< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Temmuz 2024'te basılan yeşil pasaport sayısı ilk kez bordo pasaportu geçti! (4. sayfa)
-
-
Ben geçen Haziran'da Paris'e gezmeye gittim (bordo pasaportuma Şengen vizesi alarak tabi) sokakta markette karşılaştığım Fransızlara Türk olduğumu fakat islami diktatöre asla destek vermediğimi, onun Türkiye'yi temsil etmediğini söyledim hep. Ayrıca sohbete girişleri hep Fransızca yaptım. Fransızca düzgün konuşunca zaten hangi ülkeden olursan ol adamlar otomatikman saygı ve ilgi gösteriyor. Bu tabi ki Fransa için geçerli. Fransa'da Türklere karşı cok büyük bir antipati olmadıgını düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
4 sene önce 2020 yılbaşını kutlamak için Paris' e gittiğimde Eifel' de karşılaştığım çıtırların yalvar yakar fotoğraflarını çekmemi istemelerii, Moulin&Rouge' da kadın garsonun yanıma gelip kulağıma eğilerek "Aslında 1 şişe şampanya hakkın var ama istersen daha da getirebilirim" demesi dikkatimi çekti.
Hiç siyaset konuşmadık...
-
2020'den bugüne çok şey değişti. O zaman 18 yıldı şimdi 22 yıldır malum şahıs sarayda.
Ben o şahsı desteklemediğimi belirtmesem, desteklediğimi varsayacaklar. Baştan böyle bir yanlış anlama olmaması için.
Hoş, bunu Türkiye içinde de yapıyorum. Malum şahsı ve onun milliyetçi arkadaşını hiç desteklemediğimi baştan söylüyorum.
Destekleyen varsa arkadaşlığı samimiyeti bıraksın, kendi gibileriyle takılsın anlamında çoğu kez.
Bu arada Paris'ten iki kişi, kargo bagajında 3.8lt şampanya getirdim (gümrüksüz limitin altında)
ukrayna savası varken sırp zor ikiside zor hocam. bosnayı saymaya gerek yok zaten..
-
Katiliyorum. Ancak soyle de bir durum var, yabanci ulkeler Turkiye'nin cikardigi bir pasaportu degersizlik gerekcesiyle kabul etmezken ayni ulkenin verdigi diger pasaportu kabul ediyor. Bu da sacmalik. Ulke ayni kotu ulke sonucta. Birine guvenmiyorsan oburune guven veren nedir?
-
Akademisyen 8 dereceden başlar doktorası varsa 7 eğer bir de 10 yılda bir verilen bir derece avantaj yakalamışsa 6 dereceden başlar ilk 6 senesinde iyi performans gösterdiyse Bir de kademe alır üçe düşmesi 8-9 senesini alır bunlar istisnai kadrolardır bu şekilde Türkiye'de 10000 kişi bile çıkmaz bu şekilde 33 34 yaşında yeşil pasaport almaya hak kazanabilir, hatta yeşil pasaporta bile ihtiyacı yok gri görev pasaportu ile yurt dışı eğitim Erasmus akademik tur ayağına Avrupa'da gezebilir Yeter ki parası olsun
Yeşil pasaport alan memurların çocukları da bu haktan yararlanabiliyor kızlar üniversite okursa bitirip 25 yaşını doldurana kadar erkekler üniversite dahi okursa 20 yaşına kadar 21'den gün aldı vakit pasaportunu iade etmek zorunda
Benim yeşil pasaportum var kızım üniversite okurken İngiltere vize ile Fransa İspanya Balkanlar yeşil pasaport sayesinde gezdi üniversite bitti pasaportu iade etti normal bordo pasaport aldı
Hollanda schengen vizesine başvurdu red aldı, Yunanistan schengen vizesine başvurdu gene red aldı ve yabancı şirketten dövizle çalışan olmasına rağmen doviz maaş aldığını gösteren banka dökümleri vesaire vize başvurusunda sunmasına rağmen iki denemesinde de schengen vizesinden red aldı.
Yani bugün anne ve babadan kazandığı hakla yeşil pasaport alıp da Avrupa'da gezen lerin hikayelerini pek kala almayın yarın yeşil pasaportu hakkını kaybettikleri zaman, sıradan vatandaş hükmündeler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Şöyle insan sürüsü ben bulsam ben de köküne kadar soyarım. Bir birinizle kavga etmekten doğruya varamıyorsunuz. Neyse sabah sabah iyi eğlendim. Şimdi iş güç var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben sarışınım gören yabancılar da zaten tip olarak Avrupalılar'a benzetiyor. Rus Alman Amerikan diyenler oldu. O yüzden gittiğimde hiç sorun yaşamadım. Tipiniz esmer Orta Doğu'lu gibiyse havalimanında falan sorun çıkartabiliyorlar. Hatta Türklere karşı memlekete göre ayrım yapanları bile gördüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 27 Eylül 2024; 10:6:6 > -
Bir tek samimiyetiniz dolayısıyla teşekkür ediyorum
YP istifadekârı olduğunuz için YP'yi masum göstermeye çalışsanız da bu iş yanlış.
