Şimdi Ara

Temde Yatağa Çarptık:S (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecmis olsun.. Gecen bayram tatilinde Afyon civarinda sizinki gibi bir aracin onune yatak dumustu.
    Ama onda farkli olarak yatak yerde degil kaputa ve cama dogru carpmisti. Allahtan onda da yaralanan olmamisti.

Airbag icin ise yaralanmadiysaniz zaten airbag acilmamis olmasi gerekir deniyor.
    Eger acilmasaydi ve allah korusun yaralansaydiniz baya bir dusunulmesi gereken konu olurdu.

Tekrar gecmis olsun.
  • Eminiyet kemeriniz takılı mıydı? takılı değilse zaten açılmaz.
  • airbagler belli bir açıdan açılıyor. aracı yola paralel düşünürsek ve aracın burnunun yola dik şekilde olduğunu düşünürsek, kaza anında ön taraftan 120 derecelik algılama açısı var sağdan ve soldan 30'ar derecelik fazlalıklarda sanırsam kabin içine fazla etki yapmadğından airbagler açılmıyor... perde hava yastıkları içinse kapılara biraz daha dik açıyla darbe alması gerekiyor...
  • Geçmiş olsun
  • geçmiş olsun

burası türkiye dedirten bir olay daha

2-3 gün öncede sarıyerden cıkarken hacıosman bayırı var alt gecit var oraya girerken sol şeritin tam ortasında yastık minderler varya kadife gibi hani eski tip yolda duruyordu zor yırttık yani...

türkiye işte ne zaman ne olcağı belli olmuyor
  • Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun Allahtan cana gelmemiş mala gelmiş. Gerçekten sakat bir durum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NİTROUS666

geçmiş olsun

burası türkiye dedirten bir olay daha

2-3 gün öncede sarıyerden cıkarken hacıosman bayırı var alt gecit var oraya girerken sol şeritin tam ortasında yastık minderler varya kadife gibi hani eski tip yolda duruyordu zor yırttık yani...

türkiye işte ne zaman ne olcağı belli olmuyor

Birşey duydum doğrumudun bilmiyorum. Hacıosmanın üstündeki tüneldeki ışıkların açıları yanlışmış diye birşey duydum. göz alıyor. acaba doğrumudur.

• büyük geçmiş olsun
  • Çok geçmiş olsun.Bu arada haberlere çıktıysa link verir misin
  • aslında ağlanacak halimize gülüyoruz gibi olacak ama bu yollarda karşılaşılan, çarpılan, son anda kurtulunan şeyler bir derlense süper filmler çıkar:

yolda bilimum şeye çarparak kaza yapanların filmleri: tarantino filmlerinden bile daha fazla vahşey içerir - +18

(chnchn arkadaş sakın kızma)
    yolda yatağa çarpılan ama yatağın boş olmadığı filmler: tinto brass bu da +18

bu filmleri izleye izleye kapkaranlık, aydınlatmanın sıfır olduğu yollarda önüne devamlı birşeylerin düştüğünü gören adamın başından geçenleri anlatan film: psikolojik gerilim, bu filmi japonlar yapsın (ağır konusu nedeniyle zaten zor anlaşılan filmden hiçbirşey anlaşılmaz)

özellikle gece yola çıkan, stopların yanmadığı kamyonların veya reflektörlerin üzeri 2 parmak çamurla kaplı olduğundan hiçbir şeyi yansıtmayan traktörlerin (bir traktör ve en az 3+ romörk) cirit attığı yollarda hiçbir şey görmeden giden, tam çarptığı anda önünde birşey olduğunu farkedenlerin filmleri. aslında bunu film de yapmayacaksın. tam çarpma anında bitirip neye çarptığını göstermeyeceksin. süper dizi olur. bi de yol kenarına tek bacağı kalmış heykeller koyacaksın, oyuncu isimlerini seçerken mısır ve yahudi tarihinden alıntılar yapacaksın, aracı kullanan ile önüne çıkan malın daha önce yollarının yine başka şekilde kesiştiğini gösteren flashback'ler koyacaksın, hep olağanüstü bir adamdan bahsedeceksin ama adam düz yolda takla atacak, benzin sızdıran araçtan onu kurtarmak için yardıma gelenlere "they're coming" diyecek, bunun üzerine yardıma gelenlerin kibriti yakıp kaçacaklar ve tam çarpma anında bir ışık parlayacak ve beyaz üstüne siyahla "ÖNÜNE BAK" yazacaksın vallaha reyting rekorları kırar. ne lost kalır ne de tost.
    benden demesi.

