellik isteyen abonelere sunulsun.

Bu şekilde konudan anlamayan ve çocuğunun sözüne bakan aileler mağdur olmayacak, gençlerde tarifeyi kontrollü kullanmayı bilecektir.

Bu uygulama kablosuz modem kullananların can simididir. Çünkü; kablosuz ağına giren ve onun internetini kullanan onlarca abone mağdur olmuştur.

İşte bu güzel uygulama için donanımhaber.com herhangi bir etkinlikte bulunabilir mi? Telekom ile görüşme yapabilir mi?

Grup Linki:

Facebook'daki Grubumuz

Desteğinizi bekliyorum.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kota.ayar -- 26 Kasım 2009; 21:29:55 >

• Dedikleriniz her ne kadarda doğruda olsa bu kamu kuruluşlarına sesinizi duyurmak çok zor, bunlardan biriside TTnet, aslında nasıl bir işverene karşı işçi sendikaları varsa internet kullananlarında bir topluluk bir güç olması gerekir bence, ancak sesimizi böyle duyurabiliriz veya bi şeyleri değiştirebiliriz yoksa bireysel çabalardan pek bişey çıkmaz.Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Symplegad

Dedikleriniz her ne kadarda doğruda olsa bu kamu kuruluşlarına sesinizi duyurmak çok zor, bunlardan biriside TTnet, aslında nasıl bir işverene karşı işçi sendikaları varsa internet kullananlarında bir topluluk bir güç olması gerekir bence, ancak sesimizi böyle duyurabiliriz veya bi şeyleri değiştirebiliriz yoksa bireysel çabalardan pek bişey çıkmaz.Kolay gelsin
    Adamların işine gelirmi böyle birşey yapmak? Yazılımlarıda var ama niye bize daha fazla kemriçeg varken daha az (riçeg)sinler?
    Ancak Cem Yılmaz'la kandırsınlar bizi vitamin, mitamin diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: rascon

Adamların işine gelirmi böyle birşey yapmak? Yazılımlarıda var ama niye bize daha fazla kemriçeg varken daha az (riçeg)sinler?
    Ancak Cem Yılmaz'la kandırsınlar bizi vitamin, mitamin diye

Alıntıları Göster
    10-20gb lık kota aşımı yapmak çok bişey ifade etmiyor ki.
    Zaten kullandığın tarifenin sınırsızının %25 ten fazlasını ödemezsin.

biraz bilinçli kullanıcı kotayı yanlışlıkla 10-20gb aşmaz.Bu bilerek ve isteyerek yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KATADE

biraz bilinçli kullanıcı kotayı yanlışlıkla 10-20gb aşmaz.Bu bilerek ve isteyerek yapılır.

hayır efendim biziim milletimiz biraz bilinçsiz internetten video mp3 rodya vs izliyorlar dinliyorlar sonra diyorlar biz bişi indirmedikki benim tadıgıdım çok insan öyle adam gitmiş flim sitesinden sinema izliyor online olrak sonra faturayı görünce diyorki ben bişi indirmedimki diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaCiT[35] -- 30 Ekim 2009; 15:26:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huawéi

Alıntıları Göster
    Dediğin olabilir dostum TTnet e e-posta yolla belki bir cevap gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huawéi

Alıntıları Göster
    Tamam işte adamlar da diyor ki: Biz kotayı bilinçsiz aşıyoruz. Kendimizi tutamıyoruz. Onun için biz kotayı aştığımız anda bizim internetimizi kes.
    10 -20 gb kota aşmak fazla birşey ifade etmiyor. 60TL-29TL=31TL ne ki? Korkmayın aşın kotayı canım.
  • Arkadaşlar,

Aklımıza şu soru gelebiliyor. Neden sınırsız tarife ve fiyat indirimi üzerine uğraşmayıp, bu konu ile ilgileniyorsunuz? Şu şekilde cevap verebilirim?

