Şimdi Ara

TEMPRA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ..GÖRÜŞLERİNİZ (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
121
Cevap
0
Favori
104.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baymerakli al abi sen en iyisinden biz müthiş memnunuz
  • TEK DİYECEĞİM YAZIKLAR OLSUN HAYATINDA SADECE BROADWAY GÖRMÜŞ YADA RENAULT TAN BAŞKA ARABAYA BİNMEMİŞ SENİN GİBİLERE YAZIKLAR OLSUN...

quote:

Orjinalden alıntı: erselyilgin

Arkadaşım Türkiyede yaşıyorsun ve zamanında birçok sorun çıkaran temprayı almak istiyorsun aferin sana.Delimisin ne temprası git broadway al o araba sana 10 yıl gidecekse broadway 100 yıl gider yapmayın arkadaşlar ya o kadar araba var Türkiyede hiç kimseden demi duymadınız tempra rezilliğini

Renault

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMETBİXİ06 -- 10 Eylül 2007; 17:40:18 >

• tempra tunıng e gel gel ne olursan ol yine gel
  • quote:

Orjinalden alıntı: paganizonda

tempra tunıng e gel gel ne olursan ol yine gel

ne diyorsun??? ne tempra tuning nerede?
  • Arkadaşlar,içinizde en kıdemli tempra kullanıcısı olarak (92 den beri -15 sene eder) bende bazı deneyimlerini aktarayım diye düşündüm.
    gözlemlerim şöyle:
    1-Eğer bakımını düzenli yaptırırsanız,sorunsuz bir araçtır.
    2.kağıt gibi araba deyimini anlıyamadım..?
    Türkiyenin en nemli bölgesinde bulunmama rağmen hiçbir yerinde çürük yok,unutmayınız sacı galvaniz alaşımlıdır,çürümez.
    3.bunuda anlıyamadım..? bu dijital gösterge bozulur efsanesi..
    "Onbeş yıldır" dijital beynine hiçbirşey olmadı.hala kullanmaktayım.sorun yok.
    4.Ön takım çabuk bozuyor,nazik araba vs iddiası...yanıt:15 yılda 3 kere ön takım (rot başları+amortisörler vs ) değiştim..sizce çokmu..?
    5.şunuda anlıyamıyorum,yok köy yollarına gelmez...allah allaaah,bu arazi jipi değilki..onun kulvarı başka bu kent arabası,elbetteki asfalt arabası..çok hor bir kullanıcı olduğum halde,yinede arabanın bu sağlam durumuna bazan şaşırdığım oluyor.

Özet: bu temra,parasına göre,son derece,"ödenen maliyetin", hakkını teslim eden,Rahat bir otodur.
    Uzun yolda temradan başka araba kullanamam gibime geliyor.
    Her oto kendi kulvarındaki öteki otolarla kıyaslanmalıdır,
    Temranın sınıfındaki öteki otolara şimdi bir (Gözlem amacıyla) bakılmalı+araştırmalı ve
    Ondan sonra dahada sağlıklı bir yorum yapılmalı diye düşünüyorum....
    Çok çok iyi değilse bile...kendi Liginde,ilk sıralarda yer alabilir diye Tahmin ediyorum.
    Kullanım amacına göre+bütçeye göre+zevke ve beğeniye göre,seçimler değişebilir.Bunu tartışmanın anlamı yok bence...
    Öyle bana kalsa,"BMW" binerim ama işte.....

• beni iyi dinle arkadaşım babama aldık bu arabadan 94 model sx di araba r19dan sonra konforu şaşırtmıştı gerçektende ve 4 yıl kadar bindik ve herkesin söylediği tempra gercektende bagımlılık yapıyo ama frenleri berbat ve kaporta diye birşey şehir içinde jawa marka motorla kavsakta karsılastık fren yaptım araba kayarak gitti gitti yolun ortasında durdu hızım daha 20 30 km ve motor sağ ön çamurluktan çaprtı inanın yemin ederek söyleyim şaşe dahi yamuldu arabaya 2.5 milyar masraf cıktı ve karsının sıgortası olmadıgından cepten ödedik ve sonra hemen sattık o arabayı ve tövbe ettim o arabaya sakın ama sakın uzak dur tempradan
    fakat illede alacam dersen ön düzen bozuluyo tamamen hikaye 4 yıl bindik ve adam gibi çukurlarda durarak arabayıyormadan bindik hiçbi masrafı cıkmadı buda aklında bulunsun

• ben 2000 yılında 94 tempra almıştım. Full + Full dü.

