|
TENET (2020) | Christopher Nolan (11. sayfa)

-
-
Zamanın dokusuna müdahale değil. Geriye giderkende zaman geçiyor haliyle durmuyor yada yavaşlamıyor geri sarma gibi. Zaten kuantum bilgisayarı ile başarili bir simülasyon yaptılar geçen yıl.
bbc news türkçe
Bilim insanları kuantum bilgisayarıyla yapılan deneyde 'zamanı geriye aldı' - BBC News Türkçehttps://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47566842.amp
Fiziksel olarak ne derece mümkün "bilinemez" çünkü bunun imkansızlığını ifade edebilmek için kuantum dünyasına hakim olmak ve olamayacağınıda kanıtlamak gerekir ki en zeki fizikçilerin bile çuvalladığı bir konu kuantum.
Ayrıca karadelikler zaman ve mekanı büküyor diye biliyorum ve gözlemleyebildiğimize göre bizim boyutumuzdalar.
Saygılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Determinist kaos karmaşık bir sistemin geleceğini tümüyle bilemeyeceğimizi çünkü bunu bilmek için gereken enformasyonu sistemden sonlu ve makul zamanda çekemeyeceğimizi söylüyor. Buna belirlenemezlik ilkesi deniyor. Belirsizlik ilkesi rastlantısallığın, doğanın temel ve ayrılmaz bir özelliği olduğunu gösteriyor. Öyle ki karmaşık bir sistem hakkındaki bütün bilgiye sahip olsak bile, atomlar bir ölçekte her daim rastgele ve öngörülemez olarak hareket edecektir. Kuantum fiziği bize doğayla ilgili bütün olasılıkları veriyor ancak, olasılık dağılımını %100 kesin olarak, yani determinist olarak belirliyor. Sonuç olarak öznel gerçeklik ile nesnel gerçeklik arasında çok önemli bağ kurmaktadır.
Maddenin temel yapısındaki kararsızlık ise (kuantum alan), zamansızlık (mesafesizlik) çok-boyutlu ortam ile ilgilidir. Yani 4. boyuttaki klasik fizik kuralları orada geçersizdir. Madde-enerjideki kararlılığın degişken şekli ise gözlemlenen ölçek ortamıyla alakalı (mikro ve makro ortam).
Özetle, kuantumun alandaki fizik kuralları, standart 4 boyutlu ortama uyarlanamaz ve bilinen evrendeki fizik kuralları değiştirilemez. Bunu belirleyen şey enerji-maddenin makro ve mikro ortamdaki işleyiş şeklidir. Enerji-madde olmasa zaman da olmazdı. Zaman soyut bir kavramdır, temelde her şey enerji türleriyle ilişkilidir. Enerji-maddenin belirli "zaman" diliminde, ileri aktığı fizik tarafından doğrulanmıştır.
Not: Bir karadelikle zamanda yolculuk yapılamaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 1 Ekim 2020; 11:43:50 >
-
İnterstellar ve Tenet bilim kurgudan çok FANTASTİK filmlerdir ama Interstelları seviyom nedense
-
Ortamlara ne zaman düşer?
-
Düştü iyi görüntüsü -
HDRip'i diyorsun sanırım. Ben biraz daha iyisi için biraz daha beklemeyi düşünüyorum.
-
Ben malum yerden indirip izledim. Bütçe olayina takıldım. Bu kadar maliyetin nedenini tam anlayamadim. Bi uçak sahnesi biraz uçuk tmm da diger maliyetler ne acaba bu kadar yuksek butce gerekliydi bu filme.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
.ibig iğidlinelkeb şumlo mlif iyi teyag niçi emelzi kli ed eniY .niçi kemrög ıralıtnırya naçak adara mızal kemelzi ahad erek 3-2 za ne ama midelzi ecnüşüd amatro mulaM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TossA CoinTo Your Witcher -- 29 Kasım 2020; 3:2:3 > -
Mükemmel filmdi. Neden bu kadar olumsuz yorumlandı anlam veremedim. Senaryo resmen İnception gibi beyin yakan cinstendi. Ciddi anlamda sürekli ters köşe sürekli ters köşe olmasından filmde her olay olduğunda "acaba bu sefer neye etki edecek" diye düşünmekten kendimi alamadım.
Tek sınıfta kaldığı yer kesinlikle müzikleri , aman Allahım hiç mi Nolan müzikleri dinlememiş , sadece 1 tane dım dım dım dım diye çalan melodi var. Her yerde o çalıyor. Nerde İnception'daki Hans abimizin "Dream Is Collapsing" parçasındaki gerim gerim geren bestesi nerede "Time"daki insanı başka diyarla götüren melodiler. Nerede o Batman the dark knight (jokerli olan) filminde başlangıç bölümünde bankayı soyma sahnesinde arka fonda sürekli insanı tedirgin eden "Dııııııııııııııııı" diye aynı tonda gelen ses.
Özetle;
Müzikler konusunda sınıfta kalmıştır benim gözümde , ama konu , anlatım şekli efsane...
İnception'ı beğenip bu filmi beğenmeyenler popilist kültüre alet olup "olum inception diye bir film var , rüya içinde rüya efsane film" diyenlerden öğrenip seviyoruz diyenlerdir.
-
Tenet.2020.1080p.HDRip.X264-EVO-5.1 sürümü fena değilmiş.
