Bildirim
TENET (2020) | Christopher Nolan (10. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
Görsel açıdan çok doyurucu.Müzikler ve aksiyon sahneleri epey uyumlu.Müzikal sahne,Freeport ve daha sonrasındaki otoyol kovalamacaları ve ekiplerin belirli bir bölgeye inmesi.Orada bi yükseliyorsunuz zaten.2 gün önce İstinye Park IMAX'te izledim.Nolan bu sefer sesi baya üstte kullanmış.Biraz başım ağrıdı 2 saat kadar.
John David W. ve Robert Pattinson özellikle çok şık giydirilmiş.İnsan biraz bu şıklığı kıskanıyor.Robert anadan Bruce Wayne olarak doğmuş.
John David için ben yeterli buldum.Doğal oynamaya çalışmış.Aaa bakın ben rol yapıyorum tribine girmemiş.
Görseli,müzikleri ve aksiyon saheneleri benim için çok iyidi.Geçmişe gidip gelmeler konusu biraz beyin yakıyor evet.
14.30 seansında 10 kişilik genç bir kalabalık vardı.Onlar benim daha sağ tarafımda toplu şekilde duruyorlardı.Salonun havalandırması çok iyi çalışıyordu.Ben de sol yukarıyı tek başıma tercih ettim.Umarım bir sorunla karşılaşmam. :)
Bu arada filmin müzikleri bugün çıktı.Harika işler var.Bakmanızı tavsiye ederim.
-
Ters bir şey mi yazdım? Bu kadar alıngan olmanız ilginç.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Gerçekten müzikleri çok başarılı. -
Film Amerika da gisede cakildi.. 2 haftada sadece 30 milyon dolar hasilat -
ABD'de çoğu eyalette sinemalar kapalı diye biliyorum ondan çakılmış olabilir.
Açıkcası film tam sinemada izlemelikti ben çok keyif aldım. Nolan yine showunu yapmış. İleride sakin kafayla tekrar evde izlemeyi düşünüyorum eminim ince detaylar kaçırmışımdır.
Keşke Nolan vizyon konusunda ısrarcı olmasaydı ve seneye salsaydı filmi çok rahat 1 milyarı aşardı. İleride tekrar vizyona girer falan filan derken 500-600m totalde anca ulaşır. -
Az önce tüm albümü dinledim. Beğenmedim açıkçası. Üstelik (master işlem) ses kalitesi ÇOK KÖTÜYDÜ.quote:
Orijinalden alıntı: henrymorgan92
Gerçekten müzikleri çok başarılı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
müzikler kesinlikle berbattı. bazı yerlerde bu müzik ne alaka diyorsun ve çoğu yerde zimmer sandım (özentilik var elbette) amaaa film bence gayet güzeldi. tamam nolan'ın en iyi filmlerinden değil ama şu anki sinema endüstrisini düşününce iyiydi. corona muhabbetine yazık oldu hasılat falan derken... -
Filmi az önce izledim. Sinema çekimi > TÜRKÇE DUBLAJLI <
İlk izleyişte neredeyse filmin %60 anladım. Önümüzdeki dönem kafaya tam oturtmak için, yüksek kalitede bir iki kez daha izlemeyi düşünüyorum.
En iyi Nolan filmi değildi kesinlikle. Olay örgüsü ve kurgu da o kadar karmaşık değilmiş. Filmi daha iyi kavramanız için kesinlikle türkçe izleyin derim, detayları bellemekte faydası olacak.
Abartmadan söylicem
Film puanım: 10 üzeri 6
Oyunculuk: 6 puan
Müzik: Maksimum 5 puan
Film daha çok macera havasındaydı ve bazı arkadaşların söylediği gibi izleyici üzerinde baya soğuk bir etki yaratıyor. Yani yeteri kadar derinlik ve samimiyet göremedim. Popüler Nolan filmlerine göre çok ruhsuz sayılır.