Gönül isterki, kota 15 GB, fiyatda 10 lira olsun… Örneğin; Avrupa da Finlandiya adlı ülke, internet kullanmayı vatandaşlık hakkı olarak değerlendiriyor. Belli bir limite kadar interneti ücretsiz sunmayı planlıyor.

Diğer birçok ülkede limitli internet uygulaması mevcut. Ancak bizim ISS’lerden farkı var. Farkı da, daha fazla kota ve hesaplı fiyatdır.

Yukarıda saydığım bu örneklere rağmen, telekom bunu sağlamıyor diye, kablosuz modem bağlantılarında çok büyük mağduriyetler yaşatan bu olayı çözmek isteyen fikre ne diye, karşı olalım.

Tarifelere çeki düzen vermek, başka bir mesele, şuan ki, verilen hizmette meydana gelen mağduriyeti engellemek ise apayrı bir meseledir. Bence ikisini biribirinden ayırırsak daha mantıklı olur.

Birçok ülkede 20 Mbps hız ve kotasız tarifeyi 20 Avro’ya kullananlar var. Buna miting veya kavga ederek sahip olmadılar. Duyarlı, halkını seven, halkını aç tavuk misali soyma mantığı taşımayan yöneticileri sayesinde sahipler. Türkiyede ki, mantığı hepimiz biliyoruz.

Kotayı artırmak veya alternatif ISS oluşturmak biraz dolambaçlı bir mesele.. Telekom teknik yetersizliğin arkasına sığınarak bir adım atmıyor. Birileri de sesini çıkarmıyor. Diğer ISS’lerin ttnet’den farkı yok. Kablo.Net’in türkiye geneline yayılması uzun zamanlı bir iş, ayrıca belli bir zamandan sonra onlarında ttnet gibi davranmayacaklarının garantisi yok.

Örneğin; cep telefonu operatörleri var, hangisine en iyi diyebiliriz. Ben diyemiyorum. Çünkü hepsi biribirine paralel kampanya sunuyorlar. Halkı düşünen yok. Yeni yeni güzel şeyler görmeye başladık. O da BT kurumunun sayesinde …

Ayrıca;

Benim isteğimin örneği telekom bünyesinde mevcuttur.
    Şöyle ki; Sabit telefon kullanıcıları, isterlerse dışarıyı(giden) arama özelliğini kapatabilirler. Böylece telefonlarından herhangi bir yeri arayamayacaklar, ancak başkaları onları arayabileceklerdir. Bu hizmet, telekom tarafından sunuluyor. Benim önerim, neden sunulmasın.

Vel hasıl;

Benim bahsettiğim mesele böyle değil. Birileri gündeme getirip, yoğunlaştırırsa, olabilecek birşey.

Bu sebeple yukarıda vurguladığım gibi iki meseleyi birbirinden ayıralım.

quote:

Orijinalden alıntı: semender86

Ttnet'e mesaj yolladım, henüz cevap gelmedi. Ama Smile ISS, bu konuyla ilgileneceklerini ve değerlendirmeye aldıklarını söylediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kota.ayar

Arkadaşlar,

Aklımıza şu soru gelebiliyor. Neden sınırsız tarife ve fiyat indirimi üzerine uğraşmayıp, bu konu ile ilgileniyorsunuz? Şu şekilde cevap verebilirim?

Gönül isterki, kota 15 GB, fiyatda 10 lira olsun… Örneğin; Avrupa da Finlandiya adlı ülke, internet kullanmayı vatandaşlık hakkı olarak değerlendiriyor. Belli bir limite kadar interneti ücretsiz sunmayı planlıyor.

Diğer birçok ülkede limitli internet uygulaması mevcut. Ancak bizim ISS’lerden farkı var. Farkı da, daha fazla kota ve hesaplı fiyatdır.

Yukarıda saydığım bu örneklere rağmen, telekom bunu sağlamıyor diye, kablosuz modem bağlantılarında çok büyük mağduriyetler yaşatan bu olayı çözmek isteyen fikre ne diye, karşı olalım.

