Şimdi Ara

Temel hukuk kavramları ile ilgili basit bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu final haftasında yardımcı olan herkese teşekkürler yarın temel hukuktan sınav var ve hoca bir soru sordu internette bulamadım soru ise şu;
    Hukuki işlemlerde hangi işlemler malın aktif ve pasifliğini artırır ya da azaltır ? Örnekli olursa hayır duamı alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tasarruf,borçlandırı ve kazandırıcı işlemler. Borçandırı işlemde pasif kısmı artarken kazandırıcı işlemde aktif kısmı artar. Pasif borç demek aktif malvarlığı en basit anlamıyla.
    Örneğin birisi senin şahsına bağışlama yaptı. senin aktif malvarlığın arttı yani kazandırıcı işlem. ama bağışlamayı yapan kişi(örneğin sana arsa bağışladı) pasif kısmında artış olacağından borçlandırma işlemine düştü. tasarruf işlemi için aklıma bi tek tesis etme edimi geldi yani birine bir malı devretme
  • Eskiden coluk cocuk yoktu buralarda ve bu tip hatta her tip soruna cevap alabiliyordun aninda simdilerde malesef eser kalmadi o , donanimhaberin donanimli abilerinden.

• Tasarruf,borçlandırı ve kazandırıcı işlemler. Borçandırı işlemde pasif kısmı artarken kazandırıcı işlemde aktif kısmı artar. Pasif borç demek aktif malvarlığı en basit anlamıyla.
    Örneğin birisi senin şahsına bağışlama yaptı. senin aktif malvarlığın arttı yani kazandırıcı işlem. ama bağışlamayı yapan kişi(örneğin sana arsa bağışladı) pasif kısmında artış olacağından borçlandırma işlemine düştü. tasarruf işlemi için aklıma bi tek tesis etme edimi geldi yani birine bir malı devretme
  • Anladığım kadarıyla malvarlığının aktiflıği pasifliğinden bahsetmişsin. Elde bulunan para aktif kısmı, borçlar pasif kısmı oluşturur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ya nerede kaldı o senin benim gibi eski üyelerin zamanı :D

Anladım kardeşim gayet açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim.Yanına not eklemişim 'söz veriyoruz borç vermek için' neye giriyor anladım ama seninki açıklayıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: lllldbllll

Anladığım kadarıyla malvarlığının aktiflıği pasifliğinden bahsetmişsin. Elde bulunan para aktif kısmı, borçlar pasif kısmı oluşturur.

Yok o biraz muhasebeye kaçıyor ben işin hukuki işlem boyutunu sordum sağol ama cevabın için :D

• hukuk sistemler, belirli sözleşme tipleri tanımlamışlardır . her ülkenin kullandığı sisteme göre bu sözleşmelerin özellikleri ve adları değişiklik gösterir. ama temel olarak sözleşmelerin 2 tarafı vardır. bu 2 tarafda sözleşme ile hem borçlu hem alacaklı haline gelirler. örneğin ;

sen bana bir cep telefonu satıyorsun. bu sözleşmede sen para alacağı elde ederken , cep telefonunu bana teslim etme borcu altına giriyorsun. ben ise telefon alacağı hakkını elde ederken sana para verme borcu altına giriyorum. bu işlemde senin aktiflerin içerisinde yer alan cep telefonu bana satıldığı için aktifler tarafından silinecek. fakat bu işlem karşılığında belirli bir miktar para aldığın için malvarlığının aktifler kısmına da artı olarak meblağ eklenecek.

kısacası her türlü satış sözleşmesi , lehte bağışlama , devralma , miras ile intikal gibi işlemler malvarlığının aktifini arttırır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim şu anda mesajı görüyorsan pm atar mısın? Tam anlamıyla yardımcı olabilirim. Bu dediğin aktif pasif olayları Roma Hukuku'ndan geliyor.

Ekleme: Ben uyku moduna geçiyorum.
    Pmden gönderiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hty.enyalios -- 5 Ocak 2015; 2:25:01 >
  • Tracy-Mcgrady kullanıcısına yanıt
    Tamamdır çok sağolasın,teşekkürler.Miras,alım satımlar da anladığım kadarıyla daha çok çıkıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.