Şimdi Ara

TELEKOMDAN İHBARNAME GELDİ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
9.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elektro benim demek istediğimde benzer şeyler,
    insanlar interneti 4-5 haneye paylaştırıyor ve burda yaptığını savunuyor ben bunu anlamıyorum,tmm internet ülkemizde çok pahalı, hemde yavaş.Ama interneti paylaştırarak bir tekmede siz atıyorsunuz.
  • 256 adsl ile sürekli dosya indiriyorum. tek kişi kullanıyorum, arşivciliği seviyorum. kota sayfasından dün baktığımda 22 GB olduğumu görmüştüm.

p2p kullanıyorum ve p2pnin de çoğu bağlantısı yurtdışı. ha tek kişi kullanmışım ha çok kişi. sonuçta kapasiteniz 256 kbps. alabildiğim maksimum hız 256/8=32 kb/s o da geçirdiği düşüş sonucu maksimum 27 oluyor. 50 milyona reva görülen 27 kb/s ise bağlantı paylaşımı normaldir.

derseniz ki 2 Mbit bağlantıda bir kişi bir sayfaya girse o anda veri aktarımı durur ama birçok kişi girse yine veri aktarımı olur, 50 ytlye 2 mBit alınabilecek seviyede ben de bağlantı paylaşımına şiddetle karşı çıkardım. ancak bu kadar pahalı sağlanan internet için ülkemizin ekonomik durumunu da düşünürsek eğer bu paylaşımın zaruri olduğu kanaatindeyim.

256 sınırsız kullanıyorum. bana bir ortak daha bulursam karşı komşu, alt komşu farketmez, 512 sınırsız alırım. çapraz şifre kullanımıyla 256 sınırsız + 512 sınırlı hatları tam tersi kullandığınızda yani 512 sınırsız + 256 sınırlı olarak kullandığınızda 75 ytlye denk geldiğini, deneme sonucumda olumlu sonuç almama rağmen bunu yapmadığını söyleyerek kim ne ödüyorsa onu ödediğimi ve bir tekme de benim atmadığını gururla söyleyebilirim. aynı şekilde telekomun da bana tekme atmasını hazmedemem.

eskiden kullanılan bağlantı tiplerinde ve telekomun yapısında teknolojinin bulunduğu yerle şimdi bir değil. aramızdaki uçurum gittikçe açılıyor.

telekomun adsl vermesinde, 32 kb verirken minimunm 256 kb vermesindeki gelişimin etkisi telekomun kendini geliştirmesi değildir. yurt dışında teknolojinin gelişip rüzgarını buraya savurmasıdır sadece. ülkenin tekeli yurtdışında 20 kat daha ucuz verilen interneti ülkesinde bu paraya veriyorsa ben bunu sağlamak için yapılan yatırımı da sadece kar amacı güttüğünü söylerim. hizmet amacı değil.

bizi iabone gibi değil de müşteri gibi görmeye başladıkları zaman biz birşeyler almaya başlayacağız, o da telekomun tekel durumunun ortadan kalkmasıyla gerçekleşecek. umarım o günleri görürüm...

ayrıca; o kadar hukuki yaptırımlardan ve sözleşmeden bahsediliyor. kurallara uyulmasından dem vuran arkadaşlara bir çift sözüm var. bir siteye erişimin yasaklanması ancak mahkeme kararıyla olur, bu da sitenin yayınının durdurulmasıyla gerçekleştirilebilir. telekomun yaptığı gibi gizli sansür uygulamasıyla yapılamaz. gayrıkanuni bu girişimi telekom DNS sunucularından o sitelere erişimi engelleyerek yapıyorsa, yani koskoca bir şirket olarak hukuka karşı çıkıyorsa benden de hukuka uygun davranmamı beklemesin.

herkese saygılarımla...

• Nerden para alırız diye uğraşıyorlar adamlar.
    Yada
    Müşterilerimizi daha nasıl enayi yerine koyabiliriz diye uğraşıyorlar.

