Şimdi Ara

TELEKOMDAN İHBARNAME GELDİ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
9.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 256/64 bağlantıyı ön ve arka balkona çektiğim switchlerle 7 ortak kullanıyorum hemde 4 farklı binada yedi ortak yakında hızı 512 yapıp 15 kişiye çıkarma planlarımda var :P şuan bir aydaki ortalama downloadım 45-50 gb arası balkonlardan örümcek ağı gibi kablolar çıkıyor. sevmiyenimde çoktur mahallede. eğer ihbar var diye birileri gelirse ağ üzerinden oyun oynamak dosya paylaşmak için kurdum kimseyi ilgilendirmez derim olur biter. modemi switch i veya pc'yi görmek için evin içine ise mahkeme kararı olmadan kimse adım bile atamaz. eğer balkonlardan çıkan bu kablolar ne diye sorarlarsada cevabım hazır "çamaşır ipi sizi ne ilgilendirir"

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyar

eğer balkonlardan çıkan bu kablolar ne diye sorarlarsada cevabım hazır "çamaşır ipi sizi ne ilgilendirir"

"Niye bu kadar pahalı çamaşır ipi kullanıyorsun" diye sorarlarsa ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: El Turco

quote:

eğer balkonlardan çıkan bu kablolar ne diye sorarlarsada cevabım hazır "çamaşır ipi sizi ne ilgilendirir"

"Niye bu kadar pahalı çamaşır ipi kullanıyorsun" diye sorarlarsa ?

O arkadaş da, "benim çamaşırların çook kıymetli ve de pahalı kumaştan dikilir" der olur biter!...

Şaka bir yana Telekom bu işin üzerine fazla giderse bakalım ne tatsızlıklar yaşanacak, ne komediler oynanacak.

Ukalalık gibi algılanmasın ama bakın bir de "benim durumum" var. Benim evim bir giriş katı dairesi ama dairenin hemen altında bodrum katında "ayrı bir adrese" ve "ayrı bir tapuya" sahip bir de bodrum odası var ki ben burayı çalışma odası olarak da kullanıyorum. 1. ADSL aboneliğim, bu bodrum dairesinde çalışan (yani bu adrese kayıtlı) bir telefon hattı üzerinde. Bu ADSL aboneliğini, üst kattaki esas daireme iki kablo ile dağıttım; orada da 2 ayrı PC'ye internet erişimi sağlamakta. [Burada Zoom x5V kullanıyorum...] Yani mekanların her ikisi de benim (konu komşuya dağıtım falan yapmıyorum!) ama tapuları ve kapı adresleri farklı olduğu için Telekom'a göre suç işlemiş olmaktayım. Üst asıl daireye kayıtlı bir başka telefon numarası üzerine de ayrıca 2. ADSL hattım var ama istersem o hattın girişini bodrum dairesine de yönlendirebiliyorum. Modemi [burada da AirTies RT-101 kullanıyorum ayrıca çok porta ihtiyaç olursa bir de RT-110'um yedekte...] de o girişe takınca (yani modemin ya alt bodrum dairesinde, ya da esas dairede konuşlandırılmasına göre) ikinci internet erişimi sağlanabiliyor. Böylece iki ayrı ADSL aboneliği birbirini heran için "yedekliyebiliyor"... Hadi burdan yakınız!...

