Şimdi Ara

TELEKOMDAN İHBARNAME GELDİ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
9.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ee o zaman internet kafelerin yaptığıda suç sonuçta internetin paylaştırılması suç teşkil ediyorsa ha komşula paylaştırmışım ha kafede 20 bilgisayara paylaştırmışım.saçma bence hiö bişey yapmazlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Gençkan

ee o zaman internet kafelerin yaptığıda suç sonuçta internetin paylaştırılması suç teşkil ediyorsa ha komşula paylaştırmışım ha kafede 20 bilgisayara paylaştırmışım.saçma bence hiö bişey yapmazlar

aynı mekan içinde paylaşım suç teşkil etmiyor bildiğim kadarıyla. yani kendi evindeki başka bir bilgisayara paylaştırdığın zaman sorun yok.
    ancak farklı bir telefon hattına sahip bir daireye dağıtırsan potansiyel bir müşteri kaybı olduğu için bunu yasaklıyorlar. onlar da kendi çıkarlarını düşünüyor. bişey diyemiyorum
  • elektrik hatlarındaki ethernet baglantısı elektrik sayacını gecemiyor.yani orada fos baglantı
  • wireless kullanın, ispat edemezler.
  • yav kaç aylık konuymuş bu be.
  • Birçok arkadaş demiş bende diyeyim... Telekomun ceza kesmesi nerdeyse imkansız. Nedenmi?

Adsl'yi paylaşıma açtığınız için size ceza verecekse önce bir tutanakla bunu resmiyete dökmeli,

tutanağı yazmak için olay yerini ve yasak olan işlemi görmüş olmalı,

yasak olan işlemi görmek için evinizi aramalı,

evinizi aramak için hakimden arama izni almalı,

arama yapmak her kuruma serbest kılınmamıştır bu yüzden gidip emniyetle görüşüp onlarla beraber arama yapmak için hakime başvurmalı,

sonra evinize gelmeli,

arama kağıdında belirtilen saatte evinize gelmiş olmalı (eğer arama kağıdında gündüz demişse veya saat belirtmişse o durum yada saatte orda bulunmalı yoksa arama yapamaz.)

eğer siz polisi görüpte durumu anladıysanız, kasayı bir komşuya bırakın hemen. onları aramak içinde yukardaki prosedürleri uygulamak zorundalar....sonuçta telekom gözünü karartıpta böyle bir delilik yaparmı bilmiyorum, yaparsa bile bu şekilde ayda kaç ev arayabilir ve kaçında yasağı tespit edebilir bu ayrı bir soru.

• ESSAH İHBARNAME BURDA !... içinizde en rahatı benim herhalde,... burdaki küççük telekom, yani telekomun güççüğü, anamur telekomun şefi derki sözleşmeyi 2048 den yaptık, ben sana 2048 veremiyorum teknik nedenlerle 1024 verebilirim, başka yerlere veriyomda sana veremiyom, ama olsun sözleşmeyi 2048 den yaptıydıktı ya, heee...yaptıydık e o zaman ben sana 2048den 2ay giydirme faturası gönderirim... ödeyecen!... hattına 2048 veririm ama hat kaldırmadığı için adsl bağlantın kesilir ona karışmam ... sen bilirsin dedim aklıma gelen heryere şikayet ettim, olmayan bir ürünü satıyolar utanmadan faturasınıda gönderiyolar diye,...
    en sonundada evimde kullandığım telefon ve adsl i iptal ettirdim. geçen sene benzer şeyleri abimede yapmışlardı telekkomun biraz büyyüğü gayseri telekkom , o da 1 işyeri 1 ev telefonu ve yeni açtırdığı adsl i iptal ettirdiydi... soru; aceba bizim sülalede delilikmi var? toplamda 3 telefon 2 adsl kapattık devamı gelecek... masal değil gerçek artık ne gözüm yoruluyor, ne uykusuz kalıyorum, aylık yaklaşık 80 ytl cepte kaldı, 10 sene önce sigarayı bırakmıştım, alışveriş hastalığıyla birlikte, bir illetten daha kurtuldum... doğuştan ankilozan spondilit var ondan hariç hiçbir hastalığım kalmadı şükür, zaten dizide izlemiyorum daha ne olsun,... sağlıcakla kalın dostlar. aklınıza muhayyet olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımfad -- 4 Haziran 2007; 1:30:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyar

54358 sayılı oturum başlıyor

hakim : olum interneti dışarıya vermenin suç olduğunu bilmiyormusun neden interneti başkalarını veriyorsun.