Tarifelere çeki düzen vermek, başka bir mesele, şuan ki, verilen hizmette meydana gelen mağduriyeti engellemek ise apayrı bir meseledir. Bence ikisini biribirinden ayırırsak daha mantıklı olur.

Birçok ülkede 20 Mbps hız ve kotasız tarifeyi 20 Avro’ya kullananlar var. Buna miting veya kavga ederek sahip olmadılar. Duyarlı, halkını seven, halkını aç tavuk misali soyma mantığı taşımayan yöneticileri sayesinde sahipler. Türkiyede ki, mantığı hepimiz biliyoruz.

Kotayı artırmak veya alternatif ISS oluşturmak biraz dolambaçlı bir mesele.. Telekom teknik yetersizliğin arkasına sığınarak bir adım atmıyor. Birileri de sesini çıkarmıyor. Diğer ISS’lerin ttnet’den farkı yok. Kablo.Net’in türkiye geneline yayılması uzun zamanlı bir iş, ayrıca belli bir zamandan sonra onlarında ttnet gibi davranmayacaklarının garantisi yok.

Örneğin; cep telefonu operatörleri var, hangisine en iyi diyebiliriz. Ben diyemiyorum. Çünkü hepsi biribirine paralel kampanya sunuyorlar. Halkı düşünen yok. Yeni yeni güzel şeyler görmeye başladık. O da BT kurumunun sayesinde …

Ayrıca;

Benim isteğimin örneği telekom bünyesinde mevcuttur.
    Şöyle ki; Sabit telefon kullanıcıları, isterlerse dışarıyı(giden) arama özelliğini kapatabilirler. Böylece telefonlarından herhangi bir yeri arayamayacaklar, ancak başkaları onları arayabileceklerdir. Bu hizmet, telekom tarafından sunuluyor. Benim önerim, neden sunulmasın.

Vel hasıl;

Benim bahsettiğim mesele böyle değil. Birileri gündeme getirip, yoğunlaştırırsa, olabilecek birşey.

Bu sebeple yukarıda vurguladığım gibi iki meseleyi birbirinden ayıralım.

quote:

Orijinalden alıntı: semender86

Ttnet'e mesaj yolladım, henüz cevap gelmedi. Ama Smile ISS, bu konuyla ilgileneceklerini ve değerlendirmeye aldıklarını söylediler.
    devlet destekli 2. bir soyguncu şirket daha var mıdır bilemiyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: ztalan

devlet destekli 2. bir soyguncu şirket daha var mıdır bilemiyorum?

Alıntıları Göster
    telekom kota aşımlarından zengin oldu zaten
    altın yumurtlayan tavuğu niye kessin?
    dünyanın bu en düzenbaz kuruluşu kotayı aşalım diye yeni icatlar getirir (örneğin kota sabitken hızı arttırır) ama dediğinizi yapmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: SUBARU

dünyanın bu en düzenbaz kuruluşu kotayı aşalım diye yeni icatlar getirir (örneğin kota sabitken hızı arttırır) ama dediğinizi yapmaz

Çok haklısınız. Sabit ücret konusunda bu kadar ayak direten bir kurum sizin güzel deyiminiz ile " Altın yumurtlayan tavuğunu niye kessin. " Evet, kesmez.

Benim buradaki niyetim şu; Türkiye'de online ve yazılı bir çok teknoloji sitesi ile teknoloji dergisi mevcut. Ben bunların ilgisini çekmek istiyorum. Bunlardan telekom ile görüşmelerini ve sonucunu bizler ile paylaşmalarını talep ettim.

Eğer bu gerçekleşirse haber portallarına kaynak olacaktır. İşte oluşan bu kamuoyu ile belki bir çözüm bulabiriz, umudundayım.

Bununla ilgili bir kaç yetkiliyle görüştüm. Bunlar konuyu telekoma ileteceklerini söylediler. Onların cevaplarını bekliyorum.