Telekom bir adam olsaydı ona çok kızardım itiraz ederdim
    şaka şaka girerdim
  • aklı başında birkaç arkadaşımızın kendilerininde fark etmediği telekom destekli yazılarını hayretle okudum.
    arkadaşlar telekomun yaptığı uygulamalardan SADECE KAR AMACI GÜTTÜGÜ BELLİ DEĞİLMİ!! bunu anlamakta güçlükmü çekiyorsunuz yoksa anlamak mı istemiyorsunuz. vallahi eğer tarafsızsanız biraz uyanın diyorum. arkadaşlar ne güzel yazmışlar yurt dışındaki internet fiyatlarını ülkemizdeki internet fiyatı inanılmaz fahiş bir fiyat. sadece bununlada kalmıyor gelişmiş ülkelerin kişi başına düşen aylık kazançları bizlerden kat kat fazla bunuda eklersek örnek olsun diye söylüyorum bizde 200 usd olan internet onlarda 30 usd ise kişi başına düşen aylık kazancıda göze almaya çalışırsak heralde 600 usd ile 30 usd kıyaslaması yapmamız gerekeçek.. peki burada sorulması gereken soru şu olmalı belkide diger ülkelerdeki maliyetler ülkemizden kat kat fazla mı?? biras dürüst olmaya çalışalım lütfen...

• Şikayet etmişdir birisiü

Sizi şikayet edene
  • Sayın kullanıcılar,

Türk Telekom'un sunmuş olduğu telefon, data, ADSL, ISDN, internet, mobil telefon, çağrı gibi hizmetlerin kurumsal olarak satın alınması ve kullanılması 15 Mayıs 2006 Anneler Günü sebebiyşe %50 indirimlidir;siz tekele mahkum kullanıcılara duyurulur.Birgün sonra yine tüm kazıklar, bindirmeler, yavaşlamalar, fırçalamalar tepenizde olacaktır. Pardon, kendi personelimiz hariç.

Saygılarımızla,

TURK-TELE-KOM
    TELE-KOM
    KOM

"BİR DÜNYA MARKASIDIR"
  • Telekomun saçmalıklarına
  • Bende 2 kişi kullanıyorum şimdi sözleşmede baktım 7 nci maddede yazıyor kullanamaz başkası filan diye bu ne demek cezası ne kadar doğrusu gelcek adamın benden iyi bilmeyecegi kesin de zaten TT alayı gelse benım kadar bilemez desem heralde kendimi çok ovmüş olurum neyse övmeye gerek yok ama herkes biliyor TT çalısanları hiç bi :P bildikleri yok geçen arıza kaydını bile kendim ettim...

• Evet yaaa..
    ilçemizdede ve ilmerkezinde bir arkadaşınkinide gelmişler bilmem 150 ytl ceza varmış kapatabilirlermiş uyarmışlar oda 6 kişinin kablosunu çıkarmış..
    ilçemizdede aynı durum yaşanıyor.

Şimdi bir kaç soruyu cevaplamak lazım...
    1-adsl paylaştırıldığında farklı ip ler ilemi bağlanılıyor.? kesin cevap lazım. yoksa aynı ip inin sonuna rakamlar mı ekleniyor? yani tespit edebiliyorlar mı?

2-İp gizleme ve değiştirme programları işe yarar mı?
    3-Program lar olarak bunu çaresi varmı ?yani bir program aynı ip iyi farkılı kişileri software olarak dağıtma?
    (pek zannetmem oyle bir program olduğunu çünkü genelde yabancılar öyle programlar buluyor ve onların böyle bir derdi yok herhalde

4- Bu isew tavsiyem bu telekom memurları memur yani insan hemde türkiyeli yaniii gündüz vakti çalışıyor 08-17 arası .
    Bu saatlerde sizde işte iseniz net fişiniz çekin öyle işe gidin.haftasonu zaten okadar fedekar memurumuz yok..En azından ben yazdıktan sonra bunları okumazlar...

