Şimdi Ara

TERCİH! AURİS vs İ30 vs GOLF ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
0
Favori
10.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    maddiyat önemli diil ise tabi ki golf dizel benzinli fark etmez her türlü alınır tabi
    ama dizel de manuel hala 5 ileri burun kıvrılan i30 da 6 ileri
    ayrıca i30 da kullanılan tam otomatik 4 değil 6 ileridir
    i30 stil donanım otomatik dizel 54250 lira iken golf dizel comfort donanım otomatik 66500
    şimdi yani tabi golf daha ii araba tabi 2. eli daha yüksek rakamdan gidecek gitmezse zaten zarar olur
    12 bin lira bir fark var e bu kadar farka zaten golf daha ii değilse zaten ayıp olur bi zahmet ii olsun
    ayrıyetten hyundai de bu fiyattan her zaman pazarlık yapabilirsiniz vw ise söylemeye gerek yok herhalde
  • Bence bir de Mazda 3 hb'ye bakın.Fakat bu üçü içinden golf.
  • Kısaca i30'un 2.eli üzer,Golf ile minimum zararla satarsınız.
    2 modelinde birbirine üstünlükleri var.Bana göre i30'un Golf'e olan üstünlükleri donanım olarak.Golf'te bunlar opsiyonel.
    Diğer açıdan bakarsak yollarda daha saysam saysam 2 elin parmakları kadar i30 gördüm Samsun gibi bir şehirde.
    Ancak Golf 7 hergün en az 1-2 kere görüyorum.Bütçenize uygun neyse ona bakın.
    Bu yüzden 2.elde değer kaybı yada satış süresi gibi kriterleride iyi değerlendirin.Bakınız bir ara forumda da verildi.
    70.000 küsür TL'ye ilanı konana Higline Golf 1 hafta içinde satıldı.Ve yukarıdaki i30 8 aydır orada seçim sizin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Nobody knows

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Orijinalden alıntı: zantanriyar

Ben Golf derim.
    İşçilik kalitesi,sessizliği,sağlamlığı, 1.2 tsi motorun ekonomik ve performanslı oluşu ve bu segmenti yaratan araç olması insana keyif veriyor.Bağımsız süspansiyonu 7 serisinde bıraktılar,ama eleştirmenler fark hissedilmiyor demekte.
    Ee tabi fiyat ve sıra bekleme olaylarıda can sıkıcı konular yalan değil.

Hyundai de albenisi olan güzel bir araç bence.Arkadaş yukarıda resimlerini paylaşmış,gerçekten güzel.Fakat resimler baz donanım İ30 a mı ait anlamadım?

Sonuç olarak; Hyundai de Golf te güzel araçlar.İçine binince,kullanınca hangisinin alınacağı kesinleşebilecek bir durum bence.

Eleştirmen dediğin kimmiş çok merak ettim

bence gidip kendin test ve öyle yorum yaz. önce bir golf 6 kullan ondan sonra test et ama.

yeni kasa golfün nasıl bir ucuzlatma işlemine tabi tutulduğunu kendin de görebilirsin.

Bir sen biliyorsun zaten

Chan bey beni bilen bilir konumda polemik istemiyorum lütfen bilgini açıkla kimse sana syagısızlık edemez ama tek sen biliyorsun demek yanlış

İyi akşamlar iyi forumlar

Adam DSG bozuldu ısındı bilmem ne oldu diyor

VArmı bunları yaşıyan cebinden para ödeyen ses çıkmıyor

Kulaktan dolma bilgiler

Caddy ve Jetta 55.000 km ikisi 0 sorun 0 problem

• quote:

Orijinalden alıntı: Kefalci

Bence bir de Mazda 3 hb'ye bakın.Fakat bu üçü içinden golf.

Yakışıklıymış hocam hayran kaldım adeta
  • quote:

quote:

quote:

Ben Golf derim.
    İşçilik kalitesi,sessizliği,sağlamlığı, 1.2 tsi motorun ekonomik ve performanslı oluşu ve bu segmenti yaratan araç olması insana keyif veriyor.Bağımsız süspansiyonu 7 serisinde bıraktılar,ama eleştirmenler fark hissedilmiyor demekte.

Hyundai de albenisi olan güzel bir araç bence.Arkadaş yukarıda resimlerini paylaşmış,gerçekten güzel.Fakat resimler baz donanım İ30 a mı ait anlamadım?

Sonuç olarak; Hyundai de Golf te güzel araçlar.İçine binince,kullanınca hangisinin alınacağı kesinleşebilecek bir durum bence.

bence gidip kendin test ve öyle yorum yaz. önce bir golf 6 kullan ondan sonra test et ama.

yeni kasa golfün nasıl bir ucuzlatma işlemine tabi tutulduğunu kendin de görebilirsin.

