Şimdi Ara

Tengricilik hakkında kitaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
6.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tengricilik inancını öğrenmek istiyorum

Bunları / Bunu okumalısın dediğiniz kitaplar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --Gök Börü -- 7 Haziran 2014; 11:39:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konuda kitap bulabileceğinizi sanmıyorum. Anca internet araştırmalarından bilgi edinebilirsiniz
  • Bende "Kök Tengri'nin Çocukları" kitabını almayı düşünüyorum. Yazarı orjinal metinleri okuyarak yazmış. Bu konu hakkında oldukça uzman bir isim. (Ahmet Taşağıl)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casco!

Bende "Kök Tengri'nin Çocukları" kitabını almayı düşünüyorum. Yazarı orjinal metinleri okuyarak yazmış. Bu konu hakkında oldukça uzman bir isim. (Ahmet Taşağıl)

Ahmet Taşağıl eski Türk tarihinde çok bilgili bir, çok uzman bir adam. Bu arada Türk tarihiyle alakalı Atsız'ın yazdığı kitaplarıda tavsiye ederim.
  • Fuzuli Bayat- Türk Mitolojisi 1-2
    Bahaeddin Ögel- Türk Mitolojisi
  • Gök Tanrı İnancının Bilinmeyenleri- Günnur Yücekal tam aradığın kitaptır.
    Ayrıca Abdülkadir İnan'ın Şamanizm üzerine yazılarınıda oku.
    Kök Tengrinin çocukları kitabı o kadar da Göktanrı inancıyla alakalı değil, tarih kitabı o.
  • @Enes4125 @Casco!
    Atsız ın kitaplarını okuyorum çoğu da var zaten.
    Kök Tengri nin Çocukları na baktım.Alabilirim.

@E-Nazmi

Bahaeddin Ögel in de Türk Mitolojisi 1-2 si varmış ben ilkini mi almalıyım ?
    Hiçbir kitap satış sitesinde bu kitaplar için açıklama yok biraz açıklar mısınız ?

Bahaeddin Ögel in Türk Kültür Tarihine Giriş serisini okudunuz mu ?
    Tavsiye eder misiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baheddin Ögel'in iki cildini de al ama yanlış bilmiyorsam yeni baskısı yoktu. Olsa ben de alacaktım zaten. Türkolojinin temel kitaplarındandır. Bir daha bakayım kitapyurduna falan belki yeni baskısı da vardır.

Fuzuli Bayat'ınki ise pek kimse bilmemesine rağmen gene tam bir temel eser. Eski Türk Tasavvurunda Yaradılıştan tut da Demonolojiye kadar her türlü konuyu bulabilirsin. Ayrıca sıkılmazsan Fuzuli Bayat'ın satılan diğer kitaplarını da alabilirsin. Çok güzeldirler. Merak ettiğin bir şey oldu mu açıp bakabilirsin.

Bahaeddin Ögel'in yanlış hatırlamıyorsam hiç bir kitabını okumadım. Çünkü sen diyene kadar yeni baskıları yok diye biliyordum. Tekrar bakacağım şimdi. Varsa bir sonraki siparişimde ben de alayım.
  • @Gökkağan
    İlginç senin mesajdan 10 dakika sonra mesaj attım ama senin mesajını göremedim.
    Bu kitabı da ekledim şu an bayağı kitap oldu sipariş verirken bazılarını eleyeceğim.
    Abdulkadir İnan ın Makaleler ini mi alayım yoksa Tarihte ve Bugün Şamanizm / Materyaller ve Araştırmalar adlı kitabını mı ? Yoksa hepsi aynı konu mu ?

@E-Nazmi
    Dün tükendi mi tükenmedi mi diye dikkat etmemiştim. 2-3 siteye baktım hepsinde tükenmiş kitapları.Özellikle o Türk Kültür Tarihine Giriş serisi çok iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Gök Börü

@Gökkağan
    İlginç senin mesajdan 10 dakika sonra mesaj attım ama senin mesajını göremedim.
    Bu kitabı da ekledim şu an bayağı kitap oldu sipariş verirken bazılarını eleyeceğim.
    Abdulkadir İnan ın Makaleler ini mi alayım yoksa Tarihte ve Bugün Şamanizm / Materyaller ve Araştırmalar adlı kitabını mı ? Yoksa hepsi aynı konu mu ?

@E-Nazmi
    Dün tükendi mi tükenmedi mi diye dikkat etmemiştim. 2-3 siteye baktım hepsinde tükenmiş kitapları.Özellikle o Türk Kültür Tarihine Giriş serisi çok iyi olurdu.

Tarihte ve Bugün Şamanizm yeterli.
  • Kitapları bi kaç gün içinde alırım
    Son bir defa daha sorayım dedim
    Hepsi 85 lira

Gök Tanrı İnancının Bilinmeyenleri
    Bilinmeyenleri

Kök Tengri nin Çocukları

Tarihte ve Bugün Şamanizm / materyaller ve Araştırmalar - Abdulkadir İnan

Türk Mitolojisi 1. Cilt-Bahaeddin Ögel

Türk Mitolojik Sistemi 1 - Fuzuli Bayat

Alacaklarım bunlar galiba söylenen kitapların hepsini alıyorum

Tekrar söyleyeyim bana Tengricilik ile ilgili kitaplar lazım
    Var mıdır bunu da al dediğiniz bunu çıkar dediğiniz?

• Atalarımızın Gök Tanrı Dini / Ergun Candan
    Türklerin Ve Moğolların Eski Dini / Jean Paul Roux
    Şamanizm ve Eski Türk Dini / Prof. Dr. Saadettin Yağmur Gömeç

Bu kitapalr hakkında da yorumlar bekliyorum.
  • .

• gün gelecek eski dinimize tengriciliğe döneceğiz çoğu ibadetimizi ve inancımızı müslümanlık adı aldtında devam ettiriyoruz ve birgün yüce bir insan gelecek ve bizi tekrar tegricilğimize kavuşturacak yada belli bir kesim eski dinimize geri döneceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2005 üyesi -- 23 Eylül 2018; 10:52:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.