Şimdi Ara

TEMPRA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ..GÖRÜŞLERİNİZ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
0
Favori
103.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hardbody

hiç düşünme derim yakma kafanı
    hocam sakın tempra alayım deme. dandik ötesi bir araba. git bi tane 93 corolla al. bi bakım yaptır bak keyfine.

tempra al diyen arkadaşlar; sizce tempra ile hiç durmadan 1,5 saat 190 la gidebilir mi?

ben bi tane biliyorum. corolla gider. otobanda bizzat denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 10 Ekim 2006; 18:58:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SISU

hocam sakın tempra alayım deme. dandik ötesi bir araba. git bi tane 93 corolla al. bi bakım yaptır bak keyfine.

tempra al diyen arkadaşlar; sizce tempra ile hiç durmadan 1,5 saat 190 la gidebilir mi?

ben bi tane biliyorum. corolla gider. otobanda bizzat denedim.

Alıntıları Göster
    benim araba da gidio da 1.5 saat boyunca 190 km ile yol kat edecek bi otoban yok buralarda izmirden aydına gir son gaz zaten 45 dk sürüo

neyse şu aralar arabamla aram bozuk sanayide kendileriii

• annemin bir dayısında var adam 850 km şehir dışı 75 lira gaz yakıyor

Ama POWER ışığını yakmdan yani yavaş olarak.

Parçaları Doğan Şahin bunlara göre biraz pahalı ama motor parçaları aynı diğer parçaları pahalı.

Motor yağ yakıyorsa rektefeye sokarsın motoru bakıma laırsın 800 e tam motor çıkıyor

toyotalar 1200 e falan çıkıyor 99 model terra lar.
  • tipo al bari en azından satabilirsin pişman olduğun zamannn
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardbody

benim araba da gidio da 1.5 saat boyunca 190 km ile yol kat edecek bi otoban yok buralarda izmirden aydına gir son gaz zaten 45 dk sürüo

neyse şu aralar arabamla aram bozuk sanayide kendileriii

Alıntıları Göster
    walla hocam düzce - istanbul arası otobüsle 3 saat sürüyor. biz 1 saat 10 dakikada giriyoruz istanbula.

• vedat mert çok güzel anlatmış...Arkadaş kesinlikle pişman olmazsın.Millet ağzına sakız yapmış, parçasını, ön düzenini daha neleri ama ben çok memnunum.Tam 7 yıldır biniyorum.Ama artık küçük geliyor.Onun için satmadan 6 takas düşünüyorum...Parçalrıda hiçde pahalı değil.Çok önemli parçaları dışındakileri yan sanayi çok ucuza alabilirsin.

Arkadaşlar, 96 model Tempra SX aracımdan çok memnunum.
    Ancak, küçük geldiği için değiştirmek istiyorum.Aracımı satmak ve üstüne para koyarak araç aramak pek işime gelmiyor.Çünkü, araçsız kalmak zor... Hele benim gibi 300-400 mt.lik fırına bile araba ile gidersen...

Neyse, kombi türü araçlarla takas düşünüyorum.Bu şekilde zararlı olacağımı biliyorum, ama ben bir süre araçsız kalmaktansa değerinin altına vermeye razıyım.

İlgilenen arkadaş olursa tekliflere açığım.Aracım için (takasa göre) 6,5 -7,5 arası bir değer biçiyorum.(Fazla ise uyarılarınızı beklerim.)

Aracım 96 model Tempra SX , 155000 km. Klima var ancak arızalı.99 yılından beri bende.Lpg ruhsata işli.Yürüyeni ve motoru çok iyi.Kaporta ve boya orta. Birde sağ önden (benden önce) sanırım çarpmış ve sağ çamurluk değişmiş.(Takas için gittiğim galericinin dediği, tabi fiyat düşürmek içinde demiş olabilir...Ben söyliyeyimde.Ancak bunun sürüş için çekme vb.bi zararı yok.)