• Yaw Kardeş Çok komiksin yaw
    Benim Bağlantıda Öyle Apartmanlar arası 30 40 metre Kablo döşedim...Ama Telekom yetkilileri bize değilde Ortaklarımıza baskın yapınca ne yapacağız...Sen istediğin kadar "Ben internet paylaştırmıyom de.."
    Bu yüzden ortaklarınıda uyar..Telekom yetkilisi felan evlerine almasınlar....

quote:

ben 256/64 bağlantıyı ön ve arka balkona çektiğim switchlerle 7 ortak kullanıyorum hemde 4 farklı binada yedi ortak yakında hızı 512 yapıp 15 kişiye çıkarma planlarımda var :P şuan bir aydaki ortalama downloadım 45-50 gb arası balkonlardan örümcek ağı gibi kablolar çıkıyor. sevmiyenimde çoktur mahallede. eğer ihbar var diye birileri gelirse ağ üzerinden oyun oynamak dosya paylaşmak için kurdum kimseyi ilgilendirmez derim olur biter. modemi switch i veya pc'yi görmek için evin içine ise mahkeme kararı olmadan kimse adım bile atamaz. eğer balkonlardan çıkan bu kablolar ne diye sorarlarsada cevabım hazır "çamaşır ipi sizi ne ilgilendirir"

• quote:

Orjinalden alıntı: Eveready

Yanlış düşünülen bir nokta var, siz modemin routerini kullanarak network kurduğunuz anda interneti paylaşmış oluyosunuz, diğerlerinin kullanıp kullanmaması mühim değil. İnterneti paylaşmadığınızı ileri sürmek işe yaramaz, networkteki bilgisayarlardan biri eğer dışarıya bir ping çekebilecek şekilde bile bağlıysa, internet paylaşımda demektir.

Amaç gerçekten sadece network kurmaksa, internet bağlantısını paylaştırmadan network kurmak mümkün. Bir network hem yerelse ve aynı zamanda da router ile nete açılıyorsa, o networkte "ben neti paylaştırmıyorum" demek çok geçerli bir ifade olmayacaktır. Sadece farklı subnetler kurarak farklı ağlar yaratarak interneti paylaşmadan network kurabilirsiniz.

Zaten bir de iş çok uç boyutlara ulaşırsa (ama çok çok uç boyutlara), routerin loglarından hangi bilgisayarların nete çıktığını görmek mümkün olur. Yani kanıtlanamaz diye kesin bir dille konuşmak yanlış.

tabiki istendiğinde bu mümkün olacaktır ama gelen adamlar yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi sistem mühendisi değil modem bağlamaktan bile aciz olan insanlar daha neyin ne olduğunu doğru dürüst bilmiyorlar onun dışında dava açılsa bile telekomun kazanabileceğini zannetmiyorum tabiki bu benim şahsi görüşüm

• router ın LOG larından kanıtlamak mümkün !!! , fakat şu da var ki bir eternet kartına 2 IP alabiliyorsun , yada VMware sanal makinasını kullanıp orada bridge seçersen tek makine router da 3-4 makine varmış gibi algılanır. ( ki ben VMware i kullanıyorum Linux sürümlerine çalıştırıyorum ) o kayıtlar a ulaşsalar bile bence bunu kanıtlamak için mahkemece bilirkişi atanacak da karar verecek

dışarıya kablo çekmenin mahiyetini bilmiyorum ama o bile yasal olmayabilir

sanırım bu konuda Tüketici derneği vs ile bir emsal bir mahkeme kararı çıkana kadar belirsizlik sürecek ,

quote:

Orjinalden alıntı: Eveready

Yanlış düşünülen bir nokta var, siz modemin routerini kullanarak network kurduğunuz anda interneti paylaşmış oluyosunuz, diğerlerinin kullanıp kullanmaması mühim değil. İnterneti paylaşmadığınızı ileri sürmek işe yaramaz, networkteki bilgisayarlardan biri eğer dışarıya bir ping çekebilecek şekilde bile bağlıysa, internet paylaşımda demektir.

Amaç gerçekten sadece network kurmaksa, internet bağlantısını paylaştırmadan network kurmak mümkün. Bir network hem yerelse ve aynı zamanda da router ile nete açılıyorsa, o networkte "ben neti paylaştırmıyorum" demek çok geçerli bir ifade olmayacaktır. Sadece farklı subnetler kurarak farklı ağlar yaratarak interneti paylaşmadan network kurabilirsiniz.