Anayasa, eştlik. Bunlar yok.
Anlattığınız doğru ise, YP'de kadınlara özel ek ayrıcalıklar sunuluyor demek vay be irdeledikçe neler cıkıyor...
Hülya Koçyiğit, Tayyip Bey kadınların durumunu çok iyileştirdi o yüzden sonuna dek Tayyipçiyim derken haklı esasında.
Yabanci ulkeler YP ile bir anlaşma imzalandığı için zoraken kabul ediyorlar.
Youtube'ta adını vermeyeyim YP marifetiyle zırt pırt AB ülkelerine gidip gelen biri var. Alman polisi ona iğneleyici sorular soruyormuş, bunu videolarında kendi anlatıyor.
Yabancılar YP'yi özünde kabul etmiyor.
Paris'te bir AVM'nin adresini sorduğum genç biri yol üstünde olduğu için AVM'ye birlikte yürüdük, sohbet ettik, iyi ingilizcemin de etkisiyle beni Amerikalı sandı. Yok, Türküm dedim. Sıcak tavrını değiştirmedi.
Burada önemli olan, değişik kültüre uyum sağlamak. Fransa'da sohbetlere girizgahı muhakkak Fransızca yapıyorum. Az ama öz Fransızca öğrendim, bayağı iyi geridönüşü oldu.
Daha önceki mesajlarımda bahsettim mi bilmem, Fransa'da Almanya'daki gibi Türklere özel bir soğuk / negatif tavır yok. (Almanya'da da bir süre bulundum)
YP ile Fransayı gezmeye gidenlerle karşılaştırılamayacak ölçüde Türkiye'yi iyi temsil ettiğimi düşünüyorum. YP'li biri bu ayrıntılara dikkat etmez, velev ki Fransızca hiç öğrenmez. Herşeyi hazır almaya alışmış biri zaten istesede öğrenemez.
quote:
muhasebeciler, sendika yönetim kurulu seçilmişleri, belde belediye başkanları, TBMM danışman ve personelleri, belediye danışmanları, eczacılar, çarşı ve mahalle bekçileri, muhtarlar, mühendis ve mimarlar, tiyatroculardan sonra
gazeteci, hekim, tır şöförleri, 500bin üstü nüfuslu il ve ilçede bir dönem belediye başkanlığı yapmışlar için de YP talebinde bulunuldu!
Şu listede ülkenin ihracat ve ithalatını yapan şoförler dışında hangisinin gerçekten ihtiyacı var acaba yeşil pasaporta? Tır şoförü vize alamadığı zaman işini yapamıyor ama diğerleri için öyle değil.
Geçen sene Kopenhag şehrinde Christiana' daki partieden sabahın 3' ünde dumanlı bir halde ayrıldım.
Otele doğru 5 km yürürken yol üzerinde Radisson Otel' in kumarhanesinden çıkan kızları farkettim.
Kızlar neşeli bir şekilde kaldırımda benim gittiğim yöne doğru ilerliyorlardı, adımlarımı hızlandırıp yanlarına yetiştim.
İngilizce konuşmaya başladık, içlerinden en eğlenceli olan kızla sarmaş dolaş yolda ilerleyip sohbet ederken diğerleri kıskanmış olacak tavır yapmaya başladı.
Sohbetin bir yerinde "Türkiye ülkesinden geldim" deyince kızlardan en aklı başında olan "Bize müsade sana iyi eğlenceler" deyip diğer kızları da adeta sürüklercesine yanımdan uzaklaştırmıştı...
-
% 99.9999999999 olasılıkla o karının ya bi zamanlar türkish sevgilisi vardır ya da türkiye torpaklarında tatil yaparken türkiş herüfler tarafından sözlü tacize ugramıştır...
-
Kopenhag - Danimarka bence ideal bir ülke değil. Yanlış sularda balık avlamaya calışmışsın.
Danimarka'ya hiç gitmedim. Tesadüfe bakın ki devlet bankasında memur bir arkadaşım Yeşil Pasaport marifetiyle Danimarka'ya gitmişti. O arkadaştan aşağıda yine bahsedecem.
Artı, yabancı ülkelerde ilişkiler memleketten cok kişinin kendisine (profil, kültür, imaj, hareketler, imaj - hareket uyumluluğu...) bağlı.
Gerçi bu durum (imaj - hareket uyumluluğu) insanın kendi memleketinde de önemli.
Bahsettiğim devlet memuru YP'li arkadaşın tipi kadın kız tavlamaya pek uygun değil. Hele ki sokakta falan yanına yanaşarak tavlamaya hiç uygun değil.
Herkes imajına göre hareket etmeli. YP'li o arkadaş nitekim sokakta hele ki Danimarka gibi bir yerde sokakta kız tavlamaya çalışmadı,
Uzun sözün kısası, bence o kızlar siz Türkiyeli olduğunuz için değil, imajınız ve hareketleriniz arasında terslik olduğundan bıraktı sizi.
Kızlar hissiyatlıdırlar. Herşeyi hissederler. Sizi o anda bıraktılar ise kesin bir sebebi vardır ve o sebep Türkiye değil, sizsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X