Şimdi Ara

Tenda v300 vdsl2 modem router kullanıcısı var mı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
6
Favori
59.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Modemin ayar menüsünde "Kart ID: 963381REF1" yazıyor. BCM963381 şeklinde aratırsan bu kart id siylehttps://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TD-W9970_v2 buraya çıkıyorsun. Kart id'sinin ref1 ref2 gibi uzantısı var. Küçük farklar olabilir ama dediğin cpu ya çok benzer bir cpu'su var.
    evet işlemcisi dediğiniz gibi bizzat sökülmüş halini gördüm
  • ben aldım ve iade ettim. Çekim gücü iyi olmasına rağmen lavaboda falan izlediğim videolar donuyordu, ttnetin dandik modeminde bile donmuyor, bir de çok ısınıyordu iade ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toksikoman

ben aldım ve iade ettim. Çekim gücü iyi olmasına rağmen lavaboda falan izlediğim videolar donuyordu, ttnetin dandik modeminde bile donmuyor, bir de çok ısınıyordu iade ettim.
    tamamen yazılımsal bir sorun gibi. sinyal gücü, bağlantı kalitesi. sinyal gücünü yüksek gösterebilirsin ama bağlantı kalitesi sorunlara yani bildiğin kopmalara sebep olur. modem doyması da öyle. çok yiyince şişiyor yani. tenda için okudupum yorumlarda da bundan bahsediliyor. sorun yaşayanlar için ilk önerilen orjinal ayarları bozmadan klasik hızlı kurulum yapmak. ayrıca otomatik kanal seçimi de rahatsız edici olabilir. hatta bu modda wireless şifresinin çalışmaması da mümkün olabiliyor. bu da güvenlik açığı olarak ifade ediliyor. manuel frekan seçimi denenebilir. mesela ben şu an zyxel' in b10b sini kullanıyorum. bildiğim zyxel kukilere karşı alerjisi var. farklı cihaz farklı arayüzlere giriş yaptıktan sonra zyxele geri dönünce melez bir modem arayüzüyle karşılaşıyorum. kanal seçimi otomatikte ve zannedersem kanal değişikliği geçişini farkettiriyor. çalışan orjinal backup alıyorsun geri yüklüyorsun, internete çıkış vermiyor. felan filan. kurcaladıkça xxxu çıkıyor. en iyisimi hiç kurcalamamak..

• Kullandığım en iyi modem, nazar değmesin. 1 seneye yakın zamandır kullanıyorum, tık demedi. Odamdaki xbox için de güç bela bulduğum tenda p200 powerline kullanıyorum, çok uyumlu bir set. Kablosuzda sorun yaşayan arkadaşların %90 çözümü wifi kanallarında. Telefonunuza wifi checker tarzı bir app kurun, etraftaki modemlerin hangi sinyalden yayın yaptığına bakın ve kendi sinyalinizi onlardan uzak olacak şekilde yapılandırın. 1,6,11 tavsiye edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skom

Kullandığım en iyi modem, nazar değmesin. 1 seneye yakın zamandır kullanıyorum, tık demedi. Odamdaki xbox için de güç bela bulduğum tenda p200 powerline kullanıyorum, çok uyumlu bir set. Kablosuzda sorun yaşayan arkadaşların %90 çözümü wifi kanallarında. Telefonunuza wifi checker tarzı bir app kurun, etraftaki modemlerin hangi sinyalden yayın yaptığına bakın ve kendi sinyalinizi onlardan uzak olacak şekilde yapılandırın. 1,6,11 tavsiye edilir.
    selamlar. evin diğer odalarından wifi bağlantısında bi problem yaşıyor musunuz? menzil arttırıcı,router gibi aletlerle güçlendirmeye ihtiyaç var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

selamlar. evin diğer odalarından wifi bağlantısında bi problem yaşıyor musunuz? menzil arttırıcı,router gibi aletlerle güçlendirmeye ihtiyaç var mı?

Alıntıları Göster
    Yok hocam ihtiyaç duymuyorum ben, evim 140 metrekare modem ile aramda 3 tane duvar var nereden baksan, odamda hiç sorun yaşamıyorum. Yaptığım tek şey modemi kapılardan kurtarmak adına olabildiğince yukarıya konumlandırmak ve doğru kanalı seçmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yok hocam ihtiyaç duymuyorum ben, evim 140 metrekare modem ile aramda 3 tane duvar var nereden baksan, odamda hiç sorun yaşamıyorum. Yaptığım tek şey modemi kapılardan kurtarmak adına olabildiğince yukarıya konumlandırmak ve doğru kanalı seçmek.