Ayrıca Smile iss bu konuyu değerlendirmeye aldıklarına dair mesaj yolladılar. Birde bununla ilgili tüketici derneklerine başvurum olacak...

İşte bir uğraş vereceğim.... Sizinde desteklerinizi bekliyorum. Özellikle Donanımhaber.com'un..

Bakalım ne olacak...

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kota.ayar -- 31 Ekim 2009; 20:19:03 >

• quote:

İyi de bir kullanıcı kotayı aşıyorsa neden kotalı tarife kullanıyor ki o zaman ? sınırsıza geçsin.
    sınırsıza geçemiyorsa da ayagını yorganına göre uzatsın.bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: take a minute

quote:

İyi de bir kullanıcı kotayı aşıyorsa neden kotalı tarife kullanıyor ki o zaman ? sınırsıza geçsin.
    sınırsıza geçemiyorsa da ayagını yorganına göre uzatsın.bu kadar basit.

Alıntıları Göster
    Bu söylediklerinizde amaç birazcık da bilinçsiz kullanıcıyı korumakmış gibi geldi bana.
    Kısacası çocukları internetten faydalansın diye en ucuz, yani limitli tarifeden adsl' ye abone olan insanlar, çocuklarının bilinçsiz kullanımından dolayı ağır fatura ödememeli veya herhangi bir şey indirmeyip de, internet üzerinden film izleyen, müzik dinleyen insanlar mağdur olmamalı. Bence güzel bir düşünce... Ancak şöyle de bir durum var; Ttnet böyle bir uygulama başlatsa dahi, yani internetin belli bir kota aşımında kesilmesi. Bu hizmeti mevcut abonelere standart olarak sunmaz ki.. Hatta yeni aboneleri bile böyle bir durumdan haberdar edip opsiyon olarak önüne sunmaz. Ancak abone sorup da isteyecek ki, böyle bir uygulama varsa, "evet, böyle bir uygulamamız var" desinler. Zaten hedef kitle böyle bir uygulamanın varlığını öğrenip de uygulamayı kullanma talebinde bulunabilecek bir kitle değil ki... Ttnet her ay bu tür abonelerden kimbilir kaç bin TL kazanıyor.. Altın yumurtlayan tavuğu neden kessin??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 1 Kasım 2009; 1:21:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyarr

Bu söylediklerinizde amaç birazcık da bilinçsiz kullanıcıyı korumakmış gibi geldi bana. Bence güzel bir düşünce...

Ancak şöyle de bir durum var; Ttnet böyle bir uygulama başlatsa dahi, Bu hizmeti mevcut abonelere standart olarak sunmaz ki..

Ttnet her ay bu tür abonelerden kimbilir kaç bin TL kazanıyor.. Altın yumurtlayan tavuğu neden kessin??

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Belirttiğiniz gibi amaç tüketiciyi korumaktır.

Konu hakkında belirttiğiniz endişe ve problemlerin olmayacağı görüşündeyim. Nasıl derseniz; şöyle açıklayayım.

Öncelikle TTNET ve diğer ISS’ler sundukları limitli tarifeleri, şuan ki şekliyle pazarlayacaklar. Yani, abone istediği zaman kotasını aşabilecek. Örneğin; 4 veya 6 GB ‘lık tarifeye kayıtlı abone, ister 5, isterse de 50 GB limit aşımı yapabilecek. Bunda sınırlama olmayacak.

Gelelim meseleye; abone seçtiği tarifeye kaydını yapıp, interneti kullanmaya başladıktan sonra, isterse il telekom pazarlama müdürlüğüne dilekçe ile başvurup, yukarıda teklif ettiğimiz önerilerden birini seçebilir. Vel hasıl; benim önerim, tarifelerin kota kısıtlaması ile sunulması değil, abone olanların başvurusu sonrasında böyle bir işlemin gerçekleşmesidir.