Neyse resimlerde aşağıda sorular olursa cevap verebilirim..
    Herkese iyi bayramlar....

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.resimload.com/150109/C9D_Resize_of_Resim_001.jpg

http://www.resimload.com/150109/rE7_Resize_of_Resim_002.jpg

http://www.resimload.com/150109/N5h_Resize_of_Resim_003.jpg

http://www.resimload.com/150109/pXl_Resize_of_Resim_004.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: beyaztebeşir

vedat mert çok güzel anlatmış...Arkadaş kesinlikle pişman olmazsın.Millet ağzına sakız yapmış, parçasını, ön düzenini daha neleri ama ben çok memnunum.Tam 7 yıldır biniyorum.Ama artık küçük geliyor.Onun için satmadan 6 takas düşünüyorum...Parçalrıda hiçde pahalı değil.Çok önemli parçaları dışındakileri yan sanayi çok ucuza alabilirsin.

Arkadaşlar, 96 model Tempra SX aracımdan çok memnunum.
    Ancak, küçük geldiği için değiştirmek istiyorum.Aracımı satmak ve üstüne para koyarak araç aramak pek işime gelmiyor.Çünkü, araçsız kalmak zor... Hele benim gibi 300-400 mt.lik fırına bile araba ile gidersen...

Neyse, kombi türü araçlarla takas düşünüyorum.Bu şekilde zararlı olacağımı biliyorum, ama ben bir süre araçsız kalmaktansa değerinin altına vermeye razıyım.

İlgilenen arkadaş olursa tekliflere açığım.Aracım için (takasa göre) 6,5 -7,5 arası bir değer biçiyorum.(Fazla ise uyarılarınızı beklerim.)

Aracım 96 model Tempra SX , 155000 km. Klima var ancak arızalı.99 yılından beri bende.Lpg ruhsata işli.Yürüyeni ve motoru çok iyi.Kaporta ve boya orta. Birde sağ önden (benden önce) sanırım çarpmış ve sağ çamurluk değişmiş.(Takas için gittiğim galericinin dediği, tabi fiyat düşürmek içinde demiş olabilir...Ben söyliyeyimde.Ancak bunun sürüş için çekme vb.bi zararı yok.)

Neyse resimlerde aşağıda sorular olursa cevap verebilirim..
    Herkese iyi bayramlar....

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.resimload.com/150109/C9D_Resize_of_Resim_001.jpg

http://www.resimload.com/150109/rE7_Resize_of_Resim_002.jpg

http://www.resimload.com/150109/N5h_Resize_of_Resim_003.jpg

http://www.resimload.com/150109/pXl_Resize_of_Resim_004.jpg
    arabayı ona buna değil kullanana tecrübeli olana sorucaksın ki şuda var kimse benim malım kötü demeyebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: microchild

arabayı ona buna değil kullanana tecrübeli olana sorucaksın ki şuda var kimse benim malım kötü demeyebilir...

Alıntıları Göster
    küçük bagaj yeter diyosan Tipo al kardeş, tponun ayakları yere daha çok basıyo tempra virajlarda savruluyo biraz!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eagle-eyed

küçük bagaj yeter diyosan Tipo al kardeş, tponun ayakları yere daha çok basıyo tempra virajlarda savruluyo biraz!!!!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Eagle-eyed

Kusura bakma, Tempra virajlarda daha güzel yol tutar...:)
    1035-1067 Kg ağırlığı ve süspansiyon yapısı ile yol tutuşu çok rahattır...
    7 senelik Tempra kullanıcısı ve daha önce Skoda Forman, Renault Flash,Şahin,Doğan SLX sahibi biri olarak (-ki bunların hiçibirine 2 seneden fazla dayanamadım) bunu rahatlıklasöyleyebilirim.
    Ama hiç Tipo kullanmadım...

Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin.Yol tutuşu konusunda ARABAYI SÜREN hiç kimse pek fazla bişi söyleyebileceğini sanmıyorum.
    Haa, uzun yolda arabanın süspansiyonu beşik gibi sallanarak, içindekilerin uykusunu getiriyo, o başka...
    Her yola çıkışımızda hanım ve çocuklar ancak yarım saat gözü açık durabiliyo...

Tabi şoförün buna dikkat etmesi lazım.Sırf çok rahat diye alınmayabilir yani

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Eagle-eyed

Kusura bakma, Tempra virajlarda daha güzel yol tutar...:)
    1035-1067 Kg ağırlığı ve süspansiyon yapısı ile yol tutuşu çok rahattır...
    7 senelik Tempra kullanıcısı ve daha önce Skoda Forman, Renault Flash,Şahin,Doğan SLX sahibi biri olarak (-ki bunların hiçibirine 2 seneden fazla dayanamadım) bunu rahatlıklasöyleyebilirim.
    Ama hiç Tipo kullanmadım...

Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin.Yol tutuşu konusunda ARABAYI SÜREN hiç kimse pek fazla bişi söyleyebileceğini sanmıyorum.
    Haa, uzun yolda arabanın süspansiyonu beşik gibi sallanarak, içindekilerin uykusunu getiriyo, o başka...
    Her yola çıkışımızda hanım ve çocuklar ancak yarım saat gözü açık durabiliyo...

Tabi şoförün buna dikkat etmesi lazım.Sırf çok rahat diye alınmayabilir yani

Alıntıları Göster
    kardeş iki yıl tipo kullandım daha sonra tempraya binince bana öyle gelmiş olabilir. bence tempra daha çok savruluyo virajlarda.
    KAZASIZ SÜRÜŞLER!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Eagle-eyed

kardeş iki yıl tipo kullandım daha sonra tempraya binince bana öyle gelmiş olabilir. bence tempra daha çok savruluyo virajlarda.
    KAZASIZ SÜRÜŞLER!!

Alıntıları Göster
    Bilmukabele... böyle bişi işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaztebeşir -- 25 Ekim 2006; 22:15:51 >
  • temiz temralar çok çabuk satılır biz 4 yıl kullandık sadece bozuk yollarda lastik patlatması çok oluyor bu araç konforlu ve rahat bir araba yalnız bozuk yola gelmez uzun yoldada yağını kontrol et tasarımı işe mükemmel diyebilirim bazıları beğenmesede
  • quote:

Orijinalden alıntı: otobilge

temiz temralar çok çabuk satılır biz 4 yıl kullandık sadece bozuk yollarda lastik patlatması çok oluyor bu araç konforlu ve rahat bir araba yalnız bozuk yola gelmez uzun yoldada yağını kontrol et tasarımı işe mükemmel diyebilirim bazıları beğenmesede
    tempranın ön takım ve elektronik sorunları oldugu dogrudur ancak kullanımdan kullanıma da degişiyo arabaya nazik davran dikkatli ol periyodik bakım yap araban muhtemelen sorun cıkarmak ancak aracın ne kadar temiz oldugu önemli bence cok iyi arastırmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beycoast

tempranın ön takım ve elektronik sorunları oldugu dogrudur ancak kullanımdan kullanıma da degişiyo arabaya nazik davran dikkatli ol periyodik bakım yap araban muhtemelen sorun cıkarmak ancak aracın ne kadar temiz oldugu önemli bence cok iyi arastırmalısın

Alıntıları Göster
    Tempra bayan gibidir başkalrına verilmez ancak sahibi kullanır.Yoksa sorun çok olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kastinneydimoni

Tempra bayan gibidir başkalrına verilmez ancak sahibi kullanır.Yoksa sorun çok olur.

