Şimdi Ara

temmuz da 8 günde 80 oto satılmış!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
9.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tsmsk

Sanki indirim olunca şuanki fiyatlardan aşağı alınabilecek. Zam yapar firmalar aradaki farkı kapatırlar merak etmeyin. 2017 de golf aldık 80 bine 2018 de ÖTV indirimi geldi aynı golf 110 bine verildi. Yani enflasyon farkı bayi karı falan ucuzlamasını engeller.
    Merhaba ;

Hocam allah aşkına 2017 de araç aldığınız dönem dolara bakın birde 2018 de ötv indirimi geldiği zamanki dolara bakın. Atladığınız nokta şu ki 2018 yılında 2017 yılına göre %50 döviz

arttı.
  • İyide zaten bende enflasyon farkı derken bunu kastettim ki. Dolar şuan piyasa da 8 TL gibi tüketim mallarında hesaplandı. Yarın öbür gün dolar gerçek seviyesine gelirse ÖTV indirimi bile yapılsa şuanki fiyattan en düşük araç 20-30 bin dhaa fazla olacak. Yani kimse 3-5 ay sonra şuankinden ucuz fiyata araba alacağını zannetmesin diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun sonu markaların yeni modelleri getirmemesi, olabildiğince giriş seviyesi araçlarla operasyonlarını sürdürmeleri olur.

Sonrasında birer ikişer perakende satışları bırakırlar.
  • Temmuz ayına dikkat demiştim.

Taksicilerin ötv si

Kısmi ötv indirimi bitiyor demiştim.

Ama 80 adet lafı baya baya yalan. Çünkü ötv muafiyetli araç satışı hala mevcut. Satışların çoğu bu ay bu güruhtan gelir. Şöyle söyliyim temmuz ayı satışlarının %90 ı ötv muafiyetli olur. Ve böylece ülkede ötv muafiyetli satış rakamlarını hemen hemen tahmin edebiliriz.

Şahsi öngörüm kurda artış olmadığı için 8 bin civarı olması.

• Belkide piyasa doydu.Herkeste araba var bir bende yok
  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Amin.
  • kimmiş o 80 zengin
  • millet açlıktan ölüyor otomotive gelene kadar giyim yiyecek benzin konuları halledilsin önce..otomotiv bir zahmet sömürdüğü kârlı yıllara saysın şu zamanları da sırasını beklesin..o pişkin bayilerinde burnu biraz sürtünmüş olur hem..
  • son 3 yıldır sıfır araç alan biri olarak bu sene de tam almaya niyetlendim ÖTV indirimi kalktı. En iyisi 4-5 sene kullanmak artık.
  • 80 araba mı ?
    askerde az bağırtmadılar, "eğitimde merhamet, vatana ihanet" diye. "esnafa merhamet, vatana ihanet"
    her hafta watsaptan topluca hayırlı cumalar mesajı atan esnafa ders olsun bunlar, acı çeke çeke yola gelecekler.
    evet hepimiz batıyoruz ama galeri esnafının batması da bir nebze yüzümüzü güldürüyor

o 80 araçtan 1 tanesi de su veren itfaiyedir, onun da hortumu vardır, gerisini anladınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir şey olmaz bugüne kadar olduğu gibi zamanla alışılır.50 bin liralık arabalar 200 bin lira oldu 2 liralık mazot neredeyse 7 lira oldu kimsenin sesi çıktı mı?Ötv indirimi yok diye millet araba almaktan vazgeçecek mi sanıyorsunuz?Bizim halkımız ekmek yemez lüks yaşamından vazgeçmez.Şu an bayiler ortalığı karıştırıyor satılmıyor diye.Geçen senede aynı muhabbet döndü sene sonunda 1 tane Audi A3 bile bulamadık.Millet neyi var neyi yok arabaya bastı.Araba satılmıyor diye indirim falanda gelmez birde böyle bir inanış var.Adamlar bu arabaları götürür Bulgaristanda ölü parasına satarlar gerekirse bayileri kapatırlar yinede size hayrına yedirmezler.3 ay 5 ay araba satılmadı diye bayiler batmaz.Esas para servis işinde dönüyor.Servisten çarptıkları onlara yeterde artar bile.Ordan edilen karları görseniz araba satışı işin esprisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 10 Temmuz 2019; 11:46:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Ya tuzunuz inanılmaz derecede kuru ya da cidden macera arıyorsunuz hocam.

Alıntıları Göster
    Yok sadece alabileceğim arabaları belirledim sattıktan sonra biraz üstüne ekleyip daha düşük km.ye geçmek istiyorum hepsi o. Tuzu kurulukdan ziyade, araba yaşlandıkça masrafı da artıyor, üstüne emek, zaman, stres derken keşke arabayı tazeleseydim dememek için.

Yine de tavsiyeniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 10 Temmuz 2019; 12:35:52 >

• %90 gelmeyecek ve gelecek olan ise özel anlaşma ile gelecektir vergisiz araba olarak. Onun dışında adam arabasını buraya kadar getir nakliye işçi vergi bir ton masraf sonra araba garajda depolarda çürüsün satın alan yok.
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    Bunlara bakma. Çoğu ergen. Abartmayı severler. Bunlara kalsa ekmek almak bile enayilik. Büyük bir sorun olmayacaksa yapabilirsin tabii ki.

• Aracımı yenilemekten geçtim mazot alamıyorum arabaya 50tl 100tl geçmiyor alabildiğim mazot oda ihtiyaç olursa yoksa yatıyor araba evin önünde,fuzuli gezmek için filan kesinlikle kullanamıyorum,2018/2,2019/1 ve 2019/2 mtv leri bile ödeyemedim.Durum buyken kim yeni araç alabilecek.
  • Park yeri diye bir şey yok bu ülkede. Böyle boktan bir ülkede araba almak kendine işkence etmektir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.