Şimdi Ara

Temizlik yaptım bilgisayar çalışıyor ekran gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Masaüstü bilgisayarımdan ses geliyordu yan kapağını açık bırakmıştım hava alsın diye.Tozlandı diye de temizleyim dedim.Baktım işlemcinin fanı tozdan görünmüyor bile bende işlemcinin soketlerinden fanını çıkardım, fan kanatlarını ve o aradaki metal zımbırtıyı süpürgeyle iyice temizledim.Olduğu gibi taktım, power düğmesi yanıyor fanlar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.Temizlemeden önce hiçbir problemi de yoktu.

İnternetten baktım tam oturmamıştır yazıyorlardı bütün gün tak çıkar oturtmaya uğraştım, yine olmadı.En son anakartı komple söktüm, işlemci fanını dışarda takıp anakartı öyle kurdum, değişen birşey yine yok.Bir ara tek ramle çalışır gibi oldu güvenli mod ekranı geldi, diğer rami de takayım dedim taktım tekrar eskisi gibi oldu şimdi düzelmiyor.Bios pilini de çıkarıp taktım.Temizlemeden önce herhangi bir problemi de yoktu ne yapmalıyım tavsiyesi olan varsa paylaşabilirmi lütfen ?

Teşekkürler.

• Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
  • Hurbie33 H kullanıcısına yanıt
    süpürgenin metal ucunu yanlış yere değdirmemişssindir umarım. Ram slotlarının yerlerini değiştirip Sata kablolarının soketlerinin yerleriyle oyna bakalım . birde kaç kere bip veriyor açarken ?
  • Sağolun yanıtınız için öncelikle, süpürgenin ucu plastik, çok sürttürmedimde zarar verdiğini sanmam.Ram soketlerini değiştirdim, tek tek denedim şuan farkeden birşey yine olmadı.Açarken bip vermiyor hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurbie33 -- 3 Eylül 2015; 14:39:14 >
    plastik te statik elektriği iletir devre yakabilecek bir dokunuş gerçekleşmemişir umarım.

Belkide sorun çok basittir , ekran kartınıza takılı olduğundan eminsiniz değil mi ? onboard girişe de takmış olma ihtimaliniz muhtemel.

bilgisayar açık olmayı sürdürüyor ve hiç ekran gelmiyor mu yoksa, kendini bir 30 saniye içinde kapatıyor mu ?
  • Umarım gerçekleşmemiştir.Ekran kartının yeri doğru çünkü hiç bozmadan önce tüm kasanın fotoğrafını çekmiştim yanlış yaparsam düzelteyim diye.Power düğmesine basıyorum powerın ışığı yanıyor, işlemci fanı çalışıyor, ekran kartının altındaki yeşil led yanıyor, bip sesi gelmiyor, görüntü hiçbir şekilde yok bios yazıları filan hiçbirşey görünmüyor.İşlemci fanından kaynaklandığını düşünüyorum ben halen, altındaki macun kurumuş belki 10 senelik, acaba macun yenilemek filan mı gerekiyor ki.
    diş macunu da işini görebilir cittiyim ben kullanıyorum bir mühendis arkadaşımın önerisiydi, işlemcinin fan soketlerini iyi tutturmalısın kıpırdamamalı o fanın da taktığın yeri iyi kontrol et
    tekrar ediyorum bilgisayar açık olmayı sürdürüyor ve hiç ekran gelmiyor mu yoksa, kendini bir 30 saniye içinde kapatıyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemcinin fan soketlerini belki 100 kere filan çıkarıp taktım, anakartı dışarı çıkarıp takmasam belki oturmadı diyebilirim ama elimden gelenin en iyisini yaptım, görünürde de bir sıkıntı yok soketleri zorladığımda yuvasından da çıkmıyor oturmuş durumdalar.
    Bilgisayar açık olmayı sürdürüyor ve hiç ekran gelmiyor, kapanma durumu da yok 10 dakikadır açık power hala yanıyor.
    çok çıkmazda gibi görünüyor hocam işin , monitör le bağlantısından da eminseniz ve anakart hala bios göstermek sızın açık kalmaya devam ediyorsa mantıksal olarak ekrankartınızla ve ya ekrankartı kablolarınızla ilgili bir sıkıntı var demem gerekiyor ama;tek ram le denediğimde oldu demiştiniz bir ara o kafamı kurcalıyor acaba ram mi yandı , ki ram yanma durumunda cihaz ses verir, acaba veriyor da ses o bileşen mi arızalı. kafam karıştı inanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tricore -- 3 Eylül 2015; 15:13:29 >
  • Bende bu kadar anlıyorum daha fazla anlasam belki çözerim ama eldeki imkanlarla denemediğim birşey kalmadı.Belki kablolardadır belki başka yerde ama parçanın sorunlu olduğunu anlayacak yedek parça da yokki deneme imkanıyla evet şurda diyebileyim.Ben en iyisi kasayı alıp doğru bilgisayarcıya gideyim başka çarem kalmadı.Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim burdan ancak bu kadar yardımcı olunabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurbie33 -- 3 Eylül 2015; 15:23:36 >
    ben teşekkür ederim gelişmeleri paylaşın bizimle lütfen.
  • Merhaba tekrar, bilgisayarcıya götürdüm bilgisayarı düzeldi, baktı yarım saat, statik elektriğini aldım, parçaları temizledim çalıştı dedi.Hiçbir parçada sorun yokmuş.Hayret bişey 1 gün bunun içinmi uğraştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurbie33 -- 3 Eylül 2015; 16:43:23 >
    Gözünüz aydın sevindim duyduğuma bazen olabiliyor bu gibi durumlar güle güle kullanmanız dileklerimle
  • Sağolun, teşekkür ederim yardımlarınız için tekrar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.