Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (395. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: thk123 , K4TL14M Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 60 Misafir (6 Mobil) - 56 Masaüstü6 Mobil
5 sn
8.022
Cevap
398
Favori
538.172
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 393394395396397
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben üründen çok memnunum hocam. İçinde birçok farklı başlığı var ve önden süpürürken arkadan da gayet güçlü üflüyor. Zaten 3 kademesi var. Siz bastıkça kademe artıyor.

Ben evde ufak tefek bilgisayar çevresi, mutfak masasının çevresinde falan kullanıyorum. Eşim hızlıca toz alırken, oğlum da araçta kullanıyor. Süre tutmadım ama yarı yolda da bırakmadı henüz. En yüksek kademede 15 dakika civarında çalışmıştır tahminimce. Ama dediğim gibi, hızlıca kullanıp işi bitince kapatıyoruz.

Fiyata gelirsek epey yükselmiş, ben aldığımda 600 küsurdu vergi hariç. Ama bence iyi yaptınız almakla. Çünkü fiyatlar bu saatten sonra düşmez bence. Hele bir de 22 Euro olursa sınır, bunları göremeyiz bile.

Umarım, memnun kalırsınız. Güle güle kullanın bu arada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Temu 790 TL ürüne 635 vergi çıkarıyor normalmı?

• mytra kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam. Bu modeli almamda sizin yorumunuz ve deneyiminiz değerliydi. Söylediğiniz gibi eğer 22 euro sınırı gelirse bu gibi ürünleri bulamayabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 🎮 Az önce ETAB Ergonomik Kablolu Oyun Joystick’i sipariş verdim! Ürün kodu: UV267567

Oyun keyfini bir üst seviyeye taşıyacak, fiyat/performans açısından gerçekten başarılı bir ürün. 💥

Öne çıkan özellikleri:

🔹 Turbo fonksiyonu ile daha hızlı ve etkili hamleler

🔹 Tak & Çalıştır özelliği sayesinde kolay kurulum – kabloyu tak, hemen oyna!

🔹 Kaymaz emme kupası tabanı sayesinde stabil ve rahat kullanım

🔹 Switch / PS3 / PC / Android TV ile tam uyum – tek joystick, çoklu platform desteği 🖥️🎮📺

🧲 Ergonomik yapısıyla da uzun süreli oyunlarda bile konfor sunuyor.

Ben ihtiyaç duyduğum için hemen aldım ama ilgilenen arkadaşlar da gönül rahatlığıyla sipariş verebilir. 🤝

Oyun zamanı şimdi daha eğlenceli olacak! 🚀🔥

• kasif5 kullanıcısına yanıt

Normaide vergi %60 ama ürün elektronik geçiyorsa vergi %80 oluyor malesef.....

• Gorksman G kullanıcısına yanıt

Yeni aldigin biseyi daha kullanmadan niye oneriyorsun sacmalik

Ben normal sadece üfleme fonksiyonu olanı almıştım, bu hem üflüyor hem çekiyor, ama zannetmiyorum normal hava üfleyenler kadar gücü olacağını, üfleme gücü nasıl?

EyvAllah hocam,yalnız ben diğer kumandalarla eşleştirme sorunu yaşadım.
    Kullanma kılavuzunda,w1 plus air mause tanıtım videolarında gibi 2 farklı şekilde de kızılötesi tanıma moduna geçmiyor.
    Farklı kumandalara tuş ataması ve eşleştirme için aynı anda "Ok ve güç veya Ok ve mause tuşlarına aynı anda basılması gerekiyor.3 Farklı kumanda da denedim maalesef eşleştirme yapmıyor.
    Video ekliyorum.

• Paketim 3 gündür gümrük tarafından teslim ediliyor aşamasında kaldı. Normalde bu aşamada aynı gün yurticindeki takip bilgisi çıkardı. Var mı benzer durumda olan?

• turkelvis kullanıcısına yanıt

Günaydın Hocam, hayırlı olsun tekrardan.

Biraz uzun olacak, kusura bakmayın. Uzaktan kumandayla ilgili kullanma kılavuzuna göz attım, orada şöyle yazıyor:

Öncelikle, NANO alıcısını Android TV kutusunun ya da akıllı televizyonunuzun USB portuna takmanız gerekiyor. Daha sonra, uzaktan kumandayı alıcıya yaklaşık 3 cm kadar yaklaştırın.

