Şimdi Ara

Temel Liseler Kaldırılmazsa OBP Adaletsizliği 2 katına çıkar .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu an sınav sistemindeki en büyük haksılzığın OBP oldugunu herkes biliyordur . aman benim diplomam 90 54 puan alıyorum bence çok iyi sistem falan filan diye düşünmeyin sakın ortalamanız ne olursa olsun herkese haksızlıktır. Şöyle düşünün her okulda egitim aynımı ? her okulda sınav zorlukları aynımı ? her okulda torpil aynımı ? her okulda hocaların vicdansızlıgı aynımı ? her okulda okulun şişirme notları aynımı ? Kimisi yırtınır 95 ile mezun olur eyw hakkıdır ama ya yattıgı yerden sırf okulun ciddiyetsizligi ve adaletsizligi yüzünden bir şey bilmeden 95 ile mezun olup YGS - LYS de bi halt yapamayıp binlerce insanın önüne geçenler nolacak ? Özellikle gelişmemiş Şehirlerdeki egitimin ne kadar düzensiz oldugunu herkes bilir yarısı bir şey bilmeden ögrenemeden 90larla mezun dogu illeride öyle sırf kendi ögrencisi gecsin diye (dogma büyüme dogulu ögretmen olur atanır kendi memleketinde egitim verir dogulu-batılı meselesi yapar şişirir ) veya tehditlerle mezun edilen +90lar hatta bir şey bilmeden mezun olan okul 1.leri nolcak ? şimdi bunun temel liselerle alakası ne diyeceksiniz. Ordaki şişirme OBPler ne olcak hangi temel lise 30 milyar verip kayıt olmuş ögrenciyi yarı yolda bırakır şişirir yollar devletteki garibanlarda 60-70le mezun olur YGS-LYSde kasar çalışır 5k olur diploması atar artık 20kya.

Not : varsa bildiğim yanlış bir şey düzeltin hatasız kul olmaz

Dip Not : kendim tercih yaptım inş sıkıntı çıkmazsa gidiciyim. ben benden sonrakilere geçmiş olsun diyip sabır diliyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2015lys1 -- 14 Temmuz 2015; 2:42:09 >

• Eee? Bu kadar felaket tellallığı yapmayın yav sanki siz çalışıp 1. oldunuz da obp 50 bine attı. Ben de geçen yıl ağlıyordum obp obp diye baktım çok da atmadı geriye, kendim bir halt yapamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mourinhology

Eee? Bu kadar felaket tellallığı yapmayın yav sanki siz çalışıp 1. oldunuz da obp 50 bine attı. Ben de geçen yıl ağlıyordum obp obp diye baktım çok da atmadı geriye, kendim bir halt yapamadım.

Obp yuzunden istedigi bolume gidemeyen bir suru insan var boslama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gorgias_ G kullanıcısına yanıt
    Elden bir şey gelmiyor dostum çalış daha iyisini yap, ağlamanın lüzumu yok diyorum.
  • olayı kişiselleştirme bende OBP kurbanıyım Ankarada hukuk kazandık Yalova hukuka talip etti bizi ama ben burda kişisel konuşmuyorum OBP herkesi etkiler o up uzun acıklamada onun için okuyup bunu çıkardıysan bilemem . Ayrıca git 1. ol normal bi OBP bile seni kaça atıcak gör .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2015lys1 -- 14 Temmuz 2015; 1:51:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mourinhology

Elden bir şey gelmiyor dostum çalış daha iyisini yap, ağlamanın lüzumu yok diyorum.

Kardesim adam elinden geleni yapmis ama obp yuzunden kazanamiyor diyorum.

Ozel liseye gidenler obpleri yuksek olsun diye nota boguluyor biz de 12. Siniftayken siir ezberlemeye calisirdik aman notumuz dusuk gelmesin diye bunun nesi adil ?

• kardeşim yapacak bi şey yok senin yine 90 mış olan hep fen liselerindekilere oluyo örnek vercek olursak obp 88 di 3100 düm 200 kişi geri attı ama yinede memnunum halimden çünkü odtü pc tutuyor
  • Üniversiteye gidince göreceksiniz. İyi bir üniversiteye gidip, daha iyi eğitim ve bilgi alsanız bile anadolu daki bir çok üni. Mezununa göre okul puanın da gerisinde kalacaksınız. Akademik kariyer düşündüğünüzde, aynı şeyler 4-5 sene sonra yine karşınıza çıkacak. Ülkemizin gerçekleri bu çok şey yazılır söylenir ama bir şey değişmez.

