Şimdi Ara

TENET (2020) | Christopher Nolan (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
13
Favori
19.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: azizfikri

Bilim kurgu soslu çakma James Bond filmi olmuş.

Şipoyler vermemek için yazmıyorum. Nolan nolan diye sloğan arkadaşlar kusura bakmasınlar Dunkirk ile inişe geçen nolan Tenet ile çakılmış.
    azizfikri@ AYNEN katılıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nolan yaptıysa gözüm kapalı izlerim.
  • abi dunkirk'e sallamaktan vazgeçin artık cidden ya. gidin saving private ryan, platoon falan izleyin savaş filmi izleyecekseniz

dunkirk çok güzel bir filmdi 2 kere izledim aynı keyifi aldım tarantino babamda aynı fikirde yani tarantino bir filme iyi diyorsa oturur düşünürüm

neyse TENET bence çok karışık olmuş nolan abimiz her şeyi bu kadar karışık yapmak zorunda değilsin eminim şu filmi çekerken o kadar ikileme düşmüştür ki bu kadar üzerine düşmese film daha güzel gözükebilirdi

bir kez daha dikkatlice izlemek lazım kesinlikle kötü değil ama

millet o kadar kötü yorum yaptı ki çok şaşırdım ama bunları söyleyenler dunkirk filmini beğenmeyen tayfa olduğuna adım gibi emindim haklı çıktım

• Ekşiye baktım, Çukur izleyenler filmi beğenmemiş,
    Filimde önemli olan kendi içinde tutarlı olmasıdır, fizik mizik tartışmayın boşuna film bu. Manyak mısınız
    Matrix gibi.film işte zamanının ötesinde.
    Reverted kavramını almış çok da güzel yorumlamış film çekmiş üstüne. Pattinson ı çok beğendim, batman de umarım iyi olur.

Neil in öldüğünü anlamayanlar film yorumluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitman kullanıcısına yanıt
    Bu film THE MATRİX'ın TIRNAĞI bile OLAMAZ. The Matrix 1 sadece sırf şu sahneden dolayı bile başlı başına bir BAŞYAPITTIR. Benim için gelmiş geçmiş en iyi 3 filmden biridir.

Dakika 0:20 - 1:46 arası ve dakika 4:22 - 4:42

Şimdi sor niye bu sahne ??

Sana SAĞLAM ve kanıtlanmış bir bilimsel cevap sunayım. Tüm evreni ve yaşamın anlamını ilgilendiren BÜYÜK bir cevap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 5 Aralık 2020; 15:56:5 >

• Zamanın tersten akması fikri çok güzel daha önce işlendiğini hatırlamıyorum. Filmin orjinalliği ve özelliği buydu. Ama onun dışında film çok karmaşık, çorba gibi bunu geçtim ama kurguda ve geçişlerdede sorun var. Senaryo çok klişe, bazı şeyler çok yüzeysel geçilmiş. Filmin en olumsuz tarafı Başroldeki eleman hayalkırıklığı. Pattisonu ise çok beğendim yardımcı rolde enfesti. Nolanın tüm filmleri gibi zamansal detaylar çok iyiydi. Sanatsal olarak harcanan emek ve nolan için 7 veririm. Ama inception, interstellar vs daha güzel bu filmden.

• Buna benze bi zamnda yolculuk kavramı Primer de var, onu da kesin izleyin. 12 saat geri gitmek için 12 saat dolabın içinde kalıyorsun fln baya karışık birşey oda.
    Bide bu geçiş kapısı bi taraftan gir çık Dark a benzettim.
    Film güzel, Imax izleyin. 65 ekran tv de ev sinema sistemi ile Imax versiyon izledim. Gayet keyifliydi.
    Filmin kahramanı Neil, diğer elemanın daha henüz bişeden haberi yok salak salak dolanıyo ortalıkta, insanlar karakteri zayıf bulduğu için beğenmemiş ama kurguya göre zaten bu.
    Neo nun matrix den çıkmadan önceki hali gibi bişey.

• Aksiyonu çok iyiydi özellikle son kısımlar acayip hoşuma gitti.

