Şimdi Ara

Tercih sırası önemli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
8.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tercih yaparken 1. sıraya gelmesi zor bölümüyazıp yanlış mı yapıyorum? Bölümü 1. sıraya yazıp gelme ihtimalinin artmasıyla bir alakası var mı yani?

İibf bölümlerinden tercih yapacağım 1. sıraya yazacağım bölümün 50k gerisindeyim 2. sıraya yazacağımın ise 7k ilerisindeyim.
    Zaten gerisinde olduğum bölümün geleceğini pek sanmıyorum 50k da düşmez sonuçta.
    7k ilerisinde olduğum bölümü garantileyip 1. sıraya mı yazayım yoksa geride olduğum bölümü birinci sıraya alıp şansımı deneyeyim mi kafam karıştı

• Benimde merak ettigim bir konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende merak ediyrum up

• ill siraya geride olduklarini yaz. tercih sırası bir sey degistirmiyor, sonucta bu bir siralama sınavı.

senden daha dusuk siradaki biri bir yeri ilk siraya yazsa, sen sonraki siralara yazsan bile sen girersin. oncelik senin.

• ickiliydibilmemne kullanıcısına yanıt
    Benim de mantığım bu şekildeydi hocam ama bir kaç yerde denk gelince ilk sıraya yazınca gelme olasılığı yükselir vs. ikilemde kaldım.
    Teşekkürler yorum için.
  • Kilavuzu iyice okumak gerekecek sanirim. Palavra sıkan olabilir patlamayalim herkes farkli bir sey diyor

• İstersen senin son, diğer kişinin ilk tercihi olsun eğer senin sıralaman daha yüksekse sen girersin.

Yapacağımız sıralama sadece bizim istek sıramız ile ilgili. En çok istediğini ilk sıraya yazarsın, gelirse gidersin, gelmezse sonraki tercihlerine bakılır.
  • Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    2-3 yıldan beri bu hep dediğiniz gibiydi hocam zaten, tercih yaparken rehber hocam hep böyle yönlendirirdi dediğim gibi iki üç yorum kafamı karıştırmıştı.
    Teşekkürler, bu şekilde yapmaya devam edeyim.
  • homeless_thrills H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • Tercih sırasının etki etmesi için iki kişinin de puanlarının ve netlerinin eşit olması gerekiyor. Yani her şey eşit, o halde ilk kim tercih etmişse onu alıyorum diyor sistem ki bunun ne kadar düşük bir ihtimal olduğunu söylememe gerek yok sanırım. O nedenle ben de normal şartlarda giremeyeceğim gibi gözüken okulları yazacağım en başa. İçimde duracağına orada dursun. Asıl gitmeyi düşündüğüm ve istediğim okulun geçen seneye göre 10k, puan olarak da 14 puan ilerisinde olduğum için tercih sırası sorun yaratmayacaktır diye düşünüyorum.

Edit: Bazı okul ve bölümler tercih sırasına göre ayrıcalıklar, burslar vs. verebiliyor. Onları dikkate almadan yazdım tabii. Bilirsiniz bazı okullar ilk 5 tercih yazarsan şu kadar burs veririz vs. diyebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 15 Temmuz 2017; 14:50:55 >
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    doğru cevap burda
  • peki iki yer var mesela aralarında 5k fark var ancak ben sıralaması geride olanını daha çok istiyorum onu ilk sıraya onu yazsam ikinciye en ileride olanı yazsam bir sıkıntı olur mu? yani öncelik ilk tercihim olduğu için ikinciye tutsa bile birinci gelecek dimi?
  • Tercihiniz doğru yapın.
    Öncelikle istediğiniz bölümün veyahut okulun farkında olun.
    İstediğiniz okul-bölüm'e göre yukarıdan aşağıya sıralayın.
    Lakin diyelim ki 15 tercih yaptınız sizin sıralamanız 50 bin ama 6.sırada ki tercihiniz 70 bin yani aşağıda kalan diğer 9 tercih ölü tercih olmuş oluyor.
    buna dikkat!
    zaten istediğiniz okul bölüm ise sıralamanızda rahatlıkla üzerindeyse üst sıralara yazın altlar önemli değil.
    Ama çok fazla gönlünüz olmayan proramları sırf sıralama yüksekten alçağa olsun diye dizerseniz ömür boyu pişmanlık duyarsınız , öncelik istediğiniz program olacak şekilde dizin.
    sorularınız olursa özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Açıklama için çok teşekkür ediyorum hocam. Bu doğrultuda gideceğim. Burs konusunda da ilk tercih sırası %25 artı burs vs bahseden var onlar ayrı bir boyutu tabii ki.
  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, bunu geçen tercih döneminde yaptım ve çok büyük bir hata olduğunu fark ettim. Bu yıl sadece 4 tercih yapıyorum bu yüzden. Yukardan aşağıya doğru gidiyorum 1. gelmesi zor olan, 2. biraz daha garanti, 3 garanti 4. de en garanti olarak belirledim.
    Teşekkürler yorumunuz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.