Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: thk123 , K4TL14M Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 89 Misafir (16 Mobil) - 75 Masaüstü16 Mobil
5 sn
8.022
Cevap
398
Favori
538.209
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok net bir şekilde hemfikiriz hocam. Birebir aynı durumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorksman

Hocam merhaba, tekrar selamlar.

Ben siparişi verdiğim ilk günden itibaren, Türkiye’ye giriş yapana kadar sürekli “hızlandır” seçeneğini kullanıyorum. Bu süreçte genelde sorun yaşamıyorum. MNG ya da PTT ile ilgili bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadım.

Kargoların bölünmesi konusuna gelirsek, onun nedenini daha önce uzun uzun açıklamıştım; o yüzden burada tekrar detaya girmeyeceğim. Ancak şunu belirtmem gerekir ki, Temu'dan gelen siparişler tek bir yerden değil, farklı satıcılardan gönderiliyor. Bu nedenle kargolar bazen ayrı ayrı ulaşıyor.Ayrıca ekstra kargo ücreti olmasın diye verilen siparişler bölünüp tek bir pakette gönderiliyor.Maliyetleri çok yüksek

Gümrük teslimi yapıldığında ise süreç şöyle ilerliyor: Paket 1 gün İstanbul’da bekliyor, ardından 1 gün Adana’da kalıyor ve ertesi gün Mersin’e ulaşarak bana teslim ediliyor. Yani gümrükten sonra işler oldukça hızlı ilerliyor.

Bizim bölgede en sıkıntılı firma ne yazık ki UPS. Haftada sadece bir kez geliyorlar. Eğer paket küçükse, onu bile bir sonraki haftaya bırakabiliyorlar. Bu yüzden ben paketimi almak için defalarca toplamda 80 kilometre yol yapmak zorunda kaldım.

Gözlemlediğim kadarıyla her semtte, hatta her şehirde bu konular çok değişkenlik gösterebiliyor. Yani kargo süreci tamamen bölgesel dağıtıma göre farklı işleyebiliyor.

Dağıtıma veya bölgeme geldikten sonraki kısımda (agt hariç) hiç bir firmada problemim yok hepsiyle kontak kurup halledebiliyorum. Benim sıkıntım mng ile gelenlerin Türkiye'ye geç girmesi, gümrükten sürekli geç çıkması. 4. Gün oluyor şimdi hala gümrük tarafından teslim ediliyor aşamasında. Teşekkür ederim mesajınız için.

• Efe R.A. E kullanıcısına yanıt
    En son 1 nisanda almışım krediyi. Bekliyorum hocam :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acderin1914 kullanıcısına yanıt

Hocam bende wincredit kullanmıştım malum. Uygulamadan "siz" bölümüne gelince, kredinin altında "500 TL kredi topla" diye bir işaret çıktı. Tıkladım sonra çark çevirdim ve yine wincredit sayfası aktif oldu.

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe R.A. -- 20 Nisan 2025; 3:28:20 >
  • Teku vergi iadesini kaldırmış. Geçen haftaya kadar iade edince ürün parası artı vergi parası veriyordu. Şimdi sadece ürün parası veriyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Wincreditten kazandığım 1000 TL yi kullanıp tekrar 1000 wincredit kazanabiliyor muyuz ?

• Arkadaşlar tek seferde 1250 liralık sipariş geçip 2940 jetonlu wincredit sayfasını tamamlayan var mı ? Alacağım ürün 1160 küsür TL banada bir türlü 2950 jetonlu sayfa çıkmıyo şu aralar. Yapan varsa paylaşırsa memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maohan -- 20 Nisan 2025; 11:14:5 >
  • riveryilmaz kullanıcısına yanıt

Evet.

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Sağ olun

• KimYon.Reyiz kullanıcısına yanıt

Merhaba,

3 türlü kovucu var;

1) Sivrisineklere cazip gelen mor ışığı yayıp sivrileri kendine çekip öldüren cihazlar; tecrübeyle sabittir, karanlıkta mor ışık yayan, mor ışığa gelen sivrisinekleri öldüren kovucular işe yarıyor, 2 çeşidi var;

a) ışığın cazibesine kapılıp cihazın içindeki elektrikli tellere yapışan sinekleri öldüren cihazlar, bu cihazın avantajı sessiz olması, dezavantajı tellere yapışan sinekleri bir fırçayla temizlemek gerekir. Kullandım işe yarıyor.

b) ışığın cazibesine kapılıp cihaza yaklaşan sivrisinekleri cihazın içindeki fanın çekim gücüyle kendine çeken, pervanelere çarpıp öldüren, ölen sinekleri alt haznede biriktiren cihazlar. Bu cihazın avantajı ölen sinekleri temizlemek zorunda kalmadan, sadece çöpe boşaltmak yeterli, dezavantajı sessiz değil az da olsa fan gürültüsü var.

