Şimdi Ara

Tenda v300 vdsl2 modem router kullanıcısı var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
6
Favori
60.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    önce intel wireless sürücüsünü son sürüme güncelle.
    Drivers & Software
    Downloads for Intel® Dual Band Wireless-N 7260
    https://downloadcenter.intel.com/product/75440/Intel-Dual-Band-Wireless-N-7260

burdan işletim sistemini seç bluetooth ve wireless için ayrı ayrı driver verecek. ister tekini ister ikisini güncelle.

modem menüsünde ise ilk önce gelişmiş'e tıkla, sonra kablosuz'a tıkla, temel'e tıkla.
    kablosuz modu 802.11b\g\n mixed olarak gözüküyor ya onu 802.11n yap. altta uygula\kaydet seçeneği ile kaydet.

bu işlemlerden sonra olurda wireless'in çalışmassa ya modeme yakına gelmen gerekir yada son ihtimal kablo ile bağlanırsın. olurda eski ayara dönmek istersen.

• Arkadaşlar ben 35 bit Türknet VDSL2 İnternet kullanıorum acaba bu modem işimi gölürmü en yüksek hızda kullanabilirmiyim bi yardım bunu almalımıyım modemsiz kaldım
  • HitmanViper H kullanıcısına yanıt
    Senle tamamen aynı 35 lik türknet vdsl2 kullanan arkadaşım var. Gayet güzel iş görüyor.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sipariş vericem bugün inş sorun yaşamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Drivers & Software

burdan işletim sistemini seç bluetooth ve wireless için ayrı ayrı driver verecek. ister tekini ister ikisini güncelle.

modem menüsünde ise ilk önce gelişmiş'e tıkla, sonra kablosuz'a tıkla, temel'e tıkla.
    kablosuz modu 802.11b\g\n mixed olarak gözüküyor ya onu 802.11n yap. altta uygula\kaydet seçeneği ile kaydet.

bu işlemlerden sonra olurda wireless'in çalışmassa ya modeme yakına gelmen gerekir yada son ihtimal kablo ile bağlanırsın. olurda eski ayara dönmek istersen.

dediklerinizi yaptım kablosuzda hala 40mbit üstünü göremiyorum, kablo taktığım zaman 50 görüyorum direk. Modem ile ilgili bir durum modemim Zyxel VMG3312-B10B. Tenda'yı sırf bu yüzden aldım 50 görürüm umarım :)

• `bELa ` kullanıcısına yanıt
    bağlantı hızına nereden bakıyorsun bilemiyorum.http://beta.speedtest.net/ gibi birşeyse onun hız testi ayrı bir olay. kabloda 10 100 yada 1000 olur. tenda'nın defaultu ise 100 dür. misal denetim masası-ağ ve internet-Ağ bağlantılarından mevcut ethernete tıkladığımda 100 mb/sn doğrusu 100 mbps gösteriyor. kablo taktığında 50 gördüğün yerin caps'ini atabilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Drivers & Software

dediklerinizi yaptım kablosuzda hala 40mbit üstünü göremiyorum, kablo taktığım zaman 50 görüyorum direk. Modem ile ilgili bir durum modemim Zyxel VMG3312-B10B. Tenda'yı sırf bu yüzden aldım 50 görürüm umarım :)

Sonuç nedir bu modemden memnun musunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: albatros86

quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Drivers & Software

Sonuç nedir bu modemden memnun musunuz ?

Gayet memnunum :) hız testlerinde WiFi dan 46 falan alabiliyorum öncekinde 35 40 alabiliyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bende Zyxel modemi değiştirmeyi düşünüyorum da o yüzden sordum. Bu modemde internette dalgalanma yaşıyorum.

Hat değerlerinizde değişme oldu mu peki SNR değeri özellikle bilginiz varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: albatros86

Bende Zyxel modemi değiştirmeyi düşünüyorum da o yüzden sordum. Bu modemde internette dalgalanma yaşıyorum.

Hat değerlerinizde değişme oldu mu peki SNR değeri özellikle bilginiz varmı ?

