Şimdi Ara

Tellcom'dan QuikNet'le evlere Fiber Optik bağlantı ile 5 Mbit/sn hızında kotasız hizmet aylık 29 Ytl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.748
Cevap
3
Favori
321.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gidişata göre Wi-Max daha uzun zaman görünmüyor.Kaldık avrupa birliği nin dayatmalarına.Yoksa bizimkilerin bu işe el atacakları yok.
  • Toplanın çocuklar ağaoğlu'na taşınıyoruz

Şaka bi yana kimsenin VDSL2'den haberi yok galiba.En başta fiyatlar yüksek, hızlar nispeten düşük olacaktır fakat kısa süre içinde toparlayıp aynı hızlara aynı fiyatla ulaşabileceğiz.Birileri gelipte 2100 yılındamı falan diye sormasın.En geç 2009'da her birinizin evinde en düşük 10mbit bağlantı olacak.
  • ankaradayım eğer bu fiyatlar ve hizmet burda olsaydı kesinlikle 10 dakika sürmezdi abone olmam açıklama içinde teşekkürler ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shadow2345456

Toplanın çocuklar ağaoğlu'na taşınıyoruz

Şaka bi yana kimsenin VDSL2'den haberi yok galiba.En başta fiyatlar yüksek, hızlar nispeten düşük olacaktır fakat kısa süre içinde toparlayıp aynı hızlara aynı fiyatla ulaşabileceğiz.Birileri gelipte 2100 yılındamı falan diye sormasın.En geç 2009'da her birinizin evinde en düşük 10mbit bağlantı olacak.

Bu dediğine kendin inanıyorsan ne güzel.Ben şahsen 2015 e kadar ucuz internet beklemiyorum.Ayrıca şu VDSL olayını abartmayın bukadar.Hiç inandırıcılığı yok.ADSL en başından beri ucuz olmalıydı ama olmadı.O yüzden ADSL de yıllar boyunca olmayan şeyi VDSL den beklemeyin.Avrupa ya bakarsanız yaygın olarak ADSL olduğunu görebiliriz.Yani bu sizin dediğinize bakarsak avrupa da olmayan şey bizde olacak.Her evde VDSL olacak.

Kaç yıl boyunca 256k ya 49 lira verdik.Şimdi sen diyosunki her evde 10mbit olacak 2010 da ve ucuz olacak(telekom un yalanlarına benzedi bu biraz).Bu dediklerin 2 sene içinde olmaz bence çok fazla umutlanmayın bu konuda.

• quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

5 mbt içinde ağaoglundan ev alacak halimiz yok heralde.....

Alsak mı ki yaw Evler kaçaymış ki !

ÇOK GÜZEL HABER. TELEKOM DA HIZLANACAKMIŞ BAKALIM !
  • bunun yayılması yıllar alır..
  • vay be hayal gibi. keşke tüm Türkiyede olsa.
  • yav bizim ttnetden aldıgımız 1mb sinirliyla bunun arasında yani 1 mbbit arasında ne fark var hız bakımından birisi 1 birisi 100 mgbit mi? 2 side 29 mılyon bız yakınız agaogluna
  • vay be hızlar simetrik tam bana göre ama yayılması uzun yıllar alır.
  • quote:

10mbit

• quote:

1mbit oldu da ne oldu.her gün sorun her gün hız problemleri.2010 da 10 mbit derler 1mbit den yukarısını göremeyiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mdg

iyi güzelde şöyle bir durum varki 100mbit aldık diyelim bu bizim evimize neyle gelecek 100base8 ilemi yoksa 1000base ilemi
    fiber hizmeti deniyor ama eve fiber kablo gelmiyorsa ethernetten bu iş yürüyorsa olmaz.

zaten sanırım 20 ila 100 arasındaki fiyat yakınlığı bu yüzden sanırım 100 alanlar 20 den çok çok az farkla bağlanabilecek o yüzden fiyat böyle
    ayrıca 100mbit ile 10mbps gibi bir hız sözkonusu bunu kullanabilmek için evdede çok sağlam bir network kurmak lazım öyle zyxel felan dayanmaz...

fiber optik internet tamamen farklı bir iletişim ve protokole sahip ama gelen kablonun ucu bizim evde internet cafe de kullandığımız network kablosunun başlığı ile aynı
    2. si zyxel kötü bir marka değildir adamlar pentagon a mal veriyorlar

