Şimdi Ara

TELİF HAKKIYLA İLGİLİ SORU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almak üzere olduğum bir hosting üzerinden dizi sitesi açmak istiyordum fakat sıkıntı şurda internette araştırmalarıma göre telif hakkı sebebiymiş fakat internette bir sürü adı sanı duyulmamış siteler bu dizileri mail ru gibi dizi server lerini kaynak olarak kullanark yayın yapabiliyor sakınca varmı bu konuda telif hakkına sebep varmı ?

• Telif haklarına karşı sakınca var tabi ki. Gördüğünüz tüm siteler yurt dışı siteler genelde dmca bu işlerle ilgileniyor. Eğer görür yakalarsa size bildirimde bulunuyor eğer kaldırmazsanız google aramalarından ilk önce uygun olmayan link kaldırılıyor eğer devam eden diğer içeriklerde hak ihlali varsa bu durum google banlanmanıza ve gözükmemenize kadar gidebiliyor. Bu işi yapanlar nasıl yada ne şekilde yapıyor bilmiyorum ama her filmin kendine göre bir aracı kurumu var atıyorum sony ninkine dmca bakıyor ve dmca yı google tanıyor dmca google google size bildirim yapıyor. Kaldırmadığınız taktirde link siliniyor arama listesinden.

Muhtemeşen dmca listesinde olmayanlar için fazla sıkıntı olmadığından açık kalabiliyor yada bu işlemi yapabiliyorlar. Söz konusu bir dava görmedim gerçi bütün alan adlarının whoisleride kapalı o ayrı konu. Site amerikada sahibi türkiyede ise hangi mahkeme bakıcak orasıda ayrı bir muamma telif hakları suan için böyle ilerliyor.

Kolay Gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.