Eklemek gerekirse, senaryodaki zorlamalar ve bilim dışı olaylar da çabası. Örneğin zamanda geri gidilemez. Bunlar bilim tarafından ıspatlanmış gerçekler. Yani 4 boyutlu bir ortamda zaman-mekan bükülemez. Muhtemelen Nolan bunun farkındaydı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 21 Aralık 2020; 10:1:38 >
-
Ben 2 tane müziği çok beğendim: RAINY NIGHT IN TALLINN, FREEPORT. O yüzden öyle yazmışım sanırım. O 2 müziği hâlâ her gün dinliyorum. Diğer müzikleri ise 1 kere dinledim. Genel olarak ortalama diyebilirim. Çok başarılı bence de biraz abartılı olmuş :) -
Tenet'in Gişe ve Hasılat Bilgileri Açıklanmayacak!
http://www.beyazperde.com/haberler/filmler/haberler-94601/ -
İddia etmicem, fakat benim müzik kültürüm çok gelişmiştir. Yılların deneyimi (dinleyicisiyim)quote:
Orijinalden alıntı: henrymorgan92
Ben 2 tane müziği çok beğendim: RAINY NIGHT IN TALLINN, FREEPORT. O yüzden öyle yazmışım sanırım. O 2 müziği hâlâ her gün dinliyorum. Diğer müzikleri ise 1 kere dinledim. Genel olarak ortalama diyebilirim. Çok başarılı bence de biraz abartılı olmuş :)
Abartılı müziklerden (hip hop HARİÇ) uzak durmalısın. Ben sadece türlerin en iyi örneklerinden en iyi yorumları dinlerim. Jazz, klasik, soundtrack, hip hop, soul, r&b, house, techno, trance, rock... yani çok fazla tür var ama genelde 2005 öncesi parçalar
Şunları dene bak, kulağın alışsın biraz
Bir John Surman başyapıtı !
Kapalı gözlerin ardından çizilen bir tüval gibidir. Kim bilir, belkide çok daha fazlasını hayal edebilirsin...
John Surman - Portrait Of A Romantic [1988]
Tür: Jazz
Spotify link
Bunu yeni keşfettim
Percy Faith, His Orchestra - The Windmills of Your Mind (HQ Audio)
Spotify link
KLASİK MÜZİK
Not: Sırasına göre yukarıdan aşağıya doğru dinlersen daha uyumlu olacaktır
Not 2: Dinamik aralıklar üst düzeyde, hepsini ölçtüm. Sesteki tonaj doğal ve dengelidir
London Symphony Chorus, London Symphony Orchestra, Geoffrey Simon - Holst: The Planets, Op. 32: I. Mars, the Bringer of War (Ultra HQ Audio)
Spotify linkspotify
Holst, G.: Planets (The)https://open.spotify.com/album/4Tp30DZjfClCc2pNaFVne3?si=slaeKlRsTR6rA2KasOcRfg
Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan - Shostakovich: Symphony No.10 In E Minor, Op.93: 2. Allegro (HQ Audio)
Spotify linkspotify
Shostakovich: Symphony No.10 In Eminor, Op. 93https://open.spotify.com/album/7hZVPlCdPrM43os3eK40Sb?si=RcwfG0GgSDGqWItv8kvfjw
Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan - Tchaikovsky: Slavonic March, Op.31, TH.45: Moderato in modo di marcia funebre - Andante molto maestoso - Allegro risoluto (HQ Audio)
Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan - Tchaikovsky: Nutcracker Suite, Op.71a, TH.35: 3. Valse des fleurs (Tempo di Valse) (HQ Audio)
Spotify linkspotify
Tchaikovsky: Ouverture solennelle "1812"; Nutcracker Suite; Marche slave; Capriccio italienhttps://open.spotify.com/album/3W7dNT687kbEIl2d2jBr5J?si=eM6_AKmpRdOy3DCfvgpsDQ
Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan - Strauss II: An der schönen blauen Donau, Op.314 (HQ Audio)
Spotify linkspotify
Strauss, Johann and Josef: Waltzes and Polkashttps://open.spotify.com/album/2rRujvieA3UkhuHOsYLqr5?si=HRmabzwzS-e-vFJsQbRFnA
Orchestre de Chambre - Pachelbel: Canon and Gigue In D Major, T. 337: I. Canon (HQ Audio)
Spotify linkspotify
Pachelbel and Other Baroque Favoriteshttps://open.spotify.com/album/019ECnZkyqecC6M1dYU7pZ?si=bupy7J8VS3u0a_aYePqbRQ
Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan - Grieg: Peer Gynt Suite No.1, Op.46: 1. Morning Mood (HQ Audio)
Spotify linkspotify
Grieg: Peer Gynt Suites Nos.1 & 2; From Holberg's Time; Sigurd Jorsalfarhttps://open.spotify.com/album/3seAsETnOyscPpXkoblvMw?si=62UrlYvsRmy3aoj2YzvvZA
Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan, David Bell - Bach: Suite No.3 In D, BWV 1068: 2. Air (HQ Audio)
Spotify linkspotify
Herbert von Karajan - Adagiohttps://open.spotify.com/album/7EvQTMFbqvXw3GSo5F9SZ1?si=wUYxQWPwQZ-WzpRpdGv_hA
DİKKAT !! Hüzünlendirici !
