Geçen denk geldim okudum, güzel birşeye deyinmiş arkadaş. Birçoğumuz bunu okuduktan sonra bir durup düşünmeli ve harekete geçmeli..lütfen sonuna kadar okuyun..
Merhaba arkadaşlar bu gün "Üretkenlik" ten ve öneminden bahsetmek istiyorum. Üzerinde durulması gereken çok önemli bir kavram. Günümüz toplumlarının en çok ihtiyacı olan özellik.
Maalesef birçoğumuz tüketici, pasif bir yaşam sürüyoruz. Bizim için en kıymetli olan şeyi yani zamanı öyle kötü kullanıyoruz ki buna kızmamak elde değil. Bu kadar pasif bir yaşam sürerken aynı zamanda çokta şikayetçiyiz. Şu böyle olsun, bunu neden böyle yapmıyorlar, ben olsam bu şekilde yapardım falan filan... Bir kendinizi düşünün topluma ne kadar katkı sağlıyorsunuz. Yaşamınızda geriye dönüp baktığınızda sizden insanlığa kalan ne var? Bunu gerçekten bir düşünün.
Ben bu sorgulamayı ilk olarak üniversitede yaptım, bu sorgulamalar sürekli beynimin bir köşesinde dönüp durdu ve sonunda beni harekete geçirdi. Onur bir şeyler yapmalısın diyordum ve sonunda kendi kabiliyetlerim dahilinde sanal alemde projeler ortaya koydum. Elimden geldiğince bilgilerimi paylaştım ve paylaşıyorum. Bu uğraşlar neticesinde aldığım dönütler beni gerçekten mutlu etti. İlginç bir duygu, karşılıksız insanlara yardımcı olmak mutluluk kaynağı olabiliyor. Sizi güdülüyor ve gaza getiriyor :) Ayrıca kendinizi değerli hissediyorsunuz. Aslında egonuzu da tatmin ediyor. Bunlar psikolojik olarak size müthiş bir katkı ve doyum sağlar, buda sağlıklı ve mutlu bir yaşamın kapılarını açmakta büyük bir etkendir. Kişinin mutluluğu çevresini, çevresindekiler çevresindekileri... bu şekilde toplumu etkiler. Suya düşen damlanın yaptığı etki gibi.