sanık : yok öyle bir şey hakim bey, interneti sadece ben kendi evimde kullanıyorum

hakim: ama olum bilirkişi raporunda senin bağlantın ile bir çok bilgisayarın internete çıktığı tespit edilmiş

sanık : hakim bey ben bilgisayardan anlamam internete girmem için modem almam gerektiğini söylediler bende bu modemi aldım. evime kurdum internete gezinirken lan party diye bir şey okudum akşamları işten gelince arkadaşlarıma söyledim bizde sık sık akşamları buluşup bilgisayarları bizim evde toplayıp oyun oynamaya başaldık o arada internete girmiş olabilirler bilmiyorum. anlama zaten ben o kadar bilgisayardan. stres atmak için akşamları bizm evde 5-6 bilgisayar ile oyun oynuyoruz. sonra bilgisayarlarını alıp gidiyor arkadaşlarım.

demesin hakim '' lan lı lunlu konuşma benle ^^^^ diye

• arkadaslar butun yazılanları tek tek okudum. ama net bır cvp ortada yok. basına boyle bır ıs gelıpte aramaya ve ya mahkemeye dusen arkadaslar varsa lutfen yasadıklarını bızımle paylassında su muammadan kurtulalım.
  • yok öyle biri =)
  • baska bir başıkta yazmıstım buraya üsendim yapıstırıyorum...
    quote:

Orjinalden alıntı: zeus1907
    bu şekilde düşünürsen ligtv yayınınıda herkese serbsetçe dağıtabilmen lazım ama YASAK.

sen sözleşme yaparken kişisel kullanım için kendi adına imzalıyosun,toplu dağıtım paylaşım yapmak yasadışı

lig tv ile ne alakası var anlayamadım yaa, biz arkadasların evine lig tvden maç seyretmeye gidioz suç mu bu şimdi?
    ücret almadığı için bişey yok dersen ki giderken kola cerez meyve vs vs alıoz bu da bi şekilde ücretlendirme oluyo. demekki biz suç işlioz:(

bir kere türkiyede çok portlu modemlerin satışının yasak olması lazım böle bir olay gerçeklik kazanması için, yok bu modemlerin satışı yasalsa bu modemden çıkan kablonun kime gittiği sadece modemin sahibini bağlar. ttnet karısamaz!

biz evde iki arkadas kalıyoruz, adsl hattı benim adıma, ama faturanın yarısını ben ödüyorum yarısını diğer arkadaş. bu olay yukarıdaki habere veya sözleşmeye baktığınızda suç oluyor. bunun bir mantığı var mı şimdi???

haberde kimi insanların ''kar'' amacı güderek bu satışı yaptıkları anlatılmış. bu tarz hareketler o insanların insafsızlığıdır, çakallığıdır. ama mesela ayda ortalama düşen paranın 1-2 lira fazlası para alabilir, sonuçta adam hattı açtırmış, fatura ödüyo modem almış vs...vs...

sonuç olarak komsularına fahiş fiyata interneti satanlara

komsularıyla interneti paylaşanlara suçlu diyen ttnet'e iki kere

interneti yaygınlaştırmak için min fiyat tarifelerini gerekli düzeye cekmeyen ttnet ve diğer adsl sağlayıcılarına 1milyon

en mantıklı kota uygulamasını kablo internet yapıo, 1gb kotalı tarife 10 lira üstünü kullandığın kadar ödüyorsun... böyle uygulamaları adsl sağlayıcılarında da görmek isteriz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk172 -- 6 Eylül 2007; 12:33:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: muratusta

arkadaslar butun yazılanları tek tek okudum. ama net bır cvp ortada yok. basına boyle bır ıs gelıpte aramaya ve ya mahkemeye dusen arkadaslar varsa lutfen yasadıklarını bızımle paylassında su muammadan kurtulalım.

yakın zamanda bir arkadaşımın evine gelip kontrolde bulundular.işin komik olanı adamda tek port(doğal olarak) usb modem var.(şu avuç içi kadar olan zoomlardan) doğal olarak birşey bulamamışlar ki zaten adamın neti paylaştırma olanağı yok,yapmıyor da zaten.anlattığına göre nutuk çekmiş adam,satır aralarında paylaştırırsanız şirketimiz sizi dava eder gibilerinden.fakat ben daha davalık olanı görmedim.
  • En kolayı wireless.
  • İş paylaşıma gelince evinize bağlattığınız elektriği ve suyu dahi komşunuzla paralel bir hat çekip paylaşamazsınız. Adsl de buna dahil. Abone olunan daire, dükkan artık her neyse o nun içerisinde istediğiniz kadar bilgisayara adsl paylaştırabilir, istediğiniz kadar priz koyabilir, musluk takabilirsiniz ama kendi duvarınız ötesine geçmeyeceksiniz. onun içindir ki çok portlu modem üreten firmalara dava açmaya çalışan arkadaşlar bu hevesinden vazgeçsinler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.