• arkadaşlar boşa kuruntu yapıyorsunuz. bunda iki ay evvel telekomdan bir uyarı geldi içeriğişu;adslyi ortak kullanıyorsanız sakıncalarıvar. 1 indirme hızınız yavaşlar 2.kotalı kullanımda kota sınırlandırmasına uyumsağlayamazsınız. 3.başkalarının girdiği yasal olmayan sitelerden siz de sorumlu olursunuz gibi...
    ama yasak falan dememiş. saygılar.
  • Bence hiç bir şey yapamazlar amcam telekomda çalışıyor bende oradan biliyorum.Hiç bir kanuna göre suçlayamazlar sizi çünkü bu uygulamayı suç sayan bir kanun yok.Üstelik sen onlardan aldığın hizmetin parasını ödüyosun o zaman telekom mantığıyla düşünürsek orjinal cd kitap vs gibi şeyleri arkadaşlarına ödünç verenlerede ihbarname göndermek gerekir takmayın kafanıza milleti korkutmazlarsa nasıl abone kazanacaklar
  • aynı apartmanda yasak değil diye biliyorum paylaşım..ulan bulgaristan 2048 mb ı 25 ytl ye kullanıyo biz 200 küsür e..milleti dürterken iyi..kimisi de hakkını ver paranı ver yazmış..önce kendine çeki düzen versin telekoma256 için 49 lira alıyoya..sonra millet niye dağıtıyo..Allah belanı versin telekom

• Kesin şikayet edene 1 ay 2048 bağlantı filan verirler Maksat iyilik yaptıgını göstermek
  • dürüst vatandaş ödülü bekliyoruz

Kesin şikayet edene 1 ay 2048 bağlantı filan verirler Maksat iyilik yaptıgını göstermek
  • yapacağın 2 şey var.

1. herkeze (özellikle de komşulara) kabloyu kaldırdığını söyleyip öyle olduğunu zannetmelerini sağlayacaksın. kablonun gidiş yerini de değiştirip daha zula bir alandan götürebilirsen ve bundan sonra da kimseye bu konudan bahsetmezsen hiçbir şey olmaz.

2. 1.madde olmuyorsa az bir para verip wireless modem al rahat et
  • Manya... Bu Turk Telekom Be Ya... Adamlar Nerden Para Alsak Diye Saçma Saçma Yöntemlerle Milleti Kandırıyor. Bu Durumu Görünce ßende TT''yi Protesto Amacıyla. Bütün Mahalleye İnternet Dağatacam.
  • Arkadaşlar elektrik, su,telefon,adsl gibi aboneliklerde bu hizmeti başka kimselerle paylaşamazsınız. Evinizin içinde dilediğiniz kadar bilgisayara dağıtım yapabilirsiniz. Eğer bunun aksini tespit edelerse cezai yaptırımlar olabilir. Bir arkadaş tanıdığının TT de adsl kısımında çalıştığını ve TT nin adsl paylaşımlarını tespit ettiğini yazmış. Kim inanır buna hangi teknoloji var onda. Neticede adsl ağına bağlı olan sadece modem ve tt onu görüyor değilmi. Tek ip adresi var. Benim iş yerimde adsl bağlantısını 3 bilgisayara dağıtıyoruz. TT bunu tespit edebiliyormu. Tespit etti içeridemi daşırıdamı bu ağ onu nerden bulacak. Eğer adsl ağınızı ortak kullnmak istiyorsanız alın bir wireless modem dağıtın dağıta bildiğiniz kadar. Tespitini yapamazlar. Adamların sizi cezalandırması için kanuna gerek yok aranızda imzaladığınız kapı gibi sözleşme var. İşte kanun o olur dava açılırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brucelee -- 19 Şubat 2007; 9:49:21 >
  • Bu telekom kaşınıyor. Bunların amacı herkesi kendine abone yapıp soyup soğana çevirmek. Kablo modem bi gelse hemen iptal ettireceğim bende. İnternet kafede 100 bilgisayar birbirine bağlanıyor karışmıyorlarda. Apartmanda paylaşınca neden karışıyorlar?. Tabi o zaman herkesi haraca bağlayamıyorular.
  • O şikayet eden de ne biçim adammış yani...
  • quote:

Orjinalden alıntı: terror123

sanki battı ona istese onada çekerdim bi kablo yani :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.