Şimdi Ara

Tellcom hakkındaki fikrim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bazı arkadaşların bildiği gibi Tellcom 100 mbps kullanıcısıyım. Şuan aldığım hızlar 50-60 mbps lara kadar çıkıyor. Sizlerle fikrimi paylaşmadan önce şunu belirtmek isterim ki çok ciddi ve hizmette son derece başarıl bir firma.

Düşüncelerime gelince; bu aslında bir düşünce/fikir değil de bence buradaki birçok network bilgisi olanın onaylayacağı ve varolan bir durumdur.

Benim olduğum binada 120 civarı daire var. Her binanın altında 24 lü 5-6 tane switch var. Evlerimizde ise 100mbps lik pirelli routerlar var. Şimdi bu aşağıdaki switchler 100mbps. Her bir portu 100mbps olabilir ancak bu switchlerin girişi de 100mbps. Bu binada 1 tek kişi 20mbps kullansa o anda, benim 100mbps den kaybım olacaktır. Ben yine 100mbps olarak switch e ulaşmış olacağım ancak switch bizi internete çıkarırken bölecektir ve kayıp olacaktır. Aşağıdaki switchlerin router görevi gördüğünü hiç zannetmediğim için hız sınırlamaları ana sunucudan yapılmaktadır ve tabii switch bu durumda hızları eşit miktarda bölerek gönderecektir. Hadi bunu da ayarladıklarını düşünelim, ve o switch e sadece benim bağlı olduğumu düşünelim.. Bu switch 100mbps giriş ve 100mbps çıkış olduğu için ve switch - modem arası bağlantı da 100mbps olduğu için, modem - bilgisayar arası da 100mbps olduğu içiin, bunların her birisi 100% network kullanabilecek mi? Hayır.. Asla kullanamaz. Ben local ağdan download yapmayı denedim 60-70 mbps indirebildim. Başka arkadaşlar da deneyebilirler. Şu bir gerçek ki, aşağıdaki switchler 1000mbps olmadıkça (1gbps) ve bizdeki modemler 1gbps ve bilgisayar üzerindeki ethernet kartları 1gbps olmadıkça, 100mbps hayaldir. 50-60 lar bile çok iyi rakamlardır. Çok çok boş olduğu zamanlarda 70mbps ler görülebiliyor ama 1 yere kadar.

Tellcom yetkilileri bunu en kısa sürede çözeceklerdir eminim ki. Hizmetlerinden hiç şüphe etmiyorum. Son derece ilgili ve bir o kadar da bilgililer. Kendilerine 1 kere daha buradan teşekkür ederim.

Umarım bilgilendirici olmuştur. Bana karşıt fikirler de çıkabilir, özellikle network konusunda bilgili olan arkadaşlar düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• 100mbit kullanan arkadaşların koydukları hız testlerinde genelde 50-60 arasında değişen rakamlar görüyoruz.Kayıp gerçekten çok fazla fakat 4 mbitten yukarısını kullanamayan adsl kullanıcılarına göre şanslısınız en azından.
  • gercekten kayıp inanılmaz stabil bir hız soz konusu degil
  • tahminimce zaten 100 mbit i asla alamazsınız. Ip ve Ethernet header ları var onlar yer kaplıyor, belki başka protokoller de var. Mesela Adsl de verim yüzde 85 civarındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 2 Mart 2008; 12:39:10 >
  • 100 mbit zaten standart LAN hızı değil mi? Yerel ağ bağlantısında bile ben dosya transferi esnasında 7-8 MB/s görüyorum ki bu da zaten 50-60 mbit falan eder herhalde.
  • o fiyata 50 mbit bile türkiye şartlarında çok iyidir. güle güle kullan.
  • zaten o hiz teorik olarak 100 mbps olarak gecer. Uygulamada zaten tam 100 hizina istersen pop noktasinin yaninda bile baglansan erisemezsin ama dedigin gibi hizlarindaki yüzde 40'a varan yavaslama karsi sunucular baglanti noktalari vs vs islemlerden dolayi düsmektedir.

Ayrica benim bildigim switchler baglantiyi 100 mbit olarak böler 100'ü 24 cikis'sa 24'e bölerek vermez onu yapan cihazin ismi hub olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber internet Hakkında
    geçen yıl açıldı
    Altyapı hakkında
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 100 mbps hızı genellikle sunucularda veremiyor ve birkaç neden ama o fiyata bu hizmet çok güzel.
  • Valla arkadaşlar ben Kemerburgaz' dayım.

Tellcom tarafından buraya fiber hatlar çekiliyor ve kablolar bizim 100M yakınımıza kadar geldi. İyi haber şu ki.