Bunun örnekleri telekom bünyesinde mevcuttur. Şöyle ki; Sabit telefon kullanıcıları, isterlerse dışarıyı(giden) arama özelliğini kapatabilirler. Böylece telefonlarından herhangi bir yeri arayamayacaklar, ancak başkaları onları arayabileceklerdir. Bu hizmet, telekom tarafından sunuluyor.

Bu sunulan hizmet, ilk abone olunduğunda müşteriye söylenmiyor. Ancak bu uygulamayı bilmeyen yoktur. Özellikle internet yüzünden sabit telefonunu kapatamayanlar, bunu tercih ediyorlar. Bu sebeple benim bahsettiğim fikir uygulamaya geçerse, telekom bahsetmese bile halkımız uygulamadan haberdar olur. Kısacası; benim fikrim gerçekleşebilecek bir şey...

Şunu da vurgulamam gerekir. Bu işi TTnet'in kesinlikle yapacağını sanmıyorum. Bu fikir tüketici dernekleri vasıtasıyla gerçekleşebilir. Bu sebeple kamuoyu oluşturmaya çalışıyorum. Özellikle bununla ilgili bir yazı, haber portallarında yayınlanırsa çok ses getirir. Haber portallarında yayınlanması için gerekli araç, teknoloji siteleridir. Bu sebeple donanımhaber.com desteğini bekliyorum.

Umarım anlaşılabilmişim dir.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kota.ayar -- 1 Kasım 2009; 1:48:59 >

• quote:

quote:

Bu söylediklerinizde amaç birazcık da bilinçsiz kullanıcıyı korumakmış gibi geldi bana. Bence güzel bir düşünce...

Ancak şöyle de bir durum var; Ttnet böyle bir uygulama başlatsa dahi, Bu hizmeti mevcut abonelere standart olarak sunmaz ki..

Ttnet her ay bu tür abonelerden kimbilir kaç bin TL kazanıyor.. Altın yumurtlayan tavuğu neden kessin??

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Belirttiğiniz gibi amaç tüketiciyi korumaktır.

Konu hakkında belirttiğiniz endişe ve problemlerin olmayacağı görüşündeyim. Nasıl derseniz; şöyle açıklayayım.

Öncelikle TTNET ve diğer ISS’ler sundukları limitli tarifeleri, şuan ki şekliyle pazarlayacaklar. Yani, abone istediği zaman kotasını aşabilecek. Örneğin; 4 veya 6 GB ‘lık tarifeye kayıtlı abone, ister 5, isterse de 50 GB limit aşımı yapabilecek. Bunda sınırlama olmayacak.

Gelelim meseleye; abone seçtiği tarifeye kaydını yapıp, interneti kullanmaya başladıktan sonra, isterse il telekom pazarlama müdürlüğüne dilekçe ile başvurup, yukarıda teklif ettiğimiz önerilerden birini seçebilir. Vel hasıl; benim önerim, tarifelerin kota kısıtlaması ile sunulması değil, abone olanların başvurusu sonrasında böyle bir işlemin gerçekleşmesidir.

Bunun örnekleri telekom bünyesinde mevcuttur. Şöyle ki; Sabit telefon kullanıcıları, isterlerse dışarıyı(giden) arama özelliğini kapatabilirler. Böylece telefonlarından herhangi bir yeri arayamayacaklar, ancak başkaları onları arayabileceklerdir. Bu hizmet, telekom tarafından sunuluyor.

Bu sunulan hizmet, ilk abone olunduğunda müşteriye söylenmiyor. Ancak bu uygulamayı bilmeyen yoktur. Özellikle internet yüzünden sabit telefonunu kapatamayanlar, bunu tercih ediyorlar. Bu sebeple benim bahsettiğim fikir uygulamaya geçerse, telekom bahsetmese bile halkımız uygulamadan haberdar olur. Kısacası; benim fikrim gerçekleşebilecek bir şey...