• Olayın Çalışmayla azıcık alakası yok! zaten en çok çalışan zarar görüyor sen hangi lise mezunusun bilmem ama bazı liseler varki sen bi tarafını yırt sürekli 100 al sınavlardan adam tipini begenmez 60 ile mezun eder seni anladın ? başkasıda uyur yanında öğretmen çocugudur 30-40 alır 90 ile mezun olur olay basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2015lys1 -- 14 Temmuz 2015; 1:54:24 >
  • oha öyle iş mi var abarttın bro biraz
  • Yahu 90 ortalamayla mezun olmadım ben de her sene 60larla, 70lerle geçtim. Bence obp tamamen kaldırılsın en çok benim işime gelir. Temel liseye gidenleri günah keçisi yapmayın. Anadolu liselerinde ağlaya ağlaya takdir alan tipler asıl sorun.
  • verdiğim rakamlara takılma malesef dolu var burası türkiye.
  • valla kardeşim bu işlerden kurtuldum ben sıkıntı yok girecekler düşünsün bence obp o kadarda kafaya takılcak bişi değil yani
  • Malesef kafaya takılacak bir şey 10 binden kötü bir OBP ile 30 bine atar hiç acımaz . OBP bide kırıksa sallar savurur seni . 100 binlerdeysen 60-70 bin bile geri atar.
  • kırık obp zorlucana bir yıl daha bekle bide yani 10 k oluyon ama obp 50-60 falan hiç inandırı değil yani okul çok zor olsun yinede en kötü 70 falan olur bence
  • OBP 59 gecen sene 1milyon bu sene 15kdayım 15kda olmamın tek sebebide tüm sınavların çalıştıgımdan cok cok berbat geçmesi fem denge denemelerinde bile +45 mat diger tüm denemeler fulle yakın edb zaten full YGSde 120de 115 net altına zor düşerdim deneme farketmez. ( Deli gibi çalıştım toparladım ilk okul 3-4 düzeyinden getirdim 1 senede bu noktaya ) . kısacası Dereceye oynuyordum ilk darbeyi YGSde yogun heyecanla 5-10 biin yerine 175 bin olarak aldım. devam ettim calısmaya mattada aldım bi darbe edbdada ama genede 15kya cektim obp 12 bin falan attı sanırım geriye. 50 obp ile mezun olunup derece yapılır. hatta kendim bu sene mezuna kalırsam 3kdan yukarı degilim sanırım ama bekleyemem 1 sene daha .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2015lys1 -- 14 Temmuz 2015; 2:28:25 >
  • 2015lys1 2 kullanıcısına yanıt
    Dostum obp kaldırılırsa ciddi anlamda öğrenci öğretmen uyumsuzluğu ortaya çıkar.Öğrenci öğretmene ne saygısı kalır ne dersi dinler.Asıl yapılması gereken obp devam etmeli okulların seviyesine göre ek puan verilmeli hatta özel okulların çoğuna gidenin puanı kesilmeli ancak adalet böyle sağlanır.Ben 60 alınca havalara uçardım, özel okuldaki veletler biz sınava girmeye gerek duymuyoruz diye hava atıp gelirlerdi yok öyle dünya adam gibi Meb okullara göre de puan verecek ancak böyle çözülür bu yol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goldrogers

Dostum obp kaldırılırsa ciddi anlamda öğrenci öğretmen uyumsuzluğu ortaya çıkar.Öğrenci öğretmene ne saygısı kalır ne dersi dinler.Asıl yapılması gereken obp devam etmeli okulların seviyesine göre ek puan verilmeli hatta özel okulların çoğuna gidenin puanı kesilmeli ancak adalet böyle sağlanır.Ben 60 alınca havalara uçardım, özel okuldaki veletler biz sınava girmeye gerek duymuyoruz diye hava atıp gelirlerdi yok öyle dünya adam gibi Meb okullara göre de puan verecek ancak böyle çözülür bu yol.

Haklısın işin o kısmıda var ama ne bileyim şu an ciddi anlamda haksızlık var ortada . Kendileri halledip düzgün bir yol bulamıyorsa gitsinler dış ülkelere özensinler.
  • Dediklerine katılıyorum fakat ne yapacaksın,ösym yi protesto için sınava mı girmeyeceksin? Adalet istiyorsun fakat şu ülkede en az bulunan şeylerden biri adalet.

• quote:

Orijinalden alıntı: imaginary friend

Dediklerine katılıyorum fakat ne yapacaksın,ösym yi protesto için sınava mı girmeyeceksin? Adalet istiyorsun fakat şu ülkede en az bulunan şeylerden biri adalet.

Vizeyi parayı buluyum bir dakika bile durmayacağım burada başka bir şey gelmez elden :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.