Şimdi Ara

Televizyon Efsaneleri (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
10
Favori
11.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kesinlikle haklısınız şuan yayınlanan hiçbir şey o dönemin tırnağı olamaz... Net olarak hatırlayamama rağmen, resimleri görünce izlediklerim gözümün önünden geçti, kalbim bir tuhaf oldu gerçekten çok duygulandım

Konu gerçekten harika çok teşekkürler @Darkness

Çoğunu hayal meyal bizimkiler izlerken hatırlıyorum, hele rahmetli annem geldi aklıma ne çok severdi yukarıda adı geçen dizileri, benim izlemediklerimide hiç kaçırmazmış anlatırdı şöyledi böyleydi diye....

Benim hatırladıklarım ise Güzel ve Çirkin, Mavi Ay, Kara Şimşek, Cosby Ailesi, Görevimiz Tehlike, Mac Gyver, A Takımı, Evimiz Hollywood'da, Webster ve Alf gerçi çok küçüktüm zor hatırlıyorum ama aklımda kalan bunlar... Nedense Güzel ve Çirkin'i çok sevdiğimi hissediyorum ve en net hatırladığım da o aslında yeni çevrimi bile olur, hatta harika olurdu...

Çizgi filmlerden de He-Man, Thundercats, Ninja Turtles, Denver The Last Dinosaur, Hayalet Avcıları, Atom Karınca, Tenten, Richie Rich, Şeker Kız Candy ve son olarak tabiki Voltron pazar günleri sırf onun için sabahın köründe kalkardık abilerimle...
  • Tekrar çocuk olasım geldi.
  • valla nerden baksan bi 30-35 tane tanıdık çıktı... eski günlere döndüm bu saatte... eline sağlık çok teşekkürler
  • Arkadaşlar resim mevzusunu düzelttim, küçülttüm bütün resimleri, büyük resim seçeneği ekledim..

Hatırlattıklarınızdan birkaçını da ekledim listeye. Ancak şunu belirteyim, efsaneden kastım; pek de yakın olmayan "bir zamanlar"a damgasını vurmuş yayınlardı.

Yani mesela Çılgın Bediş dizisi de senelerce tvde gösterildi tekrar tekrar, veya Çocuklar Duymasın.. Ama bunlar herkesin nefret ve baygınlıkla izlediği, fena halde sıkmış olan diziler, yani hatırlamak isteyeceğimiz türden olduklarını sanmıyorum.. Zaten pek çoğu 3. sınıf tv kanallarınca halen zaman zaman gösteriliyor.

Ama bu tekrarlar ile, TNT'de verilen MacGyver tekrarlarını bir tutmamak lazım, çünkü MacGyver'ı özlemiştik, sahiden de unutmuştuk pek çok bölümünü. Bu yüzden TNT'yi tebrik ederken, ucuza aldıkları eski Türk dizilerini iğrenç görüntü kalitesiyle ısıtıp ısıtıp önümüze koyan Kanal zart, Kanal zurtları şiddetle kınıyorum.

Bu listeye eklenebilecek çok şey var daha, özellikle bir kaç çizgi film var aklımda ve adlarını bulamıyorum bir türlü.. Zamanla bunların yanında eski tv programlarını (mesela Cenk Koray'ın Kutu Kutu Pense programı gibi) da ekleriz, TRT'nin eğlence programı Bizden Size, Rüstem Batum Şov, Tutti Frutti, Eliminatör, Cumartesi'den Cumartesiye gibi

Off 90'lar da fenaydı yahu, kazasız belasız atlattık o dönemleri neyse ki

NOT: Aklıma ilk Captain Power and The Soldiers Of The Future dizisi gelmişti listeden önce, hayal meyal hatırlıyordum, zırhları parlayan uçan yaratıklar, lazer tabancaları derken ismi çıktı Google'dan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

Tekrar çocuk olasım geldi.

çocukluk yıllarımız bir başkaydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Arkadaşlar resim mevzusunu düzelttim, küçülttüm bütün resimleri, büyük resim seçeneği ekledim..

valla ellerine sağlık, çok uğraşmışsın ama değmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uGürkan. -- 2 Mart 2010; 16:24:49 >
  • Çok güzel bir paylaşım keşke bizim Türk dizileride olsaydı daha güzel olurdu.
  • Türk Dizilerinden bence efsane denebilecek, mazide kalanlardan Bizimkiler, Perihan Abla, Uzaylı Zekiye, Mesela Muzaffer, Samanyolu, Kartallar Yüksek Uçar, Küçük Ağa, Çalıkuşu, Kuruntu Ailesi, Varsayalım İsmail, Uğurlugiller var..

Bu listeye bir de eski reklamları kattık mı tam olur; Oralet Osman veya Gırgır reklamları mesela

Bu arada resimleri kaldırabilirim isterseniz; bu şekilde sayfanın açılması uzun sürüyor. Resimleri kaldırıp, Türk dizilerini, tüm listenin IMDB linklerini ve reklamları da ekleyebiliriz gelişmesi adına..

