Şimdi Ara

Tema ve Çerçeve sorunu olmayan Dağıtım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Deepin kullanıyorum fakat spotifyda çerçeve sorunu oluyor. Windowsta spotify penceresinin üstü kısayken, deepinde bu daha uzun, 2 çerçeve var sanki. Vscode da aynısı var fakat ufak bir ayar ile hallediliyor. Netbeansde tema sıkıntısı var, deepini karanlık yaptığım zaman netbeansde çerçeveler karanlık, iç kısım beyaz kalıyor. Rezalet gözüküyor. Ayrıca neredeyse tüm uygulamalarda chromeda bile font netliği sıkıntısı var, yani Windowsta yazılar netken, linuxde sanki hafif bir netlik kırılması oluyor. Linux kullanmak istiyorum fakat bu göze takılan sıkıntılar beni soğutuyor.

Özellikle geliştirici olan arkadaşlar bir distro tavsiyesi verirse sevinirim. Hangi dağıtım olduğu hiç farketmez. Karanlık temayla uyumlu olsun yeter. Arch linux düşündüm bir ara ama kurarken sıkıntı yaşadım macera yarıda kaldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Linux pek sana göre değil gibi cunku Linux'ta gerekirse kernel de bile değişiklik yapıp kendi kernelini yapabiliyor ve herşeyini istege göre değiştirebiliyorsun, sen pencere çercevesi diyorsun. Arch Linux kurarken bıraktı isen dava orada kapanmış zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dağıtıma alakalı değil yaşadığın sorun. Masaüstü ortamı ile alakalı. Deepin masaüstü sana göre değilse Gnome ve Kde ye göz atmanı tavsiye ederim. Dağıtım olarak hazır configure bir masaüstü sağlayan dağıtım arıyor isen manjaro ya bakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 16 Eylül 2019; 12:49:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaşadığın tema sıkıntısı büyük ihtimalle GTK vs Qt farkından kaynaklanıyor. GTK ve Qt görsel arayüz tasarlamak için kullanılan kütüphanelerdir ve ikisi de linuxte çok yaygın. Tema değiştirdiğin zaman temayı GTK ya da Qt tabanın da değiştirirsin. Uyguladığın Qt teması GTK kullanan uygulamaları etkilemeyecektir. Koyu bir tema uygulamana rağmen bazı uygulamaların beyaz kalması bu yüzdendir. Genelde popüler temaların hem Qt hem GTK versiyonu olur, bunu bulamazsan da benzer temalar kullanmaya çalış. Uygulamalarda üstteki bar kullandığın pencere yöneticisi ya da masaüstü ortamı ile ilgilidir. Çoğunda o barı ayarlayabilir hatta tamamen kapatabilirsin. Ben mesela o barı tamamen kapadım tam ekran, alta al gibi şeyleri klavye kısayollaryla yapıyorum. Ama deepin sanıyorum ki çok konfigüre edilebilen bir masaüstü ortamı değil, hiç kullanmadım onda işler nasıl yürüyor bilmiyorum pek.
  • Arch + Deepin + Mojave-Dark(GTK) temasinda spotify boyle gozukuyor.

Tema ve Çerçeve sorunu olmayan Dağıtım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temet Nosce -- 21 Eylül 2019; 23:56:11 >
  • masaustunle alakali bir sikintidir buyuk ihtimalle ubuntuya kurmustum deepin ancak cok sikinti yasatmisti ugrasmak istememis kdeye donmustum uyum ile alakali olabilir sorunun oneri olarak sikinti cekmiyecegin en rahat distro elementary bence ve suanlik arch linuxa bulasma linux ile biraz aranin iyi olmasi gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.