• Sanmıyorum bu Tellcom denen şirket kendi altyapısını oluşturabilsin. TT nasıl Oger e peşkeş çekildiyse, onun önüne çıkıcak daha iyi hizmet vaat eden firmalarında önü kesilir. Öyle tüm Türkiyeye fiber altyapısı döşemek kolay değil. Birçok yerden izinler alınıyordur bir kazı için muhakkak çıkıcaktır bir engel...
  • Ne güzel fiyat ve hızlar bunlar böyle ... İçim gitti ya. Zaten babamı kandırıp iki yıllık bağlamışlar ttnete. Sinirilerim iyice bozuldu bunu görünce. Biz ne zaman bu kadar güzel fiyat ve hızlara kavuşacağız ? Canım sıkılıyor artık
  • ben atasehir de mercan sitesinde oturuyorum, su anda tellcom bizim siteye fiber çekiyor, herhalde önümüzdeki ay satmaya başlarlar, o zaman gelişmeleri yazarım, bu tablo ya göre 5 mbit alabilirim gibiii
  • quote:

Orjinalden alıntı: s!LenTium

Sanmıyorum bu Tellcom denen şirket kendi altyapısını oluşturabilsin. TT nasıl Oger e peşkeş çekildiyse, onun önüne çıkıcak daha iyi hizmet vaat eden firmalarında önü kesilir. Öyle tüm Türkiyeye fiber altyapısı döşemek kolay değil. Birçok yerden izinler alınıyordur bir kazı için muhakkak çıkıcaktır bir engel...

katılıyorumo hızı düşünmek bile yetiyor=ttnet=

quote:

Orjinalden alıntı: creep3

ben atasehir de mercan sitesinde oturuyorum, su anda tellcom bizim siteye fiber çekiyor, herhalde önümüzdeki ay satmaya başlarlar, o zaman gelişmeleri yazarım, bu tablo ya göre 5 mbit alabilirim gibiii

niye söylüyon yaa
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yns emre -- 25 Aralık 2007; 21:03:04 >

• MetroEthernetin ev versiyonu desenize. Switch portuna bağlı hız sınırlaması yapabilirlerde şu ip kısmını anlamadım. Herhangi biri herhangi bir statik ip'yi routerına bu teknolojide verebiliyor olması lazım.
    Ayrıca Turkcell'in kendine ait internet çıkışı mı var? Onlarda TT'den alıyor diye biliyorum.
  • quote:

Sanmıyorum bu Tellcom denen şirket kendi altyapısını oluşturabilsin. TT nasıl Oger e peşkeş çekildiyse, onun önüne çıkıcak daha iyi hizmet vaat eden firmalarında önü kesilir. Öyle tüm Türkiyeye fiber altyapısı döşemek kolay değil. Birçok yerden izinler alınıyordur bir kazı için muhakkak çıkıcaktır bir engel...

Tellcom bir Turkcell iştiraki. Dolayısıyla belki Türkiye'nin her yerine altyapı kurmaları için gerekli mali güçleri yok ama belli başlı merkezlerde kurabilirler ki A tipi lisansları var .Yani maddi güçleri yeterse telekomdan bağımsız olarak tüm ülkeye yeni bir omurga kurabilirler. Haberde de zaten tamamiyle kendi altyapıları üzerinden hizmet verildiği belirtiliyor.Yurtdışı çıkış noktaları da telekomdan bağımsız. Umarım en kısa sürede heryerde hizmet verebilir hale gelirler.

Kendi sitesinden alıntı :

Tellcom ağ altyapısı ses ve veri iletimi için yedekli olarak planlanmış ve kurulmuş bir sistemi içerir. Yeni nesil ses hizmetleri lokasyon bazında da yedeklenmiş yüksek kapasiteli santraller ile güçlendirilmiştir. Türkiye genelinde 12 farklı lokasyonda ses ve veri iletimini ve uluslararası bağlantılar için ses ve veri iletimini yüksek hızlardaki (155 Mbit/seconds) karasal hatları yedekli kullanarak sağlamaktadır. Frankfurt'da kurulmuş olan pop noktası aracılığı ile Avrupa'daki belli başlı operatörler ile ara bağlantı gerçekleştirmiştir.

http://www.tellcom.com.tr/NetworkStructure.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muuzoo -- 25 Aralık 2007; 21:25:28 >