Fiber kabloların buraya gelmesi için Taksim, Levent (ler ), Şişli, Kağıthane, Çağlayan, Hasdal ve belkide Eyüp gibi yerlerden de geçmeli ve zaten bilindiği gibi bu bölgelerde ya büyük Oteller, gökdelenler ya da siteler bulunmakta. Bizim çevremizde de onlarca site var.

Kemerde ise kablolar ara sokakalara bile girmiş durumda. + Arkadaşın dediği gibi bu soruna bir şey bakarlar ya da bakmazlar bilemem ama kazıdaki yetkililerden biri ihtiyacın oldukça üzerinde bir alt yapı yapıldığını söylüyor. Çevredeki herkes 100-300Mbit le bağlanacak gibi. Döşenen fiberi de gördüm ve gerçekten oldukça kalın. Tamam bizim çevremiz inşaat alanı ve bu hat geleceğin İstiklal caddesi olacağı tahmin edilen bir Caddeden geçiyor belki bu kadar yüksek kapasitenin nedeni yüksek nüfus artışı beklentisi ama bunun hesaba katıp düşündüler ise ve heryerde böyle bir yapıları varsa ve benim kulağıma haberi gelmeden bu kadar ilerledilerse helal olsun ne diyeyim. He belirteyim kablo döşemesi hemen hizmet değil tabiki. Adamlar önce hattı döşüyorlar sonra da Allah ın izniyle şu TTnet e döşeyecekler.

Tabi aklıma gelen bir diğer şey ise acaba bu kadar yüksek kapasitenin nedeni TTnet in de ileride bu fiberi kullanacak olması mı? Yani bu halk o kadar şey gördü ki aklıma gelmiyor da değil hani. Zira TTnet in bir kazısını göremedim henüz burada.

Bir de kapatılan kapaklarda İBB arması var. Oradan izinli oldukları için mi nedenini pek anlayamadım. Yatine Tellcom değil İBB yazıyor ama çalışan adamlar Tellcom. Tabelada da Tellcom ve Turkcell yazıyormuş ama ben göremedim ( Çalışma meydandan uzanıyordu ve tabela oradaymış ama ben hasta olduğum için oraya kadar gidememiştim. ) zira bu gün asfalt çalışması başlamış adamlar kabloyu çekmiş noktaları koymuş gitmiş.

• Umarım en kısa zamanda bu baglantı hızı standart hale gelır, ayrıca Tellcom'a bu hızmetı vermenın dısında TurkTelekom'a rakıp oldugu ıcın de bır kez daha tesekkur etmek lazım.
  • quote:

Adamlar önce hattı döşüyorlar sonra da Allah ın izniyle şu TTnet e döşeyecekler.

asdkafsad koptum ya inşallah

• Tekelkom otursun aşağı.Nasılsa paşa paşa ödüyorlar bize diyerekten ellerini hiçbirşeye sürmüyorlar.Ama bu firma en azından İstanbul da altyapı omurgasını oluşturduktan sonra koca İstanbul bunlardan faydalandığında Tekelkom istese de istemese de o elini senelerdir sürmediği pamuk ipliği şekline dönmüş kablolara elini sürecek.
  • quote:

+ Arkadaşın dediği gibi bu soruna bir şey bakarlar ya da bakmazlar bilemem ama kazıdaki yetkililerden biri ihtiyacın oldukça üzerinde bir alt yapı yapıldığını söylüyor. Çevredeki herkes 100-300Mbit le bağlanacak gibi. Döşenen fiberi de gördüm ve gerçekten oldukça kalın. Tamam bizim çevremiz inşaat alanı ve bu hat geleceğin İstiklal caddesi olacağı tahmin edilen bir Caddeden geçiyor belki bu kadar yüksek kapasitenin nedeni yüksek nüfus artışı beklentisi ama bunun hesaba katıp düşündüler ise ve heryerde böyle bir yapıları varsa ve benim kulağıma haberi gelmeden bu kadar ilerledilerse helal olsun ne diyeyim. He belirteyim kablo döşemesi hemen hizmet değil tabiki. Adamlar önce hattı döşüyorlar sonra da Allah ın izniyle şu TTnet e döşeyecekler.

Tabi aklıma gelen bir diğer şey ise acaba bu kadar yüksek kapasitenin nedeni TTnet in de ileride bu fiberi kullanacak olması mı? Yani bu halk o kadar şey gördü ki aklıma gelmiyor da değil hani. Zira TTnet in bir kazısını göremedim henüz burada.

Tellcom yetkilileriyle konuştuğumda daha uzun vadede ip tv. hizmeti de sunacaklarını söylemişlerdi. Altyapıyı sağlam kurmaları bu yüzden olabilir. Telekom' a neden müsade etsin; rakip değiller mi?
    Tellcom ihalede kendi fiber altyapısını döşemek için umth lisansı almış sonuçta.. Böyle bir paylaşım olacağını sanmıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.