Şimdi Ara

Tenda V1200 Broadcom işlemcili VDSL modem ( inceleme , test , olumlu ve olumsuz taraflar ) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
11
Favori
71.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum elektronik biraz şans işi yukko bildiğim kadarıyla arena bilgisayarın. Köklü büyük firma ama daha önce de pek alışverişim olmadı. İnşallah sıkıntı yaşamayız. Bu arada ürün tükenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fisas -- 6 Ocak 2020; 14:27:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fisas F kullanıcısına yanıt
    Aldı iseniz hayırlı olsun. Görüşlerinizi bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yukko 3-5 tane kalanı indirimli verip stok bitirmiş. Garantisi nasıl çalışıyor bilmiyorum ama bu marka için iyi garanti veren yerden almak şart.
  • Gelsin yazarım tabi ama Kıyaslama yapamam şu an adsl eski bir modem kullanıyorum.

Kıyas değil hocam. Kullanım da sorun vs olursa işte.

• Tamamdır

Yukko ya 381₺ olarak yeniden stok eklenmiş.

• Ya archer Vr1200 alıcam hocam ya da bunu henüz sonuca ulaşamadım
    Edit: Yukko indirimini görmedim ne yazık ki o yüzden Archer Vr1200 almaya karar verdim hadi hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuroxy -- 6 Ocak 2020; 22:43:8 >
  • Nuroxy kullanıcısına yanıt
    Hocam black fridayda 250 tl ye tplink vr1200 aldım.Aslında tplink in ürün gamında vr1200 diye bir ürün yok bir kaç ülkeye özel olarak üretilmiş sanırım.
    Ancak modemden gercekten memnun kaldım.Aldığım günden beri elektrik kesilmesi dışında ne bir reset ne bir kilitlenme yaşadım.Isınma normal bir modem kadar.Arayüzü kullanışlı,yazılım konusunda bişey diyemeyeceğim güncelleme az gelir gibi.
    Wifi çekim olarak evin ortasına koyarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 6 Ocak 2020; 23:0:32 >
  • Abiler Tenda AC6 almayı düşünüyorum. Fiyatı uygundu ama şimdi gereksiz arttı. Bu ürünü öneriyor musunuz? Veya alternatif olarak ne önerirsiniz? Anten sayı ve stabilligi önemli benim için

• E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Haftasonu siparişini vericem bakalım nasipse sağolun hocam

• VDSL tarifesine geçtim, modemi satın aldım, 1 haftadır kullanıyorum, en büyük çekincem ısınmaydı fakat ben yüksek bir sıcaklık görmedim, modeme dokununca hafif bir sıcaklık var o kadar o da normal.

Fakat özellikle çekim gücü olarak hayal kırıklığına uğradım, daha önce Tenda d305 ADSL modem kullanıyordum çekim gücü çok iyiydi, telefon ile bağlandığımda evin her noktasında 4 diş çekiyordu ve hiç bağlantı kopması gibi bir durum olmuyordu o da 4 antenli bir modeldi. V1200'de ise genelde 2 diş çekiyor, bazen telefonda bağlantı kopup kendiliğinden mobil veriye geçiyor.

5 ghz yayında çekim gücü daha da düşüyor bu yüzden bu yayını kapattım, 2.4 ghz kullanıyorum. Acaba 4 antenin 2'si 2.4 ghz, diğer 2'si 5 ghz mi? Bu yüzden önceki modeme göre çekim gücü düşük olabilir mi ?