Alıntıları Göster
    anladım hocam. erken cevap için teşekkürler. iyi geceler
  • Merhaba arkadaşlar. Tenda v300 vdsl2 modemin güncel firmware'sini nasıl bulabilirim ? indirebilen veya link verebilecek arkadaş var mı ? teşekkürler
  • kerem2018 kullanıcısına yanıt
    extra bir firmware'i piyasada yok. zaten v300 tenda'nın türkiye ye özel modeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

extra bir firmware'i piyasada yok. zaten v300 tenda'nın türkiye ye özel modeli.
    teşekkürler hızlı yanıt için. peki güncellemeleri nasıl yapacağız ? yakın zamanda bir firmware yayınlan maz mı ?
    yayınlanır mı yayınlanmaz mı onu hiç bilemem. biraz yayınlanmayacak gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem2018

teşekkürler hızlı yanıt için. peki güncellemeleri nasıl yapacağız ? yakın zamanda bir firmware yayınlan maz mı ?

Alıntıları Göster
    sorun mu var acaba? ben de baktım ama herşey var bir firmware yok. V7TV300 yazarak aratabilirsin google' da. içini dışına herşeyine baktım. kullanım kılavuzundan tut ne varsa indirdim. chiplerine felan baktım. alınacak bir marka değil gibi geldi bana. sonuçta prc klasik bir modem

şu anki firmware sürümü ne yazıyor? belki onun üzerinden bir güncelleme aranabilir. arayüz yazılımı değil de chip güncelleme bulunabilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 19 Eylül 2018; 23:32:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haykoatmaca

sorun mu var acaba? ben de baktım ama herşey var bir firmware yok. V7TV300 yazarak aratabilirsin google' da. içini dışına herşeyine baktım. kullanım kılavuzundan tut ne varsa indirdim. chiplerine felan baktım. alınacak bir marka değil gibi geldi bana. sonuçta prc klasik bir modem

şu anki firmware sürümü ne yazıyor? belki onun üzerinden bir güncelleme aranabilir. arayüz yazılımı değil de chip güncelleme bulunabilir belki.

Alıntıları Göster
    Broadcom chipleri görmüşsündür hem CPU hem wifi için :) Tek başına yeterli sebep almak için, ama şu ara çok pahalı olabilir onu bilmiyorum.

• quote:

Broadcom chipleri görmüşsündür hem CPU hem wifi için :) Tek başına yeterli sebep almak için, ama şu ara çok pahalı olabilir onu bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    en kötüsünden en iyisine sıralama vermiş bir üyemiz. (https://forum.donanimhaber.com/ttnet-vdsl-modem-tp-link-td-w9970--100282361-16)

BCM63381 (v300 ana chip)
    BCM63167
    BCM63168
    BCM63137
    BCM63138

geçen de muhabbeti geçtiydi bir konuda. wifi de ar chip atheros yani broadcom' a göre bence daha iyi

• quote:

en kötüsünden en iyisine sıralama vermiş bir üyemiz. (https://forum.donanimhaber.com/ttnet-vdsl-modem-tp-link-td-w9970--100282361-16)

BCM63381 (v300 ana chip)
    BCM63167
    BCM63168
    BCM63137
    BCM63138

geçen de muhabbeti geçtiydi bir konuda. wifi de ar chip atheros yani broadcom' a göre bence daha iyi

Alıntıları Göster
    Doğrudur hocam, ben çok memnunum nazar değmesin

• quote:

Alıntıları Göster
    Bir sorun yok modemde ve gayet de memnunum. Sadece fabrika ayarlarına döndürünce firmware güncellemesi aklıma geldi. Hepsi o.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem2018

Bir sorun yok modemde ve gayet de memnunum. Sadece fabrika ayarlarına döndürünce firmware güncellemesi aklıma geldi. Hepsi o.

Alıntıları Göster
    iki senelik modem. güncelleme olmaması ilginç. senin de dediğin gibi herşey mükemmel demektir.

• Selamlar. Modemim salonda bulunuyor. Odalara geçince (çekim gücü bikaç tık azalınca) internette gözle görülür bi yavaşlama oluşuyor. ndsl 16mbit kullanıyorum. kurulumda bi sıkıntı mı oldu acaba? düşüncelerinizi merak ediyorum.
  • quote:

iki senelik modem. güncelleme olmaması ilginç. senin de dediğin gibi herşey mükemmel demektir.

Alıntıları Göster
    Güncel firmware burada. US_V300v1.0br_V53.0.1.6_en+tr_TDE01
    link yok. link varsa nerden temin edildi ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.