Şimdi Ara

Teminat Mektubu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir bankadan müşterilerime teminat mektubu vererek iş yapmak istiyorum . Sorum şu:

Teminat mektubu için ipotek edilecek bir gayrimenkulun değeri, müşteriye garanti edilen tutardan çok yüksek diyelim.. Banka, aynı gayrimenkul ile, diğer müşterilerime de teminat mektubu verebilir mi?

Ör: teminat mektubu 100 liralık olsun, ipotek edilecek mülk 1.000 tl. Kalan 900 tl için başkalarına teminat mektubu verdirebilir miyim?

Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim, tşkr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrtsn -- 17 Ağustos 2016; 14:40:40 >

• Hocam teminat mektupları gayrinakdi kredilerdir. O yüzden bankada sizin bir kredi limitinizin olması gerekiyor. Kullandığınız her teminat mektubu sizin kredi limitinizden düşer. Limitiniz olduğu sürece teminat mektubu alabilirsiniz. Fakat mektupların 3 ayda bir komisyonları olur. Onu göze alıyorsanız öyle başlayın bu işe.
  • Teşekkürler. Şunu da sorayım o zaman:

Sözleşmeyle şarta bağlanmış teminat mektuplarının, muhatap tarafından bankaya ibrazında, banka sorgusuz sualsiz ödemeyi derhal yapar mı, yoksa sözleşmeye istinaden riskin gerçekleştiğine dair muhataptan kanıt mı talep eder?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrtsn

Teşekkürler. Şunu da sorayım o zaman:

Sözleşmeyle şarta bağlanmış teminat mektuplarının, muhatap tarafından bankaya ibrazında, banka sorgusuz sualsiz ödemeyi derhal yapar mı, yoksa sözleşmeye istinaden riskin gerçekleştiğine dair muhataptan kanıt mı talep eder?

Sizin karşı tarafa vermiş olduğunuz taahhütü mektubun vadesi içerisinde gerçekleştirmediyseniz, bankanın kanıt talep etme gibi bir hakkı yoktur. Anında mektup tazmin edilir ve karşı tarafa ödenir.
  • işin bu kısmı çok karışık. şartlı teminat mektubu diye bir şey de var. fakat birbiriyle çelişen yargı kararları da var (derhal ödenir / riskin gerçekleştiğini muhatap kanıtlarsa ödenir) bankanın lafına güvenecez artık:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: delpiero68

quote:

Sizin karşı tarafa vermiş olduğunuz taahhütü mektubun vadesi içerisinde gerçekleştirmediyseniz, bankanın kanıt talep etme gibi bir hakkı yoktur. Anında mektup tazmin edilir ve karşı tarafa ödenir.

Selam, son mesajınızdaki ayrıntıyı şimdi farkettim. "Vermiş olduğunuz taahhüdü mektubun vadesi içinde gerçekleştirmediyseniz" diyorsunuz.. Ben de tam bunu soruyorum işte. Muhatap mektubu bankaya verdiği zaman, benim tahhüdümü yerine getirip getirmediğim konusu nasıl netlik kazanacak?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: delpiero68

quote:

Selam, son mesajınızdaki ayrıntıyı şimdi farkettim. "Vermiş olduğunuz taahhüdü mektubun vadesi içinde gerçekleştirmediyseniz" diyorsunuz.. Ben de tam bunu soruyorum işte. Muhatap mektubu bankaya verdiği zaman, benim tahhüdümü yerine getirip getirmediğim konusu nasıl netlik kazanacak?

Hocam işte o yüzden herkese teminat mektubu vermezseniz iyi olur. Zaten genelde kurumsal firmalar bayilerinden isterler teminak mektubunu (bosch, vestel, opet, petrol ofisi vb)
    Yani demek istediğim, tam olarak güvenmediğiniz ve gerçek anlamda kurumsallaşmamış şirketlere vermenizi tavsiye etmem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.