Alıntıları Göster
    Ben halen 92 sxa kullanmaktayım. benim görüşüm aracın bakımlarını yaptırdıktan sonra gönül rahatlıgıyla binebilirsin. yol tutusu bence gayet iyi. arka salıncakların bağımsız olmasıda zaten yol tutusunu iyileştiriyor. dijital arızalar falan hikaye motoru yıkatırken beyine su kacmamasına dikkat et yeter. yedek parcaları gayet uygun bence. ön takım hassasiyeti falan herkesin gözünde büyüttügü birşey. sadece kasislere hızlı girildiginde(şimdi ismi aklıma gelmiyor) eger hava basınclarıda normalden fazlaysa o aklıma gelmeyen parce kırılıyor parca+montaj=15 ytl 1 ay once yaptırdım yanı diğer arkadaslarında dediği gibi o fiyata alınabilecek en güzel araba bu. ayrıca halk diliyle çok faca araba bu arabaya bulaşıpta hastası olmayanı görmedim. yakıtıda az ayrıca...

• quote:

Orijinalden alıntı: ritz

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    desperr kardeş sen tempra kullanıyormuşsun bende 4 sene kullandım. Sende bilirsin belki bakıma veya tamire gidince bir sor bakalım yalnız senin dediğin o parçayı değil, eğer ön taraftan ses geliyorsa,(tempraların büyük çoğunluğu ön takımlardan korkunç içeri ses alır) ve bu ses kulalnıcı tarafından artık kanıksanmıştır yani anlayamazsın. Bir sor bakalım iki ön takım mecburen tablada değişecektir kaça değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz1 -- 29 Ekim 2006; 21:41:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz1

desperr kardeş sen tempra kullanıyormuşsun bende 4 sene kullandım. Sende bilirsin belki bakıma veya tamire gidince bir sor bakalım yalnız senin dediğin o parçayı değil, eğer ön taraftan ses geliyorsa,(tempraların büyük çoğunluğu ön takımlardan korkunç içeri ses alır) ve bu ses kulalnıcı tarafından artık kanıksanmıştır yani anlayamazsın. Bir sor bakalım iki ön takım mecburen tablada değişecektir kaça değişir.

Alıntıları Göster
    Aracım 96 Tempra Sx...Çok menunum, biraz daha geniş araç almak istiyordum.Ama vazgeçtim.Çünkü aracımı gerçekten seviyorum.Kullanım rahatlığı, konfor, ekonomisi...
    Güzel bi bakım yaptırmaya karar verdim.7yıldır biniyorum ve vergiler ve yakıt dışında aracıma yaptığım harcama inanın arkadaşların servislerine harcadıkları para yanında çok komik...

Evet, gerçekten önde "salıncaklar" dikkat istiyor.Çünkü, ani kalkış, duruş, bozuk yol bu salıncakların ömrünü kısaltıyor.

Ben aracımı deyim yerindeyse "hakkını vererek" kullanıyorum...
    Bu sebeble senede bir kez salıncakları değiştiriyorum.Değişmese ne olur ?
    Ustama göre "HİÇ" .....keyfe keder...

Artık hayatında hiç Tempra ya binmemiş insanlar bile "ÖN TAKIM" diyor...

8 aydır Gebze berbat...Yollar çok kötü..trafik allak bullak..
    Gaz, kanalizasyon.. çukurlardan bir kaçıyon iki kaçıyon.Baktım olmayacak artık kaçmadım
    Artık asfalt yapılmaya başlandı.Bende dün gidip salıncağın birinin lastiği yıpranmış.(artık o kadar olsun) Salıncağı değiştirdim.
    20 YTLparça+5YTLişçilik=25YTL

Tempra mı seviyorum...

• quote:

Aracım 96 Tempra Sx...Çok menunum, biraz daha geniş araç almak istiyordum.Ama vazgeçtim.Çünkü aracımı gerçekten seviyorum.Kullanım rahatlığı, konfor, ekonomisi...
    Güzel bi bakım yaptırmaya karar verdim.7yıldır biniyorum ve vergiler ve yakıt dışında aracıma yaptığım harcama inanın arkadaşların servislerine harcadıkları para yanında çok komik...