O zamanlar iyi idi. Ama 96 dan sonra Tempra üretilmedi. Ve 96 model araba bu yılda kullanmak olmaz. Şöyle olmaz, araç 11 yaşını doldurmuş 12 den gün alıyor

Ama kalitelidir. SX AK versiyonu Full + Full dür..
  • MRB ARKADAŞLAR BİZDE TEMPRA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ.... HENÜZ EHLİYETİMİ ALALI 1AY BİLE OLMADI İLK ARACIMIZ OLUCAK.... ÇOK Bİ BÜTÇEMİZ YOK KLİMALI OTOMATİK CAMLI HİDROLİK DİREKSİYONLU GLPGLİ İÇMEKANI GENİŞ BAGAJI BÜYÜK BİR ARAÇ İSTİYORUZ FİYATIDA UCUZ VE PARÇALARI PAHALI OLMIYAN Bİ ARABA... BU TARİFE EN UYGUN OLARAK TEMPRAYI DÜŞÜNDÜM.... Kİ ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ ÇOK SEVDİĞİM Bİ ARABADIR ARTIK BİRAZ ESKİSEDE YENİ ARRABALAA GÖRE DONANIM VE PERFORMANS OLARAK HALA SÖZÜ GEÇER.... SİZCE BU DOĞRULTUDA İLK ARACIM OLARAK TEMPRA DOĞRU SEÇİMMİDİR???
    AYRICA KLİMALI OLARAK SXAK, 2.0 İ.E., 2.0 İ.E 8V, 2.O İ.E 16V MODELLRİ VAR... BUNLAR ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLARI SÖLEYEBİLİRMİSİN??? SON OLARAKTA 2OOO MOTORLARIN PARÇALARI SXAK'YA GÖRE ÇOKMU PAHALIDIR??? ÇÜNKÜ 2000 MOTORLULARIN FİYATI SXAK'DAN ÇOK DAHA UYGUN... TEŞEKKÜRLER
  • Atakan8; sorularına cevap vermeye çalışacağım...

Ben 1.6 SXAK kullandım(2 buçuk yıl) Araçta gerçekten yüksek performans vardı. 2.0 SXAK da çok daha yüksek performans alabilirsin. Ben 1.6 SXAK Full + Full kullandım. Ve Dijital Klima, Dijital Göstege Paneli, 4 Cam Otomatik vs. Herşey vardı. Ancak Airbag yoktu. Belki 96 modellerde vardır. Ama sanmıyorum. Ben 94 model kullandım. Çok çabuk sattım. Yani satma derdi pek yoktu. Ama şimdi durumlar farklı olabilir. Sıfır araçlarda yapılan indirimler sonucunda 2000 modelin altındaki araçların piyasası yok denilecek kadar azaldı. Daha sonra Nissan Primera Aldım. 98 Model. Onu da sattım. Şu anda 98 Model Nissan Primera GX 10-12 Bin YTL civarında. Kesinlikle tavsiye ederim. 1.6 Motordu.

Ancak sanırım sen 2.0 Motor istiyorsun. Daha ayrıntılı fiyat vererek bilgi istersen, daha da ayrıntıya girebilirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: frozenrealm

beni iyi dinle arkadaşım babama aldık bu arabadan 94 model sx di araba r19dan sonra konforu şaşırtmıştı gerçektende ve 4 yıl kadar bindik ve herkesin söylediği tempra gercektende bagımlılık yapıyo ama frenleri berbat ve kaporta diye birşey şehir içinde jawa marka motorla kavsakta karsılastık fren yaptım araba kayarak gitti gitti yolun ortasında durdu hızım daha 20 30 km ve motor sağ ön çamurluktan çaprtı inanın yemin ederek söyleyim şaşe dahi yamuldu arabaya 2.5 milyar masraf cıktı ve karsının sıgortası olmadıgından cepten ödedik ve sonra hemen sattık o arabayı ve tövbe ettim o arabaya sakın ama sakın uzak dur tempradan
    fakat illede alacam dersen ön düzen bozuluyo tamamen hikaye 4 yıl bindik ve adam gibi çukurlarda durarak arabayıyormadan bindik hiçbi masrafı cıkmadı buda aklında bulunsun

