Şimdi Ara

Tercih Sonuçları Beklediği Gibi Gelmeyenler ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet şuan yerleştiğim akdeniz ünisinden önce yazmıştım ve ona yetiyormuş. en son girenden 2 bin kişi öncedeyim. birşeyler var ama bilmiyorum. neyse iyi ki gelmemiş. hem sakarya iyi değilmiş hem edebiyatı pek istemiyordum. coğrfaya istiyordum. batı illerindeki coğrafyalar ilk 20 binde bitmiş.

nasıl olur bilmiyorum . zaten toplasan 20 bin kşi edebiyata yerleşmiştir. coğrafyaları kim doldudu anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklike

quote:

Orijinalden alıntı: OgzTonY

http://oss1.tercih.tv
    Taban puanlar açıklandı arkadaşlar.

eğer doğruysa bunlar. büyük bir hata var.

sakarya edebiyat iö 31 binle son giren olmuş ben 30 binim. bu nasıl oluyor? sakarya edebiyat iö şuan girdiğimden önce idi. girmek istediğimden değilde eğer doğru ise. büyük haksızlık var.

Aynen yanlış var..

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ Tarih (İÖ) 4 55 57 TS - 2 81910 - 376.429

Arkadaşım 382 puan 79.000 sıralamayla giremedi buraya...

• quote:

Orijinalden alıntı: darklike

quote:

eğer doğruysa bunlar. büyük bir hata var.

sakarya edebiyat iö 31 binle son giren olmuş ben 30 binim. bu nasıl oluyor? sakarya edebiyat iö şuan girdiğimden önce idi. girmek istediğimden değilde eğer doğru ise. büyük haksızlık var.

evet doğruysa gerçekten hata var pamukkale siyasete son giren 77 bin ben 65 bin olmadı.

• @,Kobay olduk kısacası
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslan29

quote:

Orijinalden alıntı: .Runaway.

quote:

Orijinalden alıntı: arslan29
    benim puanım ts 1den 38 binlerde geçen yıl 47 binle alan kocaeli radyo tv sinemaya yerleşemedim 2.öğretimine yerleştim yılda 600 tl yerine 2000 tl vericez hazırlıkla sayarsak 5 yıl 10000 tl ösymnin a.g

Sana maddi manevi zararı dokunacak bir bölümü niye tercih ettin öyleyse ? diye sormak isterim.

izmitte otruyorum radyo tv sinema istediğim bölümdü diğer şehirlerin gündüz öğretimine gitmekten daha iyidir bu şekilde ama ösymnin saçmalığı yüzünden bugün hakettiğim yere gidemedim kesin kazanırım diyodum gündüz öğretimini

Bir dakika arkadaşlar; ÖSYM'ye sıralama yanlış diye kızabilirsiniz, ben de çok kızıyorum ama hakettiğinizi nereden çıkardınız. Ben nasıl ilk 3 tercihimimi kazanacak puan alamayarak o bölümleri haketmemişsem siz de haketmediniz. ÖSYM'nin hatası sadece sizi yanılttı. Hakedenler gidip kayıt yaptıracak zaten.

Ha hakettim yaygarası ise hepinizden fazla gürültü yapmaya hakkım var; benim mezun olduğum zammman liseler böyle kolay değildi. Bu kolaylık sayesinde yüksek AOBPlı rakiplere karşı düşük puanla kaldım; 3300. iken 8100.cülüğe düştüm. İki ayrı lise sisteminden mezun adamların aynı değerlendirilmesi bir haksızlığa yol açtı ama buna rağmen ben bile hakettiğimi alamadım demiyorum.

Esas yaygara konusu meslek liseleridir. Meslek lisesi okuyup yerleşen kaç kişi var desem bir sürü çıkar. Bir sürüsü de bölümleri ile ilgisizdir. Şimdi bu devlet bu meslek liselerinde bu çocuklara bir meslek kazandırdı. Öte yandan bir sürü düz lise çıkışlı çocuk üniversite kapısında mesleksiz kaldı. Onlar 2. mesleği edinirken mesleksiz çocuk uzaktan bakacak. Bunu da adalet diye saçmalayarak yaptılar; eşitlik dediler. O çocuk 2 meslekli olacak öteki mesleksiz ama eşitler. Bu mu şimdi eşitlik duygusu?

• quote:

Orijinalden alıntı: CelLaTh

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Ters bişey yok. Yanlış da yok. Ben bu sistem gelince sayısallar hafiften tm lerin yerini doldurur, sözeller ise bitmeye yakındır demiştim. Öyle de oluyo.