Ardından, uzaktan kumanda üzerindeki Ses + I ve Ses - I tuşlarına aynı anda 3 saniye boyunca basılı tutun. Bu sırada gösterge ışığı yavaşça yanıp sönerken, başarılı bir şekilde eşleştirme moduna geçildiğinde ışık sabit hale gelir. Bu, eşleştirme modunda olduğunuzu gösterir.

Sonrasında parmaklarınızı tuşlardan çekin. Eşleştirme başarılı olursa, gösterge ışığı 3 kez yanıp söner. Ancak eşleştirme başarısız olursa, ışık 30 saniye boyunca yanıp sönmeye devam eder.

Bu arada hocam, size tanıtılan kumanda orijinal mi yoksa değil mi onu da merak ettim. Eğer orijinal değilse, şahsen ben bir elektronik mağazasına gidip, televizyon modelinizi oradaki görevlilere söylerdim. Mağazada bulunan orijinal uzaktan kumandayı rica edip, sizin aldığınız kumandayı orada eşleştirmeyi denerdim. Böylece hem ürünün uyumluluğunu test etmiş olursunuz, hem de boşuna uğraşmamış olursunuz.

Hocam kambinasyonları doğru şekilde girmeniz gerek,bir yerde eksik yaptınız diye düşünüyorum.yada hocam youtube da vidyolara bakın orda nasıl kumandalar eşleşiyor.

En son çarede yapay zeka https://chatgpt.com sorardım.Lütfen denemeye devam edin .Yapacağınıza inanıyorum 

Yapay zekaya sordum bana söyledikleri.

Elindeki kumanda oldukça fonksiyonel bir 2.4G kablosuz hava fare + mini klavye ve aynı zamanda IR (kızılötesi) öğrenme özelliğine sahip. Bu tür cihazlar, TV kumandası gibi çalışabilmek için genellikle IR öğrenme (kopyalama) fonksiyonunu kullanır. Yani orijinal TV kumandanın sinyalini kopyalayarak çalışır. İşte nasıl eşleştirebileceğini adım adım anlatayım:

🔧 IR Öğrenme ile TV Kumandasını Kopyalama (Eşleştirme)

Not: Bu işlem yalnızca IR (kızılötesi) sinyal ile çalışan tuşlar için geçerlidir. Örneğin: "Power", "Volume+", "Volume-", "Mute", "Source" gibi tuşlar.

📌 1. Kumandayı IR Öğrenme moduna alma

• Kumandandaki "SET" veya bazen "TV" yazan tuşu basılı tut (genelde kırmızı veya mavi LED ışığı yanıp sönene kadar basılı tutulur).
    • LED ışık yavaş yavaş yanıp sönmeye başlayınca kumanda öğrenme modundadır.

📌 2. Kopyalanacak tuşa bas

• Yeni kumanda üzerinden, kopyalamak istediğin tuşa bir kez bas (örneğin "Power").
    • LED ışığı sabit yanar (öğrenme bekliyor demektir).

📌 3. Eski kumandadan sinyal gönder

• Orijinal TV kumandandan kopyalamak istediğin tuşa (örneğin "Power") bas ve yeni kumandaya doğru tutarak sinyal gönder (yaklaşık 3-5 cm mesafe).
    • LED ışık yanıp sönerek sinyalin öğrenildiğini gösterir.

📌 4. Kaydet

• Başka bir tuşa kopyalama yapmayacaksan, "SET" tuşuna bir kez daha basarak öğrenme modundan çık.

✅ Artık TV’n için temel fonksiyonları (Power, Volume, Mute vs.) yeni kumandanla kullanabilmelisin.

🎮 USB Alıcılı Özellikler (2.4G ile PC, Android TV Box, PS3 gibi cihazlar için)

• 2.4G özellikli bölümü için cihazın USB alıcısını (dongle) televizyon veya başka bir cihazın USB girişine takman yeterli.
    • Bu özellik "hava fare", "klavye", "sesli arama" gibi bölümleri çalıştırır. Bunlar IR ile değil, kablosuz 2.4GHz ile çalışır.

