Şimdi Ara

senet icraya vermekle ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
38.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar aracımı geçenlerde satmıştım alan arkadaşın bana 1.5 bin tl borcu kaldı elimde senet var açıkçası satarken iyi fiyatına sattım o parayı ödemesini de göze almıştım. Alan kişi vereceğim dediği günü geçirdi yeni çocuğu oldu o yüzden anlayış gösterip 10 gün daha verdim 10 günün sonunda ise telefonlarıma çıkmıyor(5 gündür). Açıkça bana dese ki: "bak kardeşim benim çocuğum oldu birazda masrafım oldu gelecek ay ödesem sana parayı" hiç problem değil benim için ama telefonları açmamsına sinirlendim. icraya vereceğim senedi. araç onun adına araçta hak mahrumiyeti yok ben aracın yerini de biliyorum. şimdi icraya verince prosedür nasıl işliyor bilgisi olan varsa sevinirim

• GÜNCEL
  • Aracın onun adına olması önemli değil. Başka nedenlerle de borçlanmış olup senet vermiş olabilir. Bir avukat bulup ona senedin (genel olarak) %10 u kadar bir tutar ödüyorsunuz. Avukat gerekli yazışmaları yapıyor. Adliyeye başvuruyor. Her neyse, borçluya bir tebligat gidiyor. 1 hafta itiraz süresi vardır. İtiraz ederse, mahkemelik olup süreç uzuyor. İtiraz etmezse icra için tarih alınıyor. Adamın evine gidip haciz işlemi yapılıyor. 2-3 ay Yeddi eminlerde borcun ödenmesi bekleniyor. Ödenmezse mallar satılıp, size parası ödeniyor. Yaptığınız bütün masraflar ve avukat parası dahil.

Süreç bundan ibaret. Bir de itiraz sürecinde, eğer haksız yere itiraz etmişse ve bu tespit edilirse, %30 fazlasını talep edebiliyorsunuz. Borcunu ödememek için haksız itiraz ettiği için
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Aracın onun adına olması önemli değil. Başka nedenlerle de borçlanmış olup senet vermiş olabilir. Bir avukat bulup ona senedin (genel olarak) %10 u kadar bir tutar ödüyorsunuz. Avukat gerekli yazışmaları yapıyor. Adliyeye başvuruyor. Her neyse, borçluya bir tebligat gidiyor. 1 hafta itiraz süresi vardır. İtiraz ederse, mahkemelik olup süreç uzuyor. İtiraz etmezse icra için tarih alınıyor. Adamın evine gidip haciz işlemi yapılıyor. 2-3 ay Yeddi eminlerde borcun ödenmesi bekleniyor. Ödenmezse mallar satılıp, size parası ödeniyor. Yaptığınız bütün masraflar ve avukat parası dahil.

Süreç bundan ibaret. Bir de itiraz sürecinde, eğer haksız yere itiraz etmişse ve bu tespit edilirse, %30 fazlasını talep edebiliyorsunuz. Borcunu ödememek için haksız itiraz ettiği için

yok araçta başka haciz yok sıraya girmeyiz diye dedim. yardımınız için teşekkürler ama bayram sonrasına kalacak sanırım pazarteside tatil diye

• Adli tatilbaşladı. Maalesef bayram sonrası. Ama avukat bakabilirsiniz pazartesi.Çalışan avukatlar vardır belki.
  • Aracı güzel paraya sattıysan bence ödeyene kadar bekle. Evet 1.500 TL az para değil, almak da senin hakkın fakat işin adli boyutuna girmeden almaya bak. İcralık olmak hoş birşey değil, en azından ben karşımdakini bu duruma sokmak istemezdim. Yanlış hatırlamıyorsam 2.0lt 307CC vardı sende ve hemen de satmıştın. Bu senedi gözden çıkar, akışına bırak. Ödediği zaman belki senin ihtiyacın olan bir zamandır, işine yarar. 15.000TL olsa adli tatil bitince git kopar diyeceğim ama 1.500TL yeri çok zor doldurulacak bir mebla değil, en azından acil ihtiyacın da yoksa işi zora sokma derim.

Fakat yine de sen bilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Aracı güzel paraya sattıysan bence ödeyene kadar bekle. Evet 1.500 TL az para değil, almak da senin hakkın fakat işin adli boyutuna girmeden almaya bak. İcralık olmak hoş birşey değil, en azından ben karşımdakini bu duruma sokmak istemezdim. Yanlış hatırlamıyorsam 2.0lt 307CC vardı sende ve hemen de satmıştın. Bu senedi gözden çıkar, akışına bırak. Ödediği zaman belki senin ihtiyacın olan bir zamandır, işine yarar. 15.000TL olsa adli tatil bitince git kopar diyeceğim ama 1.500TL yeri çok zor doldurulacak bir mebla değil, en azından acil ihtiyacın da yoksa işi zora sokma derim.

