Şimdi Ara

Sayısaldan hazırlanarak Ekonomi ve Finans ile ilgili bir kariyer yapılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim tek örneği Özgür Demirtaş. EE mezunu yanlış hatırlamıyorsam, Endüstri Mühendisliğinde vs. bununla ilgili prosedürler varmış sanırım. Master,Yüksek Lisans gibi şeylerle hiç alakam yok maalesef, 2 yıllık ek bir program ile normal bir ekonomist gibi olabilir miyim?

Bir diğer aklıma gelen bölümler İstatistik, İşletme Mühendisliği ve Matematik temelli 1-2 bolum daha var. Bunlardan finansal yönelebiliyor diye biliyorum.

EA hazırlan dediğinizi duyar gibiyim, amacım koluma çift bilezik takmak, ayriyetten geçen sene sayısal hazırlanıp belirli bir temel attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 28 Ekim 2023; 13:46:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilkent ee gibi sayılı ve aşırı zor birkaç bölümden birini kazanırsan ve finans masterı yaparsan olur. boun koç sabancı endüstri de bu yolda iyidir. ancak en mantıklısı econ okumak. fark ettiğin gibi ne okuduğundan ziyade kafan ne kadar çalışıyor ve akademik başarıda her zaman %0.1'lik kısımda mısın ona bakar finans şirketleri. üniversite sınavından sonra bir de bölümde 3.8+ civarı ortalama yapmak var, gerçi o bölümden bölüme değişir ama bölümde ilk 3-5 gibi bir dereceye girmen gerekir sonuç olarak.

ekonomist olmak istiyorsan ama dümdüz ekonomi oku.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 28 Ekim 2023; 14:36:51 >

• Var. IE kolay bir yol bunun için. Ama kesin olarak econ ve finans kaymak istiyorsan neden econ/ba okumuyorsun?

• Endüstri mühendisliği ve matematik bunun için uygun olabilir. EE okuyup ekonomiye yönelmek bence amelelik.

• Bogazici ee mezunu ozgur demirtas var. Aslinda lisans sadece bir adim alaninda uzmanlik yuksek lisansla başlıyor. Ayni sekilde tıp icinde gecerli onemli olan alaninda yetkinlik.

• phosphophyllite kullanıcısına yanıt

Harbiden iyi bir econcu olmak icin masters mathtan sonra phd baya teorik bi alandan econdan alinmali bence. Econ grad derslerinden sonraki sahsi dusuncem nis mikronun ileri alanlarindaki dersler haricinde econ mastersin ee bachelorla gelen math temelini biraz torpuleyebilecegi yonunde.

Math yerine duzgun bir programsa optimization filan odaklanarak ie, hatta ve hatta baya temelden signals and systems focuslu elektronik master bile dusunulebilir, isin sonunda yapılacak eylem bir model/sistem tasarlayip onu optimixe etmek cunku

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok var be olm. Lisedeyken tm geçme gibi bir seçeneğin olduğunu hayal bile edemeyen ortalama fen liseliler mühendisliğe girip paranın nerede olduğunu görünce geliyorlar yine finansa, bu oran adı lazım olmayan şer yuvası güzel çimli okullarda daha da yukarıda oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Matematik okuyanlar finans alanına yöneliyor bankalarda üst düzey mevkilerde çalışıyorlar

• Ali Babacan odtü endüstri mühendisliğinden 4 ortalamayla mezun.

Ali Babacanyoutube
    Üniversite mezuniyetimde yaptığım konuşma
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=wzzXFYMKeuo

• Mat econ çapı yaparsın en kötü

• Sana rektör üniversitesi toplama bölümünde bir koltuğumuz var

• Herkesin yorumu için teşekkürler başka bilgisi ve tecrübesi olanlar da yazarsa sevinirim.

@randyrhoads7 anlamadım?

• Sehoka kullanıcısına yanıt

Boun mathe gel diyorum hocam

• Endüstri varken neden ee gibi fantazi seçenekler değerlendiriliyor anlamadım, zaten akademik alanda ya da baya hard matematik içeren alanlarda çalışacaksan yüksek/doktora yapmak şart gibi bir şey okuduğun bölüm aşırı aşırı önemli değil stat/math içerdiği sürece bunun için de en iyi seçenek ie gibi

• Sehoka kullanıcısına yanıt

Benim gibi okula double major/minor acmiyor diye trip atip bolum dersin kadar econ dersi alarak kendini econ departmanina ben sizin ogrencinizim diye kabul ettirebilirsin. Outcome ne oluyor seneye yazarim, ama yolu eglenceli

Bonus: trdeki iibflerdeki math eğitimi çok hafif, ee cs tarzi math i agir bir mühendislikten geliyorsanız çok rahat ettiriyor undergradda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 2 Kasım 2023; 10:38:35 >
  • Endüstri, matematik, istatistik okuyup yapmak baya normal olur hatta.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

bizim okulda da son dönem full serbest secmeli, fizik kimya ile kafa patlatmak yerine doldurayım econ derslerini diyorum   Tabi benim daha 1 2 sene var o yuzden senin outcome a gore vaziyet alabilirim paylasırsan sevinirim

• Ie tavsiye edilir, özellikle risk management ve financial engineering kısmında daha önde olursun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.