Golf 6 her yönüyle daha kaliteli akif kardeime katılıyorum .

Eyvallah

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben Golf derim.

Golf 6 her yönüyle daha kaliteli akif kardeime katılıyorum .

Eyvallah

Başta koltuk kalitesi olmak üzere test etmeden öncede Cihanair beyinimize kazımıştı

İyi akşamlar kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: cosef

Şu lafıma herkes katılır

Golf iyi güzel ama o paraya pahalı arkadaş
    Eşdeğeri 10.000 tl ye kadar daha ucuza iken Golfe bu para verilirmi? Kimse Golf kötü demiyor :D

Bu konuya mantıklı mesaj yazanlar olduğunu görmek sevindirici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

golf varken tabiki i30 alınır.

5 sene ücretsiz garanti

daha iyi donanım ve daha güçlü motor.

sorunsuzluk olarak da hyundai tabiki daha iyi.

5 sene garanti dışında diğerlerine zerre kadar katılmam.Motor sayısal değer olarak güçlü.Uygulamaya gelince maalesef golf 105 ps motorla, İ30' dan daha performanslı.Takıt tüketimi karşılaştırmıyorum bile.Donanım olarak geri görüş kamerası, cam tavan ve anahtaraız giriş dışında golfden ne gibi artıları var söylede bilelim ? Bakın ben i30 kötü demiyorum bilakis hoşuma giden bir araç.Çokta kalitelidir.Fakat şu donanımı golfden iyi lafına uyuz oluyorum.

yok öyle birşey .kafanızı 0-100 e takmışsınız

0-160 da golfün kaç sn geri kaldığını test verilerinde gördük. hatırladığım kadarıyla 5 sn civarı.

zaten iki aracı kullanan hyundai nin performans farkını görebilir.

sen uyuz oluyorsun diye yazı yazmayacak değiliz. ödediğin paraya göre i30 daha iyi.

Laf anlatmaya çalıştığın adam doğuş oto çalışanı, yoğurdum ekşi diyecek hali yok ya.

Doğuşta çalışmam seni ne ilgilendirir bana söylermisin ? İ30' a kötü mü demişim ? Araba gayette 10 numara araba.Ben sadece donanım kıyaslamasının yanlış olduğunu söylüyorum.Arada ki fiyat farkını verip vermemeyi bırakında aracı alan adam karar versin.İşine gelen 15 bin fazla basar Golf alır işine gelmeyen İ30 alır.Tamamen mantalite farkı.Ama yok sen forumda ki gizli satış danışmanlarını bulmayla uğraş.Neyine yarayacaksa artık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• para sorun değilse golf derim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5 sene ücretsiz garanti

5 sene garanti dışında diğerlerine zerre kadar katılmam.Motor sayısal değer olarak güçlü.Uygulamaya gelince maalesef golf 105 ps motorla, İ30' dan daha performanslı.Takıt tüketimi karşılaştırmıyorum bile.Donanım olarak geri görüş kamerası, cam tavan ve anahtaraız giriş dışında golfden ne gibi artıları var söylede bilelim ? Bakın ben i30 kötü demiyorum bilakis hoşuma giden bir araç.Çokta kalitelidir.Fakat şu donanımı golfden iyi lafına uyuz oluyorum.

0-160 da golfün kaç sn geri kaldığını test verilerinde gördük. hatırladığım kadarıyla 5 sn civarı.

sen uyuz oluyorsun diye yazı yazmayacak değiliz. ödediğin paraya göre i30 daha iyi.

Laf anlatmaya çalıştığın adam doğuş oto çalışanı, yoğurdum ekşi diyecek hali yok ya.

soralım o çalışana

1.6 tdı dsg highline golf ne zaman gelir kaça alınır mart sonu nisan bşımı yine

1.6 tdı hig dsg jetta yine nisan başımı

polo ise mayısmış

doğrumudur 207 m

Sanırım Vw almak istiyorsunuz ? Sorduğunuza göre ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5 sene ücretsiz garanti

soralım o çalışana

polo ise mayısmış

doğrumudur 207 m

Şuan 2 tane var Caddy ve Jetta 3. neden olmasın bilgiler doğrumu

2013 jettalar almanya daymış nisan teslim olanlar , gemiye yüklenecekmiş falan diyorlar

• bana göre 3 araç da alınabilcek araçlar...Ancak sizin bütceniz hangisine yeter onu bilemem.

aslında önce internetten 3 aracın da inceleme test sürüşleri, teknik incelemeleri , donanımları hakkında inceleme yap...sonra her aracı gidip test etmen yararına olur...