arkadasım sen yanlış motorsiklete çarpmışsın..jawa sağlam motordur.kemikli ve 152 kg ağırlığı vardır..bırak temprayı sağlam vurunca bir çok aracı pert eder..ben jawa 350 çift silindir (ts ve sytyle modellerini) olanını 10 sene kullandım...

tempranın sacına ince diyen arkadaslar 5 yıldızlı megan 2 nin plastik çamurluklarına ne der acaba merak ediyorum...

tempra sınıfında çelik kafes olup katlanan kaportayı otomotiv dünyasına kazandıran ilk araclardandır."dh tempra team bölümünde güvenlik uygulamaları mevcuttur"..ve unutmayalımki tartıştığımız teknoloji 1990 yılına aittir ve 17 yıllıktır..günümüz ile değerlendirmek doğru olmaz..

• quote:

Orjinalden alıntı: atakan8

MRB ARKADAŞLAR BİZDE TEMPRA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ.... HENÜZ EHLİYETİMİ ALALI 1AY BİLE OLMADI İLK ARACIMIZ OLUCAK.... ÇOK Bİ BÜTÇEMİZ YOK KLİMALI OTOMATİK CAMLI HİDROLİK DİREKSİYONLU GLPGLİ İÇMEKANI GENİŞ BAGAJI BÜYÜK BİR ARAÇ İSTİYORUZ FİYATIDA UCUZ VE PARÇALARI PAHALI OLMIYAN Bİ ARABA... BU TARİFE EN UYGUN OLARAK TEMPRAYI DÜŞÜNDÜM.... Kİ ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ ÇOK SEVDİĞİM Bİ ARABADIR ARTIK BİRAZ ESKİSEDE YENİ ARRABALAA GÖRE DONANIM VE PERFORMANS OLARAK HALA SÖZÜ GEÇER.... SİZCE BU DOĞRULTUDA İLK ARACIM OLARAK TEMPRA DOĞRU SEÇİMMİDİR???
    AYRICA KLİMALI OLARAK SXAK, 2.0 İ.E., 2.0 İ.E 8V, 2.O İ.E 16V MODELLRİ VAR... BUNLAR ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLARI SÖLEYEBİLİRMİSİN??? SON OLARAKTA 2OOO MOTORLARIN PARÇALARI SXAK'YA GÖRE ÇOKMU PAHALIDIR??? ÇÜNKÜ 2000 MOTORLULARIN FİYATI SXAK'DAN ÇOK DAHA UYGUN... TEŞEKKÜRLER

atakan kardeş...
    tempra alacaksan 1,6 modellerine bak..2,0 istiyorsan 2,0 16v olanını al ama tamir edecek usta bulmakta zorlanırsın..
    1,6 modellerinin motoru ise doğan slx lerde kullanılmış olup parcası ve ustası çoktur...

ayrıntılar için DH TEMPRA TEAMDA MEVCUT...

• Bence de Tempra çok güzel bir aile arabasıdır.Bakarsan müthiş olur,ama bakmazsan her araba gibi o da ziyan olur.3 senedir kullanıyoruz ve hiç bir arızasını görmedim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erkan_35

selam dostlarım. bucakli dostuma katılıyorum. dedikleri gibi hiçde masraflı değil. sadece parçaları biraz pahalı o kadar. bende 6 yıldır tempra kullanıyorum ve daha da satmayı düşünmüyorum. ki normal piyasası 8.500,00 - 9.250,00 olan arabama 10.500,00 YTL veriyorlar. Fakat ben arabamdan çok memnunum. Tavsiye ederim arkadaşım Tempra SX AK 1.6 almanı isterim. Çünkü tempra nın en iyi modeli.