Fakat yine de sen bilirsin.

doğru hatırlıyorsun dostum, yazdığım gibi yapsa cidden 1 ay 2 ay vereyim ama insan gibi arayıp bana durumum budur sana şu an ödeyemiyorum desin halden anlarım ama tellerime red verdiği gibi şimdi de teli kapatmış. tam ödeyeceği gün yaptı benim asıl sinirimi bozan bu hareketi. avukatla konuştum 300-500 arası bir masraf çıkar dedi. arabaya haciz koydururuz satamazda bulunduğu yerde aldırırız dedi. adamın ev adresi, nüfus cüzdanı fotokopisi hepsi var bende bayram sonuna kadar bekleyeceğim arayıp durumunu anlatırsa bekleyeceğim yok aramazsa icralık olsun başkasını bu duruma düşürmesin. zaten o 300-500 ü geri ödemek zorunda kalacak artı avukata para haksız yere itiraz ederse %30 fazlasını ödemek zorunda ha bu kadar para için bunları çektiğine değer mi? dediğim gibi dürüst olsun 2 ay daha vereyim ona

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 28 Ağustos 2011; 22:00:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Senedi bankaya vermek
    5 ay önce açıldı
    vekalet ile tapu işlemi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Karşı taraf bordorulu çalışansa arabaya haciz koydurtmadan maaşından 1/4 civarını kestirebilirsin. Karşı tarafı savunmuyorum ama sanırım sıkışık durumda ve telefona çıkmaya yüzü tutmuyor olabilir. Mesaj atıp, sıkışıksan makul bir süre verebilirim yalnız telefon açıp konuşmamız lazım. diyebilirsin.
  • Arkadaşım adliyeye git icra formu satan yerden elinde senet oluğunu söylediğinden geçerli olduğunu düşünürsek 1 adet ÖRNEK 1 2 Adet ÖRNEK 10 form al bunları doldur senet aslı 2 adet fotokopisi, 6,00 tl posta pulu, kimlik fotokopisi,26,00 TL harç (1.500,00 TL takip için) ile icraya başvurabilirsin.Bunları yap devamında da yardımcı oluruz.
  • Bence mesaj çekip, telefonlara cevap verilmediği taktirde, açıklama yapılmadığı müddetçe pazartesi icraya vereceğinize dair mesaj çekin.

En azından borcun yarısını temin etmesini, kalan kısmı için belli bir süre daha vereceğinizi belirtin. Bütün bunlara rağmen cevap gelmedi ise, zaman geçirmeye gerek yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 28 Ağustos 2011; 22:49:11 >
  • Hocam siz yinede uyarın mesaj atın arayınca açmıyorsa icraya vericem neden cevap vermiyorsun falan de geri dönecektir size
  • Kendin söylemişsin "Arkadaş" diye. Biraz daha süre vermen iyi olur.
    İcra memurluğu yapmış biri olarak şu avukatlara gereksiz paralar kaptırmayın derim.
  • ÖfKeLiKaLaBaLıK: o tip bir mesaj attım aslında cevap vermedi. özel sektörde çalışıyor

ecan50: tavsiye için teşekkürler bu sırada yapayım işlemleri o zaman

_Azza_, Fatih211 : uyarırsam bu sefer aracı başkasının üzerine geçiri falan diyorum

TuVNeRa: işte bayram sonunu bekleyeceğim bana makul birşey derse süre tanırım avukata versemde avukatlık ücreti ondan alınacak sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 28 Ağustos 2011; 23:26:22 >
  • senedin şekil şartlarında da noksanlık olmamalı yoksa çok uğraşırsın. örnek var aşağıda

• quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

senedin şekil şartlarında da noksanlık olmamalı yoksa çok uğraşırsın. örnek var aşağıda

yok tamamen dolu
  • Merhabalar benimde bi arkadaşımdan 6500 tl alacağım var.Ama elimde senet yok.Kanıt olarak sadece cep telefon kayıtları var.Senet yapmaya yanaşmıyor ben zorluyorum.Üzerine herhangi bir malı mülkü,bankada parası yok.Herşeyi karısının üzerine.Senet yaptığım zaman paramı alabilir miyim ? Yada senede yanaşmazsa savcılağa gidip telefon kayıtlarını kanıt gösterebilir miyim ? Rica ediyorum bana bir yol yordam gösterin.1 senedir uğraşıyorum psikolojim bozuldu :(
  • madem parayı almamayı göze aldınız bırakın arkadaş kendini toparlasın öder üstüne gitme çocuk demek masraf demek günahtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kktcumit

madem parayı almamayı göze aldınız bırakın arkadaş kendini toparlasın öder üstüne gitme çocuk demek masraf demek günahtır.

aynen ve bankalar icra geldigini ögrenirse hic bir banka kredi vermez adama eger paraya acil ihtiyacin yoksa biraz daha bekle bence
  • ben alacağıma karşılık senet aldım.
    ancak alacaklı ve borçlu isimi aynı yazılmış.
    alacaklı ismini çizip kendi adımı yazsam olurmu acaba hukuk sitelerini dolaştım geçerlidir diyor ancak düzenlemeyle ilgili birşey bulamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.