Ancak, bütcem kısıtlı dersen yeni i 30 u uzun zamandır takip ediyorum testleri, incelemeleri vs...gerçekten kötü diyen görmedim..iç malzeme kalitesi donanımı, yol tutuşu , güvenlik vs konularında gerçekten sınıfının en iyilerinden...golfe göre yedek parçası olsun bakımları olsun daha ucuz sanırım..görünüş olarak diğer araçlara nazaran daha havalı ve güzel bence...toyota araçları sorunsuzluk, bol ve ucuz yedek parça, güvenlik, kalite konusunda sanırım tartışmaya gerek yok..ama tasarım konusunda çok yetersizler..ama sanırım ileriki yıllarda o konuda da iyi olacaklar..Bmw ile teknoloji paylaşımı vs konularda işbirliği anlaşması imzaladılar mesela...

uzun dönem kullanacaksan Tsi motor araç kullanımında dikkat etmen gereken şeyler var...bu turbolar 10000km de de bozulabilir atıyorum 100bin km de de bozulabilir yani ne olacağı belli olmaz ve bunlar garanti kapsamı dışındadır...bakımlarını aksatmaman gerekli birde yağına özellikle dikkat etmen gerek.

Bir makaleden alıntı " Turbo beslemeli motorların ömrünün uzun kalması için, ilk çalıştırma anında veya motoru kapatmadan önce bir süre rolantide bekletilmesi tavsiye edilmektedir. Bunun haricinde, alınan yakıtın kalitesi, motorun devirli kullanılması ve periyodik bakımlar gibi birçok nokta, motorun ömrünü direkt olarak etkilemektedir. "

aklımda 3 araç var biri i30 ,diğeri yeni kasa octavia ve diğeri de yeni corolla... fakat corolla ve octavia daha çıkmadı...hepsini inceleyip tartıcam ona göre karar vericem.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5 sene ücretsiz garanti

soralım o çalışana

polo ise mayısmış

doğrumudur 207 m

2013 jettalar almanya daymış nisan teslim olanlar , gemiye yüklenecekmiş falan diyorlar

Doğru olabilir, araç kuzey amerika kıtasından geldiği için diğer mdellere kıyasla geç geliyor.Keza bu durum bildiğim kadarıyla birçok uzak doğuda üretilen araçlar içinde geçerli.Mesela elantra halen 2012 satılıyor tıpkı jetta gibi...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5 sene ücretsiz garanti

soralım o çalışana

polo ise mayısmış

doğrumudur 207 m

Doğru olabilir, araç kuzey amerika kıtasından geldiği için diğer mdellere kıyasla geç geliyor.Keza bu durum bildiğim kadarıyla birçok uzak doğuda üretilen araçlar içinde geçerli.Mesela elantra halen 2012 satılıyor tıpkı jetta gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: nilve

Golf ile i30 veya auris aynı sınıfta olmaları itibariyle elbette karşılaştırılabilir ve bu araçlar bazı yönleri ile golfe üstünlük de sağlayabilirler. Ancak araçlara karoser özellikleri, malzeme kalitesi, konfor, yalıtım, sürüş özellikleri, fren mesafesi, güvenlik, dayanıklılık, ikinci el değeri gibi bir çok disiplini katarak bir arada değerlendirdiğimizde ve tabi otomobil dünyasındaki konumunu da işin içine kattığımızda golfün bu sınıftaki üstünlüğü çok nettir. Eğer sektörü yerli-yabancı bir çok kaynaktan takip ediyorsanız golfün referans olması yönü sadece golfü sevenlerin bir iddiası olmadığını bilakis bir gerçeğin ifadesi olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Diğer taraftan aurisi veya i30'u golfden daha başarılı bulanların doneleri nedir, merak ediyorum? Baktığınızda golfün daha başarılı bir model olduğunu ortaya koyan bir çok argüman varken bahse konu diğer araçları üstün kılan ne tür başarıları var.

- Golf bu sınıfın en çok satan aracı değil mi? Aynı argüman diğer modeller için var mı? Golf, hb kasalar içerisinde en çok tercih edilen araçken auris ve i30 ilk yüzde dahi kendisine yer bulamıyor. Çok satması iyi olduğu anlamına gelmez diyorsanız buna yanıtım eğer bir araç premiumlar hariç dünyanın hemen her yerinde rakiplerinden az veya çok, daha pahalı olmasına rağmen çok daha fazla bir satış rakamına sahipse pekala daha iyi bir araç olduğu hususunda önemli bir ipucu verir.

- Golfün bu sınıfa getirdiği bir çok yenilik varken Auris veya i30 bu sınıfa hangi yeniliği getirmişlerdir?

- Golf 1974 yılından itibaren üretilen ve 7. nesli ile önceki nesillerinden aldığı genler ile olgunluğunun zirvesindeyken i30 ve auris henüz 2. nesilleri ile piyasadalar.

