< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Temmuz 2024'te basılan yeşil pasaport sayısı ilk kez bordo pasaportu geçti! (2. sayfa)
-
-
yeşil pasaportlu neden normal bir türk insanından değerli oluyor kölelik varsa direk anayasaya ekleyelim yada insanlar sınıflandırıldıysa bunu resmiyete dökelim
-
YP kökten yanlış bir uygulama. Bu yanlışlığı bir teklif verdi diye CHP'ye bağlamaya calışmışsınız. CHP gerçek muhalefet değil bu arada. Muhtarları devlet memuru kademesine yükselten de CHP değil.
Ayrıca "doktor hakim savcı YP istemesini anlarım gasteci, tır şöförü, muhtar, tiyatrocuyu anlamam" dediğiniz zaman, CHP'nin yapmak istediğini esasta desteklemiş oluyorsunuz çünkü CHP 'de YP kapsamına yeni meslek grupları katmak istiyor, sen de.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Amerika'ya iltica eden bir devlet memuru var, Youtube'ta vlog gönderiyor. YP avantaj oldu Amerika'ya giderken dediği video linkini göndereyim mi?
Memur olarak yp kalkmalı diyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
atsana linkini merak ettim
-
Devlet her memuruna yeşil vermez.
Niteliği olmayan memurun yeşil alabilmesi için;
1) Kadro derecesi 3, 2 veya 1 olmalı,
2) Kesintisiz olarak en az 11 yıl kıdemi olmalı.
5 yıl önce sendika yönetim kurulunda bulunan müdür bana haber vermişti ve kadro derecemin 4’ ten 3’e aldırabilmem için dilekçe örneği verdi.
Kıdemim yettiği için dilekçeyi bakanlığa gönderdikten 1 ay sonra kadro verildi ve hemen ardından yeşil alabildim…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hususi pasaportun ne olduğunu bilmeyen gençler gelmiş burada yorum yapıyor.
:)
-
memur dediğin adamın maaşları özel sektördeki mühendisler işçiler teknikerler patronlar karşılıyor ama bunlara vizesiz pasaport yok memurlara var ayrımcılığın böylesi
-
Geçmiş yıllarda yeşil veya görev pasaportu ile bilhassa Avrupa'da ki ülkelere gidip gelmeyen kamu çalışanlarının olduğunu duymuştum.
Ama şimdi bilhassa son 20 yıldır kamu çalışanlarının ekonomik durumlarının iyilşetirilmesi ve ülkemizde üniversiteleşmenin artmasına bağlı yeşil pasaporta erişim çok daha hızlanıp kolaylaştı diye anlayabiliyorum.
Ayrıca hükümetin kamu da taşeronlaştırmayı bitirip kadrolu çalışma pozisyonlarına geçilmesiyle de kamu çalışanının vize alarak dahi çıkabileceği bir seyahati para kazanabilecek bir ülke neden engellesin ki?
Kamu da oluşan bu güzelliğe, disipline umarım özel sektörümüz de ayak uydurabilr ki pasaport renklerinin bir birlerine yönelik avantajları ortadan kalkabilir.
-
çok ender onlarda siyasi kafayla gidenler maddi değil oradada mavi yaka eşek gibi çalışınca bir kısmı pişman bile oluyor zaten.
kız kardeşim öğretmen yakın kankası ingilizce öğretmeni evlilik yoluyla gitti bir baltaya sap olamamaktan hep mavi yaka yorucu işler bulmaktan dönüyor şimdi kız floridadan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ağustos 2024; 12:30:48 > -
yeşil pasaport batı ülkelerine iltica amacıyla kullanılmaya başlanırsa yeşil pasaportun hiçbir hükmü kalmaz, yeşil pasaport amacına uygun kullanılmalı, yoksa tüm yeşil pasaportlular yurt dışı seyahatlerinde vize uygulamasına tabi tutulurlar.
-
Yeşil pasaport, normal pasaport. Diğeri Türk vatandaşlarının seyahat özgürlüğünü kısıtlamak için.
Anakaralarda son devletleşen Guatemala'nın orman köylüsünün üç ay için vize almak zorunda olmadığı yerlere viszesiz gidebilmek normaldir. Veya özgür dünyanın normal inasnlarının ülkerine onların da senin ülkene geldiği gibi dgidebilmek de normaldir.
