Şimdi Ara

TEMMUZ2014 İtibariyle LPG Ruhsata İşletme Süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
2.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 hafta önce yaptırmış olduğum LPG işletme sürecimi,işinize yarar düşüncesiyle sizinle paylaşmak istedim.

1-LPG taktırdığımız yerden gerekli Fatura vs.. evrakları alıyoruz.(yani orada gerekli evraklar tarafınıza teslim ediliyor)
    2-Vakit kaybetmeden http://lpgrandevu.mmo.org.tr/il_sec.php adresinden randevu alıyoruz.
    3-Randevu saatinden önce orada olursanız daha iyi olacaktır.( 1 araç 3 dakikada muayene ediliyor,herhangi bir sıra numarası felan almıyorsunuz,araçlar kuyruk olarak ilerliyor)) Burada Raporunuz almak için vereceğiniz ücret 35 TL.
    4-Ardından https://reservation.tuvturk.com.tr/Web.UI/Default.aspx adresinden randevumuzu alıyoruz.
    5-Randevuya gitmeden önce 2 adet Ek-1 formu doldurtturun(tanesi 10 TL dir ve Randevu istasyonları veya sızdırmazlık istasyonları çevresinde bulabilirsiniz).Randevu saatine yakın TUVTURK e giderek içeriden sıra numaranızı alın ve mutlaka o numara ile vezneye giderek sıranızı sisteme işletin,elinizdeki tüm evrakları verin birde 165 TL ödeyin,yani ben sıra numaramı aldım deyip gitmeyin.Aksi takdirde sistemde sizin sıra numaranız çıkmaz,mutlaka veznede gerekli işlemleri yapın.
    6-Muayene işlemleri tamamlandıktan sonra vakit kaybetmedenhttps://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/ den TRAFİK TESCİL İŞLEMLERİ adımından randevunuzu alın.Gittiğinizde o zamana kadar elde ettiğiniz tüm evrakları (Ek-1 ler dahil) görevli memura verin.Sizden Ek -1 de bir takım yerleri doldurmanızı ve evrakların bazılarının fotokopisini çekmenizi ve öyle gelmenizi isteyecek.Hemen Aynı binada o işlemleri yapıyorsunuz ve sıraya girmeden hazırladım MEMUR BEY diye sesleniyorsunuz.
    Sonra hafiften kaşlarını kaldırarak evraklara bakıyor ve sizden 69 TL gibi bir ücret talep ediyor.(Ruhsatın tek katlanır yaprağı değişecekse ücret bu, 2 yapraksa katlanıyor)
    Daha sonra Memur size;

-Yarın gel al ruhsatını der.Sizde gider alırsınız ruhsatınızı.(Eğer Emniyetteki işlemi sabahtan yaptırırsanız aynı gün ruhsatı alabilme ihtimaliniz oldukça yüksek)
    Ve ruhsatınızı alarak bu stresten de kurtulmuş oluyorsunuz.

Önemli:Emniyetten randevu aldıktan sonra aldığınız çıktıda dünya kadar evrak yazar "bunları alın gelin" diye.Bunlar kafanızı karıştırmasın siz yukarıda bahsettiğim süreç içerisinde ne evrağı aldıysanız onlarla gidin,Kimlik fotokopisini de unutmayın.

Benim size tavsiyem yukarıdaki randevuların hepsini aynı gün almanız.(çünkü yetişiyor)
    Ben sabah 9 :00 da Sızdırmazlığı Öğlen 11:30 da Muayeneyi ve saat 14:30 dada Emniyeti almıştım ve hepsi hallolmuştu.

Not: Egzost muayenesi olmayanlar, dilerse Aracını Genel muayene ettirirken(Veznede sıra işlemleri yaparken belirtilmeli),dilerse herhangi bir sanayide 35 TL karşılıı aracını muayene ettirebilir.

Umarım işinize yarar.

Bu anlatılanlar İSTANBUL içinde yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhat -- 18 Temmuz 2014; 15:41:16 >

• iyi günler. sıkıntılı bir durum içindeyim. 19.06.2015 te lpg taktırdım dün muayeneyi yaptırdım ama araç üzerime değil ruhsat sahibide tatile gitmiş ruhsat sahibi olmadan ruhsata işletebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk burak

iyi günler. sıkıntılı bir durum içindeyim. 19.06.2015 te lpg taktırdım dün muayeneyi yaptırdım ama araç üzerime değil ruhsat sahibide tatile gitmiş ruhsat sahibi olmadan ruhsata işletebilir miyim ?

hayır,araç sahibi veya noterden size vekaletname verirse ruhsat işlemi yapabilirsiniz bunlardan biri yoksa hiç emniyetten randevu almaya kalkmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.