Hikâye olarak anlatılan şeyler çoğunlukla boş. Zaten nolan anlamayalım diye müziği çok yükseltmiş anlatılanları duymak mümkün değil. Bobin kafanın dediği gibi muhtemelen James Bond çektirmedikleri için siz çektirmiyorsanız ben çekerim dedi. Verin artık yönetmenliği bu adama.

• Bu filmi anlayan kimse yoktur bence. İlk sahnesinden son ana kadar ne anlatıyor nasıl anlatıyor belli değil .
    Film benim icin net olarak kötü bir film kime sorsam beğenmedi ne anlattığı belli değil..nolan 'ı severiz ok ama arkadaş farklı olacağım diyede izleyecigide bu kadar yormanin bir alemi yok .
    Zorla bitirdim filmi notum 10/2

Dunkirk bir kazaydı dedik ama bu film ile resmen bodoslama kaza yaptı nolan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furandor -- 6 Aralık 2020; 16:38:22 >
  •  

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Otoban sahnesi için 3 hafta kapatmasına eyvallah da görsel efektle halledilebilecek bir için Boeing 747 alıp gerçekten çarpmak/patlatmak nedir yahu! En önemlisi o külçe altınların gerçekten altın olması ve altınların çekim için uçaktan atılması.

Filmi diğer Nolan filmleri kadar sevmesem de -Dunkirk hariç- bu yüzden adama epey saygı duydum. Umarım bir sonraki filminde Nolan filmin bütçesinden ziyade kalitesi için yine vites yükseltir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 6 Aralık 2020; 20:12:2 >

• Yönetmen özellikle karmaşık olsun diye uğraşmış, pek sevmedim.

• Nolan 15 yıldır benim favori yönetmenimdir, ancak bu film evet yukardaki yorumlardaki gibi zorlama olmuş malesef. Mindfuck filmlerini çok iyi yapardı nolan ama, burda epey göze batmış.Zamanın ötesinde film diyip fanboyluğa gerek yok, forumda epey var zaten bari sinema bölümünde olmasın. Dunkirk, sonra tenet.. toparlanır umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 7 Aralık 2020; 4:50:58 >
  • "abi nolan her şeyi açıklıyor ya" dendi dendi, nolan da sinirlenip "açıklamıyorum ulan hiçbir şey, alın çözün yapbozu" diyerek yapıştırdı tenet'i. sonuç: metacritic 69

adamın meta skoru bile tersten düzden aynı ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightwing

müzikler kesinlikle berbattı. bazı yerlerde bu müzik ne alaka diyorsun ve çoğu yerde zimmer sandım (özentilik var elbette) amaaa film bence gayet güzeldi. tamam nolan'ın en iyi filmlerinden değil ama şu anki sinema endüstrisini düşününce iyiydi. corona muhabbetine yazık oldu hasılat falan derken...
    özentilik değil, birlikte çalışan insanlar bunlar.
  • bu arkadan sürekli gelen müzik sesini kim ortaya çıkardıysa allah onu bildiği gibi yapsın

• KALİTELİ müzikler filmlere atmosfer ve heyecen katan en önemli unsurlardan biridir tabi başta örgü hikayesi (DİKKAT kurgu demiyorum) ve ÖZELLİKLE DRAM kısmı İYİ işlenmiş olmalı. Çünkü dram sinemanın yapıtaşlarındandır ve her konuya (karakterlere) derinlik ve anlam kazandıdır.

Bu "filmde" ne örgü hikayesi, ne dram ne de muzikler ve kurgu yerli yerinde. Memento bile bundan 1000 kat daha akıllıca kurgulanmış. Tabi onun da zayıf yönleri var ama tenet kadar ÇOK fazla değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 8 Aralık 2020; 10:22:58 >
  • Uzun uzun yazmaya gerek yok. Başlangıç daha iyiydi buna göre.

• Filmin sonlarinda kadin yatta kocasini vurup denize atiyor ve kendiside yattan atlayip kaciyor.Filmin basinda kendisi oldugunu bilmeden yattan bir kadinin atladigini goruyor.Öyle ise kadin kocasini öldüğünü görmesi ve bunlarin yaşanmamış olması gerekmezmiydi ?

• film iyi ama kesinlikle 2.kez izlemem gerekecek. izlerken telefonla çok uğraştım o yüzden çok şey kaçırdım.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.