Hayırdır kardeşim Ünal'la bir akrabalığın mı var? Tüm forumda savunmuşsun yerden yere vurulacak adamı... Ya bu sene terch yapmadın ya da sayısalsın... Bu kadar kişi mağdur dstum aradan çıkıp çıkıp ÖSYM'nin hatasız olduğunu savunamazsın... Neyin ne olduğu ortada...

Bende onu diyorum işte neyin ne olduğu ortada. Ünal Yarmağan kendisi söyledi çok şaşırılcak şeyler olur tercihlerden sonra diye. Sonuçta tercihleri bu adam yapmıyo. Tercih ettiğin yere senden önce girdilerse giremiyorsun. Boşu boşuna çamur atıp durmayın adama. Ha illa sinirimiz var diyosanız ÖSYM'ye genel olarak atın. Adamın bi suçu yok. Çok istediğiniz bölümler de gelmeyince bakıyorum foruma "işte geçen sene 40.000 ben 25.000 deyim giremedim Ünal senin ben bilmem neyini..." gibi cümleler görüyorum, gereksizlik yapıyo bu insanlar forumda. Ünal Yarımağan napsın senden önce sürüyle adam tercih etmiş ki seni almamış sistem.

Ha sözelciler ve tm ciler kat sayı farkının azalması yüzünden küfür ediceklerse YÖK'e etsinler.

• arkadaşlar o hatalı dediğiniz sıralamarda alan içi alan dışı farkı olabilir.
  • açıklandı mı arkadaşlar???
    quote:

• en altta tahmin niteliği taşıyor , yazıyor arkadaslar ...
  • sıralamam 17 bindi 2008e göre 34 binle alan yere giremeyip 40 binle alan tercihime girdim yine de tuttuğu için mutluyum tabi ama hiç beklemiyodum
  • Benim anlamadığım nokta şu arkadaşlar örneğin adamın sıralaması 30bin ile 40bin arasında hem bu senenin kılavuzu hem geçen senenin kılavuzuna göre tercih yapıyor. 30 tercihide dolduruyor ama açıkta kalıyor.
  • valla herkes bi yanlışlık var diyo da açıklanan sıralamalara baktım ben de dahil arkadaşlarımda yerli yerinde yerleşmiş mesela arkadaşım 7 bindeydi8 binlikyergelmiş biri 17bindeydi 18 binlik yer gelmiş ben 23 bindeydim 26 binlik yer geldii amaaa tahmini puanlar kılavuz 2009 sıralaması hiçbirine göre gelmedi beklemediğim yer geldi ondan önce yazdıklarımdan kesin tutacak olanlar vardı ama talep meselesi benden yüksek olanlar doldurdu diye düşündüm ama keşke byle olmasaydı.. insanlar iyi sıralamalarıyla en çok istediklerine giremediler..
  • bende hangi sözelci arkadaşıma sorsam en az 5.000 geride bir yere girebilmiş.dediğim gibi 17 bindeydim 34 binlik yer olmadı akıl alır gibi değil
  • 5 sene sonra 2010 lys sınavında yerleşenler bir yanlış oldu ve lisans diplomanız iptal edildi diye bir haber çıkmasza ben insan değilim çünki böyle bir haber duymuştum aobp puan hesaplamasında bir yanlış olmuş ve üniv kazanan ve eğitim gören kızın sınavını iptal etmişlerdi
  • quote:

5 sene sonra 2010 lys sınavında yerleşenler bir yanlış oldu ve lisans diplomanız iptal edildi diye bir haber çıkmasza ben insan değilim çünki böyle bir haber duymuştum aobp puan hesaplamasında bir yanlış olmuş ve üniv kazanan ve eğitim gören kızın sınavını iptal etmişlerdi

yok artık varsa böyle birşey oha!
  • vardı tabi kızın ailesi haberle çıkmıştı aobp puanı hesaplamasında yanlışlık olmuş öss farklı bildirilmiş kız kazanmıştı üniv. sınavınız iptal edilmiştir diye bildiri gelmiş şok olmuşlar tabi
  • halada savunurlar bu çarpık kurumu
  • gau gecen sene yuze 50burs 470 000 dı kontjnı busene 2 kat arttı 420 000 ıle acıkta kldım
  • bu adamlar tutup da hata yaptık bir daha yerleştirme yapılacak demez herhalde di mi son günlerdeki korkum bu oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: nopasarantr

bu adamlar tutup da hata yaptık bir daha yerleştirme yapılacak demez herhalde di mi son günlerdeki korkum bu oldu

ayneeeen
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.