Zaten bir de iş çok uç boyutlara ulaşırsa (ama çok çok uç boyutlara), routerin loglarından hangi bilgisayarların nete çıktığını görmek mümkün olur. Yani kanıtlanamaz diye kesin bir dille konuşmak yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azimkar -- 7 Mayıs 2006; 15:58:25 >

• benim anlamadığım 4 portlu modemler neden var ozaman?
  • Böyle bir şeyin yasak olması söz konusu olamaz.O kadar komik ki...
  • Kocaman bi saçmalık

Telekoma sesleniyorum burdan o zaman... hadi beni içeri atın
    2 yıldır 2 kişi kullanıyorum acaip yasa dışı faaliyetler içerisindeyim o zaman
  • 54358 sayılı oturum başlıyor

hakim : olum interneti dışarıya vermenin suç olduğunu bilmiyormusun neden interneti başkalarını veriyorsun.

sanık : yok öyle bir şey hakim bey, interneti sadece ben kendi evimde kullanıyorum

hakim: ama olum bilirkişi raporunda senin bağlantın ile bir çok bilgisayarın internete çıktığı tespit edilmiş

sanık : hakim bey ben bilgisayardan anlamam internete girmem için modem almam gerektiğini söylediler bende bu modemi aldım. evime kurdum internete gezinirken lan party diye bir şey okudum akşamları işten gelince arkadaşlarıma söyledim bizde sık sık akşamları buluşup bilgisayarları bizim evde toplayıp oyun oynamaya başaldık o arada internete girmiş olabilirler bilmiyorum. anlama zaten ben o kadar bilgisayardan. stres atmak için akşamları bizm evde 5-6 bilgisayar ile oyun oynuyoruz. sonra bilgisayarlarını alıp gidiyor arkadaşlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyar -- 7 Mayıs 2006; 17:04:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: red a!ert

benim anlamadığım 4 portlu modemler neden var ozaman?

Anladığım kadarıyla suç olan şey başka dairelerle paylaşmak.Aynı evin içinde interneti paylaşırsan hiç bir sorun olmuo
  • hakım:
    hakımı kandırmaya utanmıyormusun atın sunu ıceri
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

Orjinalden alıntı: red a!ert

benim anlamadığım 4 portlu modemler neden var ozaman?

Anladığım kadarıyla suç olan şey başka dairelerle paylaşmak.Aynı evin içinde interneti paylaşırsan hiç bir sorun olmuo

ozaman ucuz ve iyi hizmet yapsınlar herkes kendine bi internet bağlantısı alsın
  • Ben hala bu konuda örnek bir dava duymadım. Hiç duyanınız var mı Telekom'un bir kişiyi dava edip kazandığını. Bu davada tüketicinin kazanacağını düşünüyorum hala. (Sözleşmede imzalanan maddeye rağmen)

Bu XP lisansı gibi birşey değil ki. Ben XP aldığımda ve onu arkadaşıma da verdiğimde ikimiz de sınırsız kullanmış oluyoruz, kendimizden fedakarlık etmemiş oluyoruz. Ama bağlantımı paylaştırdığımda bana ayrılan hızdan fedakarlık ediyorum.

Bu dedikleri aynen gofretimi yarısını arkadaşıma vermemin suç olması gibi birşey. Böyle bir dava görülürse Telekom kaybeder diye düşünüyorum. Şuan yaptıkları göz korkutarak paylaşımı engellemek.
  • allallaaa ne sacma seyler ya adamlar kndi altyapılarına bakmıyo milletin baalantı seklini kontrol etmeye calısıo.
    ne olursa olsun bana gore sacma bi olay bu
  • telekomu takdir ettim.herkes hakkını alsın.parasını veren aboneliğini alır.eğer herkese paylaştırılması istenseydi paylaşımlı abonelik diye bir kavram çıkarılırdı(neden bireysel abonelik?).hukuki yollardan herşeyi ispatlamak mümkün yeterki devlet işin içinde olsun.
  • aynı şeyin telefon aboneliği için geçerli olmaması benim burnuma pis kokular gelmesine neden oluyor. üst komşumla telefonumu ortak kullanırsam eğer daha çok kullanılacak ve fatura da ona göre binecek değil mi?.. ancak adslde ücretlendirme sabit ve paylaşsanız da sınırı aşmazsanız (sınırlıysa) sabit ödersiniz 10 kişi de olsanız.