10 bucuk milyar mı veriyolar bakırköydekiler bile 10 bucuk milyar vermez (uzerinde mod yoksa tabi ki)
  • arkadaşlar bi turkmod sitesine girinde gerçek tempraları gorün 2007 model araçlara bile 2007 basar .............
  • bende 92 tempra sxa var 70 binde şimdiye kadar sadece triger kopardı oda benden kaynaklanan bir sorun aşırı hız yapıyorum ve zamanının gelmesine rağmen değişmedim triger setini ondan koptu bundan başka hiçbir sorun yaşamadım arabada motor sesi bile yok ,aracım benzinli 300 kurus yakıyor kmde buna rağmen tempra derim sıfırı çıkıpta fiyatıda 50 bin ytl olsa bile yine tempra alırım

Tempradan şikayet edenler gidipte 150 200 bin kmde tempra alırsanız hor kullanılmış bir tempra alırsanız tempradan masraflı araç yoktur tabi tempra alacaksanız ilk önce kmsine bakın sonra götürün bi ustaya motoruna baktırın 100 200 ytl masraf yapın opel vectrayada astrayada bin basar bakkaldan ekmek alır gibi tempra alırsanız gelipte tempra böyledir şöyledir demeyin

• Hiç bulaşmayın tempraya kendi haline bırakın onu
  • Arkadaşlar bugün bi tempra buldum. araç 2.0 motor ama vatandaş 8v mi 16 v mi olduğunu bilmiyo. ruhsatında da yzmıyo.nsıl öğrenebiliriz onu? bide araç 6.000 ytl. fiyat uygun gibi değilmi?
  • sıfır araba alıp yılda 2000-3000 ytl servis bakımına dökene kadar tempra alıp yılda 500 ytl masraf yapmak bence daha akıllıca geliyor yeni araba alanlar var çevremde mesela ww jetta bakımını servis dışında yapamıyorsun motor şifresi var ve bu ww arabayla bi kaza yapsan arabanın haşadı çıkmaz ama senin ekonomik olarak haşadın çıkar en iyisi eski arabanın kalitelisini almak temra toyota opel vb.. eski arabalar içinde en hesaplısı tempra ayrıca onlardan eksiği yok benim hiç olmadı ama kullandım konforu iyi bir araba ayrıca yedek parçasıda ucuz ben temprayı bizim 92 toyota vardı o zaman kullanmıştım kullanımı toyotaya benziyor hatta koltukları daha rahat ve daha konforlu bir tek frenleri hoşuma gitmemişti bide düşük devirde gaza basınca bayılıyor onun dışında ben arabaya bayıldım::) bide virajlarda devrilecekmiş gibi oluyor ,ben almayı düşünüyorum, bizim peder beyde tempra yı kötüleyip duruyor ama öbür arabalarla karşılaştırma yapınca parça fiyatları baya ucuz mesela babamda 95 opel vectra var ön düzen gitti takozların değişmesi gerekiyor temprayla aynı fiyata patlıyor ,ayrıca opelde ikide birde elektronik aksamda arıza çıkıyor demekki bütün otolarda arıza çıkıyor o zaman dert etmeye gerek yok al bir tempra yola devam et

• bide hangi araba olursa olsun sürekli yama yaptırırsan bir yerinden patlar en iyisi parça bozulunca yenisiyle değiştirmek insanlar yeni arabalara bakım yaptırıyor yeni parça alıyor ,eskiyince içinde gider diye yama yaptırıyor ,halbuki eski arabaya bakım yaparsan hiçbirzaman yolda bırakmaz, hacı murata bile bakım yaptır yolda bırakmaz , bence tempra iyi bakıldıktan sonra yolda bırakmaz zaten o konforada değer ben eğer arabayı alırsa 2000 lirada 0 lamaya para ayıracam daha sonrada neresi bozulduysa değiştirecem sonuçta sıfırda alsan aynı işlemi yapacan hemde 100 katı daha fazla fiyata 1000 lira vereceğine 100 lira ver temprayı sıfır yap daha iyi
  • geçen gün sanayide önümde bir tempra vardı adam yeni almış usta keşke almasaydın artık çok zor bulunuyo parçaları arka bagaj kaportası bile yok şuan dedi bilmiyorum ne kadar doğru yanlış ama çok sorun çıkardığını birçok kişiden duydum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.