- Golfün motor seçenekleri ile auris ve i30'un motor seçenekleri arasında uçurum var. Golfün 85 hb ile R modelinde kullanılan 255 hb motoruna kadar bir çok seçeneği varken i30'un şuan için en güçlü motoru 136hb olan versiyonudur. Auris de bundan pek farklı sayılmaz.

- Golf kadar sansasyonel bir etkileri var mıdır? Bu forumun bile en popüler modellerinden biri golftür. Araçlar sürekli golfle mukayese edilir, seveni sevmeyeni bir şekilde golfe atıf yapar, adına şiirler yazılır Auris ve i30 başlıklarından golfü çıkarsanız sayfaları üçte bire iner, birden kadük kalır.

- Sadece alman dergilerinde değil ingiliz dergilerinin de bu sınıftaki favori aracı golftür ve hemen hemen tüm karşılaştırmalı testlerin galibidir. i30 carbuyer tarafından 5 yıldız aldığı için forumlarında bu 5 yıldız ile iftihar ediyorlar. Oysa nitelik değerlendirmesinde golfün yine daha fazla puan aldığı görülecektir.

Özetle golfün bu sınıfın en başarılı aracı olduğunu iddia edenlerin eli çok daha güçlü, i30 ve auris daha başarılı diyenlerin ise kendi subjektif yargılarından başka ellerinde hiçbir şeyleri yok. Oyunu golf kazanır

- Pazarda daha eski olan modelin her zaman pazar payı daha fazla olur. Satışlar zaman içinde belirli oranlarda yavaş bir seyirle değişir. Daha çok veya az satmak araç kalitesini belirlemez. Golf'ün Kuzey Amerika satışlar nasıl acaba "her pazar" tehlikeli bir genellemedir.

- Eski olan yenilik getirir adı üzerinde eskidir, kimse yokken pazardadır ve kriterleri oluşturur. Yeniler her zaman benzerini ve hatta iyisini daha uygun fiyattan verir, vermek zorundadır. İstersen 15. neslin pazarda olsun sırf bu nedenle daha iyi olmazsın, olamazsın.

- Motor seçenekleri Hedef kitleye göre değişir 255hb motor olsa ne olur olmasa ne olur standart tüketici için..

- Popüler olan da iyi değildir. Hatta bir şey popülerse bu onun karakteristik olmadığını gösterir.

Bırakın herkes beğendiği aracı alsın. Bir mal alırken lütfen marka imajını düşünmeyin. 15 yıldır pazarlama üzerinde çalışıyorum, biz daha kötü malı daha yüksek fiyattan satmak ve daha fazla kar ettirmek için çalışıyoruz. Marka imajları oluşturup göz boyuyoruz. Malı değil logoyu yükseltiyoruz.

Sayılan araçların hepsi güvenli ve konforlu taşıtlar. Bu araçları alırken
    - satın alma ve yürütme maliyetine
    - sorunsuzluğa
    - Garanti süresine
    - Çabuk satacaksanız, sık araç değiştirecekseniz 2. ele
    - Fiyat /performansa
    - Donanım ve konfor özelliklerine
    - aracın tasarımına bakın, nasıl kiyafet seçiyorsanız, kendinize yakışanı giymeye çalışıyorsanız tasarıma o yöntemle yaklaşın.

- i30 6 ileri tam otomatik uygun fiyatlı, golf dsg pahalı, auris mmt sorunlu otomatik şanzuman ile geliyor.

Para veriyorsunuz hakkını almaya çalışın. Kesinlikle ederinden daha yüksek fiyatlı bir mala yaklaşmayın. İkame ürünlerde %10-%15 den fazla fiyat farkı varsa ucuzunu tercih edin..

İyi geceler

• quote:

Doğuşta çalışmam seni ne ilgilendirir bana söylermisin ?

Madem bir şey değiştirmiyor adam gibi yaz imzana "Doğuş Oto Eskihisar satış temsilcisi İnanç Cumhur Aktı" diye öyle yap reklamını.

Burada gerçek kimliğini saklayıp, tüketici kılığında kendi ticari çıkarına yönelik yorum yapıp insanların alın terini sömürme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 28 Şubat 2013; 0:01:42 >
  • quote:

quote:

Madem bir şey değiştirmiyor adam gibi yaz imzana "Doğuş Oto Eskihisar satış temsilcisi İnanç Cumhur Aktı" diye öyle yap reklamını.

Burada gerçek kimliğini saklayıp, tüketici kılığında kendi ticari çıkarına yönelik yorum yapıp insanların alın terini sömürme.

sertti
  • quote:

quote:

Boyle headshot görmedim. Oysa yıllarca cs oynamisligim oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Auris gibi bebek reklamı yapmaz VW

http://www.youtube.com/watch?v=Ga43tcHWri8

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.