Şimdi Ara

Temu minimum sepet tutarını 600 TL'ye düşürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Temu minimum sepet tutarını 600 TL'ye düşürdü
    PDD Holdings çatısı altında faaliyet gösteren Çinli e-ticaret alışveriş sitesi Temu, kısa sürede Türkiye’de popüler hale geldi. Ülkemizde çok sayıda influencer ile affilate iş birliği yapan Temu’dan pek çok müşteri sipariş verdi. Bugün Resmi Gazete'de yayomlanan düzenleme ile yurt dışı alışverişeri zorlaştırıldı. Temu yeni düzenlemenin ardından sipariş limitini düşürdü.

Temu sipariş limiti ne kadar?

Temu, Türkiye’deki kullanıcılar için minimum sepet tutarı 3.000 TL’ye yükseltmişti. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemenin ardından Temu, minimum sepet tutarını 600 TL’ye düşürdü. 

Ayrıca Bkz.Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı

Yurt dışından alışveriş zorlaştırıldı

Temu’ya ilginin artmasıyla birlikte gümrük kanunda değişiklik yapıldı ve yurt dışından alışveriş limiti 30 Euro’ya (yaklaşık 1.100 TL) düşürüldü. 30 Euro’nun üzerindeki siparişler gümrüğe takılacak. 30 Euro’nun altındaki siparişlerde ise yüzde 30 yerine artık yüzde 60 gümrük vergisi uygulanacak. Yeni düzenleme 21 Ağustos 2024’te yürürlüğe girecek.

Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte vergiler hariç 30 Euro’ya (1.100 TL) kadar siparişlerinizde yüzde 60 vergi ödeyerek siparişinizi teslim alabilirsiniz. Temu şu an için vergiyi yüzde 30 olarak hesaplıyor. Siparişinizin gümrük işlemlerinin 21 Ağustos’a kadar tamamlanmaması durumunda ek ödeme yapmanız gerekebilir.

• Ben hep 50 TL lik alıyordum ! benlik bı durum yok alamiyorum zaten :D ( linclemeyin oynatmaya az kaldı doktorum nerede ? ! ! !

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 30 Euroyu geçmeyin ürünlerin toplam sipariş tutarında. 21'inden sonra gümrüğe girerse büyük sıkıntılar çıkar. 30 Euro altında %60 vergiyle devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • padişahım görmesin

• bu malum partili arkadaşlar iha siha olunca sırayı kimseye vermiyor.
    zam olunca ortalıkta yoklar,
    ama bilsinler ki çok ağır saydırıyorum kendilerine.

• Temu diyor ki , öyle saça böyle tarak.

• Her ülkeye girişimde extra bavul parası (160 dolar tanesi) ödeyip 4, 2 de bilet hakkı oluyor. 6 bavulla toplam 140 kg elektronik, giyim, kozmetik ( ülkede hem tüccarın hem hükümetin vergi soygunundan kurtulmanın yolu) bu yamyamlara elimden geleni yapıyorum. 3 gün git Avrupa ya (tatilde bedavaya gelir) be ihtiyaç varsa bölüşerek alın derim. Başka çaresi yok

• Yazmıştım yine yazıyorum, temunun trend 1 olduğunu görünce limitin düşürüleceği aklıma gelmişti , bu insanlar hiç mi akıllanmazlar, Forumca AE de tecrübe ettik işte, aracına, ona buna veya ufak tefek geliştirme yapmaya çalışana yedek parça arayana oldu olan.

Aliexpressten milyar dolarlar seviyesinde alışveriş yapılınca (bir yılda mı sezonda mı yoksa aylık mı hatırlamıyorum.) devlet ona göre tedbirler almıştı, şimdi bu seferde dikişsiz doncular yüzünden alışveriş limiti düşürüldü.

Böyle yerleri madem keşfediyorsun neden sessiz sedasız alışverişini yapıp geçmiyorsun? Veya o ihtiyacın illa yurt dışından yapılmak zorunda mıydı?

Alındıktan sonra illa görgüsüzlük yapılıp herkesin gözüne sokulacak o ürün. Şimdi kına yakıp yurtdışından don atlet südyen almanın ne kadar güzel bişey olduğunu paylaşmaya devam edebilirler rahat rahat, nede olsa artık yasak.

30luk limitin sıfırlanacağına ve yurtdışından ürün getirmenin imkansız olacağı günlerde uzak değil, bu kafaya anca böyle tedbir alırlar. AE'den tırnak makası alanları gördü bu gözler. Böyle devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 6 Ağustos 2024; 20:24:05 >

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Kargo dahil mi

• BunHero79 B kullanıcısına yanıt

Kargo ücretsiz Temu'da.

• temu şimdiden %60 gümrük vergisini alıyor sizden dahja 14 gün var ama şimdiden almaya başladı %18 yerine %60 tahsil ediyor.

• Bu ülke belasını buldu . 50 yılda bile zor toplar artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunercircir -- 7 Ağustos 2024; 10:2:51 >
  • Amacınız vergiyse zaten %60 caktınız da limiti dusurmek niye...??

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Bu saatten sonra anca tırnak makası alırlar zaten

• Gümrük mevzuatı, limitler, sınırlar, adetler, vergiler hemen her ülkede var. Fakat bu son yapılan düzenlemeler kimseye yaramaz. Aksine iç piyasadaki ürünlerin ZAMlanmasına yol açar. Saçma sapan düzenleme.

• Saf kötülük nedir derseniz bu yönetim derim.

• eyt olsun diye yürüyüş yapanlara, eyt siyasi malzeme yapanlara, milyonlarca memura, ücretsiz eğitime, polise, hakime, savcıya, üniversiteye, öğrenci yurtlarına, öğrenci burslarına, bu vergiler alınmasa nasıl verilecek. ailenizde emekli vardır, ailenizde çocukta vardır. kaç para verdiniz yıllarca aldığı eğitime. okulların yapımı, yakacağı, elektriği, kliması, hepsi gökten yağan parayla mı oluyor. avrupa nasıl kalkındı, kendi halkının bilinçli olmasıyla kalkındı. yabancı mal almadılar, ürettiler, vergilerini verdiler. birikim yaptılar, tasarruf yaptılar. bizimkiler, tüketim tüketim tüketim. birde yabancı mal hayranlığı. ithal alınan her ürün, cari açığa verilen bir destek. sizin yorumunuz ise, ülkeye nasıl zarar vereceğinizin bilinçsiz bir göstergesi.

• Alınan bu fahiş vergiler gerçekten doğru adreslerini bulsaydı, dedikleriniz harfiyen doğru olurdu.

Türkiye gerçeğinden uzak olmak bu olsa gerek.

• ocz O kullanıcısına yanıt

İHA SİHA haberlerinin altında full reis ve AKP övüyorlar, iş zamlara, enflasyona, ekonomiye ve maaşlara gelince ortalarda yoklar. Eleştirmiyorlar hiç.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.