Standart kurulum yaptım, özellikle çekim gücünü arttıracak yapılması gereken herhangi bir ayar var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukyil92 -- 7 Ocak 2020; 16:39:30 >

• farukyil92 F kullanıcısına yanıt
    Bence modemi konumlandırdiginiz yeri tekrar bir gözden geçirin, tam olarak aynı noktada mı, ben modemi, TV konsolunun önüne alınca modem in gücü asustan kötü gözüküyor du, ama konsulun duvara bakan tarafına asinca ( eski modemle tam olarak aynı noktaya) gücü eşit gibi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_mrh

Bence modemi konumlandırdiginiz yeri tekrar bir gözden geçirin, tam olarak aynı noktada mı, ben modemi, TV konsolunun önüne alınca modem in gücü asustan kötü gözüküyor du, ama konsulun duvara bakan tarafına asinca ( eski modemle tam olarak aynı noktaya) gücü eşit gibi oldu
    Eski modem ile aynı noktada duruyor.
  • Selamün Aleyküm, bugün bu modemi aldım ama biraz ping im yükseldi neden olabilir acaba.
  • KrmTrn kullanıcısına yanıt
    İlginç

• quote:

Orijinalden alıntı: KenanK89

İlginç
    Eski modem de 26 idi şimdi 36 oldu nedense

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KrmTrn kullanıcısına yanıt
    Kablo ile olan ölçüm sonucumu hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 8 Ocak 2020; 21:31:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukyil92

VDSL tarifesine geçtim, modemi satın aldım, 1 haftadır kullanıyorum, en büyük çekincem ısınmaydı fakat ben yüksek bir sıcaklık görmedim, modeme dokununca hafif bir sıcaklık var o kadar o da normal.

Fakat özellikle çekim gücü olarak hayal kırıklığına uğradım, daha önce Tenda d305 ADSL modem kullanıyordum çekim gücü çok iyiydi, telefon ile bağlandığımda evin her noktasında 4 diş çekiyordu ve hiç bağlantı kopması gibi bir durum olmuyordu o da 4 antenli bir modeldi. V1200'de ise genelde 2 diş çekiyor, bazen telefonda bağlantı kopup kendiliğinden mobil veriye geçiyor.

5 ghz yayında çekim gücü daha da düşüyor bu yüzden bu yayını kapattım, 2.4 ghz kullanıyorum. Acaba 4 antenin 2'si 2.4 ghz, diğer 2'si 5 ghz mi? Bu yüzden önceki modeme göre çekim gücü düşük olabilir mi ?

Standart kurulum yaptım, özellikle çekim gücünü arttıracak yapılması gereken herhangi bir ayar var mı ?
    4 antenli cift bantli her modemde 2 anten 2.4 icin 2 tanede 5 ghz icin yayin yapar. Yapman gereken ayar 2.4 ghz icin kanali sabit olarak 13 ayarla genelde 13. Bant bos olur. Sonra 40 mhz olarak ayarla bgn ayarinida sadece n olarak sec ve o ayar menusunda daha yuksek diye bir secenek olacak onu sec kaydet. 5 ghz icin ayara gerek yok varsayilan olarak en iyi ayarda geliyor zaten. Dediklerimi yap modemi kapat ac tekrar test yap. Ayrica 5 ghz de sinyal zaten dusuk olur sinyal 1 cizgi cekiyor gozuksede verdigu hiz daha yuksek olur. 1 cizgi ceken 2.4 yayin 10 mbps veriyorsa 5 ghz de cek cizgi 20 mbps hiz verir mesela ornek. Ayrica 3 modem tecrube ettim en uzak mesafeye 5 ghz sinyalini bu modem verdi. Cihazlar asus ac750, airties 5750 ve bu tenda v1200. 2.4 ve 5 ghz bantinda en iyi performansi v1200 ile aldim. Modem evin en uc kosesinde ev 90 metrekare.

• quote:

Orijinalden alıntı: KrmTrn

Selamün Aleyküm, bugün bu modemi aldım ama biraz ping im yükseldi neden olabilir acaba.
    Aynisini bende yasadim ilk modemi aldigimda pingim 5 10 ms daha yuksekti nedense sonrasinda biraz zaman gectikten sonra eski haline dondu pingim. Ya sacma bir tesaduf yada cihaz bir sure sonra optimize oluyor kendiliginden bende anlam veremedim bu duruma.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.