Mostar Sinfonie Orchester, Ilmar Lapinsch - Albinini: Adagio in G Minor for Strings and Organ (HQ Audio)
Spotify linkspotify
50 Essential Classics Volume 2https://open.spotify.com/album/64iupjqZCZvc2qoU9PWCMN?si=lcm07ARxR0O-0fxJDVx4xQ
Canlı performans. BONUS VİDEO
Alice Sara Ott - Chopin: Nocturne No.20 In C Sharp Minor, Op. Posth.
Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan - Wagner: Lohengrin: Prelude to Act 1 (HQ Audio)
Spotify linkspotify
Karajan conducts Weber, Wagner, Nicolai & Mendelssohnhttps://open.spotify.com/album/3qxejMS6xt43tnDZmNmX7W?si=ZYEDfitWRD-eWVTSeNw-iw
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 19 Eylül 2020; 20:31:47 >
-
Dün MPX izlemeye gittim. Çok ses vardır diye korktum biraz ama sıkıntı olmadı. Büyük olasılık ayarlanmıştı. Şayet John Wick 2'de kulağım patlayacaktı MPX izlerken.
Bu arada baya özlemişim sinemayı en son 2019 sonlarında gitmiştim Ford V Ferrari filmine. Neyse.
Film genel olarak başlangıç olarak tansiyonu çok yüksek başlıyor. Dunkirk filminden sonra tansiyonu burada bence dengede tutturmuşlar. Filmden hiç sıkılmadım.
Filmi tam anlamadım diyebilirim ama filmde vermek istenilen noktaları kapıyorsunuz, onu da söyleyeyim. Altyazılı izlediğim için mi bilmiyorum dil biraz ağır geldi.
Ben filmi genel olarak beğendim. Diğer Nolan filmleri ile karşılaştırmak bu filmi hata olur. MPX izlemesi çok zevkliydi. Herkese tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Salgın var gitmiyoruz..Bari dijital dağıtım tarihlerini öne çekseler ? Yani yapmaları lazım böyle bir şeyi. -
3 kez izledim imaxte, imkanım olsa iki üç kere daha izlerim, müzikler aşırı derecede güzel ve etkileyici, IMAX imkanınız var ise kaçırmayın. görüntüyü evde de yakalayabilirsiniz(en azından bir nebze), ama sesler apayrı olay olmuş. sabah ve gece seanslarında koca salonda 10 kişi oluyor. Salonda yer seçerken en arka ortayı seçmeyin önceliğiniz ses ise, ortanın hafif sol ve sağ ön tarafında en güzel ses deneyimi yaşanıyor(şahsi kanaatim, film suresince de yer değiştirdim hazır etraf musaitsen 😄)
Velhasıl kelam, kalabalık değilse salon kaçırmayın bir daha ne zaman gelir bilinmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tenet, Dunkirkten sonra Nolanın en OVERRATED filmi oldu. Film maksimum 6 puanlık. Prestij ve Interstellar bundan kat kat iyidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 21 Aralık 2020; 10:3:29 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim için en iyisi interstaller'dır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fizik kanunlarına göre zaman geriye akabilir. Bunu bilerek izlediğiniz zaman aslında teorik fizik belegeseli gibi film izlemiş oluyorsunuz.
İnterstellarda aynıydı. Nolan benim gibi astrofizik/kuantum seven insanlar için bulunmaz bir nimet.
Filmde müzik ve oyunculuklarda eksiklik ve gizemli olsun diye hikayede gereksiz kopukluklar vardı. Çok daha iyisini yapabilirdi sanki aceleye gelmiş gibiydi. Oyuncular kötü değildi ama bir şeylerde eksiklik vardı genel olarak bunu hissediyorsunuz. Mesela İnterstellarda bu duyguyu yaşamadım.
Bu tarz bilimkurgu filmleri fizik şöleni oluyor konusu bakımından haliyle daha karmaşık hale getirmeye gerek olmuyor. Sürreal bir film olsa yada psikolojik olabilir ama bu tarz filmlerde ekstra beyne yük biniyor ki bence gerekli değil.
Dolanıklık teorisi gibi daha nice sağlam konular var fizikte ve iyi ki Nolan var sinema dünyasında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X