Şimdi Ara

Temmuz 2022 elektrik faturaları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
2.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben evde tek kişi 200tl geliyor aylık tv falan izlemiyorum genelde bilgisayar

• 18 lik 2 klima, 2 buzdolabı ve 1 dondurucu, 55 ve 65" iki tv +vs cihazlar ve kullanım.

Son gelen fatura 1146,65 tl  

• Elektriği geçtim doğalgaz 30 40 gelirken 170 geldi, kışın çok sert geç(ir)ecekl(er)...

• 300 tl geldi bu ay.

• Birim bedel 1.23 den 1.29 a çıkmış

Gene gizli zam %5 civarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç ay önce 190 gelen fatura en son 178 geldi.

• Birim fiyat, 1.215'den 1.290 olmuş. Gizli zam %6.15.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde yıllık olduğu için elektrik tahmini 35 Euro felandır. Bu arada elektrik, su doğalgaz dahil eşyalı ev kirasını söyleyip hübeeğğ 1000 euro veriyoğm kira 1500 kazanıyöm almanya kötüğ” diyenleri de ifşa edeyim buradan. Warmmiete evde oturuyorlar. Bu evlerde elektrik doğalgaz su dahil oluyor kiraya. Hatta eşyalı oluyorlar. E yavrum 500 Euro’ya buzdolabını doldurursun; biraz tasarrufla arabanı alırsın, benzinini koyarsın dışarda yer içer gezersin. Ki bence vasıfsız bir insan içi iyi bilene. Eşin çalışsa ev giderleri dışında elinizde 2000 euro kalacak. Çift vasıfsız maaşla mortgage bile yaparsın.

• Uçuk faturası olan mutlaka bir yerde hata yapıyordur.

Benim tüketimim her ay ortalama 100 KW/h

-Buzdolabı, çamaşır bulaşık makinesi vs standart.

-Elektrikli bisiklet var, yazları her gün şarj edip kullanırım.

-24 saat çalışan kamera sistemi var.

-Klima da var ama istanbulda her yıl klimaya ihtiyaç duyulan gün sayısı 15 günü geçmez. Ota boka klima açmayın. Dondurma değilsiniz, birazcık sıcak oldu diye erimezsiniz.

Ha yanlış anlaşılmasın. İktidar yalakası değilim. Hayat çok pahalı ve sorumlusu tabi ki iktidar.

Ama mesela gece gündüz klima çalıştıran veya ne bileyim villasının bahçesini sürekli sulayan kişilerin elektrik-su pahalı demeleri abes oluyor.

• Geçen aya göre 40 TL daha fazla geldi (kullanımda bir değişiklik yok sayılır)

• djoz kullanıcısına yanıt
    Dostum tedavi olman lazim. Klima almissin ama calistiramiyorsun. Neden calistiramadigins isyan edecegine klima acanlara saldiriyorsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asıl senin tedavi olman lazım. Komplekslisin. Klima aldın diye sürekli çalıştırman gerektiğine inanıyorsun. Çalıştırmayanların fakir olduğuna inanıyorsun.

Arabanda yedek lastik de vardır ama hayatında maksimum üç beş kere ihtiyacın olur. ihtiyacın yokken fantezi olsun diye yedeği takmazsın.

Klima da öyle bir şey. dışarıdaki doğal hava benim vücudumu kötü etkileyecek sıcaklıkta değilse klimayı çalıştırmaya gerek yoktur.

Ayrıca klimayı açtığın zaman pencere açmıyorsun ve içerideki hava tazelenmiyor, bunu biliyorsun değil mi?

Klima dışarıdan içeriye hava almaz, içerideki havayı döndürür. Yani sürekli ağzından veya herhangi bir yerinden çıkardığın gazı solumaya devam edersin.

Kafana poşet geçirmek gibi bir şeydir, ama senin kafa yapındaki insanlar klimayı konfor olarak görürler.

• Dün 32 günlük fatura kesmişler 139 TL diye mesaj geldi. 2 haftadır evde değilim, bayram, izin, tatil derken ve Ben evde tek yaşayan, elektrik tüketecek çok bir alet çalıştırmayan birisiyim ve 2 haftada gelen fatura 139 tl. Şu anda da evde sadece buzdolabı çalışıyor, her şeyin fişini çekmiştim giderken. Normal bir ailenin klima kullanmasa bile aylık 500 TL’den az faturası gelmez sanırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kesin soguk bir sehirde yasıyordur.. Buraya Antalya'ya Temmuz ayında gelse ben onu görürüm.. Klima calıstırmasın kendini soguk banyo taslarına cıplak atıp yerde vıy vıy vıy vıy diye diye yuvarlanırdı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 24 Temmuz 2022; 9:20:32 >
  • Fırın , Havalı Kızartıcılar , Saç kurutma vb ciddi elektrik tüketiyor.Hoş dışarıda 4 kişi vasat bir yemek 500 tl , bu faturalar çok gelmiyor oranlarsak.

• 40 derece sıcakta 1 ay misafirliğe gelen çocuklar 2 adet A plus klimayı hiç açmadığım için isyanlarda.

Gizlice klimayı açmasınlar diye kumandayı sakladım.

Bu yüzden zaman zaman akrabaya yatıya gidiyorlar çünkü orada her odada klima var ve çalıştırmaktan çekinmiyor.

50 Liraya aldığım Dijutsu ayaklı vantilatör ile idare ediyorum...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Niye acmiyorsunuz. Yasak miydi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Vay zalım buba seni! Sen nasıl bubasın.. 3-5 guruşa bakma, açıver getsin glimaları da veledlerin gonlunu al. Yazık bu masumlara

Seneye agzınla guş tutsan bi daha orda durmazlar.

Seni analarına şikayet edebilirler, zalım varyemez bubamız klimalı evde bizi sıcakta haşladı diye sonra anaları bi daha uralara göndermez çocukları

• Dark Territory kullanıcısına yanıt

aylik 54 kw cok yuksek ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.