Filmi ailecek izledik ama tam konsantre olamadım, genel olarak filme hakim olsam da bazı ayrıntılar uçup gitti. Tekrardan izlemek gerekecek. Sahneler iyi ancak mantık hataları var mı diye düşünüp tartmaya fırsat vermiyor film. Her diyalog yeni bir bilgi yeni bir veri. Haliyle ne oluyor ne bitiyor aman vermeden film bir şekilde akıyor. Ana fikir ve buna bağlı sahneler güzel ve orijinal olsa da film yer yer insanı sıkıyor. Müzikler de insanı boğuyor, zaten soundtrack olarak ayrıca dinlenecek müzikler değil.
Bir de Nolan bazı şeyleri fazla tekrar etmeye başladı. Yani Interstellar'dan beri kurguları, arkada çalan müzikleri aynı şekilde veriyor. Interstellar görece yine dinlenebilir müziklere sahip olsa da bu filmde o da yok. Tıpkı Dunkirk gibi. Dunkirk faciasından sonra tabi bu film yine iyi sayılır ama kesinlikle Nolan'ın artık senaryoda da olduğu gibi müzikler ve kurguda da biraz orijinalliğe gitmesi gerekiyor.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Mavi ve kırmızı grubun içinde bulunduğu çatışma sahneleri enfesti. Özellikle de binanın entropi ve ters entropiye maruz kaldığı durum iyiydi. Filmi bir kez daha izleyip anlamadığım ayrıntılar üzerinden geçip bir daha yorumlar veya sorular sorarım. Ama sanki bazı sahnelerde mantık hataları varmış gibi geliyor. Bakacağız.
Edit: Yanlışlıkla release sürümünü vereceğimize torrent linki vermişiz.
Ulan DH metni kopyala-yapıştır yaparken bile oradaki linki de ekliyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 1 Aralık 2020; 21:23:3 >
-
yazıda SPOILER var, lanet olsun böyle Spoiler butonuna. yazdıktan sonra spoiler içine kopyalayamıyorum yazdığımı.
Ben sinemada seyretmediğim için pişman olmadım ve ne yazık ki filmi beğenmedim. Misal Interstellar'ı sinemada seyretmediğim için çok pişman olmuştum. Filmin beyin yakan bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Bir filme, diziye komplike farklı zaman dilimi eklediğinde zaten otomatikman karmaşıklaşıyor iş, bunu çoğu dizi ve filmde defalarca gördük. (Inception, Westworld ilk sezonlar, Dark dizisi vs vs.)
İşte ben bu noktada artık sıkıldım. Anladık yani Nolan reyiz zamanla oynayabiliyorsun, en iyi görsellerde zamanla oynanan filmleri de sen çekiyorsun da filmin senaryosu bence vasat. Yada ben bu zamanda oynanan filmlere karşı artık doydum, bilmiyorum.
ühü ühüü,,, plütonyum çıkararak sıfırdan zengin olan bir adam algoritmaların (ki nasıl bir isimlendirme bu) neredeyse hepsini toplamış ve sonuncusunu alınca dünyanın sonunu getirebilecekmiş de falan. lan diğerleri bu adamın eline geçerken neredeydiniz? sonuncusunda mı aklınıza geldi adamın dünyanın sonunu getirebileceği? adamın motivasyonu da ben yaşamazsam kimse yaşamasın. cidden mi Nolan ya? valla bana aşırı vasat geldi senaryo. bide klişenin dibi villainımız Rus. ne kadar orjinal hiç kötü bir Rus villain görmemiştik Nolan bu kadar sene.
filmin iyi diyebileceğim tek şeyi aksiyon sahneleriydi diyordum ki ta ki son savaş sahnesini görene kadar.
ya o nasıl bir savaş sahnesidir? 5 dakika boyunca mavi ve kırmızı takım koşup birilerine sıkıyor ama sıktıkları sahnede ben bir düşman göremiyorum. hani bu adam dunkirk yönetmemiş olsa savaş sahnesi nasıl çekilir bilmiyor derdim. bir savaş sahnesi ancak bu kadar ruhsuz olabilir. herkes bir yere koşuyor, patlamalar falan ama hiç bir kayıp göremiyorsun her iki cephede de. kaybı geçtim kos koca savaş sahnesinde düşmanı gösterip ateş ettikleri bir sahne gördüm balkonda iki rus askeri duruyordu o kadar. genellikle binalar bom boş gözüküyordu. kaç milyon dolarlık tatil parasından bahsediyordu adam için filmin başında toplasan 10 adamla koruyor galiba o bölgeyi.
kısaca ben filmi vasat buldum. sanırım seyrettiğim en kötü nolan filmi.
-
Film karmaşık ötesi hepsini bi şekilde anladım izleye izleye ama yatta gelecekten gelenler neden maske takmıyor ? Bu sorunun cevabını bulamadım .. Filmi çok beğendim bu arada memento gibi bir film kesinlikle ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilim kurgu soslu çakma James Bond filmi olmuş.
Şipoyler vermemek için yazmıyorum. Nolan nolan diye sloğan arkadaşlar kusura bakmasınlar Dunkirk ile inişe geçen nolan Tenet ile çakılmış. -
Nolan filmleri arasında sıralama yapacak olursam bu filmi alt sıralara yazarım diye düşünüyorum. Kötü değil kesinlikle yanlış anlaşılmasın , büyük emek var özellikle senaryo da , çekim tekniklerinde vs. Yine de tekrar iyice değerlendirmek için bir kez daha izlenilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Kötü , çöp vs diyenlerin gerçek anlamda film zevki olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
-
Filmden pek birşey anlamadım, olaylar karışık geldi, 1 kere daha izlerim, izlemeden önce bir kaçta yorum okurum yine anlamazsam bana göre nolanın iyi filmleri arasına girmez. Yine görüntü olarak çok güzel yalnız, bu adamın kamera açıları ve renk atmosfer vs.. çok iyi.
-
BluRay geldi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X