Kullandım işe yarıyor.

Her 2 cihazda karanlıkta işe yarar ve insan yakınında olmayacak.

Yukarıda anlattıklarımı Hangi marka alırsanız alın fark etmez.

2) elektronik sivrisinek kovucular;

Bileklik olarak da, evde bir yere asılan cihazlar olarak da satılıyor. Dünya da herhalde satışı yapılıp da bilimsel olarak etkinliği kanıtlanamamış tek ürün budur, satın alanların yaptığı yorumlarda gerçekten işe yaradığını gösteren dişe dokunur bir yorum yok, bence işe yaramıyor, para tuzağı, uzak durun.

3) tablet şeklinde kimyasalı ısı ile buharlaştırıp yayarak sivrileri uzaklaştıran cihazlar;

Etkili olabilir ama ben yaydığı kimyasal maddenin insan sağlığına zararlı olduğunu düşündüğüm için kullanmıyorum, benim görüşümdür kimseyi bağlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 20 Nisan 2025; 14:39:0 >

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Elektronik olanlar ile ilgili şu deneyimi mi paylaşabilirim bir pansiyon gitmiştik oda da sivri sinekler vardı cihazı takıp dışarı çıktık akşam geldiğimizde sivrisinekler banyoya dolusmustu. Yani belli ki kapalı ortamda sinekleri rahatsiz ediyor ama nereye kaçıracak o iş biraz sıkıntılı

• tolgahan22 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

yorumunuz "elektronik sivrisinek kovucular" hakkında biraz umut verdi hocam, size inanıyorum.

Temu da ESK satın alanların yorumlarını okuyorum, bakıyorum binlerce ürün satılmış, gerçekten işe yaradığını kanıtlayan bir tane dişe dokunur yorum bulamadım.

Bir istisna olarak geçen hafta Temu da bir bileklik yuvarlak saat biçiminde ESK buldum, üstündeki elektronik görüntüsüyle sıradan ESK bilekliklerden ayrılıyordu, üstünde sivrisineklerin hoşlanmadığı frekansları değiştiren 3 ayarlı frekans şiddeti düğmesi vardı, ayrıca işe yaradığını söyleyen bir kaç yorumcu vardı, bazıları ürünü 2 defa satın almıştı.

2 defa satın alan yorumcuların ülke bayraklarına baktığımda Afrika gibi sineklerin bol olduğu sıcak memleketin insanlarıydı. Bu bana ürünün işe yaradığını gösteren önemli bir delildi. Neyse, cihazı "beğenilenler" listeme almıştım, şimdi cihazı satın almak istediğimde şu şansa bak ki ürünün kalktığını gördüm.

Takip ediyorum, ürün tekrar satışa sunulursa alacağım ve burada linkini paylaşacağım.

ESK cihazı satanların çoğu bence sahtekar, adam ESK bileklik satın aldığını zannediyor aslında aldığı basit bir kol saati, bu işi hakkıyla yapan ürün bulursam paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 20 Nisan 2025; 17:4:35 >

• Merhaba, deneyimlediğiniz bildiğiniz etkili bir köpek kovucu tavsiyeniz olur mu?

• kayamtky K kullanıcısına yanıt

tşkler...şöyle birşey buldum ama hiç yorum yok.

bir de şu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KimYon.Reyiz -- 20 Nisan 2025; 15:16:5 >

• Maohan M kullanıcısına yanıt

Geçer. 10 Jeton bonus verir. 50 Jeton kalmış olur. Onun içinden yaptığınız alışveriş tutarının %4'ünü alır. 1250.01 TL ve üzeri vermeye çalışın.

• KimYon.Reyiz kullanıcısına yanıt
    1. resmi bilemem ama 2. resimdekine benzer ürün kullanıyorum, işe yarıyor.
  • Efe R.A. E kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 2000 tl kupon al promosyonu gözüküyor. Kredi al promosyonu hiç görmedim orada

• acderin1914 kullanıcısına yanıt

Temu işte hocam Çinliler yine bir değişik :D

Birde bilgisayardan Temu'ya wincredit yazın çıkın. Sonra telefondan bakın. Bazen öyle de denk düşüyormuş. Uygulamayı silip tekrar yükleyerek giriş yapın deneyin hocam. Hemen gelmese de birkaç gün içinde gelir bence.

• Arkadaşlar ilk defa temudan bir alışveriş yaptım. İhtiyacım kalmayınca iptal edeyim dedim etmez olaydım. Para iadesini temu yaptığımı belirtiyor ama karta iade gelmiyor. Daha önce AliExpress vs her türlü yurt dışı siteden alışveriş yaptım hiç sorun yaşamadım. Ne yapmak gerekiyor bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

• jermines kullanıcısına yanıt
    temu iade yapsa da banka o parayı belli bir süre tutuyor. Mesela enpara bunu çok yapıyor.

• 
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.