Şunu da vurgulamam gerekir. Bu işi TTnet'in kesinlikle yapacağını sanmıyorum. Bu fikir tüketici dernekleri vasıtasıyla gerçekleşebilir. Bu sebeple kamuoyu oluşturmaya çalışıyorum. Özellikle bununla ilgili bir yazı, haber portallarında yayınlanırsa çok ses getirir. Haber portallarında yayınlanması için gerekli araç, teknoloji siteleridir. Bu sebeple donanımhaber.com desteğini bekliyorum.

Umarım anlaşılabilmişim dir.

Saygılar.

Alıntıları Göster
    Bence işiniz zor biraz.. Ancak yine de taktir etmiyor değilim. Umarım amacınıza ulaşırsınız..
    Kolay gelsin..

Edit : Bu arada bende de bir sıpa var 10 yaşında. dizi falan izliyor sürekli. E o sürekli neti kullanırken benim internet de takılıyor haliyle, kesintiye uğruyorum, doğru dürüst nete giremiyorum.
    (ben ethernetten kullanıyorum o da wirelessten takılıyor bi tane laptop aldık)
    Ben önceden 1 mbit limitsiz kullanıyordum şimdi 2 mbite çıkarttım limitsiz, 63 TL ödüorum her ay internete.. Taahhütüm olmasa iptal edicem.. Taahhüt dediysem de 50-60 liralık bir indirim taahhüdü, allahtan modem bedeli falan yok içerisinde. ancak yine de ne olursa olsun taahhüt cezası ödemek bana çok koyacağından bir sene daha bekleyeceğim.. Evimde kablo tv de var aslında tv yi kablolu olarak izliyorum. Taahhüt süresi dolduğunda inşallah uydunete geçip şu ttnetten kurtulacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 1 Kasım 2009; 2:02:00 >

• quote:

Bence işiniz zor biraz.. Ancak yine de taktir etmiyor değilim. Umarım amacınıza ulaşırsınız..
    Kolay gelsin..

Edit : Bu arada bende de bir sıpa var 10 yaşında. dizi falan izliyor sürekli. E o sürekli neti kullanırken benim internet de takılıyor haliyle, kesintiye uğruyorum, doğru dürüst nete giremiyorum.
    (ben ethernetten kullanıyorum o da wirelessten takılıyor bi tane laptop aldık)
    Ben önceden 1 mbit limitsiz kullanıyordum şimdi 2 mbite çıkarttım limitsiz, 63 TL ödüorum her ay internete.. Taahhütüm olmasa iptal edicem.. Taahhüt dediysem de 50-60 liralık bir indirim taahhüdü, allahtan modem bedeli falan yok içerisinde. ancak yine de ne olursa olsun taahhüt cezası ödemek bana çok koyacağından bir sene daha bekleyeceğim.. Evimde kablo tv de var aslında tv yi kablolu olarak izliyorum. Taahhüt süresi dolduğunda inşallah uydunete geçip şu ttnetten kurtulacağım

Alıntıları Göster
    onun yerine kota kaldırılsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: engink

onun yerine kota kaldırılsın.

oda olur inşallah ileride o zamanda hızlar ne alemde olur o bilinmez.

youtube'da bi video izliyoz saniyede 300-400kb'la gelliyo video.
  • İnternet abonelerinin büyük bölümü, kota aşımı yaptığı için yüksek fatura ödemek zorunda kalırken, TTNet, bu sorunun çözümü için harekete geçti.

İnternette aylık kotasının yüzde 90'ını dolduran aboneye uyarı gelecek. Kullanıcı, kota aşım tarifesiyle fatura şoku yaşamayacak.

HABERIN DEVAMI

TTNet yaşanan bu mağduriyet konusuna çözüm getirmek istiyor. Ancak sunacakları sistem tamamen GÖZ BOYAMAK’tan öteye geçemiyor. Çünkü; TTNet’in sunacağı çözüm, abone kotasının % 90'nı aşınca bilgilendirilecek. Onun dışında herhangi bir yenilik yok. Ama bu çözüm değildir. Çünkü; kota kullanım bilgilerini sorgulamasını bilmeyen abone yoktur. Bu rağmen kota aşılıyor ve mağduriyetler yaşanıyor.