🔋 Ekstra Bilgi:

• Şarj etmek için kutudan çıkan USB kablosu ile bir adaptöre veya TV'nin USB portuna bağlaman yeterli.
    • Bazı modellerde sesli arama fonksiyonu yalnızca Android sistemli TV’lerde veya Android TV Box’larda çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorksman -- 19 Nisan 2025; 6:53:0 >

• kasvet-efza kullanıcısına yanıt

Hocam günaydın.

Benim de başıma birkaç kez geldi bu durum. “Gümrük tarafından teslim ediliyor” aşamasında paket 2-3 gün takılı kalabiliyor. Normalde bu aşamadan sonra aynı gün içinde Yurtiçi Kargo veya PTT gibi yerli kargo firmalarının takip numarası görünmeye başlar ama bazen sistem gecikebiliyor.

Temu siparişlerinin gümrükte uzun süre kalmasının birkaç sebebi olabilir:

1. Toplu gönderim yöntemi: Temu, genelde birçok siparişi tek bir kargo olarak ülkeye sokuyor, sonra içeride ayırıyorlar. Bu da gümrük işlemlerini uzatabiliyor.
    2. Ürün içeriği: Sipariş edilen ürünlerin türüne göre ek kontrol gerekebilir. Özellikle elektronik, sağlıkla ilgili ürünler veya batarya içeren ürünler ekstra denetime giriyor.
    3. Yoğunluk: Son zamanlarda Temu’dan gelen sipariş sayısı çok arttığı için gümrükte yığılma yaşanabiliyor.
    4. Gümrük firması kaynaklı gecikmeler: Temu'nun çalıştığı lojistik firmalarının (örneğin Cainiao veya UBI) bazen ülke içi dağıtım sürecini geciktirmesi de olası.

Bu tür durumlarda Temu uygulamasından “Lojistik süresini hızlandır” seçeneğine tıklamanızı öneririm. Ben iki kez yaşadım bu durumu, her seferinde bu seçeneği kullandığımda aynı gün içinde hareket oldu. Ayrıca “Paketim nerede?” kısmından destek talebi oluşturmak da süreci hızlandırabiliyor.

• Lina52 L kullanıcısına yanıt

Günaydın Hocam,

Evet, size göre bu durum "saçmalık" olabilir, ancak müsaadenizle kendi bakış açımı paylaşmak isterim.

Öncelikle, ürünü detaylıca tarif ettim çünkü yıllardır bu alana ilgi duyan, özellikle jetonlu atari sistemleri üzerine ciddi tecrübesi olan biriyim. Türkiye’ye ilk HyperSpin 5TB harddisk getiren kişi olarak, bu işin sadece “kullanmak” değil, aynı zamanda teknik yapısını ve potansiyelini anlamakla da ilgili olduğunu düşünüyorum.

Kullanmadan önce de bir cihazın kalitesine dair fikir sahibi olabiliyorum. Zira geçmişte çoğu atari parçalarını Amerika’dan bizzat sipariş vererek toplamda 2000 doları aşan yatırımlar yaptım. Bu tecrübe sayesinde ürünün malzeme kalitesi, yapısı, modifiye potansiyeli gibi detaylarını analiz edebiliyorum.

Bahsettiğimiz joystick gibi ürünler piyasada nadir bulunur. Bugün gördüğünüz ürün yarın rafta olmayabilir. Benim paylaşımım da bu noktada, belki ihtiyacı olan birilerine fırsat yaratmak adına yapılmıştı. Ayrıca bu tip cihazlar hor kullanılmadığı sürece uzun ömürlüdür. Sinirlenip tekme atmazsanız sizi gayet güzel idare eder :)

Hatta işin güzel tarafı, beğenmezseniz joystick kısmını veya tuşları değiştirmek, LED eklemek ya da Amerikan tarzı joystick takmak gibi modifikasyonlar da mümkün. Bu da onu sıradan bir cihaz olmaktan çıkarıyor, kişiselleştirilebilir bir platform haline getiriyor.