Daha güzel bir konu olur sanki öyle
  • Hababam Sınıfı (film) 1975'teki Ertem Eğilmez'in ve serinin ilk filmidir.
    Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (film) 1975'teki Ertem Eğilmez'in ve Serinin ikinci filmidir.
    Hababam Sınıfı Uyanıyor (film) 1976'daki Ertem Eğilmez'in ve serinin üçüncü filmidir.
    Hababam Sınıfı Tatilde (film) 1977'deki Ertem Eğilmez'in son Hababam Sınıfı ve serinin dördüncü filmidir.
    Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (film) 1978'deki Kartal Tibet'in ve serinin beşinci filmidir.
    Hababam Sınıfı Güle Güle (film) 1981'deki Ertem Eğilmez'in ve serinin altıncı filmidir.

alıntı
  • Baya bir emek sarfetmişsin, düşüncen de güzel. Eline sağlık...

Şöyle bir baktım. Çoğunu biliyorum. Bir iki tane de benim aklıma geldi. Listede zaten varsa gözümden kaçmıştır demek ki. Şimdiden affola...

-Değerli (kıs kıs gülen bir köpek)
    -Ayı Yogi
    -Topak (Cuma akşamları oynayan şirin bir köpekli film)
    -Komiser Colombo
    -Red Kit ve Daltonlar
    -Tazmanya Canavarı
    -Tweety
    -Lorel ile Hardi
    -Kuruluş (Osmanlı Dveleti'nin kurukuşunu anlatan sanırım 10 bölümlük dizi. O zaman için 1 milyon dolarlık büyük bir bütçe ile TRT tarafından çekilmişti ve olay olmuştu.)

Bir de sorum olacak. Ben baya ufaktım. 1982'ler olabilir. Bir kovboy dizisi vardı. İki kovboy arakadaşın maceralarını anlatıyordu. Bunların dizi içindeki isimleri sadece aklımda. Tabi çocukluğumda kaldığı kadarıyla. Hala da unutmamışım. Yazılışında hata olabilir. Ben aklımda kalan okunuşunu yazıyorum.

Kit köry ve Henivileys

Bu diziyi bilen var mı?
  • hocam konu mükemmel olmuş,çocukluğuma döndüm resmen
  • sevgili diş macunu

burdaki olay tv'de uzun yıllar önce izlediğimiz yayınları hatırlamak, siz Hababım Sınıf demişsiniz ama bu bir sinema serisidir, tv değil.. Ayrıca zaten zaman zaman halen televizyonda gösteriliyorlar, kimsenin unutmuş olabileceğini sanmıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

..Bir de sorum olacak. Ben baya ufaktım. 1982'ler olabilir. Bir kovboy dizisi vardı. İki kovboy arakadaşın maceralarını anlatıyordu. Bunların dizi içindeki isimleri sadece aklımda. Tabi çocukluğumda kaldığı kadarıyla. Hala da unutmamışım. Yazılışında hata olabilir. Ben aklımda kalan okunuşunu yazıyorum.

Kit köry ve Henivileys

Bu diziyi bilen var mı?

Bahsettiklerinizden birkaçını ekledim listeye.

Sorduğunuz dizi ise Smith ve Jones (Alias Smith & Jones); Kid Curry ve Hannibal Reyes adlı iki karakterin öyküsü, listede var zaten
  • Koca ayak diye bir dizide vardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbezgin

Koca ayak diye bir dizide vardı...

Harry ve Hendersonlar değil mi, starda başlıyordu Ekledim sanıyordum hayret.
  • selamlar

eskiden kalma bir diz hatırlıyorum baya izliyordum.
    adamın bir tırı vardı.direksyonu çıkarır , kontrol kolunu takardı.tırın üstü açılır helilkopter çıkardı piyasaya.onla dolanır dururdu.adı sanki yolların şövalyesi miydi öyle birşeydi sanki
    var mı hatırlayan böyle birşey.

bir de çizgi filmlere lazerion(ben göremedim belki de vardır) ekleyin ayıp olmasın
  • Tatlı cadı
  • @Darkness

teknik bölümdeki oy verme olayı olsaydı 500 kere basardım yeşile

Baya uğraşmışsın,konu daha düzgün hale gelmiş

Bence kotalılar girebilir yaz çünkü bi çok arkadaş kesin bir sürü resim var zannediyodur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 5 Mart 2010; 20:09:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: terminator

selamlar

eskiden kalma bir diz hatırlıyorum baya izliyordum.
    adamın bir tırı vardı.direksyonu çıkarır , kontrol kolunu takardı.tırın üstü açılır helilkopter çıkardı piyasaya.onla dolanır dururdu.adı sanki yolların şövalyesi miydi öyle birşeydi sanki
    var mı hatırlayan böyle birşey.

Bahsettiğin dizi Otoyol Şövalyesi (The Highwayman), ekledim en başa
  • Rosalinda yok mu
  • Emeğine sağlık. Çok güzel olmuş ya. Aldı götürdü beni valla....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.