Şimdi Ara

Tenda V1200 Broadcom işlemcili VDSL modem ( inceleme , test , olumlu ve olumsuz taraflar ) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
559
Cevap
11
Favori
71.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biraz evvel kendi modemimle ilgili araştırma yaparken ilginç bir şeyi farkettim. O konuda fikrimi paylaşacağım. Sizin fikirlerinizi de beklerim. Daha önce bu forumda benzer bir kritik yapıldığını görmüştüm. Ancak şuan doğru olduğuna emin oldum.

Firmalar dsl modem geliştirmeyi bırakmışlar. Yeni modem üretmeden kasa makyajlayıp kaç yıllık ürünleri satıyor. Ben buna inandım.

Şimdi neden diyeceksiniz hemen açıklayayım izin verirseniz. Airties 5650 2012 model cihazda da aynı SoC (system on a chip) var. Son model 2019 model cihazda da. Diyeceğim şudur ki; avuç dolusu para verip aldığınız modemden üst düzey performans beklemek biraz hata olur. Yatırımı modem+router şeklinde yapmak daha uygun olur diye düşünüyorum. Aşağıdaki çıktılar, kendi modemime ait telnet bağlantı çıktıları. Farkedeceğiniz üzere konudaki cihazla işlemci olsun, ram boyutu olsun, wifi kontrolcüsü olsun(SoC aynı çünkü) aynı görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bilhassa sayın @micro77 hocam bir çok denemiş biris olarak sizin yorumlarınızı duymak istiyorum. Saygılar.

2012 Airties 5650v2

# cat /proc/cpuinfo
    system type : 963168VX
    processor : 0
    cpu model : Broadcom4350 V8.0
    BogoMIPS : 398.33
    wait instruction : yes
    microsecond timers : yes
    tlb_entries : 32
    extra interrupt vector : no
    hardware watchpoint : no
    ASEs implemented :
    shadow register sets : 1
    core : 0
    VCED exceptions : not available
    VCEI exceptions : not available

unaligned exceptions : 1
    processor : 1
    cpu model : Broadcom4350 V8.0
    BogoMIPS : 402.43
    wait instruction : yes
    microsecond timers : yes
    tlb_entries : 32
    extra interrupt vector : no
    hardware watchpoint : no
    ASEs implemented :
    shadow register sets : 1
    core : 0
    VCED exceptions : not available
    VCEI exceptions : not available

unaligned exceptions : 1

# cat /proc/meminfo
    MemTotal: 103152 kB
    MemFree: 44176 kB
    Buffers: 4752 kB
    Cached: 15648 kB
    SwapCached: 0 kB
    Active: 7776 kB
    Inactive: 16276 kB
    Active(anon): 3652 kB
    Inactive(anon): 0 kB
    Active(file): 4124 kB
    Inactive(file): 16276 kB
    SwapTotal: 0 kB
    SwapFree: 0 kB
    Dirty: 0 kB
    Writeback: 0 kB
    AnonPages: 3660 kB
    Mapped: 3984 kB
    Slab: 29388 kB
    SReclaimable: 1420 kB
    SUnreclaim: 27968 kB
    PageTables: 276 kB
    NFS_Unstable: 0 kB
    Bounce: 0 kB
    WritebackTmp: 0 kB
    CommitLimit: 51576 kB
    Committed_AS: 6672 kB
    VmallocTotal: 1032148 kB
    VmallocUsed: 4916 kB
    VmallocChunk: 1005524 kB

# cat /proc/version
    Linux version 2.6.30 (kabil.akpinar@dalek-sec) (gcc version 4.4.2 (Buildroot 2010.02-git) ) #1 SMP PREEMPT Wed Dec 17 14:28:03 EET 2014

• 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle benimde Airties aynı chipset. İşte bende araştırma yaparken denediğim modemde realtek 1ghz CPU görünce şaşırdım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KenanK89 kullanıcısına yanıt
    H300S'ten mi bahsediyorsunuz hocam? Memnun musunuz cihazdan?
    Aynen geçen anakart resmini attığım foruma. Sadece ön araştırma yaptım şimdilik. Vakit bulursam bu hafta sonu hatta takıp test edicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lithium87

Teşekkür ederim. Ayarları bu şekilde yapacağım. Hat değerlerini nereden görebiliyoruz? Size buradan hat değerlerimi de göndermek isterim.
    Yine arayuzde sol menuden aygit bilgisi-istatistik-xdsl kisminda hat degerleri. Ayrica o dedigim ayarlari yaptiktan sonra modemi yeniden baslatmayi unutma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KenanK89

Dip not: Asus hariç
    Aynen oyle Asusun broadcom islemcili modemleri haric diger modemlerinin hepsi ÇÖP. Asla alinmamali.

• Boardcom olsa bile bence yazılım sorunlu. Bir güncelleme ile herşey berbat olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KenanK89

Boardcom olsa bile bence yazılım sorunlu. Bir güncelleme ile herşey berbat olabiliyor.
    Benim kullandigim asus modemlerde yazilim bence en iyi yazilimdi gayet guzel calisiyordu ve acik anlasilir sekildeydi. Tabi buna ornek olarak download master yazilimi falan dahil degil onlar berbatti fakat stok yazilim bana kalirsa gayet guzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 9 Ocak 2020; 22:44:34 >
  • Ac68u ile birgün yazılım güncellemesi geldi. O gün herşey bitti bende. Çok iyi olan hatta günde 10-15 kez dsl kopma oluyordu. En son iade ettim kurtuldum. Daha da bulaşmam.