Evet, gerçekten önde "salıncaklar" dikkat istiyor.Çünkü, ani kalkış, duruş, bozuk yol bu salıncakların ömrünü kısaltıyor.

Ben aracımı deyim yerindeyse "hakkını vererek" kullanıyorum...
    Bu sebeble senede bir kez salıncakları değiştiriyorum.Değişmese ne olur ?
    Ustama göre "HİÇ" .....keyfe keder...

Artık hayatında hiç Tempra ya binmemiş insanlar bile "ÖN TAKIM" diyor...

8 aydır Gebze berbat...Yollar çok kötü..trafik allak bullak..
    Gaz, kanalizasyon.. çukurlardan bir kaçıyon iki kaçıyon.Baktım olmayacak artık kaçmadım
    Artık asfalt yapılmaya başlandı.Bende dün gidip salıncağın birinin lastiği yıpranmış.(artık o kadar olsun) Salıncağı değiştirdim.
    20 YTLparça+5YTLişçilik=25YTL

Tempra mı seviyorum...

Alıntıları Göster
    tempra muhtesem bir otomobil kim nederse desin.94 model bir tempra s kullaniyoruz.bu otomobili sifir almistik.12 senedir bizde.ates kirmizi.hala ilk gunku gibi.300.000 km.de ve motorundan ses dahi gelmiyor.debriyaj balatasi orijinal degismedi.kalkislarda ondan once burnunu kimse cikaramaz.tempra gunumuzdeki bircok otomobilden ustundur.asfalttan cikarinca her aracta sorun olur.cunku hicbir madde dogaya karsi koyamaz.onden carpmalarda guvensiz derler kulliyen yalan.tempralar kaza anında onunu asagiya dogru katlar ve yolcuya gelcek olan enerjiyi dagitir.alfa romeonun 155q4 modeli vida deliklerine varincaya kadar tempra ile aynıdır.kapi iclerindeki celikbarlar birbirinden bagimsiz 4 suspansiyon tempralarda standarttır.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutt52

tempra muhtesem bir otomobil kim nederse desin.94 model bir tempra s kullaniyoruz.bu otomobili sifir almistik.12 senedir bizde.ates kirmizi.hala ilk gunku gibi.300.000 km.de ve motorundan ses dahi gelmiyor.debriyaj balatasi orijinal degismedi.kalkislarda ondan once burnunu kimse cikaramaz.tempra gunumuzdeki bircok otomobilden ustundur.asfalttan cikarinca her aracta sorun olur.cunku hicbir madde dogaya karsi koyamaz.onden carpmalarda guvensiz derler kulliyen yalan.tempralar kaza anında onunu asagiya dogru katlar ve yolcuya gelcek olan enerjiyi dagitir.alfa romeonun 155q4 modeli vida deliklerine varincaya kadar tempra ile aynıdır.kapi iclerindeki celikbarlar birbirinden bagimsiz 4 suspansiyon tempralarda standarttır.

Alıntıları Göster
    OK sorarım.. sunuda ekliyeyim. daga bayıra hangi arabayı bilinçsiz vurursan vur hepsinde problem olur. ayrıca tempra 70lt deposundanda anlasılacagı gibi uzun yol aracıdır. sende köye giderken az yavas gidersin olur biter. bu arada övülen toyota corollayla cık bakalım o yollara ne karter kalır ne susturucu nede tampon. kısaca tempra kral arabadır sürmesini bilene...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desperr -- 31 Ekim 2006; 21:22:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: desperr

OK sorarım.. sunuda ekliyeyim. daga bayıra hangi arabayı bilinçsiz vurursan vur hepsinde problem olur. ayrıca tempra 70lt deposundanda anlasılacagı gibi uzun yol aracıdır. sende köye giderken az yavas gidersin olur biter. bu arada övülen toyota corollayla cık bakalım o yollara ne karter kalır ne susturucu nede tampon. kısaca tempra kral arabadır sürmesini bilene...

Alıntıları Göster
    Şimdi daha çok seviyorum...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.