Ping süresi çok değişmedi snr de değişmedi fakat bazı oyunlarda yaşadığım lag sorunu tamamen bitti. Kesinti veya dalgalanma yok modemde stabil çalışıyor. Tek sıkıntı zyxel gibi geniş alanda wireless i çekiyor fakat sokakta falan çektiği halde internete girmiyor zyxel giriyordu sokakta arabadayken falan :) ama normal ev içi kullanımda sorunsuz

• Beyler ben de bundan almayı düşünüyorum.

Türknet vdsl aboneliği başlatacağım. Sizce fiyat olarak piyasadaki modemlerden daha mı iyi?

Şimdiden teşekkürler.

• Uygun fiyatlı, 300Mbps li VDSL modemler arasında en makul olanı. Broadcom Cihp set var. Fazla düşünmeye gerek yok. Al geç derim.
  • Hipernet 35 mb e geçicem ve Vdsl için ben de bu modemi almayı düşünüyorum.

İki katlı ev için tavsiye eder misiniz?

Kullanalar memnun mu?
    O tek sıkıntının sebebi Tenda'nın çekim gücünün 5dbi olması, Zyxel'in 2dbi olması.

Tenda ile evden çıktığında çekimin tırtlaması bundan ama evin içinde Tenda daha iyi ;)

Alıntıdır:
    5 Ghz daha az çekim alanına sahiptir ama daha yüksek hız iletir, 2.4ghz geniş çekim alanına sahiptir ama 5 Ghz'e oranla daha yavaştır, genel olarak 2.4ghz kullanılır.

Eğer 5 Ghz destekli telefonunuz, dizüstü bilgisayarınız var ise bunun üzerinden bağlanmak size avantaj sağlar. (özellikle cihazlar arası veri alışverişinde)

Bütün cihazlarınız wifi olarak 5 Ghz destekliyorsa 2.4 olanı kapatın veya tam tersi ikisini de açık tutmak maalesef modemi bir hayli ısıtıyor.

Gsmarena.com sitesinden telefon modelinizi arayıp COMMS > WLAN > Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac = 5 Ghz şeklinde bakabilirsiniz.

Laptop modelinde bunu bulmak için wifi kartınızın modelini öğrenip nette araştırmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baryshx -- 10 Ocak 2018; 10:50:53 >

• Hocam birebir aynısı olan everest sg-v300 olanını kullanıyorum. Bağlantı seçeneklerinde ethernet var. Lan1 portu ayrıca wan portu olarakta kullanılabiliyor. Ama ttnet üzerinden fiber bağlantı yapacaksanız yanlış bilmiyorsa sadece kendi verdikleri modemle bağlıyorlar.
  • Hocam özelliklerinde direkt olarak fiber destekler demiyor. Ama bildiğim kadarıyla ewan desteği yeterli olmalı. Ben adsl ile kullanıyorum o yüzden %100 eminim diyemem.
  • Tenda V300 sahibi bir arkadaş telnet üzerinden sysinfo komutunu vererek toplam ram miktarını buraya yazabilir mi?
  • Hocam hayırlı olsun. Snr ve bağlantı değerlerini atarsanız bir bakalım. Eğer snr değerleriniz iyi ama düşük hızda bağlanıyorsa yardımcı olmaya çalışırım.
  • Hocam bende durum daha berbat, binanın kabloları yeni olmasına rağmen alt yapı çok kötü ve mevcut alt yapıya sürekli yeni müşteri alıyorlar. Eğer speed test verilerini söylüyorsanız değerleriniz normal. Telekom ve çoğu firma hız hesaplamasında çakallık yaptığı için 1 mbit eşittir 100 kb tı kullanıyor. Ama hesap şöyle olmalı; 1 byte 8 bittir, bu durumda 1 mbiti byte a çevirirsek 120 - 128 kbit gibi bir değer çıkar. Speedtest gerçek değer üzerinden hızı gösterdiği için 6 küsür mbit çıkması normal bir durum. Mesela firefox indirme yaparken anlık olarak kaçla indirme yaptığını gösteriyor, ordan bakın değerler 800kb veya daha üstü çıkacaktır.
  • Snr hızlarınız fena değil, ama süper de değil. O zaman birde bağlanan hızla ulaşılabilir hızı yazarsanız daha iyi olur. Eğer tam 8 le bağlanamıyorsa (bu değerlerle bağlanması lazım), telnet komutuyla snr değerleri ile oynarız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.