TTNet’in sunacağı etkin çözüm şudur; abone kotasını aştığında otomatik olarak internetini kessin. Bu hizmette isteyen abonelere sunulsun. İşte bu çözümün yanına yukarıdaki haberde bahsedilen bilgilendirme sistemi eklenebilir. Fakat, TTNet’in mantığı şu; “ Altın yumurtlayan tavuğumu niye keseyim. “

TTNet'i bu kurnazlığından dolayı tekrar tebrik(!) ediyorum. Herhalde bu kadar soyulup ama sert bir tepkisi olmayan halkımızı buldukları için kime teşekkür edeceklerini şaşırıyorlardır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kota.ayar -- 3 Kasım 2009; 14:20:52 >

• quote:

İnternet abonelerinin büyük bölümü, kota aşımı yaptığı için yüksek fatura ödemek zorunda kalırken, TTNet, bu sorunun çözümü için harekete geçti.

İnternette aylık kotasının yüzde 90'ını dolduran aboneye uyarı gelecek. Kullanıcı, kota aşım tarifesiyle fatura şoku yaşamayacak.

HABERIN DEVAMI

TTNet yaşanan bu mağduriyet konusuna çözüm getirmek istiyor. Ancak sunacakları sistem tamamen GÖZ BOYAMAK’tan öteye geçemiyor. Çünkü; TTNet’in sunacağı çözüm, abone kotasının % 90'nı aşınca bilgilendirilecek. Onun dışında herhangi bir yenilik yok. Ama bu çözüm değildir. Çünkü; kota kullanım bilgilerini sorgulamasını bilmeyen abone yoktur. Bu rağmen kota aşılıyor ve mağduriyetler yaşanıyor.

TTNet’in sunacağı etkin çözüm şudur; abone kotasını aştığında otomatik olarak internetini kessin. Bu hizmette isteyen abonelere sunulsun. İşte bu çözümün yanına yukarıdaki haberde bahsedilen bilgilendirme sistemi eklenebilir. Fakat, TTNet’in mantığı şu; “ Altın yumurtlayan tavuğumu niye keseyim. “

TTNet'i bu kurnazlığından dolayı tekrar tebrik(!) ediyorum. Herhalde bu kadar soyulup ama sert bir tepkisi olmayan halkımızı buldukları için kime teşekkür edeceklerini şaşırıyorlardır!
    Çözüm çok basit....teklifınız son derece dogru ve mantıklı...Ben 4 gb 29 lira yerine 56 lira ödemekten canım çıktı...dediğin olsa 35 lira olunca şak diye kesilecek kesilsin....Emmmeeee...Yok ...Mümkünatı yok.....Yapmazlar....Özet...Biraz daha etkili hak arama lazım...REKABET YOK....UYGUN TARİFE YOK....REKABET KURUMUNA ŞİKAYET EDİNİZ....TEKEL OLUŞTURUP İNSANLARI SOYMAK ABD. DE EN BÜYÜK SUÇ..... saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Çözüm çok basit....teklifınız son derece dogru ve mantıklı...Ben 4 gb 29 lira yerine 56 lira ödemekten canım çıktı...dediğin olsa 35 lira olunca şak diye kesilecek kesilsin....Emmmeeee...Yok ...Mümkünatı yok.....Yapmazlar....Özet...Biraz daha etkili hak arama lazım...REKABET YOK....UYGUN TARİFE YOK....REKABET KURUMUNA ŞİKAYET EDİNİZ....TEKEL OLUŞTURUP İNSANLARI SOYMAK ABD. DE EN BÜYÜK SUÇ..... saygılarımla..

Alıntıları Göster
    Kesmek değilde 256kbit olur.Daha iyi bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.