• geçmiş olsun

benimde
    yırtılan kamyon lastiklerinin yolda gezmesinden başım dertte
    ne zaman ustünden geçeceğimiz belli olmuyor
  • Burası Türkiye Allaha emanetiz , çok geçmiş olsun cana gelmesin .. Arka stopları yanmayan kamyon traktör vb ne canlar aldı bu ülkede .. Tüvtürk engelliycek hepsini
  • Bizim ülkenin yolları çok garip.Bir gün Karşıyaka'dan Bornova'ya dönüyorum,gece geç saat.Yol boş,ben de 120 km/h ile gidiyorum.Az önümde,bir kamyonet,sol şeritte de bir araba vardı.Sağdan geçeyim dedim,sağ şeride geçtim ki ne göreyim.Şeridin ortasında kocaman kamyon tekerleği duruyor.Frene asıldım,o an zaman yavaşladı sanki (matrix efekti ) Allah'tan arabanın frenleri iyi de,yırttım.Yoksa tekerleği altıma alırdım o hızla.
  • Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: chnchn

merhaba arkadaşlar geçen haftasonu tekirdağ yolunda iki önümüzdeki kamyonetten dusen cıft kısılık yatak sonucu kaza yaptık.Onumuzdeki araç son anda sağa geçti ve birden yatak karşımıza çıktığı için bizde duramayarak yatağa çarptık ve yatak bizi kızakladığı için araç savrularak sağ bariyerlere çarptı kamyonet kaçtı ancak ilerde çevirmişler ve surucude ehliyetsiz çıktı aracımzı doğuş otoya götürdük ve bize minimum 20 milyarlık hasar cıkardılar sadece kaporta hasarı olarak daha aracın mekanıgıne bakılmadı.Şaside eğilmiş ancak benim merak ettiğim konu şasi eğilmesine rağmen araçta hiç bir airbag açılmadı.Bir diğer konuda karşı tarafın kaskosu yok ve ehliyetsiz olduğu için sigortada karşılamıcak aracın suanda perte cıkma ihtimali yuksek araç daha 1 yasını doldurmadığından sanırım fatura fıyatını alıcaz.Yaklaşık 5 metrede bariyer hasarı var da tahmini 5-6 milyar gibi bi rakam tutuyor.Karşıdaki adamın bunu odicek durumu yok muhtemelen benim merak ettiğim bir diğer konuda bu adama ne olucağı ben yaptığı sorumsuzluk yuzunden en ağır cezayı almasını istiyorum.Ancak beni en çok düşündüren aracın airbag açmaması geçen senede bir arkadaşım pasat aracıyla 120yle başka bir arabay çarpmıştı ve araç perte çıkmıştı ondada airbag açılmamıştı.Arkadaşlar amacım polemik yaratmak değil lütfen bu konudada herhangi bi polemik yaşanmasın.Bu arada aracımız jetta tdi. Vericeğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Geçmiş olsun öncelikle.

Sizde eğer bir sorun, darbe, ağır yaralanma durumu vs yok ise, araç Airbag'leri açmamak ile doğru kararı vermiş gibi duruyor şuan. Bu G sensörleri ile ilgili birşey, araç ağır hasar alsa bile, Airbag'in açılmasına sebebiyet verecek kadar G kuvvetine maruz kalmadı iseniz, açılmazlar. Eğer kemerinizi takmamışsanız zaten açılmazlar. En azından pek çok araçta böyle, VW modellerinde nasıl bilmiyorum.

Daha önce Passat ile kaza yapan arkadaşınız da, çok büyük ihtimalle -kesin daha doğrusu- 120km/h ile değil, ani frenle 1-2sn içinde o hızdan aşağı yukarı 50-60km/h hıza kadar düşerek, çok güçlü darbe almayacak bir biçimde çarpmıştır. O nedenle Airbag'ler açılmamıştır. Eğer kendisinde kemeri takılı olduğu halde Airbag açılmadığı için ağır bir hasar oluşmuşsa zaten hazırlanacak Bilirkişi raporu ile dava açma hakkınızı kullanmanız gerekirdi.

Tekrar geçmiş olsun.

• Kolaylıkla onarılabilecek parçaları bütünüyle değiştirme yoluna gittikleri için, sadece kaporta için böyle bir rakam çıkıyor.. Tabi aracın hasarını da görmek gerekiyor.

20bin ytl ciddi bir rakam.
  • jettaya 20 milyar masraf çıkamaz mı
    araba dizel çıkabilir
  • geçmiş olsun. cana gelmemiş,mala gelmiş,bu iyi tarafı.

ancak bana biraz kazada sizin de suçunuz var gibi geldi. o anda hızınız kaçtı? önünüzdeki araca ne kadar yakındınızki,o araç birden kaçınca,siz yatağa çarptınız? otoyolda hız sınırı 120 km\h, varsayalım siz de 120 km\h ile gidiyordunuz,önünüzdeki araçla aranızda 60 mlik bir takip mesafesi olmalıydı.ha temde bu mümkün değildir,malum istanbul trafiği. trafiğin yoğunluğunu düşününce,kazadan kaçınmak imkansız gibi görülüyor,ama o kadar da yoğun olsaydı zaten zincirleme bir kaza meydana gelirdi Allah korusun.
    sorularımı cevaplayabilirseniz çok memnun olurum,biz de trafikte araç kullanıyoruz,bizimde başımıza gelebilir.

karşı tarafın ödeyecek durumu yoksa,sizin de hasarınızı kasko ödüyorsa,kasko ondan çatır çatır alacaktır parasını.mahkemeler,icraalar vs vs.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.