• Reset değil dimi kapatıp açmak yeterli?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lithium87 kullanıcısına yanıt
    evet reset değil reset ayarları sıfırlar sadece kapat aç
  • Tenda V1200  Broadcom işlemcili VDSL modem  ( inceleme  , test , olumlu ve olumsuz taraflar )
    Tenda V1200  Broadcom işlemcili VDSL modem  ( inceleme  , test , olumlu ve olumsuz taraflar )

Hocam dediğiniz ayarları yaptım. Modemi kapatıp açtım. Yukarıda da bu ayarlar sonrası istatistik bilgilerim.
    Değerlendirme yapabilir misiniz?
    Bir de dediğiniz ayarlardan wifi 802/11/n yapıp kaydettiğim halde, modemi tekrar kapa aç yapınca bu ayarım 802/11/g/n karma ayar seçili gözüküyor. 2 kere denedim aynısı oldu. Bu ne anlama gelmektedir?
    Böyle olmasının bir zararı var mıdır?

Tenda V1200  Broadcom işlemcili VDSL modem  ( inceleme  , test , olumlu ve olumsuz taraflar )

• quote:

Orijinalden alıntı: Lithium87

Hocam dediğiniz ayarları yaptım. Modemi kapatıp açtım. Yukarıda da bu ayarlar sonrası istatistik bilgilerim.
    Değerlendirme yapabilir misiniz?
    Bir de dediğiniz ayarlardan wifi 802/11/n yapıp kaydettiğim halde, modemi tekrar kapa aç yapınca bu ayarım 802/11/g/n karma ayar seçili gözüküyor. 2 kere denedim aynısı oldu. Bu ne anlama gelmektedir?
    Böyle olmasının bir zararı var mıdır?

Hat degerlerin guzel 50 mbps hiz alabilirsin olduda sorun cikti diyelim 35 40 mbps hizi rahatlikla alabilirsin ama 50 alirsin sorun cikmaz.

Wifi ayarini tekrar dene N modunda olmasi onemli diger b ve g secenekleri karma olarak sunuyor ama bazen cihazlar 300 mbps olan N protokolu yerine G uzerinden baglaniyor. Tekrardan N secenegini sec kaydet olmasi lazim.

• Şimdi tekrar denedim oldu bu sefer zor da olsa
    Hatta bağladım cihazı.

Airties ile baya fark etti. Ulaşılabilir Max hızdan, netin aktif hızına kadar. Airties ile kablo ile bile speedtestte 23mb alırken h300s ile 5ghz ile 25mb e kadar çıktı hız testinde. Jitter i ilk defa 1ms altında kullanıyorum. Ping de değişen durum olmadı 8-10 arası idi aynı.

Cihaz oldukça şaşırttı beni. İşlemci kullanımı evdeki bütün cihazlar bağlı halde %0-1 ram de kurulumdan itibaren %57 de. Şuan gayet başarılı cihaz. 10 saattir de kopma vs olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 11 Ocak 2020; 11:53:44 >
  • KenanK89 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Duyduğuma sevindim memnun oldum. Maşallah diyelim güle güle kullanın yeni cihazınızı
    Eyw hocam.

• Bu mal modem arayüzünde bağlı cihazları ve ip adreslerini nereden görüyoruz kafayı kıracam :/
  • 2 3 aylık tecrübe sonucunda bu modemi asla ALMAYIN! Beş para etmez. Acayip ısınıyor modeme biraz yük bindiğinde. Mesela yüksek boyutlu oyun indirirken falan 4 5 saat süren indirmeler de modem aşırı ısınıyor neredeyse el değmiyor altına ve modem kapatıp açıyor kendini bugün iki kere tekrar etti kapatıp açtı kendini 10 saat oyun indirme yaptım. Geçenlerde yine olmuştu bu kapanıp açılması ama ben farketmemiştim sandım ki elektrik kesildi sonradan fark ettim ki zaten o sıralarda film izliyordum elektriğin kesilmesi imkansızdı.
    Sonuç olarak modemin arayüz berbat boktan beter. Wifi çekimi diğer modemlerden eh işte biraz daha iyi dedirtecek cinsten usb girişlerinden umudu kesin sadece usb bellekler okuyor hard disk falan okumuyor. Aşırı ısınıyor kesinlikle normal değil bu sıcaklık kaldı ki bu kış aylarında böyle ise yaz aylarında ne olacak bilemiyorum. Bu sorunlardan dolayı servise vermiştim modemi değiştirip kapalı kutu göndermişlerdi bende bir şey fark eder sankim halbuki değişimden önce kapanma bile olmuyordu.

Sonuç ALMAYIN! Paranıza yazık gidin TP-link alın Asus alın ZyXel alın. Alın adam akıllı servisi desteği olan bir ürün 3 5 kuruş fazla verin rahat olun. Bu Tendanın müşteri hizmeti var sözde fakat bir kez bile ulaşabilmek mümkün değil asla telefonlara bakılmıyor. Tek güvencemiz saolsun Vatan Bilgisayar.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.