Herhalde ülkesiz insanlar da otuzbeş evrağı tamamlayıp, altı ayda bir parmak izlerini verip, üç aydan iki seneye kadar bekletiliyorlardır.
-
Eşimin görevi dolayısıyla bende de yeşil pasaport var. Bu kapsamın yaygınlaşması şikayetleri sadece bizde yapılmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 29 Ağustos 2024; 14:45:48 > -
Yanlışınız var yeşil pasaport amerika, ingiltere vs kapsamıyor hocam vize almanız gerekiyor
Devlet üst düzey bürokratlarına iltimas gösteriyor bunda haklıdır birşey diyemem akademisyen çalışması var vs tamam ihracat geliri yüksek olan adamlara tamam ama bu avukatlara verilmesi düzeni bozdu eczacı da muhtar da bize neden yok dedi halbu ki avukat yurtşıdında ne yapacak bize nasıl bir katkısı olabilir ki acayip gereksiz oldu bu muhabbetler bundan sonra başladı önceden bizde isteriz diyen bir meslek grubu hiç olmamıştı şimdi önünen gelen istemeye başladı avukatların ki iptal edilsin devlete memuru bile değiller
YP amerika, ingiltere vs kapsıyor demedim ki? Sadece Amerika'ya iltica ederken YP'li bir memurun Youtube'taki videolarından birinde YP'yi avantaj olarak bahsettiği / ima ettiği bir video izledim dedim.
Sözkonusu videoyu, link soran arkadaş için bir alttaki yorumda ileteceğim. Video altında YP ile ilgili yorumları alıntıladım, inceleyiniz...
TURİST VİZESİ İLE GELİP İLTİCA BAŞVURUMU KENDİM YAPTIM İLTİCA MASTERyoutubeTURİST VİZESİ İLE GELİP İLTİCA BAŞVURUMU KENDİM YAPTIMhttps://www.youtube.com/watch?v=CMRg3nqLepo
Video: İLTİCA MASTER, 29 Ağu 2023
Videoya şimdi baktığımda fark ettim, sözkonusu YP'li PTT Çalışanı olarak memurmuş.
altta yorumlarda YP ile ilgili ve PTT Çalışanı olup Amerika'ya iltica etmek isteyenlerin yorumları alıntıladım,
Video altı yorumlardan kontrol edilebilir.
@tufanyldz317
Geliyorum hocam, bende memurum vize hazırlıklarımı yapıyorum.
@Aykut35
Bende yesil pasaport sahibiyim ..orda tir şoförü olarak calismak istiyorum
@canbatu9602
Hocam sende yeşil pasaport var o yüzden kolay olmuş..Yolun bahtın açık olsun takipteyiz
@user-ui5pf5wr6n
abi bende de yeşil pasaport var nasıl vizeye başvurdun detaylı anlattıgfın bi video çeker misin
@ILTICAMASTER
Instaya gel detaylı anlatayım
@nevzatyakt1666
Hocam merhaba ptt calisaniyim seneye randevum var.
@user-hd4tp7vi6q
Yeşil pasaport ile vize başvurusunu detaylandırırmısınız hocam bendede yeşil var tecrübesiz tır şoförlüğü için. Nasıl bir yol izlemeliyim bu arada gelme işini hallede ilirsem legel yada illegal emekli dilekçemi verecem yaşım 48.
@aykutcum06
Merhaba. Bende memurum bekarım..
@user-tk5wv3pv3p
Yeşil pasaport varsa mutlaka gerek bile yokki zaten
@1sevdali
Yeni memur ve yeşil pasaporta sahip biri olarak vize başvurusu yapsam red alır mıyım?
@ILTICAMASTER
Sadece bunlar yetmiyor vize almak için. İyi ve gerçekçi bir seyahat planı gerekir.
@SAMUEL532150
Bu kadar sorunun varsa yesil pasaportu nasil aldin?
@ILTICAMASTER
@SAMUEL532150 Ptt gibi siktiri boktan bir kurumda çalışıyordum. En azından bu hakkı mı almaya güçleri yetmedi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Buradaki abdye gidiyor orta dogudaki buraya geliyor, sürekli bu devir daim devam ediyor , mesele bu galiba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X