Fiyatına göre de gayet başarılı bir ürün 💰✅ Tabii ki bunun 10–20 katı fiyata satılan daha profesyonel cihazlar da var; ama bana soracak olursanız çoğu kullanıcı için buna gerek yok 👌🎯

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki: Amacım burada reklam yapmak ya da Temu’dan komisyon almak değil. Sadece dikkatimi çeken ve faydalı olabileceğini düşündüğüm bir ürünü paylaşmak istedim. Sanırım beni yanlış anladınız 🙃

Özetle, benim gibi bu işin teknik boyutuna da hakim, eski oyuncular için bu tür ürünler kaçırılmayacak fırsatlar arasında yer alır. Yani tavsiyem rastgele yapılmış değil, birikim ve deneyim ışığında verilmiş bir öneridir.

Anlayışınız için teşekkür ederim.

Saygılar, iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorksman -- 19 Nisan 2025; 7:30:11 >

Ayrıca satın almalısınız ayrıca dediğim gibi marka model şampuan farketmez hepsinden iyi köpük alırsınız doğru kombinasyonla

• krstates K kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam.dün biraz daha baktım.sünger biraz ekledim.şimdi daha çok köpük yapıyor ama diğer mantar aparat olmadı.onun yenisini sipariş veridm ayrıca

Hocam merhabalar, hızlandır seçeneklerinin bir işe yaradığını düşünmüyorum açıkçası. Bana mng ile gelen hemen hemen her gönderi böyle geç ilerliyor ama bu kadarı hiç olmamıştı. Haftasonu da girdi zaten. TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] 

• arkadaşlar merhaba bi yanlış sipariş durumum oldu (indirim kodunu kredi sandım) hemen iade oluşturdum farkına varınca, iade süresi süreci nasıldır yardımcı olabilecek var mı? ilk alışveriş deneyimim

Merhabalar hocam,öncelikle çözüm odaklı yardımlarınız çok kıymetli,teşekkürler.

Neredeyse çocukluğumdan beri belki merakla da alakalı olabilir bir çok elektronik ve yapısal işleri kendim tadilat ve tamirat'ını yapabiliyorum.

Övünmek gibi olmasın elimde çok yatkındır.

Aynı sizin gibi öğrenme odaklı olduğum için takıldığım bir yerde birine sorar ve mutlaka araştırırım.

Bilgi paylaştıkça çoğalan bir şeydir sonuçta.

Yazdıklarınızın hepsini hatta fazlasını yaptım.Hatta kumanda ile ilgili hem türkçe hem de yabancı içerikler de var nasıl eşleştirme yapılacağıyla ilgili fakat olmuyor.

Cihaz tanıtım sayfasında her cihazla %100 uyumlu olamayabileceğine dair uyarı da var zaten.

Evimdeki 2'si Tv 3 farklı cihaz da denedim.Hepsinin kendi orijinal kumandalarını kullanıyorum.Bunlarla eşleştirme denedim zaten.

Normalde usb alıcısı ile bağlanırken bir sıkıntı yok.

Denediğim tv'lerden biri Philips marka onun zaten orjinal kumandası bluetootlu biraz farklı bir kumanda zaten onun kızılötesi ile tanıma yapmasını beklemiyordum.

Fakat diğer cihaz ve Tv'de kızılötesi eşleştirme olmadı.

Bir de kumanda usb ile bağlı olsa bile stand by konumunda değilse yani komple fişten çekik ise tekrar tanıma isteyebiliyor.

Desktop ve Laptoplar da çok iyi çalışıyor mesala.

Ama görüldüğü üzere her Tv,v.b cihaz ile uyumlu değil maalesef.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 19 Nisan 2025; 14:16:45 >
  • cumur C kullanıcısına yanıt
    Normal hava üfleyenler kadar değil belki ama onlara yakın sonuçlar veriyor. Avantajı çeşitli başlıkları olması. Özellikle ince uçlar dar alanlarda, arabada, bilgisayarda, kitaplık, cam kenarları gibi alanlarda çok işlevsel. Üfleme gücünün uçların da çeşitliliği sayesinde beklentimin üstünde olduğunu söyleyeyim. Zaten 600 küsura hem çeken hem üfleyen bir cihaz bulmak zor gibi görünüyor. Bir ara video çeker ve paylaşırım.
    TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

Eyvallah teşekkürler, gerçekten fiyatları çok yükselmiş attık fava bekliyoruz bakalım

• 
Sayfa: önceki 393394395396397
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.