Şimdi Ara

Temelim çok iyi değil fakat...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanırım güzel click bait oldu XD her neyse temelim var matematikten ama o kadar iyi değil bir denemede 10 net falan yaparım malum adamı kullansam işimi görür mü boşuna satın almıyım diyorum zor falan diyorlar ne düşünüyosunuz sizce kullanmalımıyım teşekkürler şimdiden

• KAF denilen ürünü herkesin çok abartması beni endişelendirdi. Sanki matematik öğrenmek için şartmış gibi. O olmazsa iyi net yapılmaz gibi. Aktif öğrenme diye bir olay var. Öğrenme teorilerinden bakabilirsin. Öğrenme dediğimiz şey en basitten tecrübelerimizin belli bir bağlamda anlamlandırılması ve kategorize edilmesidir. Mesela sen sürekli "Water" kelimesini görüyorsundur. Su şişesinde, havuzun olduğu yerde, köpeklerin su içtiği yerde. Bunu göre göre en sonunda o kelimenin İngilizcede su demek olduğunu öğrendiğin an beynin onu kodluyor. Nöronların bağ kuruyor. Tecrübe gördüğüm gibi öğrenmenin kilit noktası.

KAF belki de gerçekten en iyi matematik ürünüdür ama burada tehlikeli olan adamın bilmem kaç tane soru çözmesi. İnan soru çözerken soruyu anlamış gibi oluyorsundur iş pratiğe gelince kitlenip kalabilirsin. Hatırlamanın en büyük kuralı pratik yapmaktır. Water kelimesini öğretmen tahtaya yazarken su demek olduğunu anlarsın ama o dilde su istemek için o kelimeyi çağırmaya çalıştığında beynin sana yardımcı olmayabilir. Onun yerine günlük hayatında bol bol kullanman gerek. Elbette matematiği günlük hayatında kullanamazsın ama bol bol pratik yapabilirsin. X problemini çözmek için harcadığın her dakika ve her başarısızlık ileride sana fazlasıyla dönecektir. Fizik dersinde hocamız bir konuyu anlamak için bir soru tipini üst üste 10 kez çözün derdi. Kendin pratik etmen kadar yararlı değil hiçbir ürün. Benim tavsiyem konuyu çalışıp soruları kendin çözmeye çalışman. En iyi bence böyle öğrenilir. Misal ben 15 dakika kuralını izliyorum. Diyelim ki bir soruyu çözemedim. 15 dakika zaman verip soruyu çözmeye çalışıyorum. Çözemezsem ara verip ya da ileriki tarihe erteleyip tekrar dönüyorum. Yine 15 dakika veriyorum. Çözemezsem başkalarına soruyorum. Ayrıca çözmediğin sorunun hangi konunun hangi özelliğiyle alakalı olduğunu düşünmek de yardımcı oluyor.

Kısacası KAF'ı satın aldığınız an matematiğimiz fırlamayacak. KAF sihirli değnek değil.

Edit: YouTuber olup soru çözüp YouTube'a yüklerseniz daha öğretici bir yöntem olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 29 Ağustos 2017; 22:48:49 >

• Haklısın reis çok haklısın hemde sanki o adamı kullanmayınca başaramayacağımız gibi enjekte ettiler ama ne bileyim matakademinin kampına katıldım iyi gidiyor ama o yetmiycekmiş gibi geliyor mezun senem bu sene olmazsa kafayı yerim herhalde onun için üzülüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.