• reklamlarda çıktı tellcom sanırım bölgesel dııl yaygınlaşcak olan bir durum olmalı ama görücez

kendı sıtesınde fıyatlar aynı telekom ile diğer firmalar gibi hediye yada fiyat indirimide yok ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuRaT -- 25 Aralık 2007; 21:37:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

quote:

Bu dediğine kendin inanıyorsan ne güzel.Ben şahsen 2015 e kadar ucuz internet beklemiyorum.Ayrıca şu VDSL olayını abartmayın bukadar.Hiç inandırıcılığı yok.ADSL en başından beri ucuz olmalıydı ama olmadı.O yüzden ADSL de yıllar boyunca olmayan şeyi VDSL den beklemeyin.Avrupa ya bakarsanız yaygın olarak ADSL olduğunu görebiliriz.Yani bu sizin dediğinize bakarsak avrupa da olmayan şey bizde olacak.Her evde VDSL olacak.

Kaç yıl boyunca 256k ya 49 lira verdik.Şimdi sen diyosunki her evde 10mbit olacak 2010 da ve ucuz olacak(telekom un yalanlarına benzedi bu biraz).Bu dediklerin 2 sene içinde olmaz bence çok fazla umutlanmayın bu konuda.

Telekom IP tv atağı ve beraberinde Lig TV ihalesine girerse 10 Mbs verecektir. Ayrıca IP tv telekom için kazan kazandır. 2 yerden kazanıcak. Şimdi 1-2 mb/s hızları çoğu yerde 2-3 kişi ortak kullanıyyor. IP Tv izlemek içinse 10 Mbs hız ancak 1 aboneye yetecektir. Evde 2. televizyon olması durumunda o hız bile az gelecektir. Yani çoklu ADSL kullanım devri IP tv ile bitince digital internet yayıncılığı yanısıra abone sayısında da artış sağlayacaktır Telekom.

Bir de olaya yurtdışı diye bakmayalım. Muhtemelen yurtdışı çıkışlar yine zayıf olacak ve kahredecek. Yani Telekom bu işi yapacak ama babamızın hayrına değil, bizi daha fazla söğüşlemek; daha fazla parayı tekel konumunu güçlendirerek söke söke almak için....

quote:

Orjinalden alıntı: muuzoo

quote:

Tellcom bir Turkcell iştiraki. Dolayısıyla belki Türkiye'nin her yerine altyapı kurmaları için gerekli mali güçleri yok ama belli başlı merkezlerde kurabilirler ki A tipi lisansları var .Yani maddi güçleri yeterse telekomdan bağımsız olarak tüm ülkeye yeni bir omurga kurabilirler. Haberde de zaten tamamiyle kendi altyapıları üzerinden hizmet verildiği belirtiliyor.Yurtdışı çıkış noktaları da telekomdan bağımsız. Umarım en kısa sürede heryerde hizmet verebilir hale gelirler.

Kendi sitesinden alıntı :

Tellcom ağ altyapısı ses ve veri iletimi için yedekli olarak planlanmış ve kurulmuş bir sistemi içerir. Yeni nesil ses hizmetleri lokasyon bazında da yedeklenmiş yüksek kapasiteli santraller ile güçlendirilmiştir. Türkiye genelinde 12 farklı lokasyonda ses ve veri iletimini ve uluslararası bağlantılar için ses ve veri iletimini yüksek hızlardaki (155 Mbit/seconds) karasal hatları yedekli kullanarak sağlamaktadır. Frankfurt'da kurulmuş olan pop noktası aracılığı ile Avrupa'daki belli başlı operatörler ile ara bağlantı gerçekleştirmiştir.

http://www.tellcom.com.tr/NetworkStructure.asp

Tüm Türkiye'ye yayılmalarına gerek yok. 10 milyon nufuslu İstanbul'a yayılsalar bile Telekom İstanbul pazarının büyüklüğü nedeni ile benzer hızları benzer fiyatlara vermek zorunda kalacaktır. Ayrıca Superonline'da aynı gruba ait. Bölgesel olarak yön haritalarını çizerken abone sayılarına göre öncelikli yatırım bölgeleri de saptayacaklar; söz konusu bölgelerde Telekom yerine Tellcom üzerinden Süper ADSL aboneleri hiç bir başvuru yapmadan bağlanacaktır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 25 Aralık 2007; 21:33:51 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.