üniversite öğrencileri ve bekar çalışanların genelde ev arkadaşları olur. farklı dairelerle paylaşmak yasak, ancak aynı daire içinde serbest uygulaması acaba dairede yaşayan aile fertlerinin faydalanabileceği midir? yani yabancıların faydalanmasının istenmemesi değil mi?.. işte baştan savma yasağın çelişkisi. evde 4 kişi kalıyorum ve internetimi de istedikleri zaman kullanıyorlar.

param olduğu zaman yapmak istediğimi de telekom nasıl kabullenecek acaba? bilgisayarım 7/24 açık. usr maxG ile server'ımdan çıkacağım bağlantıyı 20 dbilik bir güçlendiricili antenle birkaç kilometreye vereceğim. tabii içinde internet de olacak intranetle beraber. bana maliyeti 300 ytl olacak ve büyük bir suç işleyeceğim. sadece yan daireyle değil birkaç apartmanla belki de siteyle paylaşacağım. koskocaman bir yerel ağım olacak. bana kim engel olabilir?

telekom geldiğinde server'dan ikinci ethernet'e internet bağlantısını keserim, sadece intranet kalır. neyi nasıl kanıtlayacaklar? router'imin bilgilerinden mi?

microsoft virtual pc, imdadıma yetişiyor. içine kurulacak küçük işletim sisteminin kullanacağı ağı VPN (virtual private network) olarak seçersem sanki gerçek bir bilgisayar bağlanmış gibi görüyor koca ağ.

lafı çok uzattım; kısacası düzmece, para hırsı kokan yasağa koyun gibi uymayacağım... boy ölçüşmeye çalıştığımız ülkelerden katlarca fazla paraya katlarca yavaş interneti kullanıyorsam benden saygı göremezler, dolayısıyla kurallara riayet de.

bunlar beni bağlar arkadaşlar. gaza gelip "ben de böyle yapacağım" demeyin. kimsenin aklını çelmiş olmak istemem. fikir ve düşünce özgürlüğü kapsamında sadece bu konuda inandığım doğruyu paylaşmak istedim...

saygılarımla...

• artık dünyada kalmamış 256 bağlantıyı fahiş fiyata millete kakala sonra da gözünü korkut.
    bu telekom özelleşsede adam olmayacak demekki.
    böyle işlerle uğraşacaklarına fiyatları düşürsünler o zaman kimse böyle şeyler yapmaya tenezzül etmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 7 Mayıs 2006; 23:28:40 >
  • peki kablonet için durum nedir.kablonet te özelleşti ve birsürü ortak kullanan var.bunun tesbiti mümkün müdür?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gunhan

telekomu takdir ettim.herkes hakkını alsın.parasını veren aboneliğini alır.eğer herkese paylaştırılması istenseydi paylaşımlı abonelik diye bir kavram çıkarılırdı(neden bireysel abonelik?).hukuki yollardan herşeyi ispatlamak mümkün yeterki devlet işin içinde olsun.

harikasın aynen böyle devam etmen lazım senin çünkü burda tek haklı taraf var oda telekom çünkü işini gayet iyi yapıyor fiyatlarda gayet makul asla da aklından ben tekelim ne fiyat koyarsam koyayim mecburlar bunu almaya parası olmayanda almasın kardeşim demiyor bizde hattımızı paylaşmakla çok büyük hata yapıyoruz(!)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.